Shpërndarja tejzanor e agjentëve lustrues (CMP)

  • Madhësia e grimcave jo uniforme dhe shpërndarja e madhësisë së grimcave inhomogjene shkakton dëmtime të mëdha në sipërfaqen e lëmuar gjatë një procesi CMP.
  • Disperzioni tejzanor është një teknikë superiore për të shpërndarë dhe deagglomeruar grimcat e lustrimit nano-sized.
  • Shpërndarja uniforme e arritur nga sonication rezulton në përpunimin superior të CMP të sipërfaqeve duke shmangur gërvishtjet dhe defekte për shkak të drithërave të tepërt.

Shpërndarja tejzanor e grimcave të lustrimit

Llustrimet e lustrimit/planarizimit kimiko-mekanik (CMP) përmbajnë grimca gërryese (nano-) në mënyrë që të ofrojnë vetitë e dëshiruara lustruese. Nano-grimcat e përdorura zakonisht me gërryes përfshijnë dioksidin e silikumit (silicë, SiO2), oksid ceriumi (ceria, CeO2), oksid alumini (alumin, Al2O3), α- dhe y-Fe203, nanodiamonds mes tjerash. Për të shmangur dëmtimet në sipërfaqen e lëmuar, grimcat gërryese duhet të kenë një formë uniforme dhe shpërndarje të ngushtë të madhësisë së grurit. Madhësia mesatare e grimcave varion midis 10 dhe 100 nanometra, në varësi të formulimit të CMP dhe përdorimit të saj.
Disperzimi tejzanor është i njohur për të prodhuar uniforme, shpërndarje afatgjata të qëndrueshme. tejzanor cavitation dhe forcat e prerjes bashkojne energjine e kerkuar ne pezullim ne menyre qe aglomeratet te thyejne, ate te tejkalohen forcat e Waals dhe nanopartikalet abrazive te shperndara ne menyre uniforme. Me sonication është e mundur për të zvogëluar madhësinë e grimcave pikërisht në madhësinë e grurit në shënjestër. Me përpunimin uniform të tejzanor të slurry, grimcat e tepërt dhe shpërndarja e pabarabartë e madhësisë mund të eliminohen – duke siguruar një shkallë të largimit të CMP të dëshiruar duke minimizuar shfaqjen e gërvishtjeve.

Përparësitë e dispersioneve CMP me ultratinguj

  • madhësia e grimcave të synuar
  • uniformitet të lartë
  • nga përqendrimi i ulët deri në të lartë
  • besueshmeri e larte
  • kontroll të saktë
  • riprodhueshmëria e saktë
  • lineare, pa shkallë
Shpërndarja tejzanor e grimcave lustruese në slurra CMP dhe pezullime.

Homogjenizuesit tejzanor përdoren për shpërndarjen dhe bluarjen e agjentëve lustrues

Kërkesë informacioni

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Shpërndarja e silicës së tymosur në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Oksidi i ceriumit (IV), i njohur gjithashtu si oksidi i ceriumit, dioksidi i ceriumit, ceria, oksidi i ceriumit ose dioksidi i ceriumit, mund të jetë efikas dhe i bluar në mënyrë uniforme dhe i shpërndarë me ultratinguj. Shpërndarësi tejzanor mikronizon dhe nanodimensionon grimcat e oksidit të ceriumit, p.sh. për përdorim si media lustruese.

Dispersioni tejzanor është një teknologji e besueshme dhe shumë efikase për prodhimin e nanogrimcave të oksidit të ceriumit.

