Mikser tejzanor për shpimin e bluarve dhe fluideve të paketimit

Lëngu i shpimit (shpimi i baltës) përdoret për të ndihmuar në shpimin e puseve të naftës, puseve të gazit natyror, puseve eksploruese (puseve të egra) ose puseve të ujit. Reaktorët tejzanorë janë një teknologji efektive për përzierjen, shpërndarjen, emulsifikimin dhe degazimin e baltës me bazë uji (WBM, ujore), baltës me bazë nafte (OBM, jo-ujore) ose baltë me bazë sintetike (SBM).

Përzierje tejzanor për shpimet e shpimit dhe lëngjet e paketuesveFormulimi dhe cilësia e qëndrueshme e baltës së shpimit është një faktor kyç në operacionet e shpimit të sotëm. Përbërja dhe karakteristikat e baltës ndikojnë në qëndrueshmërinë e mirë, lubrifikimin, ftohjen dhe shkallën e shpimit të depërtimit. Edhe probleme të vogla me lëngun e shpimit mund të ndalojnë të gjithë operacionin e shpimit. Presioni i tepërt që rezulton nga balta shumë e dendur ose shumë e rëndë mund të shkaktojë një humbje të konsiderueshme të qarkullimit.
WBMs janë bërë në përgjithësi me ujë të ëmbël, uji i detit, ose (ngopur ose formate) shëllirë dhe argjila natyrore dhe polimere. OBM dhe SBM janë sisteme invert-emulsion që kanë një bazë nafte (naftë, vaj mineral) ose bazë sintetike (olefina dhe parafina) si fazë e vazhdueshme (e jashtme), dhe shëllirë si faza e shpërndarë (e brendshme). Emulsioni duhet të jetë mjaft i qëndrueshëm për t'i bërë ballë shtimit të rrjedhës së ujit nënujor. Më pak e zakonshme se uji në vaj (invert vajrat e emulsionit të naftës) janë vaji në ujë (lëngjet e emulsionit të naftës). Emulsifikimi tejzanor punon për të dy llojet e emulsionit dhe arrin stabilitet të mirë elektrik të fazës së brendshme të shëllirës ose të ujit.
Reaktorët Hielscher tejzanor janë shumë efektive dhe miksera të qethura shpuese cavitation për përdorim të prodhimit. Në përgjithësi, reaktorët tejzanorë përdoren për përpunim të njëpjesëshëm të lartë ose përpunim të recirkuluar me grumbull.
Ju mund të përdorni përzierjen tejzanor për të

  • Shtesa prodhuese
  • Përgatitni masterbatches me përqendrim të lartë
  • Përzierni lëngje shpimi të gatshëm për përdorim ose lëngje paketimi
  • Shkurre Degas
  • Zhvillimi dhe formulimi i foleve më të mira shpuese
Homogjenizues industrial tejzanor për prodhimin efikas të baltës së shpimit. Sonication përdoret për shpërndarjen dhe degazimin e baltës së shpimit.

MultiSonoReactor MSR-4 është një homogjenizues industrial në linjë i përshtatshëm për prodhimin industrial të baltës së shpimit. Sonication përdoret për shpërndarjen dhe degazimin e lëngjeve të shpimit.

Prodhim i aditivëve të baltës së shpimit

Prodhimi i kimikateve dhe aditivëve, si për shembull lëngjet e lëngshme, përfitojnë nga kapaciteti i lartë i përpunimit dhe fleksibiliteti i përzierjes tejzanor me qethje. Përzierja tejzanor lëshon potencialin e plotë të aditivëve, të tilla si viskozifiers, reducer filtrate ose shtesa polimer. Cavitation tejzanor hydrates pluhurat shpejt dhe plotësisht gjatë përzierjes baltë shpimit.
Për përzierjen e emulsioneve të lëngëta / lëngjeve, Hielscher MultiPhaseCavitator përmirëson inline përzierjen e dy fazave në zonën intensive të qethjes cavitational. Për më shumë informacion rreth MultiPhaseCavitator, ju lutem klikoni këtu!
Përzierja tejzanor përmirëson transferimin masiv në shtresat kufitare ose grimcat në lëngje. Kjo zvogëlon kohën e nevojshme për përgatitjen e shëllirëve ose brinjëve të ngopur, p.sh. shëllirë me klorur kalciumi, shëllirë me bromid kalciumi, shëllirë me bromid të zinkut, ose kripë e kripës dhe formës së kaliumit.

