Përzierës me prerje të lartë për prodhimin e pastës së dhëmbëve

Prodhimi i pastës së dhëmbëve është një proces kërkues që kërkon pajisje përzierëse të afta për të trajtuar pasta të trashë, përqendrime të larta të ngurta dhe grimca gërryese. Përzierësit tejzanor me prerje të lartë sigurojnë forca të prerjes me intensitet të lartë që sigurojnë njomje të plotë të pluhurave, homogjenizim uniform të slurrave koloidale dhe madje shpërndarje të madhësisë së grimcave. Të disponueshëm në shkallë industriale dhe të aftë për të përpunuar rryma me vëllim të madh, mikserët tejzanor me prerje të lartë janë kali juaj i besueshëm i punës në prodhimin e pastave të dhëmbëve!

Prodhimi i pastave te dhembeve

Pastat e dhëmbëve, dentifrices dhe gels përbëhen nga katër përbërësit kryesorë të ujit, gërryes, fluoride dhe detergjentë. Ndërsa përmbajtja e ujit kryesisht ndryshon midis 20 dhe 45%, gërryesat janë përbërësit kryesorë që kontribuojnë me të paktën 50% në formulimin e pastës së dhëmbëve. Lëndë gërryese të përdorur gjerësisht përfshijnë grimca hidroksid alumini (Al (OH)3), karbonat kalciumi (CaCO)3), karbonat natriumi, fosfate të ndryshme të hidrogjenit të kalciumit, silikate të hidratuar, zeolitë, mikë, dhe hidroksiapatite (Ca5(PO4) 3OH).
Formulimet e zakonshme të pastave të dhëmbëve dhe fërkimeve prodhohen zakonisht duke ndjekur hapat e mëposhtëm:
Në fillim, uji, humectant (p.sh. sorbitoli, glicerina, glikol propilen) dhe përbërësit e tjerë të lëngshëm janë përzier së bashku në mënyrë që të merret një bazë e lëngshme.
Për të përftuar një strukturë të caktuar të reologjisë dhe të pastës përfundimtare të dhëmbëve, modifikuesit dhe lidhësit e rheologjisë shtohen në bazën e lëngshme. Modifikuesit dhe lidhësit e reologjisë i japin pastës së dhëmbëve trashësinë dhe strukturën e saj. Lidhësit që përdoren zakonisht përfshijnë çamçakëz karaya, bentonite, alginate natriumi, metilcelulozë, karragjenë dhe silikat alumini të magnezit. Disa modifikues të rheologjisë kërkojnë që të para-përziehen me përbërës të lëngshëm jo-ujorë të tillë si glicerinë ose vajra aromatik aromatizues. Përndryshe, modifikuesi i reologjisë mund të përzihet në përbërës të tjerë pluhur në mënyrë që të lehtësojë shpërndarjen koloidale.
Në hapin tjetër, përbërësit aktivë (p.sh. fluoridi i kalciumit, kloruri i zinkut, hidroksapatiti), aditivët e aromës së ëmbëlsimit dhe konservuesit janë përzier në përzierje.
Pastaj, një slurrë që përmban grimca gërryese dhe / ose mbushës është përfshirë në përzierjen e pastës së dhëmbëve. Meqenëse gërryesat janë përbërësi kryesor, që i shtohen një ngarkese të fortë të ngurtë, kërkohet përzierje e fuqishme, e besueshme me prerje të lartë për të përmbushur këtë detyrë kërkuese.
Pas kësaj, shtohen aromë dhe aditivë për t'u ngjyrosur.
Në hapin e fundit të përzierjes, formulimit i shtohet një detergjent ose sudser (agjent shkumues) që vepron si stabilizues dhe përmirëson shpërndarjen uniforme të pastës së dhëmbëve gjatë larjes së dhëmbëve. Detergjenti dhe sudser janë përzier në përzierjen e pastës së dhëmbëve në një intensitet të butë për të minimizuar shkumëzimin. Pudershumrat e zakonshëm janë natriumi lauril sulfat, natriumi lauril sulfoacetat, dioktil natriumi sulfosukcinat, sulfolaurate, lauril sarkozina natriumi, stearil fumarat natriumi dhe laktat stearil natriumi.

Një formulim tipik bazë i pastës së dhëmbëve konsiston në:

 • ujë
 • Grimca gërryese
 • Humectants (p.sh. sorbitoli, glicerina)
 • Stabilizues i Surfaktantëve
 • Modifikuesit e Rheologjisë (trashese)
 • Agjentët e ngjyrosjes
 • Agjentë aromatizues
 • Preservatives (p.sh. p-hidrozibenzoat)
 • Detergjent

Në varësi të llojit të produktit të pastës së dhëmbëve, shtohen përbërës të tjerë aktivë si baktericide, zbardhues, fluor, etj.

