Nxjerrja tejzanor e proteinave nga indet dhe kulturat e qelizave

 • Ekstraktimi i proteinave është një hap thelbësor i përgatitjes së mostrës në proteomik.
 • Proteinat mund të nxirren nga indet bimore dhe shtazore, maja dhe mikroorganizmat.
 • Sonication është një metodë e besueshme dhe e efektshme e nxjerrjes së proteinave që jep jepnin e lartë të proteinave brenda një kohe të shkurtër ekstraktimi.

Nxjerrja e proteinave nga indet dhe qelizat

Nxjerrja e proteinave nga indet dhe qelizat e kultivuara është një hap thelbësor i përgatitjes së kampionit i cili kryhet gjatë shumë teknikave biokimike dhe analitike si ELISA, PAGE, Western blotting, spektrometria e masës ose pastrimi i proteinave. Ndërprerja, liza dhe nxjerrja e qelizave tejzanor është një teknikë saktësisht e kontrollueshme, jo termike për të siguruar rendimente të larta të proteinave.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikët e tipit sondë si UP200St janë homogjenizues të besueshëm të indeve dhe përdoren gjerësisht për përgatitjen e mostrës në kërkimet gjenetike dhe proteomike.

Nxjerrja e proteinave nga qelizat me sonda tejzanor UP200St

Përparësitë e lizës tejzanor dhe nxjerrjes së proteinave
 

 • i shpejtë
 • rendimentet e larta
 • shumë efikas
 • Kontroll i saktë mbi parametrat
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • Skalabilitet linear

Udhëzime të përgjithshme për lizën tejzanor dhe nxjerrjen e proteinave

 • Kontrolli i temperaturës: Për të siguruar një yield të lartë proteinash pa denaturation termike, temperatura gjatë nxjerrjes duhet të kontrollohet. Homogenizuesit tejzanor të Hielscher-it – i quajtur edhe shpërbërës tejzanor ose ultrasonifier – janë saktësisht të kontrollueshme. Ata vijnë me një sensor të temperaturë të integruar. Në opsionet e vendosjes së homogenizuesit tejzanor, mund të vendoset një temperaturë maksimale. Kur arrihet maksimumi i temperaturës, ultrasonicator ndalet automatikisht derisa kampioni të jetë ftohur.
 • Buffer: Zgjedhja e një tampon të përshtatshëm dhe vëllimi i duhur i tamponëve ndryshon nga indi tek indeksi dhe duhet të figurojë nga testimi i testimit dhe gabimit.
 • Izolimi / pastrimi: Lizatet e proteinave mund të përmbajnë një tepërt të biomolekulave të tilla si ADN ose karbohidratet, të cilat mund të hiqen nga reshjet e proteinave (acid deoksikolati-trikloroacetik) ose shkëmbimi i tamponëve.

Chittapalo dhe Noomhorm (2009) raportuan në studimin e tyre se rendimenti i proteinave u rrit duke përdorur sonikimin dhe se procesi i homogjenizimit dhe lizës së indeve tejzanor mund të përmirësojë ndjeshëm proceset ekzistuese të nxjerrjes. – duke bërë të mundur për mundësi të reja nxjerrëse tregtare.
 

Ultrasonic CupHorn për përgatitjen e njëkohshme të mostrave të mostrave të shumta në të njëjtat kushte për izolimin e proteinave dhe fragmentimin e ADN-së.

Kornizë tejzanor për përgatitjen e njëkohshme të mostrës shumë efikase të mostrave të shumta në të njëjtat kushte për izolimin e proteinave dhe fragmentimin e ADN-së.

