Prodhimi i sanitizatorëve të duarve me mikserë tejzanor industrialë

Për të prodhuar sanitizuesit e duarve dhe zgjidhjet dezinfektuese, kërkohet një teknologji e fuqishme e përzierjes për të marrë një përzierje të qëndrueshme. Mikserët tejzanor dhe nxitësit janë teknologjia më e besueshme dhe efikase e përzierjes për përzierjen dhe emulsifikimin e dy ose më shumë fazave në mënyrë që të përftohet një formulim sanitizues dore homogjene.

Sanitizuesit e duarve

Sanitizatori i duarve, i njohur gjithashtu nën kushtet alternative të antiseptikëve të duarve, farave të dorës ose fërkimit të duarve, është një agjent i lëngshëm i aplikuar në duar me qëllim të largimit ose inaktivizimit të patogjenëve të zakonshëm, të cilat mund të shkaktojnë sëmundje (p.sh. shkakton virusi SARS-CoV-2 sëmundja COVID-19). Sanitizuesit e duarve zakonisht janë të disponueshëm si të lëngshëm, shkumë, xhel ose llak.
Sanitizuesit e duarve mund të formulohen duke përdorur përbërës dhe përbërje të ndryshme. Për shembull, sanitizuesit e duarve mund të jenë ose me bazë alkooli ose pa alkool. Produkte sanitizuese të duarve me bazë alkooli zakonisht përmbajnë midis 60 dhe 95% alkool. Si alkoole, përdorimi i etanolit (alkoolit etilik), izopropanolit, ose n-propanolit është më i zakonshëm. Alkooli shumë i përqendruar (d.m.th. 60% dhe më i lartë) shkatërron proteinat. Me denatimin e proteinave, shumë patogjenë (mikroorganizma që shkaktojnë sëmundje) janëaktivizuar ose vrarë. Sanitizuesit e duarve pa alkool janë një produkt alternative, në të cilin dezinfektuesit, të tilla si klorur benzalkonium (BAC), ose mbi agjentë antikrobikë, siç është triklosani, përdoren si përbërës aktiv për të çaktivizuar ose vrarë mikroorganizmat. Në të dy, sanitizuesit e duarve me bazë alkooli dhe pa alkool, përbërësit aktivë kundër patogjenëve mund të thahen lëkurën duke shkatërruar pengesën natyrale të lëkurës. Prandaj, shumica e formulimeve të sanitizatorit të duarve përmbajnë aditivë ushqyes të lëkurës, siç janë emollientët (p.sh. glicerina, vajrat) për të rihidruar lëkurën. Përbërës të tjerë si agjentë trashësie, aromë, ngjyrues etj mund të shtohen për të modifikuar strukturën, erën dhe pamjen e produkteve të sanifikimit të duarve.

Përzierja tejzanor dhe përzierja e sanitizatorëve të dorës

Nxitësit tejzanor janë teknologjia më e efektshme e përzierjes për të prodhuar sanitatorët e duarve (të njohura edhe si antiseptik dore, fetë ose fërkim dore) në formën e lëngjeve, xhel, sprej ose locion.
Meqenëse mikserët tejzanor krijojnë forca të larta qethjeje, ato sigurojnë agjitacionin e kërkuar për të përzier përbërësit në një përzierje kohezive. Një përzierje e tillë e fuqishme dhe e besueshme është e domosdoshme në mënyrë që të prodhohen agjentë të fuqishëm dhe të besueshëm të dezinfektimit siç janë sanizuesit e duarve, si dhe agjentët e dezinfektimit sipërfaqësor.

Përzierja dhe përzierja tejzanor përdoret për të formuluar dezinfektuesit e duarve.

Mikserët tejzanor dhe nxitësit janë shumë efikas në përzierjen e përbërësve të produkteve sanizuese të duarve.

Kërkesë informacioni

Si funksionon përzierja tejzanor?

