Përgatitja tejzanor e mostrës për analizën THC

  • Ekstraktimi tejzanor është një metodë e provuar për prodhimin e THC, por mund të përdoret gjithashtu për qëllime analitike.
  • Ultrasonication është një metodë e zakonshme e mostrës e përdorur për analizën e përmbajtjes totale të THC në produktet e kanabisit.
  • Ekstraktimi tejzanor aplikohet në mostra përpara analizave të TLC, GC dhe HPLC.

Nxjerrja tejzanor THC

THC, ose tetrahydrocannabinol (delta-9-tetrahydrocannabinol), është kimik që shkakton shumicën e efekteve psikologjike të marihuanës. Për speciet e kanabisit, mund të jenë më shumë se 400 lloje të ndryshme të njohur. Në varësi të llojit specifik të kanabisit, kanabisi mund të ketë sa më pak se 0.3% THC. Në llojet e tjera, përmbajtja e THC mund të arrijë deri në 20% të peshës.
Gjithashtu, produktet e ndryshme të kanabisit ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme: Kështu shkon përqendrimi mesatar i THC-së në marihuanë midis 1 deri 5%; në hashish, përmbajtja e THC është midis 5 dhe 15%, dhe në vaj hashish, ajo mesatarisht 20%. THC në doza rekreative të marihuanës është shumë e ndryshueshme dhe sa më e ulët përmbajtja e THC në marihuanën, aq më shumë përdoruesi duhet të konsumojë për të përjetuar efektet e dëshiruara.

Hielscher's UP100H (100W) and UP400St (400W) for extraction of plant material.

Homogjenizues të fuqishëm tejzanor UP100H dhe UP400St për nxjerrjen e THC.

Zbatimi i ultrazërit të energjisë (i njohur gjithashtu si sonification) është një mjet i provuar për nxjerrjen e përbërësve aktivë nga materiali bimor. THC, si dhe komponente të tjera aktive si cannabinoids dhe terpenes mund të nxirren me sukses nga sonication. Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth ekstraktit tejzanor të kanabisit!

Përgatitja e mostrës tejzanor përdoret për të analizuar përmbajtjen e THC

  • për kontrollin e cilësisë së produkteve THC rekreative,
  • për përcaktimin cilësor të produkteve THC farmaceutike,
  • për dallimin e drogës-kërp dhe fibra-kërp.

Për analizën THC, zakonisht përdoren metoda kromatografike të mëposhtme: Kromatografi shtresore e hollë (TLC), kromatografia e gazit (GC) dhe kromatografia e lëngët me performancë të lartë (HPLC)

Kërkesë informacioni

Protokolli i masave tejzanor për përgatitjen e analizës së TLC

Përgatitja e mostrës: Për përgatitjen e mostrave, materiali bimor i thatë duhet të macerohet dhe grinded në një pluhur homogjen. Për ekstraktimin tejzanor, 500mg të pluhurit të bimës së kanabisit dhe 5mL përzierjen metanol-kloroform (raporti 9: 1) përzihet në një shishkë. Sonication mund të aplikohet duke përdorur një ultrasonicator me mikro tip, the VialTweeter ose tejzanor Cuphorn. Koha e zërit zgjat përafërsisht. 5 min. Më pas, lejeni mostrën për të paktën 5 minuta. Holloni supernatantin e qartë me përzierjen e nxjerrjes (v / v: 1: 10). THC Pa pagesë: 1μL në pllakën TLC
Decakboxylation: 100μL ekstrakt është avulluar në thatësi. Mbetja nxehet në 180 ℃ për 4 min. Shtoni 500μL metanol-kloroform (v / v 9: 1). Sonicate për 5 min. Holloni supernatantin e qartë me përzierjen e nxjerrjes (v / v: 1: 10).
Kalibrimi: 20ng, 60ng, 100ng, 140ng
HPTLC:
TLC silicë xhel F-254, Merck 5729
TLC skaner II, software CATS3, Camag Muttenz Eluens:
Etylacetat: Toluol: kloroform = 3: 17: 0,25 (v / v / v)
Derivatizimi i Postkromatografisë: Fast Blue Salt 0,1% në 0,1 M NaOH
Densitometria në 550 nm

Formula e strukturës së Δ9-THC për analizë dhe ekstraktim

Tetrahidrocannabinol (Δ9-THC) për analiza dhe ekstraktim

Protokolli i masave tejzanor për përgatitjen e analizës GC

Përgatitja e mostrës: Materiali bimor i thatë macerohet dhe grinded në një pluhur homogjen. Për nxjerrjen, 500mg të pluhurit të bimës së kanabisit dhe 10mL përzierjen me metanol dhe hekzanë (raporti 9: 1) përzihet në një shishkë. Sonication mund të aplikohet duke përdorur një pajisje me sondë të tipit tejzanor me mikro tip, the VialTweeter ose tejzanor Cuphorn. Sonicate mostrën për 15-20 min. Shkundni kampionin dhe le të pushoni për të paktën 5 min. Holloni supernatantin e qartë me përzierjen e nxjerrjes (v / v 1: 20).
Decarboxylation: në insert
Temperatura e injektorit 250 ℃
Kalibrimi: 5 ng / μL deri në 250 ng / μL
GC: HP 6890 me 5973 MSD dhe 7683 injektim autosampler: 1μL, kohë pa ndarje: 2 min.
Kolona: HP-5 MS, 30 m, diametri 250 μm, trashësia e filmit 0.25 μm
Gazi transportues: Ai, 35 psi, rrjedha konstante: 4 ml / min.
Furra: 100 ℃ për 1min .; rritja e temperaturës prej 15 / min. në 280 ℃; 280 ℃ për 5 min. MSD: SCAN: m / e 35 – 550

Protokolli Prep për pastrimin e mostrës për analizën HPLC

Përgatitja e mostrës (analiza analoge ndaj GC prep): Materiali bimor i thatë macerohet dhe grinded në një pluhur homogjen. Për nxjerrjen, 500mg të pluhurit të bimës së kanabisit dhe 10mL përzierjen me metanol dhe hekzanë (raporti 9: 1) përzihet në një shishkë. Sonication mund të aplikohet duke përdorur një Sondë tip ultrasonicator me mikro tip, the VialTweeter ose tejzanor Cuphorn. Sonicate mostrën për 15-20 min. Shkundni kampionin dhe le të pushoni për të paktën 5 min. Holloni supernatantin e qartë me përzierjen e nxjerrjes (v / v 1: 20).

