Nxjerrja e pikës së resë me ndihmën tejzanor

Cloud point extraction (CPE) është një procedurë paraanalitike për ndarjen dhe parakoncentrimin e analitëve. Në kombinim me ultratingullin, nxjerrja e pikës së resë mund të intensifikohet duke e bërë procesin më efikas, më të shpejtë dhe më miqësor ndaj mjedisit. Nxjerrja e pikës së resë me ndihmën tejzanor redukton konsumin e tretësit dhe kohën e nxjerrjes dhe gjithashtu siguron faktorë të lartë pasurimi për analitët në mënyrë të konsiderueshme.

Si funksionon Nxjerrja e pikës së resë?

Cloud point extraction (CPE) është një teknikë e ndarjes e përdorur për nxjerrjen dhe parapërqendrimin e analiteve nga një matricë kampioni. Kjo metodë përfshin formimin e një reje micelash ose agregate kristalesh të lëngëta në matricën e mostrës në një temperaturë specifike të njohur si pika e resë. Analitet treten në fazën micelare, e cila mund të ndahet nga matrica e mostrës me centrifugim ose filtrim.
Teknika CPE mund të aplikohet në një shumëllojshmëri të matricave të mostrave, duke përfshirë ujin, lëngjet biologjike dhe mostrat mjedisore. Zakonisht përdoret për nxjerrjen e komponimeve organike, të tilla si fenolet, hidrokarburet aromatike policiklike (PAHs) dhe pesticidet, nga matricat komplekse.
Çfarë do të thotë nxjerrja e pikës në re?
Cloud point extraction përdor transformimin fizik të lëngjeve në një temperaturë të caktuar, ku lëngu bëhet i turbullt. Pika e resë në lëngje është temperatura nën të cilën një tretësirë transparente i nënshtrohet ose ndarjes së fazës lëng-lëng për të formuar një emulsion ose një tranzicion të fazës lëng-ngurtë për të formuar ose një sol të qëndrueshëm ose një suspension që vendos një precipitat.
Parimi i punës për nxjerrjen e pikës së resë: Cloud point extraction (CPE) përdor sjelljen specifike fazore të surfaktantëve jojonikë në tretësirat ujore, e cila tregon ndarjen e fazës pas arritjes së një temperature të caktuar – e ashtuquajtura pika e resë – dhe/ose shtimi i një agjenti kelatues. Drejtuesi kryesor i ndarjes gjatë nxjerrjes së pikës së resë është shkaktuar nga ndërveprimi hidrofobik midis analitit dhe surfaktantit, i cili lejon kapjen e analiteve në formën e komplekseve të ndryshme metalike në fazën e pasur me surfaktant jo-jonik.
CPE ka disa përparësi ndaj metodave tradicionale të nxjerrjes, të tilla si nxjerrja në fazë të ngurtë dhe ekstraktimi i lëngshëm-lëng. Është një teknikë e thjeshtë dhe me kosto efektive që kërkon vetëm një sasi të vogël tretësish organikë. Mund të përdoret gjithashtu për nxjerrjen selektive të analiteve specifike dhe mund të kombinohet lehtësisht me teknika të tjera analitike, të tilla si kromatografia dhe spektroskopia, për analizën sasiore të analiteve.
Megjithatë, CPE ka gjithashtu disa kufizime, siç është nevoja për kontroll të kujdesshëm të temperaturës dhe mundësia e ndërhyrjes nga komponentët e tjerë të matricës. Pavarësisht këtyre kufizimeve, CPE është një teknologji premtuese, e cila mund të bëhet edhe më efikase kur kombinohet me sonication.

Kërkesë informacioni

Ultrasonic CupHorn për përgatitjen e njëkohshme të mostrave të mostrave të shumta në të njëjtat kushte për nxjerrjen e analiteve në pikën e resë.

Kupa tejzanor lehtëson nxjerrjen e pikës së resë pasi lejon përgatitjen e njëkohshme të mostrës së disa shisheve në të njëjtat kushte

Si e bën Sonication më efikas nxjerrja e pikës në re?