Ekstraktimi i proteinave nga indet e kafshëve

Ultrasonicator UP100H është një homogjenizues laboratorik që përdoret shpesh për përgatitjen e mostrave të pllakave të kulturës qelizore.Për përgatitjen e indeve me përmasa të plota (p.sh. veshkave, zemrës, mushkërive, muskujve etj.), Indi duhet të shpërndahet në copa shumë të vogla me mjete të pastra, mundësisht në akull, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur për të parandaluar degradimin nga proteazat (p.sh. tampon lizash siç është RIPA ose tamponi hipotalonik i lizës që përmban proteina dhe koktej frenues fosfataza). Pas shpërndarjes, mostra është zhytur në azot të lëngshëm për ngrirje të parakohshme. Kampioni mund të ruhet në -80 ° C për përdorim të mëvonshëm ose të jetë i pastër në akull për homogjenizim të menjëhershëm. Menjëherë para ekstraktimit tejzanor, bufferi i lizës së akullit (me frenues të proteinazës DTT, leupeptin dhe aprotinin) shtohet me shpejtësi në tubin e mostrës (rekomandohen për mg 10 mg inde përafërsisht ~ 600 μL tampon). Përafërsisht. Rekomandohen 20-60mg inde për tubin e mostrës.
Homogjenizimi tejzanor, liza dhe nxjerrja kryhet me një homogjenizues tejzanor siç është UP100H ose UP200Ht, i pajisur me një sonotrode mikro-maje. Kohëzgjatja e sonikacionit është 60-90 sek. në një modalitet cikli tejzanor prej 15 sekondash. sonikacion dhe 10 sek. koha e pushimit. Mostra duhet të mbahet në akull gjatë gjithë kohës.
Pas homogjenizimit / nxjerrjes tejzanor, lizat centrifugohen në 27,000g për përafërsisht. 20 min. Më pas, supernatenti mblidhet, kështu që përqendrimi i proteinave mund të përcaktohet nga një analizë e proteinave siç është analiza e proteinës Pierce BCA.

Ekstraktimi i proteinës nga serumi i gjakut

Për një përzierje homogjene të serumit dhe tamponit të fosfatit, mostra vorbullohet së pari përpara lizës së qelizave tejzanor. Për lizën tejzanor, kampioni sonikohet me një homogjenizues laboratorik me ultratinguj si UP100H për 8 cikle me amplitudë 20%, për cikle me 5 sekonda dhe 15 sekonda fikur. Nxjerrja e proteinave kryhet duke sonikuar në cikle (modaliteti i pulsimit) dhe duke e vendosur kampionin në akull në mënyrë që të shmanget mbinxehja dhe degradimi termik i kampionit. Meqenëse serumi përmban një sasi të madhe të proteinave me peshë të lartë molekulare (si albumina, α1-antitripsina, transferina, haptoglobulina, imunoglobulina G dhe imunoglobulina A), të cilat ndërhyjnë në ndarjen e proteinave me peshë molekulare të ulët gjatë IEF, rekomandohet që ato të shterrohen. nga serumi duke përdorur një kolonë zbrazjeje.

Ekstraktimi i proteinave nga indet bimore

Indet e freskëta, të buta të bimëve, p.sh. myshk etj., Mund të prishen lehtësisht duke e vendosur thjesht materialin e copëtuar të mostrës në tampon për lizëzim. Indet e forta, të rrjedhshme të bimëve, të tilla si farat, hala bredhi etj., Duhet të jenë të thata në tokë. Disa materiale bimore të forta, me dru, duhet të jenë të ngrira dhe të grumbullohen në azot të lëngshëm përpara se të nxirren nga zërit. Për pezullimet e kulturës së qelizave bimore, një trajtim tejzanor midis 30 dhe 150 sekondave në një tampon lizi është kryesisht i mjaftueshëm. Materiali më i fortë siç janë farat e kungullit kërkojnë një zërit më intensiv siç përshkruhet më poshtë.
 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Protokolli për ekstraktimin tejzanor të albuminës nga farat e kungujve

