Coronavirus (COVID-19, SARS-CoV-2) dhe tejzanor

Ultrasonication është një mjet i fuqishëm që përdoret në biologji, kimi molekulare dhe biokimi, si dhe në prodhimin e farmaceutikëve. Bio-shkencat përdorin homogjenizues tejzanor për të lyer qelizat dhe për të nxjerrë proteina dhe materiale të tjera ndërqelizore, industria e farmave aplikoi ultrasonikë për sintezën e molekulave farmakologjike aktive, për të prodhuar vaksina dhe për t'i formuluar ato në transportues droge me madhësi. Gjatë luftës kundër romanit ultrasonicators SARS-CoV-2 koronavirus janë përdorur për aplikime të ndryshme në kërkime, bio-shkencë dhe farmayê.

Ultrasonifikim për zhvillimin dhe prodhimin e farmaceutikëve

Sinteza e molekulave farmaceutike aktive
Përmirësimi i tretshmërisë së Remdesivir nga Sonication
Nxjerrja tejzanor e komponimeve bioaktive nga botanikat


Prodhimi tejzanor i vaksinës
Aplikime tejzanor për prodhimin e vaksinës
Formulimi i përmirësuar i vaksinave me ultratinguj të energjisë
Prodhimi i Vaksinave të ARN-së me ultratinguj


Formulimi tejzanor i farmaceutikëve
Përgatitja tejzanor e liposomeve
Prodhimi tejzanor i lipozomeve të vitaminës C
Prodhimi tejzanor i nanopartikujve të lipideve të ngurtë
Përgatitja tejzanor e komplekseve të Ciklodextrin
Nano-pjesët e ngurta-lipide të ngarkuara nga Ivermection përmes Sonication
Nano-Emulsifikimi tejzanor
Tejzanor Nano-Emulsification për Mikrokapsulim para Spray-Tharje
Ulje ultrasonike e viskozitetit para tharjes me llak

Viruset mund të nxirren nga kulturat e qelizave dhe indet e organeve me homogjenizimin tejzanor.

virus

Kërkesë informacioni

Ultrasonics për Kërkime në Bio-Science dhe Bio-Kimi

Ruptionrregullimi i qelizës tejzanor, lizja dhe nxjerrja
Qethja ADN tejzanore dhe ARN
Lizë ultratinguj për blotting perëndimore
Ultrasonics në kërkimin e virusit (p.sh. virusi i lisë së majmunit)

Ultrasonicators me performancë të lartë për Pharma dhe Bio-Science

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Sistemet e Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në prodhimin farmaceutik për të sintetizuar molekula me cilësi të lartë dhe për të formuar nanopartikuj të ngurtë lipidesh dhe liposome të ngarkuar me substanca farmaceutike, vitamina, antioksidantë, peptide dhe komponime të tjera bioaktive. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikatorë nga homogjenizatori kompakt, por i fuqishëm, i mbajtur me dorë dhe ultrasonicators në top, në sisteme plotësisht industriale tejzanor për prodhimin e cilësive të larta të substancave farmaceutike dhe formulimeve. Një gamë e gjerë e Sonotrodave tejzanor dhe reaktorëve janë në dispozicion për të siguruar një përbërje optimale për prodhimin tuaj farmaceutik. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon operimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Për t'iu mundësuar klientëve tanë të përmbushin Praktikat e Mirë të Prodhimit (PMP) dhe të vendosin procese të standardizuara, të gjithë ultrasonicatorët digjitalë janë të pajisur me softuer inteligjent për vendosjen e saktë të parametrit të sonication, kontrollin e vazhdueshëm të procesit dhe regjistrimin automatik të të gjithë parametrave të rëndësishëm të procesit në një ndërtim -në kartën SD. Cilësia e lartë e produktit varet nga kontrolli i procesit dhe standardet e larta të përpunimit vazhdimisht. Ultrasasonicators Hielscher ju ndihmojnë të monitoroni dhe standardizoni procesin tuaj!

Përcaktimi i plotë i VialTweeter: ViolTweeter sonotrode në procesorin UP200St

Njësia e përgatitjes së kampionit tejzanor VialTweeter: Sonotrode VialTweeter në procesorin tejzanor UP200St

Shkallëzimi lart

Numri i lartë i rasteve të COVID-19 është një sfidë masive për sistemin shëndetësor, përfshirë hulumtimin dhe prodhimin farmaceutik. Ndërsa aktualisht disa substanca të drogës janë nën hetim (in vitro dhe in vivo), që nga momenti kur është krijuar terapi trajtuese e pacientëve me COVID-19, një numër i madh i barnave duhet të prodhohen brenda një periudhe të shkurtër kohore.
Sinteza ultrasonike e klorokinës dhe derivateve të klorokinës është një proces i shpejtë, i thjeshtë dhe i sigurt, i cili mund të shkallëzohet në mënyrë lineare nga laboratori dhe impianti pilot në prodhimin e plotë tregtar. Stafi ynë i trajnuar dhe me përvojë të gjatë do t'ju ndihmojë teknikisht nga provat pilot deri në prodhimin e sasive të mëdha.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Fakte të vlefshme

