Ultrasonics për prodhimin e vaksinës

Ultrasonika është një metodë e provuar për të shkatërruar ose çaktivizuar viruset, bakteret dhe majatë. Përveç kësaj, sonikatorët janë të besueshëm për lizën e qelizave, p.sh. qelizat virale ose bakteriale dhe çlirimin e lëndës ndërqelizore, p.sh. proteinat, ADN/ARN, enzimat dhe bioaktive. Prandaj, sonikatorët Hielscher përdoren shpesh si teknika të besueshme të trajtimit të qelizave dhe viruseve gjatë prodhimit të vaksinës. Më pas, homogjenizimi me ultratinguj përdoret për të formuluar nano-bartës ose liposome me lipide të ngurta, ndërsa shpërndarja dhe deagglomerimi tejzanor aplikohen në hapa të ndryshëm gjatë prodhimit të vaksinës për të marrë një suspension homogjen.

Prodhimi tejzanor i vaksinës

Për përgatitjen e vaksinave, duke përfshirë vaksinat e inaktivuara, të nënvleftësuara të proteinave ose konjuguar, qelizat duhet të jenë inaktivuar, lysed ose vrarë. Me dozën dhe intensitetin e duhur të sonikimit, qelizat dhe mikrobet mund të trajtohen në përputhje me qëllimin e procesit.

Aplikoni valët tejzanor për:

 • prishin dhe lizojnë qelizat
 • inaktivizon qelizat virale dhe bakteriale
 • lirimin e materialit intracellular, p.sh. proteinat, antigjenet
 • stimulojnë aktivitetin bakterial
 • përgatitni nano bartës droge
 • aktivizoni / çaktivizoni enzimat
 • pergatisin nano emulsione dhe emulsira te dyfishta

Kërkesë informacioni

Homogjenizues tejzanor për prodhimin e vaksinave. Sonikatorët Hielscher përdoren për lizën e qelizave, për të homogjenizuar suspensionet e qelizave, për të stimuluar rritjen e qelizave, për kapsulim, për lidhjen e proteinave ndihmëse dhe shpërndarjen e antigjenit.

Sistemi i prodhimit të vaksinave me ultratinguj: Sonicator UIP2000hdT me reaktor inox

Më shumë Aplikime të Sonicators në prodhimin e vaksinave

Në prodhimin e vaksinave, sonikatorët Hielscher luajnë një rol vendimtar në faza të ndryshme, duke përfshirë prodhimin e antigjenit, kapsulimin, formulimin dhe hapin thelbësor të degazimit përpara mbushjes së vaksinave në shishe ose shiringa.
 
Shpërndarja e antigjenit:
Për të arritur një formulim të qëndrueshëm të vaksinës, është e domosdoshme që antigjenet, të tilla si fragmentet qelizore ose antigjenet e proteinave, të shpërndahen në mënyrë uniforme në suspensione, polimere ose kapsula liposomike. Sonication ka qenë një teknikë e provuar dhe e gjatë në prodhimin e produkteve farmaceutike, duke demonstruar efikasitetin e saj në përgatitjen e dispersioneve të imta, duke e bërë atë një mjet të vendosur në prodhimin modern të vaksinave.
 
Ndihmës:
Përzierja dhe homogjenizimi i adjuvantëve në formulimet e vaksinave arrihet në mënyrë të besueshme dhe efikase me anë të sonikacionit. Një lloj i zakonshëm i adjuvantit që përdoret në formulimet e vaksinave është adjuvantë me bazë alumini, të përbërë nga grimca të vogla parësore që mund të grumbullohen lehtësisht në një njësi funksionale. Për integrim të suksesshëm me antigjenet, është e nevojshme një shpërndarje uniforme e antigjeneve në të gjithë vaksinën që përmban alumin. Dispersioni tejzanor i shërben këtij qëllimi duke përgatitur dispersione homogjene të antigjeneve dhe ndihmësve, si Alhydrogel™.
 
Inaktivizimi i patogjenit:
Për më tepër, ultratingulli i fuqisë gjen aplikim në çaktivizimin e patogjenëve si bakteret dhe viruset. Kur bëhet fjalë për përgatitjen e një vaksine efektive të kolibacilozës, çaktivizimi me ultratinguj i E. coli, i ndjekur nga rrezatimi, është provuar të jetë teknika më e fuqishme.
 
Inaktivizimi dhe stabilizimi mikrobial:
Sonicator UP200Ht me mikro-majë (sondë) përdoret në prodhimin farmaceutik dhe të vaksinave për të prishur qelizat dhe për të kapsuluar ilaçin në formulime liposomale dhe nano-strukturore.Në mënyrë konvencionale, inaktivizimi mikrobik arrihet nëpërmjet pasterizimit termik dhe sterilizimit, të cilat përfshijnë ekspozim të zgjatur ndaj temperaturave të larta, shpesh duke çuar në përkeqësim të vetive funksionale të shkaktuara nga termike. Megjithatë, kombinimi i sonikimit dhe nxehtësisë, i njohur si termo-sonikimi, ofron një shkallë më të shpejtë të sterilizimit me intensitet termik dhe kohëzgjatje të reduktuar ndjeshëm. Kjo është veçanërisht e dobishme për ruajtjen e komponimeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë, të tilla si proteinat dhe antigjenet. Procesi i sterilizimit dhe pasterizimit me ultratinguj nuk është vetëm me kosto efektive, por edhe kursim energjie dhe miqësor ndaj mjedisit.
 