Homogenizues tejzanor UP400St me S24d40 - për nxjerrjen e proteinave nga bimët dhe indet e kafshëve (Kliko për ta zmadhuar!)Për nxjerrjen e proteinave tejzanor të albuminës nga pluhuri i farës së kungullit të bluar imët, 10 g pluhur të farës së kungullit të çyndosur dhe 100 mL ujë të dejonizuar si tretës shtohen në një gotë qelqi 250 ml. Nxjerrja e proteinave konsiston në dy hapa: Së pari, kampioni sonikohet me një ultrasonikator i tipit sondë UP400St (400W, 24kHz) i pajisur me sonotrode S24d7. Gota e qelqit vendoset në një banjë me ujë të ftohtë gjatë homogjenizimit me ultratinguj. Sensori i temperaturës me mbyllje dhe cilësimet e kontrollit të temperaturës të ultrasonikatorit UP400St sigurojnë që temperatura e kampionit të mbahet gjithmonë nën 30°C. Me kontrollin e saktë të temperaturës gjatë sonikimit, shmanget denatyrimi i albuminës. Së dyti, nxjerrja u krye me mikser me shpejtësi 200 rpm dhe në 30°C. Më pas gota transferohet në një tundës termostatik. Globulina hiqet me anë të dializës me ujë të distiluar. Pas heqjes së globulinës, ekstrakti i proteinës mund të merret kampion për përcaktimin e profilit të albuminës dhe më pas rregullohet në pI=3.0 duke përdorur 0.1 M HCl për koagulimin e albuminës. Faza e ngurtë ndahet me centrifugim në 5000g, 20°C dhe rishpërndahet në ujë të dejonizuar. Koagulimi i albuminës kryhet dy herë për të rritur raportin e proteinave në koncentratin e albuminës.

Ekstraktimi tejzanor i proteinave alkaline për përgatitjen e koncentratit të proteinës nga krunda e orizit tregon se trajtimi tejzanor rezulton me një rendiment më të lartë proteina në një kohë shumë më të shkurtër të nxjerrjes – krahasuar me metodat e nxjerrjes konvencionale.

Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos

Protokolli i përgatitjes së mostrës për enzimë funksionale iNOS

Për të marrë enzimën iNOS plotësisht funksionale (p.sh. për ekzaminimin e barnave), rekomandohet protokolli i mëposhtëm: Suspensioni i qelizave duhet të vendoset në akull dhe të sonikohet me një UP100H në amplitudë 10µm në modalitetin e ciklit prej 5 sekondash. sonikacion dhe 25 sek. pushoni në akull. Procedura duhet të përsëritet përafërsisht. 3 herë. Koha e pushimit ndërmjet cikleve të sonikimit redukton rritjen e temperaturës dhe për këtë arsye do të zvogëlojë rrezikun e denatyrimit.

Solubilizimi tejzanor i proteinave

Sonication mund të përshpejtojë procesin e solubilizimit të proteinave, që zakonisht kërkon disa orë. Në mënyrë që të mos overheat mostër dhe për të parandaluar degradimin e proteinave dhe modifikimet në zgjidhje që përmbajnë ure, breshëri tejzanor nuk duhet të zgjasë më shumë se disa sekonda.

VialTweeter është një sistem ultrasonik unik për sinjifikimin e njëkohshëm deri në 10 shishka në të njëjtat kushte të njëjta pa ndotje të tërthortë.

UP200St me VialTweeter për Sonication of Vials Closed

Miniatura e videos

Ultrasonikator UP200Ht me mikromajë S26d2 për lizën tejzanor të mostrave biologjike

Ultrasonikator UP200Ht me mikromajë 2mm S26d2 për sonikimin e mostrave të vogla.

Pajisje tejzanor për nxjerrjen e proteinave

Hielscher Ultrasonics ofrojnë një gamë të gjerë të homogjenizuesve tejzanorë për shpërbërjen e qelizave, indeve, baktereve, mikroorganizmave, maja dhe spore.
Ultrasonikët e laboratorit Hielscher janë të fuqishëm dhe të lehtë për t'u përdorur. Të ndërtuara për funksionim 24/7, ato janë të dizajnuara si pajisje të forta dhe efikase laboratorike dhe tavoline. Për të gjitha pajisjet, prodhimi i energjisë dhe amplituda mund të kontrollohen saktësisht. Gama e gjerë e aksesorëve hap opsione të tjera të konfigurimit. Ultrasonikët dixhitalë si VialTweeter, UP200Ht, UP200St dhe UP400St kanë një kontroll të integruar të temperaturës dhe një kartë SD të integruar për regjistrimin automatik të të dhënave.
Për sonikimin indirekt, pa kontaminim të kryqëzuar dhe të njëkohshëm të mostrave të shumta, ne ofrojmë VialTweeter ose CupHorn ultrasonik.
Tabela më poshtë ju jep një përmbledhje mbi ultrasonikët tanë për përgatitjen e mostrës, përçarjen dhe nxjerrjen e qelizave. Klikoni në llojin e pajisjes për të marrë më shumë informacion mbi secilin homogjenizues tejzanor. Stafi ynë teknik i trajnuar mirë dhe me përvojë të gjatë do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë të zgjidhni ultrasonikatorin më të përshtatshëm për përgatitjen tuaj të mostrës!
 

