Prodhimi i vitaminës liposomale me ultratinguj

Formulimet e vitaminave liposomale janë të njohura për biodisponibilitetin dhe shkallën e absorbimit të tyre më të lartë. Vitamina C, një antioksidant, është një shtesë e zakonshme që përdoret në ilaçet ushqimore dhe mjekësore për të mbështetur sistemin imunitar të trupit të vet. Ultrasonifikimi është një metodë e besueshme dhe e sigurt për prodhimin e liposomeve me cilësi të lartë dhe nano-lipozomeve. Procesi i kapsulimit tejzanor prodhon liposome me një ngarkesë të lartë të substancave aktive, siç është vitamina C.

Vitamina C liposomale e prodhuar me ultratinguj

Avantazhi i vitaminave liposomale është se ato nuk administrohen në formën konvencionale të tabletave ose pluhurit, por si formulime të lëngshme me biodisponibilitet të rritur. Kjo do të thotë, vitaminat janë të kapsuluara në thelbin e qelizave fosfolipide sferike, të ashtuquajturat liposome. Meqenëse liposomet kanë një përbërje të ngjashme fosfolipide me membranat lipidike të qelizave njerëzore, ato absorbohen dukshëm më mirë në qelizat e trupit. Prandaj liposomet përdoren në formulime mjekësore dhe farmaceutike, suplemente dhe lëndë ushqyese, kozmetikë dhe produkte kozmetike. Ultratingulli është një metodë shumë efikase për të kapsuluar molekulat si terapeutikët në liposome. Prodhimi i liposomeve tejzanor karakterizohet nga një efikasitet i lartë i kapjes, që do të thotë se një përqindje e lartë e përbërësve aktivë (p.sh. vitamina C) janë të kapsuluara në liposome. Njëkohësisht, sonikacioni siguron një madhësi uniforme të vogël liposome që mund të absorbohet lehtësisht nga qelizat njerëzore. Prandaj, liposomet e vitaminës C të kapsuluara me ultratinguj ofrojnë një biodisponibilitet dhe efikasitet shumë të lartë. Në përgjithësi, formimi i liposomeve tejzanor është shumë efikas dhe jep cilësi superiore të liposomeve!

Avantazhet e përgatitjes ultrasonike të liposomeve

 • Efikasitet superior i bllokimit
 • Efikasitet i Lartë i Kapsulimit (EE%)
 • stabilitet të lartë
 • Trajtimi jo-termik (parandalon degradimin)
 • Të pajtueshme me formulime të ndryshme
 • proces të shpejtë

 

Kërkesë informacioni

Kapsulimi tejzanor përdoret për të prodhuar vëllime të mëdha të liposomeve të shkallës farmaceutike me një ngarkesë të lartë të substancave aktive.

UIP1000hdT me reaktor të rrjedhës së qelqit për prodhimin e liposomeve

Udhëzime hap pas hapi për kapsulimin tejzanor të vitaminës C në liposome

Vitamina C liposomale është një formë e shpërndarjes së vitaminës C që përmirëson përthithjen dhe biodisponueshmërinë. Ultrasonikimi i tipit sonda është një metodë efikase dhe e besueshme për prodhimin e liposomeve.
Protokolli i mëposhtëm tregon hapat e përgjithshëm për prodhimin e vitaminës C liposomale duke përdorur një ultrasonikator të tipit sondë:
 

