Tejzanor Bentonite Dispersion

 • Argjila bentonite, si bentoniti i natriumit, bentonit i kalciumit dhe bentonit i kaliumit, kryesisht përdoren si shtues për lëngjet e shpimit, lidhësit, pastruesit, adsorbentët dhe si pengesë për ujërat nëntokësore.
 • Për shkak të lidhjeve të forta dhe forcave të van der Waals, dispersibiliteti i bentonit kërkon forca të përziera intensive për të thyer agglomeratet në mënyrë uniforme.
 • Disperzimi tejzanor është një metodë shumë e besueshme për të prodhuar slurri shumë të trashë me sasi të mëdha koncentrimi të ngurta. Në këtë mënyrë, tejzanor shquhet agitatorët konvencionalë që prodhojnë slurri homogjen të bentonitit.

Dispersioni i Bentonitit

Bentoniti ka aplikime të shumëfishta të tilla si lubrifikant, thickener ose adsorbens. Për të përfituar nga karakteristikat materiale të bentonitit, grimcat bentonite / trombocitet duhet të jenë shpërndarë në mënyrë uniforme në një medium bazë. Dispersions bentonite kanë një kapacitet të lartë ënjtje dhe mund të adsorbojnë një sasi të lartë të lëngjeve. Kur shpërndahet në një lëng, shpërndarja bentonite formon një shumë tiksotropik pezullimi kolloid ose xhel. Vetitë kolloidale të dispersionit bentonit varen shumë nga cilësia e shpërndarjes. Prandaj, ultrasonication është teknikë e preferuar e shpërndarjes për të marrë slurries me cilësi të lartë bentonite.

Kthesa e inputit të energjisë tejzanor për shpërndarje bentonite (Kliko për ta zmadhuar!)

Dispersioni tejzanor i bentonit (i kryer me mikser tejzanor UIP2000hdT)

problemet

Metodat konvencionale të zhytjes shpesh nuk mund të shkaktojnë forcat intensive të qethjes të nevojshme për të përgatitur një slurry homogjene të bentonit të funksionalizuar. Tikotropia e Bentonitit dhe aftësia e saj e jashtëzakonshme për lidhjen e ujit dhe ënjtjes kërkon pajisje më të mirë se mesatarja e shpërndarjes që shkëlqen në trajtimin e viskozitet te larte slurries dhe siguron mjaft qethje për të thyer agglomerates.
Viskoziteti i dispersionit bentonit rritet me rritjen e përqendrimit. Pajisjet për përzierjen konvencionale nuk janë të afta për të trajtuar mungesat e trasha dispersion dhe Hydration cilësisë.
Për shkak të kapacitetit të pamjaftueshëm përzierës, shpërndarësit konvencionale duhet të kombinohen me hapat e përpunimit shtesë, p.sh. mulliri.

zgjidhje

Ofron pajisje të fuqishme ultrasonike forca qethëse intensive që thyejnë lidhjen midis grimcave të bentonitit me lehtësi. Slurries shumë të trashë bentonite mund të përpunohen homogjenisht duke ushqyer pezullimin nëpërmjet një dhomë reaktori ultrasonik ku grimcat janë deagglomerated dhe të shpërndara në një madhësi uniforme të grimcave. Trazirat intensive dhe qethja ndihmojnë grimcat’ reduktim deri në madhësinë e grimcave të synuar. Ultrasonication fuqishme delaminates dhe exfoliates bentoniti (montmorilloniti) duke rezultuar në një sipërfaqe të lartë të grimcave që kontribuon në një përmirësim ënjtje dhe funcionalization e bentonitit.

Shpërndarja tejzanor e Clays

Si punon: Forcat shumë të forta tejzanor të nxitura në lëngje krijojnë cavitation. tejzanor cavitation është shprehur në qethje të pastër. Në këtë mënyrë, teknologjia për përzierjen dhe shpërndarjen tejzanor është ideale për të prodhuar pezullime thixotropike me një ngarkesë shumë të madhe grimcash.
Për shkak të qethjes intensive, ultratinguj lejon të shpërndajë argjilë në mënyrë efikase në slurries. Si sonication kryhet si proces i vazhdueshëm inline, edhe slurries e viskozitetit të lartë të tilla si shpimet e shpimit, emulsione bitum, latex ose ngjyra.

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj kur është fjala për përpunimin e besueshëm tejzanor. Ne ju ofrojmë gamën e plotë të homogenizuesve tejzanor – nga pajisje laboratorikepajisje industriale tejzanor për kërkesa të tilla si bluarje, Deagglomeration dhe dispersion. Me grupimet e UIP10000 ose UIP16000, praktikisht nuk ekziston asnjë kufizim në përpunimin komercial të rrjedhjeve shumë të mëdha vëllimi, duke përfshirë materiale të trasha dhe të trasha.