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
deri në 10 shishka ose tuba na VialTweeter
pllaka me shumë pus / mikrotitër na UIP400MTP
tuba / anije të shumta na Cuphorn
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 1000 ml 20 deri në 200 ml/min UP200Ht, UP200St
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP400St

Në varësi të vëllimit të aplikacionit, materialit dhe mostrës, ne do t'ju rekomandojmë konfigurimin më të përshtatshëm për përgatitjen tuaj të mostrës. Na kontaktoni sot!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me homogjenizuesit tejzanor, aplikimet në bioteknologji dhe proteomikë, si dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju ndërprerjen e qelizave dhe procesin e nxjerrjes së proteinave dhe t'ju ofrojmë një aparat ultrasonik që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

Miniatura e videos

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.

Ultrasonikët dixhitalë Hielscher kanë një telekomandë të shfletuesit dhe protokollimin automatik të të dhënave në një kartë SD të integruar.

VialTweeter tejzanor për nxjerrjen e proteinave nga mostra të indeve (Kliko për ta zmadhuar!)

VialTweeter për sonication indirekt.Fakte të vlefshme

proteomics

Proteomika është fusha e hulumtimit që heton proteinat dhe proteomin. Proteinat mbushin një grup të gjerë të funksioneve vitale brenda organizmave. Proteomi është i tërë grupi i proteinave të shprehura nga një gjenom, qelizë, indet ose organizëm në një kohë të caktuar. Proteomi ndryshon me kohën dhe kërkesat e veçanta, ose thekson, se një qelizë ose organizëm i nënshtrohet. Më konkretisht, është grupi i proteinave të shprehura në një lloj të caktuar të qelizës ose organizmit, në një kohë të dhënë, nën kushte të përcaktuara. Termi është një përzierje e proteinave dhe gjenomit. Proteomika është studimi i proteomës.

proteinë

Proteinat janë biomolekula të mëdha, të ashtuquajtura makromolekula – të cilat përbëhen nga një ose më shumë zinxhirë të gjatë të mbetjeve të aminoacideve. Proteinat janë të pranishme në të gjitha organizmat me prejardhje bimore dhe shtazore dhe ato janë vendimtare për shumicën e funksioneve biologjike. Pasi që proteinat përmbajnë shumë informacione biologjike, ato nxirren për qëllime analitike, p.sh. për hulumtime proteomike. Funksioni më i rëndësishëm i kryer nga proteinat përfshin katalizmin e reaksioneve metabolike, replikimin e ADN-së, përgjigjen ndaj stimujve dhe transportin e molekulave nga një vend në tjetrin. Proteinat ndryshojnë nga njëri-tjetri kryesisht në sekuencën e tyre të aminoacideve, gjë që diktohet nga sekuenca nukleotide e gjeneve të tyre dhe që zakonisht rezulton në mbështjelljen e proteinave në një strukturë tre-dimensionale specifike që përcakton aktivitetin e saj. Proteinat janë – përveç peptideve – një nga komponentët kryesorë të ushqimit. Prandaj, proteomika është një mjet i fuqishëm në shkencën ushqimore për të optimizuar proceset, sigurinë e ushqimit dhe vlerësimin ushqimor.