 1. Përzieni pluhurin e vitaminës C me një sasi të vogël uji të distiluar për të formuar një zgjidhje.
 2. Shtoni tretësirën e vitaminës C në një tretësirë fosfolipidesh (të tilla si lecitina e sojës) në një raport 1:10 (vitaminë C:fosfolipide) për nga vëllimi.
 3. Vendoseni përzierjen në një gotë qelqi dhe futni sondën e aparatit ultrasonik, p.sh. UP200Ht me S26d14, në tretësirë.
 4. Ultrasonikoni përzierjen duke përdorur ultrasonikatorin e tipit sondë për 5-10 minuta, përafërsisht. vendosja e fuqisë prej 200W (frekuenca 26 kHz). Sonda e aparatit ultrasonik duhet të zhvendoset butësisht përmes solucionit gjatë procesit të sonikimit. Shmangni kontaktin e sondës me murin e gotës (pasi gotat e qelqit mund të thyhen).
 5. Pas sonikimit, lëreni përzierjen të qëndrojë për 10-15 minuta për të lejuar formimin e liposomeve.
 6. Ruajeni në një shishe qelqi të errët dhe mundësisht në frigorifer për qëndrueshmëri afatgjatë.

Është e rëndësishme të theksohet se protokolli i saktë mund të ndryshojë në varësi të ultrazërit specifik dhe materialeve të përdorura. Për më tepër, stabiliteti dhe cilësia e liposomeve mund të ndikohet nga faktorë të tillë si pH, temperatura dhe prania e substancave të tjera, kështu që është e rëndësishme që të kontrollohen me kujdes këto variabla gjatë procesit të prodhimit.
 

Liposome të prodhuara me ultratinguj – bioavailability Superior
Liposomet e përgatitura tejzanor ndihmojnë për të kapërcyer gjysmën e shkurtër të jetës, përshkueshmërinë e ulët të membranës qelizore dhe bio-disponueshmërinë e dobët orale për shkak të degradimit të stomakut dhe enzimatik të këtyre përbërjeve bioaktiv. Kapsulimi në një bilayer fosfolipid mbron përbërësit aktivë kundër degradimit dhe rrit shkallën e përthithjes në qelizë.
Sonda tejzanor UP200Ht përdoret për kapsulimin liposomal të vitaminës C në transportues fosfolipide. Liposomet e përgatitura me ultratinguj ofrojnë biodisponueshmëri superiore.

Ultrasonikator UP200Ht për kapjen efikase të vitaminës C në liposome.

Formimi Liposome me ultratinguj

Formulimi liposomal i prodhuar duke përdorur ultratinguj me performancë të lartëMeqenëse formimi i liposomeve dhe nanolipozomeve nuk ndodh si një proces spontan, kërkohet një burim energjie për të promovuar procesin e kapsulimit. Liposomet janë vezikula lipidike, të cilat formohen kur fosfolipidet, p.sh. leçitina, shtohen në ujë, ku ato formojnë struktura bilaterale kur aplikohet energji e mjaftueshme, p.sh. nga sonication. Ultrasonication ndihmon rregullimin e molekulave lipide, në mënyrë që të merret një fazë ujore termodinamikisht e qëndrueshme. Sonication nuk promovon vetëm formimin e liposomeve, por gjithashtu zvogëlon madhësinë e liposomeve që rezultojnë në nanoliposome. Madhësia e liposomeve është një faktor i rëndësishëm kur bëhet fjalë për biodisponibilitetin dhe shkallën e përthithjes pasi liposomet më të vogla mund të depërtojnë në membranat e qelizave më lehtë.

Ulje ultrasonike e liposomeve

Shpërndarja tejzanor është një metodë e thjeshtë dhe efikase për të zvogëluar madhësinë e liposomeve dhe prodhimin e nanolipozomeve. Në mënyrë që të përgatisin liposome më të vogla, vezikulat e hidratuar sinicifikohen për disa minuta me një ultrasonicator të llojit sondë në një reaktor të kontrolluar nga temperatura. Si një metodë jo termike, thjesht mekanike, zvogëlimi i madhësisë tejzanor nuk degradon as fosfolipidet, as komponimet bioaktive.

