Zgjidhjet tejzanor për përmirësimin e prodhimit të vaksinës

  • Sonication përdoret në hapat e ndryshme të përgatitjes së vaksinave: për lizë qelizore, për të homogjenizuar suspendimet qelizore, për të stimuluar rritjen e qelizave, për kapsulimin, për lidhjen e proteinave adjuvant etj.
  • Ultrasonicators të Hielscher përdoren në prodhimin, kapsulimin dhe formulimin e antigjenit, si dhe në hapjen e degazimit para mbushjes së vaksinës në shishta ose shiringa.
  • Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë të gjatë për sisteme të besueshme tejzanor në industrinë e pharma. Gjeni se gjatë cilit hapat e procesit të prodhimit të vaksinave mund të përmirësoni prodhimin tuaj!

Prodhimi i Vaksinave

Ultrasonication mund të jetë e dobishme gjatë fazat e ndryshme të prodhimit të vaksinave. Për të prodhuar një vaksinë, hapi i parë është përgatitja e vetë antigjenit. Në varësi të tipit të patogjenit, metoda e gjenerimit të antigjenit ndryshon: Përderisa viruset rriten ose në qelizat primare të tilla si vezët e pulave (p.sh. për influencën) ose në linjat e vazhdueshme të qelizave të tilla si qelizat e njeriut të kultivuara (p.sh. për hepatitin A) rritur në bioreaktorë (p.sh. bimët Haemophilus influenzae b). Proteinat rekombinante, të cilat janë nxjerrë nga viruset ose bakteret, mund të rriten gjithashtu në maja, baktere ose kultura qelizore. Kur prodhohet antigjeni, ai duhet të lirohet nga qelizat në të cilat është rritur.
Një virus mund të duhet të çaktivizohet, ndoshta pa kërkuar pastrim të mëtejshëm. Proteinat rekombinante kanë nevojë për shumë operacione që përfshijnë ultrafiltrimin dhe kromatografinë e kolonës. Në varësi të formulimit të vaksinave, shtohen adjuvantë, agjentë stabilizues dhe preservativë. Adjuvantët e rritur reagimin imunitar të antigjenit, stabilizuesit dhe preservatives rrisin jetën shelfin.
Gjatë prodhimit të vaksinave sonication mund të aplikohet në faza të ndryshme. Si një metodë jo-termike e përpunimit, shmanget degradimi i nxehtësisë i materialit të vlefshëm. Gjeni më poshtë aplikacionet më të zakonshme ku ultratingulli përmirëson prodhimin e vaksinave:

Shpërndarja e antigjeneve

Qethja tejzanor shpërndan grimcat homogjene.Antigjenet si fragmenti i qelizave ose antigjenet e proteinave duhet të shpërndahen homogjenisht në një pezullim, polimer ose kapsulim liposomal me qëllim që të sigurohet një formulim i qëndrueshëm i vaksinës. Sonication është provuar afatgjatë për të përgatitur dispersione të bukura në prodhimin e produkteve farmaceutike dhe prandaj është një teknikë e vendosur në prodhimin modern të vaksinave.
Adjuvantët me bazë alumini, të përbërë nga grimca primare shumë të vogla, janë një lloj adjuvant i përdorur zakonisht, të cilat mund të agregohen lehtësisht në një njësi funksionale në formulimet e vaksinave. Në mënyrë që të kombinohen adjuvantët me antigjenet, kërkohet një shpërndarje uniforme e antigjenit përgjatë vaksinës që përmban alumin. Dispersioni tejzanor përgatit dispersione homogjene të antigjeneve dhe adjuvantëve (p.sh. Alhydrogel ™).

Homogenizers tejzanor të tilla si UIP1000hdT janë përdorur për aplikime të ndryshme në prodhimin e vaksinave.

UIP1000hdT me reaktorin e rrjedhës tejzanor

Kërkesë informacioni

Liza e qelizave & ekstraktim

Antigjenet e prodhuara nga mikroorganizmat duhet të lirohen nga qeliza mikrobike. Sonication është një teknologji e provuar e lizës qelizore dhe nxjerrjes. Me përshtatjen e parametrave të sonifikimit, qelizat mund të jenë të shpuar ose të ndërprerë në mënyrë që antigjenet e synuara të bëhen të disponueshme dhe të mund të izolohen.

