Ultrasonics në kërkimin e virusit

Lizë dhe ekstraktimi tejzanor është një metodë e besueshme dhe e krijuar për një kohë të gjatë për prishjen e qelizave dhe lëshimin pasues të viruseve, proteinave virale, ADN-së dhe ARN-së.

Ultrasonics në Coronavirus Research

Nxjerrja e viruseve nga indet e organeve është një hap thelbësor i përgatitjes së mostrës para se të analizohet virusi (p.sh., acidi nukleik, kapsomeres, glikoproteinat). Homogjenizimi ultrasonik është një metodë e shpejtë, e lehtë dhe e riprodhueshme për përgatitjen e mostrave siç janë homogjenizimi i indeve, lizat, prishja e qelizave, nxjerrja e materies ndërqelizore si dhe fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së.
Përgatitja e mostrës tejzanor është një hap i zakonshëm përpara reaksionit të zinxhirit të polimerëve (PCR).

Aplikime tejzanor të virusit

  • lizë qelizore për të nxjerrë viruse nga kulturat e indeve dhe qelizave
  • shpërndarjen e grupeve të viruseve
  • prerja / fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së

Ultrasonics për prodhimin e vaksinave dhe formulimin e ilaçeve antiviral

Për më shumë informacion në lidhje me prodhimet e vaksinave tejzanor, klikoni këtu!

Transportuesit e drogës Nano

Sistemet e dorëzimit të ilaçeve me madhësi nano përdoren me sukses për të shpërndarë përbërës aktiv farmakologjikisht në qeliza, ku farmaceutika mund të përshkruajë efektet e saj. Nano-transportuesit e zakonshëm për farmaceutikë janë Nano-emulsione, liposomes, komplekset ciklodextrin, nanopartikuj polimer, nanopartikuj inorganikë dhe vektorë viralë.
Emulsifikimi dhe shpërndarja tejzanor është një teknikë e krijuar mirë për të prodhuar formulime të nano-përmirësuara siç janë nano-emulsione, liposome, komplekse ciklodektrine, dhe nano-grimca (p.sh. nanopartikulat me bazë thelbësore) të ngarkuar me substanca bioaktive.

Viruset mund të nxirren nga kulturat e qelizave dhe indet e organeve me homogjenizimin tejzanor.

virus

Kërkesë informacioni

Procesorët tejzanor për lizën e qelizave dhe nxjerrjen e tyre

Hielscher Ultrasonics ofrojnë një gamë të gjerë të sistemeve tejzanor për lidhjen e mostrave laboratorike shumë të vogla, si dhe për përpunimin e sasive shumë të mëdha në shkallë industriale.
Ultrasonicators-lloji i sondës tonë vijnë në sfera të ndryshme të energjisë për t'u siguruar që mund t'ju rekomandojmë pajisjen ideale për aplikimin tuaj. Një spektër i gjerë i aksesorëve të tilla si sonotrode të madhësive dhe formave të ndryshme, qelizat e rrjedhës dhe reaktorët me madhësi dhe gjeometri të ndryshme dhe shtesa të tjera sigurohuni që ju të mund të vendosni disqetësin tuaj të qelizave tejzanor për efikasitetin më të lartë të procesit dhe komoditetin e përdoruesit.
VialTweeterNjë dizajn unik tejzanor për përgatitjen e mostrës është ai VialTweeter. Hielscher VialTweeter lejon që të bëhet zëri i deri në 10 tubave (p.sh. tubat Eppendorf, tubat mikrocentrifugë etj.) Njëkohësisht në të njëjtat kushte procesi. Valët e mëdha tejzanor transmetohen përmes mureve të tubit, në mënyrë që të shmanget ndotja ndër-kryq dhe humbja e mostrës. VialTweeter është një sistem ultrasonik kompakt, i cili mund të përdoret në çdo mjedis laboratorik. Përparësitë e saj kryesore janë kontrolli i saktë mbi parametrat e procesit, riprodhueshmëria, trajtimi i njëkohshëm i disa ekzemplarëve në kushte të njëjta pa ndotje të tërthortë dhe protokollimi automatik i të dhënave në një kartë SD të integruar. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon 24 / 7 operim në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.

Avantazhet e ultrazërit Hielscher

Të gjitha njësitë tejzanor Hielscher janë ndërtuar për përdorim 24/7 nën ngarkesë të plotë. Besueshmëria dhe qëndrueshmëria e ultrasonicators Hielscher sigurohuni që ju mund të përpunoni materialet tuaja me efikasitet të lartë për të marrë rezultatin e dëshiruar. Akordimi ynë automatik i frekuencës siguron drejtimin e vazhdueshëm në amplitudën e zgjedhur. Shkallëzimi linear e lehtëson shkallëzimin në vëllime më të larta të procesit dhe rezultate të njëjta të procesit pa rreziqe.
Nga 200 watts lart, të gjitha sistemet tona tejzanor vijnë me një ekran me prekje me ngjyra, kontroll dixhital, SD-kartelë të integruar për regjistrimin automatik të të dhënave, temperaturën e prishshme dhe sensorët e presionit opsional, dhe
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe shkallë industriale.Fakte të vlefshme

Coronavirus

Termi koronavirus përfshin një degë të tërë të pemës së familjes së virusit, duke përfshirë patogjenët që shkaktojnë sëmundje pas SARS (sindromi i rëndë akut i frymëmarrjes), MERS (sindromi i frymëmarrjes në Lindjen e Mesme) midis disa varianteve të tjera. Duke folur për "coronavirus" dhe duke iu referuar një tendosje të rrezikshme virale mund të krahasohet me të thënë "gjitar" kur nënkupton "ari i thinjur". Isshtë teknikisht i saktë, por shumë i paspecifikuar.

viruset

Një virus është një grimcë e vogël infektive që ka nevojë për një qelizë pritëse në mënyrë që të përsëritet vetë. Viruset pushtojnë qelizat e gjalla të një organizmi, duke filluar nga kafshët dhe bimët e deri te mikroorganizmat, përfshirë bakteret dhe arkeat.