Formulimi i pastës së dhëmbëve duke përdorur miksera tejzanor me prerje të lartë shquhet për faktorë të ndryshëm si aftësia për ngarkesa të larta të ngurta, trajtimi pa probleme i lëndëve gërryese dhe njomja uniforme dhe shpërndarja e grimcave.

Kërkesë informacioni

UIP4000hdT është një shpërndarës i fuqishëm tejzanor në linjë 4000 vat.

UIP4000hdT, një mikser i fuqishëm me qethje të lartë industriale prej 4000 Watts për homogjenizimin inline

Pasta dhëmbësh natyrale me etiketa të pastra

Prodhuesit e pastave organike, natyrore formulojnë produkte duke përdorur vetëm përbërës të certifikuar organikisht dhe / ose natyralë. Markat natyrore të pastave të dhëmbëve plotësojnë kërkesat e konsumatorëve të ndërgjegjshëm për shëndetin, të cilët dëshirojnë të shmangin përbërësit artificialë që gjenden zakonisht në pastat e zakonshme të dhëmbëve. Për shkak të kërkesës në rritje të konsumatorëve për produkte me etiketa të pastra, gjithnjë e më shumë marka më të vogla si dhe më të mëdha të njohura ofrojnë pasta me etiketa të pastra. Përzierësit tejzanor janë idealë për shkallë prodhimi të vogla dhe të mesme, gjithashtu. Si një metodë jo-termike, thjesht mekanike e përzierjes, ultrasonication nuk ndryshon formulimet organike natyrore. Përzierja tejzanor është e përputhshme me përbërës natyralë si sodë buke, aloe vera, vaj eukalipt, mirrë, ekstrakt bimor (p.sh. urtë, nenexhik, ekstrakt luleshtrydhe) dhe vajra thelbësorë (p.sh. nenexhik, mente, kanellë).
Lexoni më shumë rreth miksera tejzanor qethje për prodhimin e produkteve të bukurisë me etiketa të pastra!

Përparësitë e Përzierjes së Pastës së Dhëmbëve tejzanor

 • Përzierja homogjene
 • Lagështim i plotë
 • Trajtimi i përqendrimit të lartë të ngurtë
 • Nuk ka probleme me Lëndë gërryese
 • proces të shpejtë
 • proces i vazhdueshëm inline
 • Të sigurt, të fortë dhe të besueshëm

Si funksionon përzierja me gërshet të lartë nga zëri?

Mikserët tejzanor me presh të lartë përdorin të njëjtin parim mekanik si sistemet e tjera të përzierjes industriale që përdoren zakonisht, p.sh. miksera me teh të lartë, miksera me shumë bosht, mullinj koloidësh, homogjenizues të presionit të lartë dhe nxitësit e tehut. Mikserët tejzanor me rreze të lartë përdoren shpesh për të shpërndarë dhe grimcat e mullirit, për të emulsifikuar fazat e naftës dhe ujit, për të lagur dhe tretur lëndë të ngurta, si dhe për të prodhuar përzierje homogjene të çdo lloj lëngu dhe slurries. Mikserët tejzanor transmetojnë forcat me rreze të lartë përmes një sondë tejzanor në një enë për përzierje, siç është në një rezervuar grumbull ose në një qelizë rrjedhëse. Sonda e mikserit tejzanor vibron në lëng me një frekuencë shumë të lartë dhe amplituda duke krijuar kështu flluska intensiv ultrasonik të kavitetit në medium. Rënia e flluskave të kavitacionit rezulton në forca të fuqishme të qethjes, që prishin dhe prishin pikat, aglomeratet, agregatet dhe madje edhe grimcat parësore. Ndërsa kavilizimi ultrasonik gjeneron rrjedhë kavitacionale me shpejtësi të lartë me deri në 1000km / orë, avionët e lëngshëm kavitacional përshpejtojnë grimcat. Kur grimcat e përshpejtuara përplasen me njëra-tjetrën, veproni si mjet mulliri. Si pasojë, grimcat që përplasen copëtohen dhe reduktohen në madhësi mikron- ose nano. Në fushën e kavitacionit tejzanor, presionet alternohen shpejt dhe në mënyrë të përsëritur midis vakumit dhe deri në 1000bar. Një mikser rrotullues me 4 blades mikser do të duhet të funksionojë në një 300,000 RPM për të arritur të njëjtën frekuencë të cikleve të presionit alternative. Mikserat rrotullues konvencionale dhe miksorët rotor-stator nuk krijojnë sasi të konsiderueshme të kaviljes për shkak të kufizimit të tyre në shpejtësi.