Mikserët tejzanor dhe nxitësit krijojnë kavilje akustike, e cila rezulton me forca shumë të forta të qethjes. Prandaj, sistemet e përzierjes tejzanor përdoren gjerësisht për të emulsifikuar dy ose më shumë lëngje të padiskutueshëm dhe për të shpërndarë grimcat e ngurta në lëngje dhe slurries. Përzierja dhe përzierja tejzanor arrihet duke bashkuar valët e ultrazërit me fuqi të lartë në një lëng ose slurry. Valët tejzanor transmetohen përmes një sondë tejzanor me intensitet të lartë në një rezervuar grumbull ose në një reaktor qelizash rrjedhës në linjë. Vetëm ultrasonicatorët e llojit sondues mund të gjenerojnë forcat kavitacionale intensive, të cilat kërkohen për formulimin e përzierjeve homogjene dhe të qëndrueshme për një kohë të gjatë. Sonda ultrasonike vibron në lëng me një frekuencë shumë të lartë (p.sh. 20kHz) dhe krijon kavitacion intensiv akustik / tejzanor në lëng.
Në fushën e kavitacionit të krijuar ultrasonikisht, kolapsi i flluskave të kavitacionit krijon forca të fuqishme të qethjes, të cilat prishin pikat, aglomeratet dhe madje edhe grimcat e ngurta. Gjithashtu, kavilizimi tejzanor prodhon rrjedhë të lëngshme me shpejtësi të lartë deri në 1000km / orë. Avionët e lëngshëm kavitativ imponojnë aglomeratet e grimcave, prishin pikat, përmirësojnë transferimin e materialit brenda lëngjeve dhe slurries dhe shpërndajnë të ngurta në të gjithë mediumin. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blade mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit alternative. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

Formulimet e sanitizatorit të duarve me përzierje tejzanor

Formulimi i një produkti sanizues të duarve përcakton efektivitetin e sanitizatorit dhe spektrin e mikrobeve të vrarë (d.m.th. anti-bakteriale, anti-kërpudhore, antivirale, efikasitet kundër viruseve të mbështjellura dhe të zhveshura, parazitët e enkriptuar etj)
Meqenëse përdorimi i shpeshtë i alkoolit dhe sanitizuesve që përmbajnë alkool në lëkurë (p.sh. duart) dehidratojnë lëkurën, e cila mund të rezultojë në inflamacion dhe acarim, sanitizuesit e sofistikuar të duarve përmbajnë përbërës që kujdesen për lëkurën, p.sh. aloe vera, glicerina, vaji i jojobës, vaji i trëndafilit të hip etj). Efekti emulsifikues tejzanor përzier fazat e ndryshme të alkoolit, aditivëve, vajrave dhe ujit në një produkt sanitarizues dore të qëndrueshëm dhe të njëtrajtshëm.

Ultrasonic emulsification with Hielscher's UP200Ht and sonotrode S26d14

Përgatitja tejzanor e një emulsioni (uji i kuq / vaji i verdhë). Disa sekonda të sonication kthejnë faza të ndara të ujit / vajit në një emulsioni të shkëlqyer.

Përbërësit e zakonshëm për sanitizuesit e duarve

  v65% (ose% më e lartë) alkool (të jetë efektiv kundër një larmie viruse dhe baktere)
 • përbërës për kujdesin e lëkurës si vajra, aloe vera, glicerinë, etj.
 • ujë (p.sh. ujë i distiluar ose steril)
 • emulsifikues / surfaktant
 • opsionalisht, trashës (p.sh. çamçakëz xanthan), agjentë shkumës, aromë, sporicide (p.sh., peroksidet e hidrogjenit për të eleminuar sporet bakteriale)
SonoStation është një konfigurim i plotë tejzanor, i cili është i përshtatshëm për të përpunuar vëllime më të mëdha të dezinfektuesit të duarve.

SonoStation – një komplet i plotë rezervuari tejzanor që konsiston në ultrasonicators të llojit sondë (këtu 2x UIP2000hdT), nxitës dhe pompë

Sanitizuesit efektiv të duarve kundër COVID-19

Higjiena dhe veçanërisht higjiena e duarve është një faktor i rëndësishëm për të parandaluar përhapjen e sindromës së rëndë akute të frymëmarrjes koronavirus 2 (SARS-CoV-2), virusi që shkakton sëmundjen COVID-19. Ndërsa larja e plotë e duarve me ujë dhe sapun rekomandohet kur është e mundur, sanitizuesit e duarve janë një alternative e besueshme, veçanërisht kur larja e duarve me ujë dhe sapun nuk është në dispozicion.
Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) rekomandon dy formulime të sanitizuesve me bazë alkooli, të cilat janë testuar të jenë efektive kundër koronavirus SARS-CoV-2. Shkencëtarët nga Gjermania dhe Zvicra kanë testuar dhe konfirmuar efektivitetin e formulimeve të sanitizatorit kundër SARS-CoV-2.
Formulimi Sanitizer Nr. 1:

 • etanol - 80% sipas vëllimit (vëll / vëll)
 • glicerinë (e njohur edhe si glicerinë) - 1.45% vol / vëll
 • peroksidi i hidrogjenit - 0.125% vëll / vëll

Formulimi Sanitizer Nr. 2:

 • izopropanoli (i njohur edhe si alkool 2-propanol ose izopropil) - 75% vol / vëll
 • glicerinë - 1.45% vol / vëll
 • peroksidi i hidrogjenit - 0.125% vëll / vëll

Të dyja formulimet sanitizuese të duarve të mësipërme deaktivizojnë mjaftueshëm virusin pas ekspozimit 30 sekondash, kur aplikohen plotësisht. Përzierja e formulimeve të mësipërme mund të kryhet duke përdorur një grup grumbull ultrasonik ose një sistem inline.