Cloud Point Extraction

Cloud Point Extraction është një procedurë paraanalitike për ndarjen dhe parakoncentrimin e analitëve. Në kombinim me ultratingullin, nxjerrja e pikës së resë mund të intensifikohet duke e bërë procesin më efikas, më të shpejtë dhe më miqësor ndaj mjedisit. Me ultratinguj, nxjerrja e pikës së resë është një metodë dukshëm më efikase e përgatitjes së analitit. Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së pikës së resë me ndihmën tejzanor!

Elektroforeza e Gel

Elektroforeza e geleve është metoda kryesore për ndarjen dhe analizën e makromolekulave të tilla si ADN, ARN dhe proteinat, si dhe fragmente të tyre, bazuar në madhësinë dhe ngarkimin e tyre. Përdoret në kimin klinike për të ndarë proteinat nga ngarkesa dhe / ose madhësia (IEF agaroza, në thelb madhësia e pavarur) dhe në biokimi, biologji molekulare dhe proteomika për të ndarë një popullatë të përzier të fragmenteve të ADN-së dhe RNA-së sipas gjatësisë, për të vlerësuar madhësinë e ADN-së dhe fragmenteve të ARN-së ose për të ndarë proteinat nga ngarkesa.

Kulturat e qelizave

Kultura e qelizave është procesi i kontrolluar i rritjes me anë të të cilit qelizat kultivohen në kushte të kontrolluara. Kushtet e kulturës së qelizës ndryshojnë për secilën tip qelizash. Në përgjithësi, mjedisi i një kulture qelizore përbëhet nga një enë e përshtatshme (p.sh. gjellë Petri) me substrat ose medium që furnizon ushqyesve thelbësor (aminoacidet, karbohidratet, vitaminat, mineralet), faktorët e rritjes, hormonet dhe gazrat (CO2, O2), dhe rregullon mjedisin fiziko-kimik (pH buffer, presion osmotik, temperatura). Shumica e qelizave kanë nevojë për një sipërfaqe ose substrate artificiale, ndërsa kulturat e tjera të qelizave mund të kultivohen pa lundrues në mjedisin e kulturës (kultura e pezullimit, pezullimi i qelizave).
Kulturat masive të linjave të qelizave shtazore përdoren në prodhimin industrial të vaksinave virale dhe produkteve të tjera që rrjedhin nga bioteknologjia. Qelizat burimore njerëzore kultivohen për të zgjeruar numrin e qelizave dhe për t'i diferencuar qelizat në lloje të ndryshme qelizash somatike për qëllime transplantimi.

Mostrat e indit

Indeksi i termit përshkruan një ndërmjetësim qelizor, ku materiali i qelizës është në një nivel organizativ midis qelizave dhe një organi të plotë. Në inde, qelizat e ngjashme, nga e njëjta origjinën që bashkërisht kryejnë një funksion të veçantë, grumbullohen. Nga grupimi funksional i indeve të shumëfishta, formohen strukturat komplekse të organeve.
Indet merren për hulumtime në biologji, histologji / histopatologji, parazitologji, biokimi, imunohistokimi si dhe për të kultivuar dhe nxjerrë ADN. Mund të bëhet dallimi midis kafshëve (nënndarja: indi i gjitarëve) dhe indet bimore. Indet e kafshëve grupohen në katër llojet themelore të indit lidhës, muskulor, nervor dhe epitelial. Indet bimore ndahen në tre sistemet e mëposhtme të indeve: epidermën, indin tokësor dhe indin vaskular.
Mostrat e indit mund të përgatiten nga pjesët e kafshëve ose të bimëve, p.sh. kocka, muskuj, gjethe etj.

Lëngjet e trupit

Gjaku, serumi, plazma, lëngu cerebrospinal, pështymë dhe lëngu synovial janë lëngjet e trupit, të cilat ofrojnë një burim të madh të informacionit diagnostikues relevant. Prandaj, një përgatitje e sofistikuar e mostrave të lëngjeve trupore për analiza është e rëndësishme. Vështirësia e parë lidhet me gamën e gjerë dinamike të komponentëve të pranishëm në lëngjet e trupit.

Përcaktimi i përqendrimit të proteinave

Analiza Bradford, analiza Lowry dhe analiza BCA (bicinchoninic acid) janë analiza të zakonshme për të përcaktuar përqendrimin e proteinave. Albumina serum e gjedhit (BSA) është një nga standardet më të përdorura të proteinave.

