Përmirësimi i tretshmërisë së Remdesivir nga Sonication

Remdesivir (GS-5734) është një ilaç anti-viral, i cili është nën studim për trajtimin e sëmundjes së virusit Ebola dhe COVID-19, e cila është shkaktuar nga koronavirusi Sars-CoV-2. Remdesivir është zgjidhje farmaceutike, e cila administrohet në mënyrë intravenoze. Ndërsa tretja e shkurtër tejzanor vetëm rrit tretshmërinë e remdesivirit dhe përmirëson formulimin e tij, kompleksimi tejzanor i remdesivir brenda komplekseve ciklodekstrin është një teknikë premtuese për të kapërcyer çështjet e shpërndarjes së remdesivir, gjë që e bën ilaçin më të bio-disponueshëm.

Kompleksi tejzanor i Remdesivir në transportuesit e drogës Cyclodextrin

Farmaceutikë në ampulaBeta-ciklodekstrina Sulfobutil-eter (SBE-β-CD) përdoret si një ngacmues ose një agjent formulues për të rritur tretshmërinë e agjentëve të tretshëm dobët. Hulumtimet sugjerojnë që kompleksimi i remdesivirit në komplekset SBE-β-CD do të përmirësojë tretshmërinë e remdesivir duke përmirësuar ndjeshëm në këtë mënyrë shkallën e përthithjes dhe bio-disponueshmërinë e tij.

Formulimet për hulumtimin “in vitro”:

 1. H2O: 250 mg / ml – kërkon ultrasonifikim për solubilizimin
 2. Dioksil sulfoksidi (DMSO): 5.625 mg / ml – kërkon ultrasonifikim + ngrohje për solubilizim

Formulimet për hulumtimin “in vivo”:

 1. Shtoni secilin tretës një nga një: 10% DMSO, 40% PEG300, 5% Tween 80, 45% të kripur + sonication
  Tretësira: 17 2.17 mg / ml (3.60 mM); Zgjidhje e qartë
 2. Shtoni secilin tretës një nga një: 10% DMSO, 90% (20% Sulfobutil-eter beta-ciklodekstrin (SBE-β-CD) në kripur) + sonication
  Tretësira: 17 2.17 mg / ml (3.60 mM); Zgjidhje e qartë
 3. Shtoni secilin tretës një nga një: 10% DMSO, 90% vaj misri + sinjalizim
  Tretësira: 17 2.17 mg / ml (3.60 mM); Zgjidhje e qartë

Ultrasonication promovon shpërndarjen dhe shpërndarjen e remdesivirit duke rezultuar në formulime më efektive dhe bio-disponueshmëri më të lartë.

Përparësitë e komplekseve të Ciklodextrin

Ciklodekstrinat (CD) përdoren gjerësisht për të përmirësuar efikasitetin dhe fuqinë e ilaçeve, që do të thotë se ilaçi mund të administrohet në dozën më të ulët të mundshme, ndërsa arritja e veprimtarisë optimale terapeutike.
Barnat e formuluara në komplekset ciklodextrin ofrojnë një tretshmëri të konsiderueshme të rritur të ilaçeve, e cila ul citotoksicitetin duke e bërë ilaçin efektiv në doza më të ulëta. Për shembull, kompleksi β-ciklodextrin i ganciclovir përmirësuar aktivitetin antiviral të drogës në shtamet klinike të citomegalovirusit njerëzor. Më pas, rritja e fuqisë së drogës rezultoi në uljen e toksicitetit të drogës. Në përgjithësi, ciklodekstrinat tregojnë një shkallë shumë të mirë të përthithjes dhe zvogëlojnë irritimet e shkaktuara nga ilaçet. Komplekset e përfshirjes së ciklodekstrinës ulin përqendrimin lokal të ilaçit të lirë, në mënyrë që përqendrimi të jetë nën pragun e ngacmimit. Përfshirja e ciklodekstrinës përmirëson qëndrueshmërinë e ilaçeve dhe parandalon papajtueshmërinë. Më në fund, komplekset CD maskojnë erën e drogës dhe aromat e jashtme.

Ultrasonifikimi është shumë i efektshëm për të përfshirë në ilaçe të tilla si remdesivir në komplekset ciklodekstrin.

UIP2000hdT ultrasonicator për farmaceutikë në reaktorin grumbull farmaceutike çelik

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë për kapsulimin e drogës

Hielscher Ultrasonics është me përvojë prej kohësh në projektimin, prodhimin dhe shpërndarjen e homogjenizuesve tejzanor me performancë të lartë për industrinë farmaceutike, ushqimore dhe kozmetike. Hielscher është krenar që është jo vetëm furnizuesi i pajisjeve, por ofron konsulencë dhe trainim të sofistikuar për aplikime tejzanor, si dhe instalimin dhe funksionimin e sistemeve tejzanor.
Përgatitja e komplekseve të ciklodekstrinës me cilësi të lartë dhe bartësve të tjerë të drogës nanostrukturuar, si niosomes, liposomet, nanopartikulet lipidike të ngurta, ose nanopartekulat polimerike janë procese, në të cilat sistemet tejzanor Hielscher shkëlqejnë për shkak të besueshmërisë së tyre të lartë, prodhimin e qëndrueshëm të energjisë dhe kontrollueshmërisë së saktë. Ultrasonicators Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e procesit, të tilla si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e zërit. Softueri inteligjent protokollon automatikisht të gjitha parametrat e sinjalizimit (koha, data, amplituda, energjia neto, energjia totale, temperatura, presioni) në kartën SD të integruar.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Remdesivir

Remdesivir është ilaç, i cili është zhvilluar nga Gilead Science për të trajtuar infeksione virale siç janë sëmundja e virusit Ebola dhe sëmundja e virusit Marburg. Ndërsa në prillin e vitit 2020, është në fazën e studimeve klinike të gjurmëve në mënyrë që të miratohet ndoshta si trajtim për sëmundjen e virusit Ebola. Në pandeminë COVID-19 2020, efektet antivirale të Remdesivir në koronavirusin SARS-CoV-2 po hetohen. Si një analog nukleotid, konkretisht një analog i adenozinës, remdesivir fut në zinxhirin ARN të virusit, duke ndërhyrë në mekanizmin e përsëritjes së virusit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.