Ultrasonicator UP100H është një homogjenizues laboratorik që përdoret shpesh për përgatitjen e mostrave të pllakave të kulturës qelizore.Ultratingulli mund të përdoret për të ndihmuar dhe përmirësuar cloud point extraction (CPE) në disa mënyra. Ultratingulli përfshin përdorimin e valëve të zërit me frekuencë të lartë për të krijuar flluska të kavitacionit në një mjedis të lëngshëm. Kur këto flluska shemben, ato gjenerojnë temperatura dhe presione të larta të lokalizuara që mund të prishin matricën e mostrës dhe të rrisin tretshmërinë e analiteve në fazën micellare gjatë CPE.
 
Këtu janë disa mënyra në të cilat ultrazërit mund të ndihmojnë dhe përmirësojnë CPE:

  1. Përmirësimi i formimit të micelës: Ultratingulli mund të përmirësojë formimin e micelave duke rritur kontaktin midis molekulave të surfaktantit dhe matricës së mostrës. Kjo mund të çojë në tretje më të shpejtë dhe më efikase të analiteve në fazën micellare, duke rezultuar në rendimente më të larta të nxjerrjes.
  2. Zvogëloni kohën e nxjerrjes: Ultratingulli mund të zvogëlojë kohën e nxjerrjes së kërkuar për CPE duke përshpejtuar transferimin në masë të analiteve nga matrica e mostrës në fazën micellare. Kjo është për shkak të efekteve mekanike të ultrazërit në matricën e mostrës, e cila mund të prishë forcat ndërmolekulare që mbajnë analitët në matricë.
  3. Përmirësoni efikasitetin e nxjerrjes: Ultratingulli mund të përmirësojë efikasitetin e nxjerrjes së CPE duke rritur kontaktin midis molekulave të surfaktantit dhe analitëve. Kjo mund të çojë në një tretje më të plotë të analiteve në fazën micellare, duke rezultuar në efikasitet më të lartë të nxjerrjes.
  4. Rritja e ndjeshmërisë: Ultratingulli mund të rrisë ndjeshmërinë e CPE duke përmirësuar parapërqendrimin e analiteve në fazën micellare. Kjo mund të lejojë zbulimin e analiteve në përqendrime më të ulëta sesa do të ishte e mundur pa parapërqendrim.

Në përgjithësi, ultratingulli mund të jetë një mjet i dobishëm për përmirësimin e performancës së CPE duke rritur formimin e micelës, duke reduktuar kohën e nxjerrjes, duke përmirësuar efikasitetin e nxjerrjes dhe duke rritur ndjeshmërinë.

Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Gjeni ultratingullin e duhur për nxjerrjen tuaj të pikës në re

Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhje të ndryshme të sofistikuara tejzanor për një përgatitje të mostrës efikase, që kursen kohë dhe e lehtë për përdoruesit për nxjerrjen e pikës së resë dhe para-analizën. Pavarësisht nëse dëshironi të sonikoni mostra të vetme, mostra të shumëfishta ose pllaka mikrotitrash / shumë pusesh për nxjerrjen e pikave të resë, ne kemi ultrasonikatorin ideal për procedurën tuaj të nxjerrjes.
Tabela më poshtë ju jep një përmbledhje mbi ultrasonikët tanë për përgatitjen dhe nxjerrjen e mostrës. Klikoni në llojin e pajisjes për të marrë më shumë informacion mbi secilin homogjenizues tejzanor. Stafi ynë teknik i trajnuar mirë dhe me përvojë të gjatë do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë të zgjidhni ultrasonikatorin më të përshtatshëm për përgatitjen tuaj të mostrës!
 

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
deri në 10 shishka ose tubanaVialTweeter
pllaka me shumë pus / mikrotitërnaUIP400MTP
tuba / anije të shumtanaCuphorn
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 1000 ml20 deri në 200 ml/minUP200Ht, UP200St
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP400St

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

Miniatura e videos

VialTweeter në procesorin tejzanor UP200ST

VialTweeter është një njësi e përgatitjes me shumë mostra tejzanor për sonikimin e njëkohshëm të 10 epruvetave.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.