Format e viruseve, madhësitë dhe llojet

Në përgjithësi, viruset janë dukshëm më të vegjël se bakteret. Shumica e viruseve që janë studiuar deri më sot kanë një diametër midis 20 dhe 300 nanometra. Meqenëse shumica e viruseve janë grimca të tilla minutëshe, një mikroskop optik nuk ka zmadhim të mjaftueshëm për t'i bërë ato të dukshme. Për të parë dhe studiuar viruset, kërkohet mikroskop elektronik i skanimit dhe transmetimit (SEM dhe TEM, përkatësisht).

Përbërja e një virion

Një grimcë e plotë e virusit quhet virion. Një virion i tillë konsiston në një bërthamë të brendshme të acidit nukleik, i cili mund të jetë ose acid ribonukleik ose deoksiribonukleik (ARN ose ADN). Acidi nukleik është i rrethuar nga një guaskë proteine e jashtme mbrojtëse e quajtur kapsid. Një kapsid është bërë nga nën-njësi të proteinave identike të quajtura kapsomeres. Bërthama e virionit jep infektivitetin, ndërsa kapsidi jep specifikimin e virusit. Prions janë molekula proteina infektive që nuk përmbajnë ADN virale ose ARN.

Zarfet vs viruset lakuriq

Viruset që kanë një zarf lipidik njihen si virus i mbështjellur. I ashtuquajturi zarf është një shtresë lipide që rrethon kapsidën e proteinave. Viruset miratojnë zarfin nga membrana e qelizës pritëse gjatë procesit të lulëzimit. Shembuj për viruse të mbështjellura janë SARS-CoV-2, HIV, HSV, SARS ose dëbora.
Viruset e zhveshur nuk e kanë këtë zarf sepse ato dalin nga qeliza duke e lyer atë. Sidoqoftë, disa viruse mund të zhvillojnë një “kuazi-zarf” i cili mbyll plotësisht kapsidën virale por është i lirë nga glikoproteinat virale. Shembuj për viruse të zhveshur janë polivirus, nodavirus, adenovirus dhe SV40.

Morfologjia e virusit

Dallohen katër lloje kryesore të virusit morfologjik, përkatësisht Helical, Icosahedral, Prolate dhe Zarf. Për më tepër ekzistojnë të ashtuquajturat morfologji komplekse të virusit.
Morfologjia e një virusi përcaktohet nga kapsidi dhe forma e tij. Kapsidi është i ndërtuar nga proteina të koduara nga gjenomi viral. Forma kapsid është baza për dallimin morfologjik. Subunitet proteinike të kodifikuara virale të quajtura kapsomera vetë-grumbullohen për të formuar një kapsid, e cila kërkon normalisht praninë e gjenomit të virusit.
Viruset helikale: Viruset helikale kanë një formë kapside që mund të përshkruhet si filamentoze ose në formë shufre. Forma spirale ka një zgavër qendrore në të cilën mbyllet acidi nukleik. Në varësi të rregullimit të kapsomeres, forma spirale i jep virusit fleksibilitet ose ngurtësi të virusit.
Viruset e ikozatareve: Kapsida e virusit të ikozherahut përbëhet nga nën-njësi identike (kapsomeres) që formojnë trekëndësha barabrinj, të cilat nga ana e tyre janë rregulluar në mënyrë simetrike. Forma e ikozadellës siguron një formim shumë të qëndrueshëm kapside që ofron shumë hapësirë për acidin nukleik.
Viruset e prostatës: Forma e prostatës është një variant i formës së ikozaiferit dhe gjendet në bakteriofagët.
Viruse të mbështjellura: Disa viruse kanë një zarf të bërë nga fosfolipidet dhe proteinat. Për të mbledhur zarfin, virusi përdor pjesë të membranës qelizore të hostit të saj. Zarfi funksionon si një shtresë mbrojtëse e kapsidit dhe ndihmon në këtë mënyrë të mbrojtur virusin nga sistemi imunitar i hostit. Zarfi mund të ketë edhe molekula të receptorëve të cilat mundësojnë që virusi të lidhet me qelizat pritëse dhe të lehtësojë infeksionin e qelizave. Nga njëra anë, një zarf viral lehtëson infeksionet e qelizave; nga ana tjetër, zarfi viral e bën virusin më të ndjeshëm ndaj inaktivizimit nga agjentët e mjedisit, siç janë pastruesit (p.sh. sapun) që prishin blloqet ndërtuese të lipideve të zarfit.
Viruse komplekse: Një virus kompleks përcaktohet nga një strukturë kapside e cila nuk është as thjesht helikuese, as as icosahedra. Për më tepër, viruset komplekse mund të kenë përbërës shtesë siç janë bishtat e proteinave ose një mur i jashtëm kompleks. Shumë viruse me fagë njihen për strukturën e tyre komplekse, e cila ndërthur një kokë të ikozodellës me një bisht spiral.

Gjenoma e virusit

Speciet virale kanë një larmi gjigante të strukturave gjenomike. Grupi i llojeve të viruseve përmban më shumë diversitet gjenomik strukturor sesa bimët, kafshët, arkeat ose bakteret. Ekzistojnë miliona lloje të ndryshme të viruseve, megjithëse vetëm rreth 5,000 lloje janë përshkruar në detaje deri më tani. Kjo lë një hapësirë të madhe për hulumtimin e ardhshëm të virusit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.