Ultrasonicators me performancë të lartë

Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kWHielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë të gjatë të ultrasonicators me fuqi të lartë për aplikacionet që përfshijnë përzierjen, përzierjen dhe nxitjen e përzierjeve të ndryshme të lëngshme / të lëngshme ose të lëngshme / të ngurta.
Për përpunimin e shkallës ushqimore / farmaceutike të sanitizuesve të duarve në nivelin industrial, pajisjet ultrasonike me performancë të lartë kërkohet të përpunojnë vëllim të madh në një grup të grupeve tejzanor ose në një sistem të vazhdueshëm të rrjedhës. Hielscher Ultrasonics është furnizues me përvojë të gjatë dhe i besuar i pajisjeve me përzierje ultrasonike me performancë të lartë, e cila është e integruar në të gjithë botën në bimët prodhuese në industrinë e ushqimit, farmës, kozmetikës dhe kujdesit personal.
Ultrasonicatorët e sofistikuar të Hielscher Ultrasonics mund të kontrollohen saktësisht dhe t'i japin operatorit kontroll të plotë mbi parametrat e rëndësishëm të procesit siç janë amplituda, presioni, temperatura dhe koha e zërit. Kjo lejon optimizimin e procesit të sonication, duke e bërë procesin më efikas dhe ekonomik.
Gama e gjerë e aksesorëve të tilla si sonotrodes (sondat), forcat e brirë, reaktorët e qelizave të rrjedhës dhe shtesat e mëtejshme mundësojnë të konfiguroni sistemin e përzierjes tejzanor veçanërisht për përbërësit e përpunuar dhe daljen në shënjestër.

Monitorimi i procesit tejzanor

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentTë gjithë ultrazërit dixhital Hielscher – nga laboratori në madhësinë industriale – janë të pajisura me një softuer inteligjent, i cili bën të lehtë kontrollimin, monitorimin dhe rishikimin e saktë të procesit tejzanor. Amplituda, kufiri i hyrjes së energjisë, ciklet e pulsit dhe koha e zërit mund të paracaktohen përmes softverit miqësor. Me anë të ekranit me prekje me ngjyra, menyja mund të arrihet lehtësisht dhe është intuitivisht për tu trajtuar. Kontrolli i largët i shfletuesit i mundëson operatorit të operojë dhe monitorojë nga distanca sistemin ultrasonik.
Të gjitha të dhënat e rëndësishme të procesit tejzanor (të tilla si amplituda, temperatura, presioni, energjia neto, energjia totale, koha dhe data) ruhen automatikisht në një kartë SD të integruar. Protokollimi automatik i të dhënave vlerësohet shumë në industrinë e ushqimit dhe farmacisë, pasi lejon që prodhuesi i ushqimit të rishikojë gjendjen e përpunimit të çdo loti të zërit. Kjo mundëson standardizimin e procesit, prodhimin e vazhdueshëm me cilësi të lartë dhe zbatimin e Praktikave të Mirë të Prodhimit (PMP).

Ultrasonicators të klasës industriale

Hielscher Ultrasonics’ procesorë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / Referencat

 • Aparajita Chatterjee, Giulia Bandini, Edwin Motari, John Samuelson (2015): Ethanol and Isopropanol in Concentrations Present in Hand Sanitizers Sharply Reduce Excystation of Giardia and Entamoeba and Eliminate Oral Infectivity of Giardia Cysts in Gerbils. Antimicrobial Agents and Chemotherapy 59(11), Nov. 2015. 6749–6754.
 • Kiran A. Ramisetty; R. Shyamsunder (2011): Effect of Ultrasonication on Stability of Oil in Water Emulsions. International Journal of Drug Delivery 3, 2011. 133-142.
 • Shabbar Abbas, Khizar Hayat, Eric Karangwa, Mohanad Bashari, Xiaoming Zhang (2013): An Overview of Ultrasound-Assisted Food-Grade Nanoemulsions. Food Engineering Reviews 2013.
 • Ng Sook Han, Mahiran Basri, Mohd Basyaruddin Abd Rahman, Raja Noor Zaliha Raja Abd Rahman, Abu Bakar Salleh, Zahariah Ismail (2012): Preparation of emulsions by rotor–stator homogenizer and ultrasonic cavitation for the cosmeceutical industry. Journal of Cosmetic Science 63, September/October 2012. 333–344.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.