Sonifikimi është një hap i zakonshëm përpara analizës (p.sh. GC, TLC, HPLC)

VialTweeter për preparat tejzanor

HPLC-DAD: Waters 2695 ndarje modul / 2996 injektim PAD: 10μL
Precolumn: LiChrospher 60, RP-Select B, 5μm (Merck 50963)
Kolona: LiChroCart 125-4, Lichrospher 60, RP-Select B, 5 μm (Merck 50829)
Eluent: isocratic 36% TEAP 25 mmol / L, 64% quantifikim acetonitrili në 210nm
Kalibrimi: 0,001 – 0, 10 μg / μL
Kalibrimi: 0,01 - 0,50 μg / μL
Koha e mbajtjes: për CBD: 6,2 min; për CBN: 8,0 min; per THC: 9,4 min; për THC-A: 11,0 min
LOD: CBD 0,5%, CBN 0,5%, THC 0,15%, THC-A 1%

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


VialTweeter është një sistem ultrasonik unik për sinjifikimin e njëkohshëm deri në 10 shishka në të njëjtat kushte të njëjta pa ndotje të tërthortë.

UP200St me VialTweeter për Sonication of Vials Closed

Sonication është një hap i rëndësishëm gjatë përgatitjes së mostrës

UP200St me mikro-tip për sonication mostërLetërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

marihuanë përbëhet nga lule të thata dhe gjethe dhe rrjedha të nënshtruara të bimës femërore të kanabisit. Kjo është forma më e konsumuar gjerësisht dhe përmban përafërsisht. 3% deri 20% THC. Format specifike, shumë të edukuara të marihuanës arrijnë një përmbajtje THC prej më shumë se 30%. Marihuana është burimi i të gjitha varieteteve të tjera të produktit të kanabisit që përmban THC. Për të kthyer kanabinoidin më të bollshëm, acid tetrahidrokannabinolik (THCA), në THC psikoaktive, duhet të fillojë një proces dekarborezimi. Prandaj, kanabisi dhe ekstraktet e tij duhet të nxehen ose dehidratohen për të shkaktuar dekarboksilim.

gjendje e dehjesë i referohet një pluhuri, i pasur me trichomes, i cili është i ndotur nga gjethet dhe lulet e kanabisit. Ajo konsumohet ose në formë pluhuri ose të ngjeshur dhe të përdorur në ëmbëlsira hashash.

hashish ose hash është një tortë e koncentruar e rrëshirë ose top që prodhohet ose nga kova të shtypura ose nga rrëshira që scraped nga sipërfaqja e bimëve dhe mbështjellë në topa. Shfaqet në ngjyra të ndryshme nga e zeza në ngjyrë kafe të artë në varësi të pastërtisë dhe burimit. Mund të konsumohet me gojë ose me tymos, p.sh. në një tub, kapak, bong, bubbler, avullues, duke përdorur një thikë të nxehtë, tymosur në nyje, të përzier me buds kanabis ose duhan, tymosur si toka shishe ose përdoret si përbërës në ushqim.

Tinktura e kanabisit i referohet ekstraktit të kanabinoidëve në alkool. Kanabinoidët nxirren nga uzina e kanabisit duke përdorur pije alkoolike (kryesisht alkool gruri) për të krijuar tinkturë.

Hash vaj është një matricë rrëshinore e kanabinoidëve të prodhuar nga nxjerrja e tretësit, të formuar në një masë të ngurtë ose të trashë. Hash vaj është një nga produktet më të fuqishme të kanabisit për shkak të nivelit të lartë të përbërjes psikoaktive. Përdorimi i vajit të thatë të nxjerrë në butan dhe dioksid karboni superkritik ka fituar kohët e fundit një popullaritet në rritje.

infusions i referohen llojeve të ndryshme të infuzioneve të kanabisit të cilat ndryshojnë nga njëra tjetra nga shumëllojshmëria e gjerë e tretësve jo të paqëndrueshëm që mund të përdoren për të prodhuar një infuzion të kanabisit. Për të përgatitur një infuzion të tillë, substanca bimore e kanabisit është e përzier me një tretës dhe pastaj është shtypur dhe filtruar për të transferuar vajrat nga bima në tretës. Gjalpë kakao, gjalpë qumështi, vaj gatimi, glicerinë, dhe moisturizers lëkurës janë përdorur zakonisht tretës.

Marihuanë mjekësore i referohet përdorimit të bimës së kanabisit si një terapi bimor të rekomanduar nga mjeku, si dhe THC sintetike dhe kanabinoidet. Kjo përdorim në përgjithësi kërkon një recetë, dhe shpërndarja zakonisht bëhet brenda një kuadri të përcaktuar nga ligjet vendore. Disa studime kërkimore kanë treguar se përdorimi i kanabisit ose derivateve të tij vepron kundër shembullit të përzier dhe të vjellave të shkaktuara nga kimioterapia, dhimbjet neuropatike dhe sklerozë të shumëfishtë.