Liposomet dhe Nanobartësit:
Sonicers Hielscher përdoren për të formuluar barna dhe vaksina në liposome dhe bartës të drogës me nanostrukturë, të tilla si nanogrimcat e ngurta lipide. Sonication është një teknikë efikase dhe e besueshme për të kapsuluar përbërësit aktivë në liposome dhe nanogrimca. Gjatë kapsulimit tejzanor, lejohet kontrolli i saktë mbi madhësinë e liposomeve dhe nanobartësve, duke çuar në një sistem më të qëndrueshëm dhe uniform të shpërndarjes së barnave. Njëkohësisht, sonikatorët e tipit të sondës mundësojnë ngarkim të shtuar të drogës: Forcat mekanike të krijuara gjatë sonikimit ndihmojnë në përmirësimin e efikasitetit të kapsulimit të ilaçit, duke siguruar që një sasi më e lartë e drogës të përfshihet në transportues. me kapsulimin tejzanor vjen edhe një stabilitet i përmirësuar pasi sonikimi promovon formimin e liposomeve dhe nanombartësve të qëndrueshëm, të cilët janë thelbësorë për aplikimin e tyre të suksesshëm në shpërndarjen e vaksinave.
 

Përgatitja tejzanor e nanopartikujve me lipide të ngurta prodhon transportues të drogës të strukturuar nano me një disponueshmëri të lartë biologjike, stabilitet të lartë dhe citotoksicitet të ulët

Hapat e prodhimit tejzanor të nanopartikulave të ngurta-lipide
(Kumar et al. 2019)

 

Gjeni informacion të thelluar dhe studime shkencore mbi aplikime specifike të vaksinave të ndihmuara nga sonikimi:

Përgatitja e Vaksinave Tejzanore në Shkallë Industriale dhe Industriale

Hielscher Ultrasonics ofron një gamë të gjerë pajisjesh tejzanor nga sonikatorët në shkallë laboratorike deri tek homogjenizuesit me ultratinguj të shkallës industriale për prodhim komercial. Ne mbulojmë nevojat tuaja nga ultrasonikë të vegjël për departamentin tuaj të kërkimit deri në përpunimin e plotë të farmaceutikëve tuaj të prodhuar komercialisht.

I besueshëm dhe i rregullueshëm për nevojat tuaja të aplikimit

Duke rregulluar parametrat e përpunimit tejzanor, efektet e sonikimit mund të kontrollohen saktësisht. Kjo do të thotë se një amplitudë e ulët dhe sonication e shkurtër ka efekte shumë të buta, ndërsa amplitudat e larta, presioni i ngritur dhe kohëzgjatja e zërit më të gjatë rezultojnë në përpunim intensiv.
Hielscher furnizon pajisje të fuqishme tejzanor që mund të kontrollohen saktësisht në përputhje me kërkesat e procesit. Sonotrodes dhe pajisje plotësuese plotësojnë ofertën.

Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos

I sigurt dhe i pastër

Ultrasonikët Hielscher mund të instalohen lehtësisht në laboratorët e dhomave të pastra dhe objektet e prodhimit. Mbulesat e pajisjeve tona janë bërë nga plastika antibakteriale ose çelik inox. Të gjitha pjesët e lagura, të tilla si sonotrodet tona dhe qelizat e rrjedhës, janë bërë nga titani ose çelik inox dhe mund të autoklavohen.
Hielscher Ultrasonics ofron një gamë të shumëfishtë të sonikatorëve dhe aksesorëve standardë të tipit sonda, si dhe pajisje të personalizuara.

Përparësitë

 • saktësisht të rregullueshme për procesin
 • i pastër & higjienike
 • shumë riprodhueshëm
 • shkallë lineare-up
 • i lehtë & Operacion i sigurt
 • i besueshëm & pajisje të fuqishme
 • efikasitet te larte
 • Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Pyesni për më shumë informacion

  Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me aparatet tona sonike, aplikacionet e lidhura me vaksinën dhe shkencën e jetës, si dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj biokimik dhe t'ju ofrojmë një homogjenizues tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


   

  Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

  Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

  Miniatura e videos

   


  Letërsi / Referencat

  Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse

  MultiSonoReactor MSR-4 është një reaktor industrial në linjë për prodhimin tejzanor të farmaceutikëve dhe vaksinave

  GJENI APLIKIMIN TUAJ:
  Përgatitni indin
  Ndërpritni qelizat
  Përgatitni Lysat
  Ekstraktimi i ADN / ARN
  Ekstraktoni Proteinat
  Homogjenizo Susupensionet
  Emulsifikoni Liposomes
  stimulojnë aktivitetin bakterial
  Përshpejtimi i Reaksioneve Enzimatike
  Përshpejtimi i Reaksioneve Kimike
  Përgatitni Emulsione
  Shpërndan pluhurat
  Degas Lëngjet
  Partikulat Deaglomerate
  Shpërndani pluhurat
  Shpërndani Pllakat


  Fakte të vlefshme

  Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.