Masterbatches e Clays ose aditivëve

Ju mund të përdorni përzierjen tejzanor me qethje për të bërë përqëndrime të larta ose grumbuj master me dendësi të lartë (p.sh. karbonat kalciumi (shkumës), deflocculents ose scavengers) para se t'i shtoni këto në formulimin përfundimtar të shpimit.

Kërkesë informacioni

Prodhimi i Fluids Drilling dhe Fluids Packer

Performanca e shpimit të baltës, si stabiliteti i shistës, viskoziteti, ftohja ose lubrifikimi varen nga shumë faktorë. Uniformiteti dhe qëndrueshmëria e cilësisë në rëndësi të madhe. Përzierja tejzanor me qethje është shumë efektive në prodhimin e shpërndarjeve uniforme të madhësisë së grimcave dhe për këtë arsye dispersioni më i mirë dhe stabiliteti i emulsionit. Kjo parandalon ndarjen ose zgjidhjen e fazës gjatë ruajtjes, transportit ose gjatë kohës së gropave të baltës.
Sot specifikat e shpimit të baltës ndryshojnë shpesh. Reaktorët Hielscher tejzanor janë shumë të adaptueshëm për shpimin e ndryshimeve të formulimit të lëngshëm. Duke ndryshuar nga përzierja tradicionale me grumbull deri në përzierjen tejzanor me një kalim të vetme, mund të bëni lloje të ndryshme të shpimeve në të njëjtën makinë tejzanore. Kjo ndihmon për të zvogëluar inventarin dhe kohën e magazinimit të shelfit.
Disperzimi i argjinave konvencionale (p.sh. bentoniti) dhe argjila organophilike të trajtuara posaçërisht në lëngje prodhojnë xhel dhe slurri shumë të trashë, thixotropik ose qethës. Kur ekspozohet ndaj qethjes me ultratinguj të lartë, viskoziteti bie në një gjendje të lirë rrjedhëse. Kjo lehtëson shpërndarjen dhe trajtimin. Për këtë arsye, sonication është shumë efektive për përzierjen e slurries thixotropic dhe shear-hollues. Sonication rezulton në një shpërndarje më të mirë të grimcave / trombocenteve bentonite dhe karakteristikave të përmirësuar të gelling. Për më shumë informacion rreth dispersionit tejzanor të bentonit, ju lutem klikoni këtu!

Kthesa e inputit të energjisë tejzanor për shpërndarje bentonite (Kliko për ta zmadhuar!)

Dispersion tejzanor i bentonite (kryer me mikser tejzanor UIP2000hdT)

Modifikues, trashese dhe stabilizues (p.sh. mishrat, glikol, karboksimetilceluloza, celuloza polianionike (PAC) ose niseshteja) kërkojnë shpërndarje të mirë për efektivitetin maksimal. Për më shumë informacion mbi shpërndarjen tejzanor të trashësit, të tilla si gomë xanthan dhe gomë guar, ju lutem klikoni këtu!
Agjentët e peshimit, si sulfiti barium (barit) nuk duhet të ndahen nga balta gjatë magazinimit, transportimit ose shpimit. Në përputhje me Ligjin e Stokes, grimcat më të vogla sedimentojnë më ngadalë ose aspak. Dispersioni tejzanor shmang aglomeratet më të mëdha, që mund të shkaktojnë jostabilitet të shpërndarjes. Shpërndarja e një sistemi mund të rrisë tolerancën e tij për solide, duke bërë të mundur peshimin deri në 20 lb / gallon (US) ose 2.4g / cm3.