Rezultatet e shpërndarjes me ultratinguj rezultojnë në shpërndarje shumë të ngushtë të grimcave.

Para dhe pas sonication: Kurbë e gjelbër tregon madhësinë e grimcave para sonication, kurba e kuqe është shpërndarja e madhësisë së grimcave silicë shpërndarë ultrasonically.

Përzierja me pastë dhëmbësh tejzanor

Përzierësit tejzanor me prerje të lartë mund të përdoren si përpunues të brendshëm grumbullues dhe të vazhdueshëm. Për materiale shumë të viskozuara dhe përpunim të vëllimit të lartë, preferohet përdorimi i një reaktori të qelizave të rrjedhës nën presion pasi kjo ju lejon të drejtoni nën kushte të ultrasonifikimit të intensifikuar (dmth. Presioni intensifikon kavitacionin). Për më tepër, duke përdorur një instalim të sofistikuar të rrjedhës si një kalim ose një proces diskret, përzierja e plotë e pastës së dhëmbëve detyrohet të kalojë nëpër zonën kavitacionale tejzanore në qelizën e rrjedhës. Kjo siguron që secila grimcë të marrë të njëjtin trajtim në mënyrë që të merret një shpërndarje dhe përzierje shumë e njëtrajtshme.

Përpunimi tejzanor i kalimit

Konfigurimi inline tejzanor i krijuar për përpunim me një kalim të vetëmPër secilin hap të procesit, që është kur një përzierje e përbërësve të rinj shtohet në bazën e lëngshme, përzierja e pastës kalon nga një rezervuar përmes reaktorit tejzanor në një rezervuar të dytë. Ky proces kalimi siguron një rezultat të përzierjes shumë të besueshëm dhe uniform. Përderisa gjatë një procesi konvencional të përzierjes së grumbullimit të lartë me rrëshirë duhet të aplikohet përzierja e tepërt për të siguruar që të gjitha grimcat të shpërndahen, vendosja e qelizave me rrjedhë tejzanor është kursim i kohës dhe energji, pasi koha e përpunimit zvogëlohet në trajtimin minimal për grimcë.
Në përzierjen e grumbullimit konvencional të grumbullave të larta, disa grimca përpunohen shumë, ndërsa disa grimca nuk hyjnë kurrë në zonën aktive të përzierjes. Përdorimi i një reaktori të qelizës me rrjedhën tejzanor siguron që çdo grimcë të shikojë të njëjtin trajtim me qethje të lartë. Për shkak të procesit të kalimit, çdo grimcë trajtohet në të njëjtën frekuencë dhe intensitet.

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Shpërndarja e silicës së tymosur në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Këshillë për përpunimin: Përzierja tejzanor nën presion

Aplikimi i presionit në reaktorin tejzanor ose qelizën rrjedhëse intensifikon kaviljen akustike. Hielscher Ultrasonics furnizon qeliza të ndryshme fluksi dhe reaktori, të cilat lehtë mund të shtypen deri në 5 barg. Reaktorët tejzanor të përshtatur mund të trajtojnë presione edhe më të larta deri në 300barg.

Efektet ultrasonike të ajrimit

Nxitësit e teheve dhe mikserët konvencionalë me prerje të lartë prezantojnë vëllime të larta të flluskave të gazit në përzierje, gjë që është një disavantazh i madh. De-ajrimi i përzierjes përfundimtare të pastës së dhëmbëve kërkon një hap shtesë të përpunimit, i cili kërkon kohë dhe energji. Gjatë përzierjes tejzanor, zënia e flluskave të ajrit në përgjithësi është shumë e ulët kur krahasohet me agjituesit konvencional të rezervuarit dhe mikserat me prerje të lartë. Përdorimi i një reaktori qelizor me rrjedhë tejzanor parandalon përfshirjen e panevojshme të flluskave të gazit të padëshiruar ndërsa përzierja ushqehet nga rezervuari mbajtës në një rrjedhje të qëndrueshme në një sistem të mbyllur. Në një konfigurim të qelizave të rrjedhës tejzanor, përzierja e pastës ushqehet me presion të vazhdueshëm në zonën e kavitimit tejzanor. Rregullimi tejzanor i rrjedhës parandalon bllokimin e padëshiruar të gazit gjatë procesit të përzierjes. Për më tepër, sonifikimi është një teknikë e mirë-vendosur e de-ajrimit dhe degazimit dhe nxit bashkimin e flluskave të ajrit në mënyrë që ato të mund të ngrihen në majë dhe të paqëndrueshme.
Lexoni më shumë rreth ultrasonic de-aeration dhe degassing!