Inaktivimi i patogjenëve

Bakteret Escherichia coli janë lysed me besueshmëri duke përdorur homogenizuesit e indeve me ultratinguj.Ultratinguj me energji aplikohet për të prishur dhe vrarë mikroorganizmat si bakteret dhe viruset. Për shembull, çaktivizimi tejzanor i E. coli i ndjekur nga rrezatimi është treguar të jetë teknikë më e fuqishme për përgatitjen e një vaksine efektive të kolibacilozës. [Melamed et al. 1991]
Teknikat e përdorura zakonisht për inaktivimin mikrobial janë pasterizimi dhe sterilizimi termik, të cilat bazohen në ekspozimin e gjatë në temperatura të larta dhe shpesh çojnë në përkeqësimin termik të vetive funksionale. Një trajtim i kombinuar i sonication dhe ngrohjes (termo-sonication) mund të përshpejtojë normën e sterilizimit; pasi intensiteti termik dhe kohëzgjatja është reduktuar ndjeshëm, degradimi termik i përbërjeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë (p.sh. proteinat, antigjenet). Sterilizimi tejzanor dhe pasterizimi janë kosto-efektive, të kursimit të energjisë dhe të mjedisit.

emulsione & pezullime

Emulsioni i dyfishtë i përgatitur, p.sh. për prodhime farmaceutike.Formulimet e vaksinës mund të përbëhen nga përzierjet e ujit-lipidet. Meqë formulimet e ujit-lipidet janë të paqëndrueshme, duhet të përgatitet një emulsioni me madhësi të madhe ose duke kapërcyer pikat’ tensioni sipërfaqësor ose përdorimi i një surfaktanti. Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e mirë-krijuar për të formuluar Nano-emulsione / mini-emulsione, emulsione të dyfishta, dhe Emulsione Pickering. Për shembull, lipopeptidet e pazgjidhura në ujë mund të pezullohen ultrasonikisht me antigjen në raportin 1: 1 (w / w) në një solucion ujor.
Më tej, sonication është aplikuar në mënyrë që të zvogëlohen agregatët qelizorë dhe të shpërndajnë qelizat e vetme të shpërndara në mënyrë të barabartë në pezullimin.

Ultrasonication është përdorur për të prodhuar vaksina (Kliko për ta zmadhuar!)

Reaktor xhami tejzanor

Adjuvantët dhe preservatives

Vaksinat zakonisht përmbajnë një ose më shumë adjuvantë, të përdorura për të rritur përgjigjen imune. Nga ultrasonication, microfibres adjuvant janë detangled dhe homogjenisht shpërndarë në mënyrë që proteinave të detyrueshme në sipërfaqe është përmirësuar. Sistemet adjuvant të bazuara në emulsione përdoren gjerësisht në zhvillimin dhe formulimin e vaksinave. Sisteme të tilla adjuvante të bazuara në emulsion mund të formulohen duke përdorur lloje të ndryshme të emulsionit si uji në ujë (o / w), uji në vaj (w / o), uji në vaj në ujë (w / o / w), ose emulsionet e stabilizuar nga proteina.
Për më tepër, prezervativët shtohen për të parandaluar ndotjen e vaksinës me baktere ose kërpudha. Preservatives mund të përdoren në faza të ndryshme të prodhimit të vaksinave.
Përdorimi i homogjenizuesve tejzanor nxit një përzierje dhe shpërndarje më të drejtë dhe të mirë dhe është në këtë mënyrë një mjet i besueshëm për një prodhim më efikas të vaksinave.