Degazimi i baltës së shpimit

Gjatë përgatitjes së bluarve të shpimit, pluhuri i argjilës bentonite dhe pluhurat e tjera shtuese futin shumë ajër në baltën e shpimit. Ky gaz është kapur brenda sistemeve të lëngëta dhe mund të shkaktojë ndarje dhe një humbje në performancën e emulsifikuesit ose stabilizatorit. Kompresimet e përsëritura (ciklet e presionit të lartë) dhe rrallëfazimet (ciklet e presionit të ulët) gjatë ultrasonication lejojnë që gazrat e tretur të migrojnë dhe të formojnë mikrobubbles të vogla. Valët tejzanor pastaj detyrojnë mikrobubblat e gazit në bashkim. Qethja e lartë cavitational tejzanor redukton viskozitetin e lëngjeve thinning tharëse dhe thixotropic. Kjo lejon që fllusqet e ajrit të rriten më shpejt. Kjo çon në ndarjen më të mirë të gazit në rezervuarët e ndarjes në drejtim të rrymës ose në depilimin e vakuumit. Degasimi rrit peshën e baletit, zvogëlon viskozitetin dhe çështjet e ndarjes. Flluska të vogla të gazit pakësojnë përdorimin e emulsifikuesve, stabilizatorëve, surfaktantëve ose agjentëve shpërndarës. Kjo zvogëlon koston për fuçi. Një reduktim i përmbajtjes së gazit mund të frenojë rritjen mikrobiale aerobike.

Kjo video demonstron degazinimin efikas të vajit viskoz (40cP). Ultratingulli heq flluska të vogla të pezulluara të gazit nga lëngu dhe zvogëlon nivelin e gazit të tretur nën nivelin e ekuilibrit natyror.

Degazimi në linjë tejzanor & Shkumëzues i vajit (40cP)

Miniatura e videos


Degazimi tejzanor i baltës së shpimit kryhet me ultrasonikë të tipit sondë UIP1000hd

Baltë shpimi me bazë uji para dhe pas degazimit tejzanor me UIP1000hd
Studimi dhe fotografia nga Amani et al. 2016

Zhvillimi dhe adaptimi i formulimit të bluarjes së bluarjes

Rregulloret e reja kufizojnë sasinë e kimikateve të caktuara që përdoren në bluarje me qëllim që të minimizohen ndikimet mjedisore. Kjo kërkon përshtatjen e formulimeve në kuadrin e ri rregullator. Ultrasonication mund të ju ndihmojë për të maksimizuar performancën e komponentëve të shpimit baltë, kështu që ju mund të përdorni materiale më pak dhe me kosto më të ulët. Hielscher ofron testimin e formulimit të baltës në laboratorin tonë. Përfshirë matjet kinematike të viskozitetit në temperatura të ndryshme me dhe pa qethje.

Dizajn i rëndë për përdorim industrial

Reaktorët tejzanorë Hielscher mund të trajtojnë grimca dhe aglomerate të mëdha dhe abrazive. Prandaj ju mund të filloni me një slurry aglomeruar pompuar ose komponente shpimi baltë. Kur përzierjen e pluhurave dhe grimcave në provat tejzanor fluide tregojnë veshin më pak vrazhdësi se përzierësit e rotor-stator ose homogjenizuesit me presion të lartë. Hielscher sondat tejzanor janë bërë nga klasa 5 titan për rezistencë të përmirësuar korrozioni, p.sh. kur uji i detit përdoret në WBMs në vend të ujërave të ëmbla. Reaktorët tejzanor nuk kanë vula rrotulluese ose kushineta. Miksera tejzanor Hielscher janë klasë industriale për përdorim të rëndë – onshore dhe në det të hapur (rig). Në përgjithësi, reaktorët tejzanorë orientohen vertikalisht për një gjurmë të vogël.

Ju lutemi të na kontaktoni për më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informata shtesë për përzierjen tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Përdorimi i përzierjes tejzanor në industrinë e naftës dhe gazit shtrihet shumë përtej shpimeve të shpimit.


Literatura / Referencat

  • Mahmood Amani, Salem Al-Juhani, Mohammed Al-Jubouri, Rommel Yrac, Abdullah Taha (2016): Application of Ultrasonic Wavesfor Degassing of Drilling Fluids and Crude OilsApplication of Ultrasonic Waves for Degassing of Drilling Fluids and Crude Oils. Advances in Petroleum Exploration and Development Vol. 11, No. 2; 2016.
  • Amani, Mahmood; Retnanto, Albertus; Aljuhani, Salem; Al-Jubouri, Mohammed; Shehada, Salem; Yrac, Rommel (2015): Investigating the Role of Ultrasonic Wave Technology as an Asphaltene Flocculation Inhibitor, an Experimental Study. Conference: International Petroleum Technology Conference 2015.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.