Lysis Buffer

Tensusi i lizës duhet të zgjidhet në përputhje me materialin qelizor ose indet (kultura e indeve, bimët, bakteret, kërpudhat etj) dhe nëse qelizat janë në një strukturë dhe llojin e strukturës. Një gamë e gjerë e mbulesave të lizës për nxjerrjen e proteinave, membranave dhe organeleve janë formuluar me një ose më shumë detergjente. Detergjenti zakonisht zgjidhet nëpërmjet testeve të provës dhe gabimit ose – nëse në dispozicion – sipas një protokolli ekzistues të nxjerrjes së proteinave. Pastruesi duhet të jetë në përputhje me burimin e indeve dhe proteinat. Në përgjithësi, detergjenti më i butë që punon për një indet / proteinë specifike, zgjidhet për të ruajtur funksionalitetin maksimal të ekstraktit. Për më tepër, në rast të nxjerrjes së membranave dhe organeleve, një pastrues i butë e mban membranën të paprekur. Detergjentët e zakonshëm që përdoren në lëngëzimin e lizës janë kryesisht joionik ose zwitterionik, p.sh. CHAPS, deoksikolat, Triton ™ X-100, NP40 dhe Tween 20.
Për shembull, indet si truri, mëlçia, zorrët, veshka, shpretka etj mund të thjeshtohen me RIPA – megjithatë, inhibitorët e proteazës dhe DTT (p.sh. për elektroforezën e xhelit) duhet të përfshihen.
Tensili i lizës për indet e muskujve skeletor (akulli i ftohtë): 20 mM Tris (pH 7.8), 137 mM NaCl, 2.7 mM KCl, 1 mM MgCl2, 1% Triton X-100, 10% (w / v) glicerinë, 1 mM EDTA , 1 mM dithiothreitol plotësohet me proteazë dhe koktej frenues të fosfatazës
Tabela e buferëve të përbashkët dhe diapazoni i tyre i pH. Në përgjithësi, këto puffers zakonisht përdoren në përqëndrime prej 20-50 mM.
 

zbutës varg pH
Acid citrik – NaOH 2.2 – 6.5
Citrate sodium – Acid citrik 3.0 – 6.2
Acetat natriumi – acid acetik 3.6 – 5.6
Kripë natriumi acid cacajlik – HCl 5.0 – 7.4
MASH – NaOH 5.6 – 6.8
Fosfat dihidrogjen natriumi – fosfat hidrogjen dinatriumi 5.8 – 8.0
imidazole – HCl 6.2 – 7.8
mOPS – KOH 6.6 – 7.8
Hidroklorid trietanolamine – NaOH 6.8 – 8.8
Tris – HCl 7.0 – 9.0
HEPES – NaOH 7.2 – 8.2
Tricine – NaOH 7.6 – 8.6
Sodium tetraborate – acid borik 7.6 – 9.2
Bicine – NaOH 7.7 – 8.9
Glycine – NaOH 8.6 – 10.6

Shumica e mbulesave tregojnë një varësi pH-je me temperaturën. Kjo është veçanërisht e vërtetë për mbulesat Tris. PKa ndryshon nga 8,06 në 25 ° C në 8,85 në 0 ° C.
(pH dhe pKa e një tampon: pH e mat përqendrimin e joneve të hidrogjenit në një solucion ujor. pKa (= konstanta e shpërndarjes së acidit) është një masë e lidhur, por më e veçantë, në atë që ndihmon për të parashikuar se si një molekulë do të veprojë në një vlera e pH.)

TRIzol

TRIzol është një zgjidhje kimike e përdorur për nxjerrjen e ARN / ADN / proteina gjatë nxjerrjes së thiocianatit-fenol-kloroformit guanidinium. Përdorimi i nxjerrjes ultravjollcë të TRIzol rezulton në nivel të lartë të ADN-së, ARN-së dhe proteinave nga e njëjta mostër dhe shkëlqen në këtë mënyrë në metodat e tjera të nxjerrjes.

Letërsi / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.