Procesorët tejzanor për prodhimin e lipozomeve

Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në prodhimin farmaceutik dhe suplementar për të formuluar liposome me cilësi të lartë të ngarkuara me vitamina, antioksidantë, peptide, polifenole dhe komponime të tjera bioaktive. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikë nga homogjenizuesi kompakt i laboratorit të dorës dhe ultrasonikët me majë stoli deri te sistemet ultrasonike plotësisht industriale për prodhimin e vëllimeve të larta të formulimeve liposomike. Një gamë e gjerë sonotrodesh dhe reaktorësh tejzanor janë në dispozicion për të siguruar një konfigurim optimal për prodhimin tuaj të liposomeve. Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ultrasonikët për prodhimin e liposomeve, protokollet e kapsulimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Letërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Vitaminë C

Vitamina C, e njohur ndryshe edhe si acidi L-askorbik ose askorbati, është një antioksidues i tretshëm në ujë me formulën kimike të C6H8O6. Si një anitioxidant, vitamina C vepron si një donator elektron ndaj reaksioneve të ndryshme enzimatike dhe jo-enzimatike. Për më tepër, vitamina C është një koefaktor në shumë reaksione enzimatike që rregullojnë funksionet thelbësore biologjike siç janë shërimi i plagëve dhe sinteza e kolagjenit. Scurvy është forma më e njohur e mungesës së rëndë të vitaminës C që ndodh për shkak të sintezës së kolagjenit të dëmtuar.
Si një vitaminë, acidi askorbik është thelbësor për trupin e njeriut, që do të thotë se trupi nuk mund të sintetizojë vitaminën C, por duhet të konsumohet me ushqim. Ushqimet e pasura me vitaminë C përfshijnë agrumet, camu camu, acerola, kale, roseship, rrush pa fara e zezë, guva si dhe frutat dhe perimet e tjera.
Ndërsa një dietë e ekuilibruar mirë jep lehtësisht sasi të mjaftueshme të vitaminës C. Sidoqoftë, shtesat dietike siç janë pikat e vitaminës, kapsulat, tabletat, pluhurat dhe mishrat shpesh përdoren për të siguruar një furnizim të mjaftueshëm me vitamina. Marrja e rekomanduar ditore e vitaminës C nga Autoriteti Evropian i Sigurisë së Ushqimit është 110 mg në ditë për meshkuj dhe 95 mg në ditë për të rriturit femra.
Në mjekësi, vitamina C administrohet në doza të larta nën mbikëqyrjen mjekësore në mënyrë që të mbështesë trajtimet e kancerit dhe të forcojë sistemin imunitar. Për shembull, studimet zbuluan se një konsum i rregullt i shtojcave të vitaminës C zvogëlon gjatësinë dhe ashpërsinë e të ftohtit dhe gripit.

Farë është një liposome?

Liposomet janë vezikula sferike me madhësi mikroskopike, të cilat mund të shkojnë nga 30nm në disa mikrometra. Një mënyrë e besueshme për të sintetizuar liposomet në kushte të kontrolluara është encapsulimi tejzanor. Kryesisht, lipozomet përbëhen nga fosfolipidet, veçanërisht fosfatidilkolina, por ato mund të përfshijnë edhe komponime të tjera lipide, siç janë fosfatidilletanolamina.
Duke qenë vezikulat e bëra nga fosfolipidet, liposomat veprojnë si mikrokontrollues që përmbajnë përbërës bioaktivë si vitamina, antioksidantë, polifenole, peptide, substanca të drogës (p.sh., vaksinat, komponimet medicinale). Bilayer fosfolipid mbështjell substancën bioaktive dhe e transporton atë në qeliza. Meqenëse bilayomat liposome janë bërë nga fosfolipide të ngjashme si membranat qelizore, lipozomet mund të kalojnë membranat qelizore lehtësisht dhe të dërgojnë substancat bioaktive në qeliza. Kjo i bën liposomet një bartës mjaft të fuqishëm të ilaçeve me një bio-disponueshmëri të lartë dhe shkallë të absorbimit. Karakteristikat amfifile të bilayers fosfolipid i bëjnë liposomet të tretshëm në të dy lëngjet ujore dhe polare.

Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.