Disperuesit me ultratinguj janë shumë efikas dhe shpesh i tejkalojnë agitatorët tradicionalë dhe miksera.

Dispersers tejzanor industriale

Disperzion tejzanor:

 • Shpërndarje me shpejtësi të lartë
 • Ngarkesa e Ngurta e Lartë
 • Nano Dispersion
 • Hidratim i plotë
 • NO “Peshku-Eyes
 • Ënjtje të përmirësuar
 • Funksionalizimi i grimcave
 • Efekti i Gelling
 • Përpunimi Uniform
 • riprodhueshmërisë
 • Cilësi e besueshme e produktit

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Proceset e zërit të rrjedhave të mëdha të volumit mund të përmbushen me efikasitet me një konfigurim të vazhdueshëm (Kliko për ta zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor inline

Letërsi / Referencat

 • Bergaya, F .; Theng, BKG; Lagaly, G. (2011): Doracaku i Shkencës së Balta. Elservier 1978.
 • Grim, RE :; Güven, N. (1978): Bentonites: Gjeologjia, mineralogjia, pronat dhe përdorimet. Elservier 2011.
 • Mekhamer, WK (2010): Stabiliteti koloidal i bentonit të para deformuar mekanikisht nga ultratingulli. Gazeta e Shoqërisë Kimike Saudite 14, 2010. 301-306.
 • Wikipedia: bentonite

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Rreth Bentonitit

Bentoniti mund të shpërndahet në mënyrë ultrasonike për të prodhuar një slurri shumë të trashë me grimca të shpërndara në mënyrë të barabartë.Argjila bentonite, përfshirë bentonitin e natriumit, bentonitin e kalciumit dhe bentonitin e kaliumit, përbëhen kryesisht nga mineralet smektit, zakonisht montmorillonite (p.sh. Al-montmorillonite Al2O3• 4 (Sio2) • H2O). Montmorillonite është një smectite dioktaterale por përfundimisht mund të ndodhin lloje të tjera smektiti. Smektiti është përgjegjës për vetitë e dëshirueshme të bentonitit, por natyra e kationeve të këmbimit në interlayer ndikon gjithashtu në pronat. Prandaj, bentonitet me Na + si kation interlayer mund të kenë veti shumë të ndryshme ndaj bentoniteve, ku kationi interlayer është Ca +. Shumica e bentoneve tregtare përmbajnë më shumë se 80% smektit, megjithatë, minerale të ndryshme të tjera mund të ndodhin si papastërti. Këto minerale mund të përfshijnë kuarc, feldspar, kalcit dhe gips. Prania e këtyre mineraleve mund të ndikojë në vlerën industriale, duke zvogëluar ose rritur vlerën e bentonite në varësi të aplikimit specifik. Bentonite paraqet të forta koloidale pronat dhe volumi i saj rritet disa herë kur vjen në kontakt me ujin, duke krijuar një xhelatinoz dhe i trashë lëng. Vetitë e veçanta të bentonitit si Hydration, ënjtje, thithjen e ujit, viskozitet, dhe thixotropy, e bëjnë atë një material të vlefshëm për një gamë të gjerë aplikimesh.
Argjila bentonite përdoren zakonisht si lubrifikantë, trashësues, adsorbens, aditivë reologjikë, lidhësa, katalizatorë, pastrues, stabilizues, emulsifikues ose toka zbardhues. Për shkak të funksioneve të saj, aplikimet e shumëfishta të geleve bentonite viscoelastike shpërndahen në vajin mineral & industria e shpimit, kimia, qeramika, shkritore, industria e ndërtimit dhe pastrimit, bujqësia & hortikulturës, prodhimit të letrës, industrisë ushqimore, si dhe në sektorin e kozmetikës dhe pharma.
bentonite derivate janë të njohur si Bentone, të cilat janë organoklaitë e modifikuara me funksionalitete të përshtatura për aplikime specifike. Për shembull, Bentone 52 dhe Bentone 57 dhe Bentone 1000 janë agjentë të zakonshëm të trashjes që përdoren për ngjyra dhe veshje, ndërsa Bentone 27, Bentone 128, Bentone 150, Bentone 155 dhe Bentone 1000 janë modifikues reologjik të përdorur në industrinë e naftës dhe të shpimit. Bentone EW, Bentone HC, Bentone MA dhe Bentonite BC 342 përdoren si trashëse dhe gellantë në kozmetikë dhe në prodhime farmaceutike.
Makineritë e fuqishme tejzanore të Hielscher janë të besueshme dhe efektive për shpërndarjen e të gjitha bentonite, hectorite dhe Bentone organoclay pluhurat uniforme në dispersione bentone, gels bentone ose në formulimet përfundimtare të produktit.Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.