Tejzanor Formulimi i CMP

Përzierja tejzanor dhe përzierja përdoret në shumë industri për të prodhuar pezullime të qëndrueshme me viskozitete të ulëta ose shumë të larta. Për të prodhuar slurra uniforme dhe të qëndrueshme CMP, materialet gërryese (p.sh. silicë, nanopartikalet e cerisë, α- dhe y-Fe203 etj.), aditivët dhe kimikatet (p.sh. materialet alkaline, inhibitorët e ndryshkut, stabilizuesit) shpërndahen në lëngun bazik (p.sh. ujin e pastruar).
Në aspektin e cilësisë, për salcat e lustrimit me performancë të lartë është e domosdoshme që pezullimi të ketë stabilitet afatgjatë dhe shpërndarje grimcash shumë të njëtrajtshme.
Disperzimi tejzanor dhe formulimi jep energjinë e kërkuar për deagglomeration dhe shpërndarjen e agjentëve lustrim gërryes. Kontrollueshmëria precize e parametrave të përpunimit tejzanor jep rezultatet më të mira në efikasitet dhe besueshmëri të lartë.

Shpërndarja tejzanor është shumë efikase për shpërndarjen e agjentëve lustrues gërryes në llucë CMP.

Disperser tejzanor UP400St për prodhimin e llumrave CMP në laborator.

Sistemet me tejzanor shpërndarës

Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme ultrasonike me fuqi të lartë për shpërndarjen e materialeve me madhësi nano si silicë, ceria, alumin dhe nanodiamonds. Procesorët e besueshëm tejzanor japin energjinë e kërkuar, reaktorët e sofistikuar tejzanor krijojnë kushte optimale të procesit dhe operatori ka kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat, në mënyrë që rezultatet e procesit ultrasonik të mund të akordohen saktësisht në qëllimet e dëshiruara të procesit (të tilla si madhësia e grurit, shpërndarja e grimcave etj. ).
Një nga parametrat më të rëndësishëm të procesit është amplitudë tejzanor. Hielscher-së sistemet industriale tejzanor mund të japin me besueshmëri amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Aftësia për të drejtuar amplitudë të tilla të larta siguron që edhe qëllimet e procesit shumë të kërkuar mund të arrihen. Të gjithë procesorët tanë tejzanorë mund të përshtaten saktësisht me kushtet e procesit të kërkuar dhe të monitorohen me lehtësi nëpërmjet softuerit të integruar. Kjo siguron besueshmërinë më të lartë, cilësi të qëndrueshme dhe rezultate të riprodhueshme. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizues industrial tejzanor për shpërndarjen dhe bluarjen efikase të agjentëve lustrues.

MultiSonoReactor MSR-4 është një homogjenizues industrial në linjë i përshtatshëm për prodhimin industrial të baltës së shpimit. Sonication përdoret për shpërndarjen dhe bluarjen e agjentëve lustrues.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Planarizimi kimik mekanik (CMP)

Lustrim kimik-mekanike polishing / planarization (CMP) slurries janë përdorur për të lëmuar sipërfaqet. Slurry CMP përbëhet nga komponente kimike dhe mekanike-abrazive. Në këtë mënyrë, CMP mund të përshkruhet si një metodë e kombinuar e gravimit kimik dhe lustrim gërryes.
Suspendat CMP janë përdorur gjerësisht për të lustruar dhe zbutur silikonin e silikonit, silikonin dhe sipërfaqet metalike. Gjatë procesit të CMP, topografia hiqet nga sipërfaqja e meshëve (p.sh. gjysmëpërçuesit, wafers diellore, komponentët e pajisjeve elektronike).

surfactants

Në mënyrë që të arrihet një formulim afatgjatë i qëndrueshëm i CMP, janë shtuar tensili për të mbajtur nanopartikalet në suspendim homogjen. Agjentët shpërndarës të përdorur zakonisht mund të jenë kationikë, anionikë ose joionikë dhe përfshijnë natriumi dodecil sulfat (SDS), klorid cetil piridinium (CPC), kripë natriumi i acidit kaprik, kripë natriumi i acidit laurik, sulfat natriumi dekil, sulfat hexadecil natriumi (C16TAB), dodeciltrimetilammonium bromid (C12TAB), Triton X-100, Tween 20, Tween 40, Tween 60, Tween 80, Symperonic A4, A7, A11 dhe A20.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.