formulim & Kapsulim liposomal

Vaksinat e kapsuluara me lipozomë mund të administrohen me gojë, intranasally, intramuskular, subcutanously dhe janë një metodë e dobishme e ofrimit të vaksinës dhe ndihmës, të cilat mund të përmirësojnë shpërndarjen e shënjestruar dhe të reduktojnë toksicitetin e antigjeneve të kapur. Sonication është një teknikë e besueshme për të kapsuluar komponimet aktive në formulimet liposomale. Lexoni këtu më shumë rreth formulimit tejzanor të liposomes!
Dor, për të formuluar një vaksinë veterinare kundër sëmundjes Newcastle, Zhao et al. (2011) përgatiti një fosfatidilkolin / kolesterol të vogël unilammelar vesicles (SUV) nën sonication. Vaksina e kapsuluar me ultratinguj tregoi një përgjigje të zgjeruar imune, titra të lartë të antitrupave IgG dhe IgM, si dhe proliferimi i qelizave T dhe B.

degassing

Gjatë vaksinimit dhe prodhimit farmaceutik dhe para paketimit, vaksinat dhe lëngjet si suspensionet, solucionet, emulatimet dhe formulimet përfundimtare duhet të degazohen. Gjatë fazës deagasuese / de-avulluese, fllusat e gazit (p.sh. oksigjeni, dioksidi i karbonit, të cilat janë mbyllur në lëng, hiqen.) Valët tejzanor promovojnë shkrirjen e flluskave të gazit të kapur në lëngje. Nxjerrja e flluskave të gazit mund të rritet kur një vakum i lehtë zbatohet në enën e zërit. Degasimi me ultratinguj është një teknikë e lehtë dhe e shpejtë e zbrazjes së suspendimeve ujore.

Rritja e qelizave

Shurdhja tejzanor gjatë inokulimit (procesi i futjes së mikroorganizmave në një medium të kulturës) mund të rrisë rritjen e kulturave qelizore. Intensiteti i sonication, temperatura dhe koha e mbajtjes në bioreactors tejzanor Hielscher mund të rregullohet saktësisht në lidhje me llojin qelizor dhe kërkesat e tij.
Për shembull, sonication i butë mund të zbatohet për të nxitur absorbimin e glukozës së qelizave dhe për të promovuar kështu rritjen e kulturave qelizore dhe pezullimeve. Ultratinguj është i njohur për të rritur përshkueshmërinë qelizore, e cila, nga ana tjetër, mund të përmirësojë shkëmbimin e lëndës ushqyese / mbeturinave duke çuar kështu në rritjen e prodhimit të vaksinave. Kështu, koha e prodhimit të vaksinës mund të shkurtohet dhe / ose prodhimi i proteinave të përdorura si vaksina mund të rritet.

Hielscher Ultrasonics’ Pharma-reaktorët

Hielscher Ultrasonics është e specializuar në prodhimin e sistemeve me ultratinguj me fuqi të lartë dhe sono-bioreactors për zbatimin në R&D dhe prodhimi industrial i produkteve farmaceutike (p.sh. vaksinat, API)
Reaktori i mbyllur i pharma-batchSonication mund të aplikohet për të hapur enët, reaktorë të mbyllur dhe reaktorët e rrjedhjes së vazhdueshme. Të gjitha pjesët e sistemeve tejzanor, të cilat vijnë në kontakt me të mesme të lëngshme, janë bërë nga çelik inox, titan, ose qelqi. Pjesët e autoclavueshme dhe pajisjet sanitare sigurojnë prodhimin e Pharma-grade produktet.
Programi inteligjent regjistron automatikisht parametrat e procesit të zërit në kartën e integruar SD. Kontrolli i saktë i të gjithë parametrave të procesit siguron riprodhueshmërisë dhe standardizimi i prodhimit.
Hielscher Ultrasonics’ procesor industriale tejzanors janë shumë të besueshme dhe mund të kontrollohen saktësisht. Të gjithë ultrasonicators industriale mund të rregullohen për të ofruar gamën e plotë nga amplitudë të ulët në shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e sistemeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24/7 në detyrë të rëndë dhe në ambjente të vështira.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për ekstrakte me spektër të plotë.

Shkarkuesit tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Parimi i punës i ultrazërit të energjisë: Cavitation akustike

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.