Nanolipozomet tejzanor për formulimet e stabilizuara të alicinës

Allicin është një përbërës bioaktiv, i cili mund të nxirret nga karafil të freskët të hudhrës. Allicin është i prirur ndaj degradimit dhe për këtë arsye duhet të formulohet në një formë shtesë të stabilizuar në mënyrë që të marrë një formulë të fuqishme afatgjatë. Kapsulimi tejzanor i allicinës në nanoliposome mbron allicin kundër degradimit dhe rezulton në një lëshim të qëndrueshëm të ilaçeve.

Stabiliteti i Allicin

Formulimi i produkteve të alicinës siç janë suplementet është një detyrë sfiduese për shkak të paqëndrueshmërisë së alicinës. Allicina është e ndjeshme ndaj oksidimit dhe temperaturës, domethënë përmbajtja e alicinës zvogëlohet me kohën dhe temperaturën. Sidomos temperaturat e përpunimit dhe magazinimit janë faktorë kritikë. Aktiviteti i allicinës është relativisht i qëndrueshëm në 4ºC kur krahasohet me alicinën e ruajtur në temperaturën e dhomës (në rreth 22ºC). Gjysma e jetës kimike në 4ºC u përcaktua të ishte përafërsisht. 150 ditë, ndërsa në temperaturën e dhomës ishte afërsisht. 20 ditë
Para-përpunimi i allicin sis një faktor tjetër i rëndësishëm që duhet të merret në konsideratë. Allicin duket se është më i qëndrueshëm në hudhrat e prera sesa në hudhrat e grira.
Kur bëhet fjalë për nxjerrjen tejzanor, në përgjithësi sonifikimi është më efektiv kur është në dispozicion sipërfaqe më e madhe, d.m.th. kur hudhra është imët. Prandaj, para-trajtimi optimal (bluarja me feta) e hudhrës duhet të përcaktohet si një parametër shtesë përveç parametrave tipikë të procesit të sonifikimit. Lexoni më shumë rreth ekstraksionit tejzanor të allicinës nga hudhra!

Lipicomes Allicin për Stabilizim Afatgjatë

Allicin është i prirur ndaj degradimit termik dhe shkatërrohet në kushte acidike (pH 3.5 dhe më të ulët). Ekstraktet dhe shtesat e allicinës duhet të ruhen në një vend të quajtur, p.sh. frigorifer, përafërsisht. 4ºC për të siguruar një stabilitet të zgjatur gjysmë të jetës përafërsisht. 1 vit
Formulimi i allicinës në transportuesit nano-lipide si liposomet dhe xhel nanoemulsioni zgjat jetën e raftit dhe qëndrueshmërinë e produkteve të allicin.

Formulimi tejzanor i lipozomeve të ngarkuar me allicin

Lu et al. (2014) raportoni përgatitjen e suksesshme të nanolipozomeve të allicinës duke përdorur avullimin e fazës së kundërt të ndihmuar ultrasonikisht. U përdorën parametrat e mëposhtëm: raporti lecitin-allicin prej 3.70: 1, raporti lecithin-kolesterol i 3.77: 1, koha tejzanor 3 min. 40 sek., Raporti fazor ujor organik i fazës 3,02: 1. Efikasiteti i bllokimit të allicinit të kapsuluar tejzanor ishte 75,20 62 0,62% me një madhësi mesatare të nanolipozomit të allicinës prej 145,27 ± 15,19 nm. Nanolipozomet e allicinës të përgatitur ultrasonikisht paraqisnin një lëshim të qëndrueshëm të ilaçeve, i cili mundëson një lëshim të qëndrueshëm të përbërësit aktiv gjatë një periudhe kohe të zgjatur. Kjo lehtëson administrimin e ilaçeve dhe shtojcave dhe zvogëlon efektet citotoksike.
Lexoni më shumë rreth Përgatitjes Ultrasonic Liposome!

Struktura e një liposome

Struktura e një liposome: Bërthama ujore dhe bilayer fosfolipide me koka hidrofile dhe bishta hidrofobikë / lipofilikë.

Gels tejzanor nanomemulsion me Allicin

Xheli i nanomemulsionit duke përdorur glukol polietileni u testua me sukses si bartës i ilaçeve të alicinës në mënyrë që të përmirësonte tretshmërinë e ujit dhe bio-disponueshmërinë e alicinës. (krh. Ranjbar etj.)
Lexoni më shumë rreth Nano-Emulsifikimit tejzanor!

Ultrasonication është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të prodhuar nano-liposome superiore.

UP400St, një homogjenizues ultrasonik i fuqishëm 400 watts, për prodhimin e liposomeve dhe SLN-ve

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë për kapsulimin liposomal

Sistemet e Hielscher Ultrasonics janë pajisje të besueshme që përdoren në prodhimin farmaceutik dhe plotësues për të formuar liposome me cilësi të lartë të ngarkuar me antioksidantë, polifenole, acide yndyrore, vitamina, peptide dhe përbërës të tjerë bioaktivë. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikatorë nga homogjenizatori kompakt laboratorik me dorë dhe ultarsonicatorë të nivelit të lartë deri tek sistemet ultrasonike plotësisht industriale për prodhimin e vëllimeve të larta të formulimeve liposomale. Formulimi ultrasonik i lipozomit mund të drejtohet si grup ose si proces i vazhdueshëm inline. Një gamë e gjerë e Sonotrodes tejzanor (i njohur gjithashtu si sonda ose brirë) dhe anijet e reaktorit janë në dispozicion për të siguruar një përbërje optimale për prodhimin tuaj liposome. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Fakte të vlefshme

allicin

Allicin është një përbërës i prodhuar kur hudhra është shtypur ose copëtuar. Në dispozicion në formën shtesë të dietës, është zbuluar se zvogëlon inflamacionin dhe ofron përfitime antioksiduese.
Hudhra e freskët përmban një aminoacid të quajtur alliin. Kur karafili është shtypur ose copëtuar, lëshohet një enzimë, alliinaza. Alliin dhe alliinase bashkëveprojnë për të formuar allicin, i cili konsiderohet përbërësi kryesor biologjikisht aktiv i hudhrës.
Përbërjet organosulfur të hudhrës si allicin janë të njohura për efektet e tyre farmakologjike përfshirë efektet antioksiduese, anti-prototozoale, anti-inflamatore, antimikrobike, antikancerogjene dhe kardioprotektive.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.