SARS-cov-2

Koronavirusi SARS-CoV-2, i njohur gjithashtu si 2019-nCoV ose koronavirus i romanit 2019, është përgjegjës për pandeminë COVID-19, e cila filloi në dhjetor 2019 në Wuhan, Kinë dhe u përhap nga atje në të gjithë botën.
Me një shkallë të lartë infeksioni / transmetimi, SARS-CoV-2 përhapet kryesisht përmes infeksionit të pikave dhe transmetimit të fomitit. Sidoqoftë, meqenëse grimcat e virusit mund të gjenden edhe në feçe, transmetimi përmes rrugës fekale-orale është gjithashtu i mundur. Rruga kryesore e transmetimit nga njeriu tek njeriu i SARS-CoV-2 është duke pasur kontakte të ngushta me personat e infektuar: Pikat e frymëmarrjes të krijuara nga teshtitja dhe kollitja e një personi të infektuar thithen nga të tjerët, në mënyrë që ato të infektohen më pas.
Coronavirus me proteinat e tij të mrekullueshme të pikutKoronaviruset si SARS-CoV-2 ngjiten në receptorin e enzimës konvertuese të angiotenzinës 2 (ACE2), të cilat gjenden kryesisht në mushkëri (dhe në një shkallë më të vogël në zemër, zorrët, arteriet dhe veshkat). Proteinat e korpusit koronavirus (S-proteina / glikoproteinat), të cilat zgjaten nga zarfi i koronavirusit, lidhen me receptorin ACE2, bashkohen me membranën e qelizës pritëse dhe hyjnë në këtë mënyrë qelizën pritëse. Si të gjithë viruset, koronaviruset përdorin qelizën pritëse për të përsëritur gjenomin e tyre dhe krijojnë kështu grimca të reja të virusit.
Koronaviruset përmbajnë një gjenom të ARN me sens pozitiv dhe të vetëm. Për dallim nga viruset e gripit, koronavirusi është një virus i pashoqëruar. SARS-CoV-2 ka gjenom relativisht të shkurtër të bërë nga vetëm një fije e gjatë molekulash gjenetike. Kjo do të thotë që viruset SARS-CoV-2 përbëhen vetëm nga një segment. Viruset e gripit, të cilat janë viruse ARN si koronaviruset, kanë një gjenom të segmentuar të përbërë nga tetë segmente të gjenomit. Kjo i jep virusit të gripit një aftësi të veçantë për rekombinim / mutacion.

coronaviruset

Emri shkencor për koronavirus është Orthocoronavirinae ose Coronavirinae, Coronavirus i përket familjes së Coronaviridae.
Koronaviruset janë një grup i viruseve të lidhur që shkaktojnë sëmundje te gjitarët dhe zogjtë. Në popullatën njerëzore, infeksioni koronavirus rezulton në infeksione të traktit respirator. Infeksione të tilla të traktit respirator mund të kenë efekte të buta, të shprehura si ftohje e zakonshme (p.sh. rinovirus), ndërsa infeksionet e tjera koronavirus mund të jenë vdekjeprurëse, siç janë SARS (Sindromi i Rendit Akut i Rendshëm), MERS (Sindromi i frymëmarrjes në Lindjen e Mesme) dhe COVID-19 (Coronavirus Sëmundja 2019).

Koronaviruset njerëzore

Në lidhje me koronaviruset njerëzore, shtatë llojet njihen. Katër nga këto shtatë shtresat e koronavirusit provokojnë simptoma përgjithësisht të buta, të njohura si ftohja e zakonshme:

  • Koronavirusi njerëzor OC43 (HCoV-OC43)
  • Koronavirus njerëzor HKU1
  • Koronavirus njerëzor NL63 (HCoV-NL63, koronavirus i New Haven)
  • Koronavirus njerëzor 229E (HCoV-229E)

Koronaviruset HCoV-229E, -NL63, -OC43 dhe -HKU1 qarkullojnë përgjithmonë në popullatën njerëzore dhe shkaktojnë përgjithësisht infeksione të frymëmarrjes mesatare tek të rriturit dhe fëmijët në mbarë botën.
Sidoqoftë, tre llojet e koronavirusit më poshtë janë të njohura për simptomat e tyre të rënda:

  • Koronavirus i lidhur me sindromën e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS-CoV), i njohur gjithashtu si koronavirus i ri 2012 dhe HCoV-EMC
  • Coronavirus i sindromës së rëndë respiratore akute (SARS-CoV / SARS-klasike)
  • Sindromi i rëndë akut i frymëmarrjes koronavirus 2 (SARS-CoV-2), i njohur gjithashtu si 2019-nCoV ose koronavirus i ri 2019

Letërsi / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.