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industriale

Reaktori i qelizës rrjedhin tejzanor në mikserin ultrasonik me qethje të lartë UIP4000hdT (4kW)


Përzierësit tejzanor me prerje të lartë përdoren si teknologji e besueshme dhe efikase për të mpiksur dhe shpërndarë grimca të tilla si hidroksiapatiti i kalciumit në shkallë nano.

Kalcium hidroksiapatiti me sasi nano të grirë me homogjenizuesin ultrasonik UP200ST (30% përqendrim i ngurtë, 150Ws / g, zmadhim 10X)

Avantazhet e mikserëve tejzanor me performancë të lartë

Përzierësit tejzanor të prerjes së lartë krijojnë forca intensive të prerjes, të cilat kanë ndikimin e kërkuar në grimca të tilla si trupa të ngurtë, pika, kristale dhe fibra me qëllim që t'i zbërthejnë ato në një madhësi të synuar, e cila mund të jetë në kufijtë e mikronëve ose nano-ve. Trajtimi i lehtë i viskoziteteve të larta dhe ngarkesave të larta të ngurta, mikserat tejzanor inline me prerje të lartë janë ideale për të përpunuar produkte paste siç janë pastat e dhëmbëve, dhëmbët dhe xhelët. Forcat prerëse akustike arrijnë një lagështim të plotë të përbërësve të pluhurit dhe i përziejnë ato në mënyrë të njëtrajtshme në një pastë homogjene.
Në varësi të ngurtësisë së grimcave dhe brishtësisë, parametrat e procesit tejzanor mund të rregullohen saktësisht për të arritur rezultatin e përzierjes së aspiruar. Kur krahasohen me metodat alternative të përzierjes siç janë nxitësit e tehut me presh të lartë, homogjenizuesit me presion të lartë, mullinj koloid / rruaza, miksera boshtesh etj. Mikserët tejzanor me qethje të lartë ofrojnë avantazhe kryesore siç është trajtimi pa problem i gërryesve dhe ngarkesave të larta të ngurta, funksionimi i lehtë dhe i sigurt, mirëmbajtja e ulët dhe qëndrueshmëria.

Avantazhet e miksera tejzanor me qethje të lartë

 • Kavitacion me intensitet të lartë dhe qethje
 • Përpunimi uniform i grimcave
 • përqendrime të larta të ngurta
 • Pa grykë / pa bllokime
 • Nuk kërkohet medium mulliri (d.m.th. rruaza)
 • efekt de-ajrimi
 • Skalabilitet linear
 • i lehtë & Operacion i sigurt
 • Lehtë për t'u pastruar
 • kohor & efikas ne energji

Seria dhe Inline

Mikserët me performancë të lartë Hielscher Ultrasonics mund të përdoren për grumbullimin dhe përpunimin e brendshëm. Në varësi të vëllimit të procesit tuaj dhe xhiros në orë, mund të rekomandohet përpunimi inline. Ndërsa tufa është më shumë kohë dhe punë intensive, një proces i përzierjes së vazhdueshme inline është më efikase, më e shpejtë dhe kërkon ndjeshëm më pak punë.

Mikserë tejzanor për çdo kapacitet produkti

Gama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të përpunuesve tejzanor nga ultrasonicators kompakt laboratorike mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilotët deri tek procesorët ultrasonikë plotësisht industrialë me aftësinë për të përpunuar ngarkesat në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë mikserin më të përshtatshëm të qethjes tejzanor për kapacitetin tuaj të procesit dhe qëllimet.
Shkalla e ngritjes nga një mikser ultrasonik më i vogël në kapacitetet më të larta të përpunimit është shumë i thjeshtë pasi procesi i përzierjes tejzanor mund të jetë plotësisht i shkallëzuar nga parametrat tuaj të vendosur. Shkallëzimi up mund të bëhet duke instaluar paralelisht një njësi mikser tejzanor më të fuqishëm ose duke grumbulluar disa ultrasonicators.

Amplituda të larta për efikasitetin e lartë të përzierjes

Hielscher Ultrasonics’ procesorë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të shkallëzohen plotësisht lineare. Kjo nënkupton se çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në të njëjtën dalje duke përdorur të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për zhvillimin e produktit dhe implementimin e mëpasshëm në prodhimin tregtar.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për procesorët e saj tejzanor. Të gjithë ultrasonicators janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlin, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të kërkuara është një karakteristikë natyrore e miksera me performancë të lartë të Hielscher.

Ju mund të blini miksera tejzanor Hielscher me qethje të lartë në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht me kërkesat tuaja të procesit. Nga trajtimi i lëngjeve në një gotë të vogël laboratori deri tek përzierja e vazhdueshme e slurries dhe pastes në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një mikser të përshtatshëm me qethje të lartë për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të kënaqur që ju rekomandojmë vendosjen ideale të mikserit tejzanor!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / Referencat


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.