Si të bëni nanofluide

Një nanofluid është një lëng i inxhinieruar që përbëhet nga një lëng bazë që përmban nanopjesëza. Për sintezën e nanofluideve, kërkohet një teknikë efikase dhe e besueshme e homogjenizimit dhe deagglomerimit për të siguruar një shkallë të lartë të shpërndarjes uniforme. Shpërndarësit tejzanor janë teknologjia superiore për të prodhuar nanofluide me karakteristika të shkëlqyera. Shpërndarja tejzanor shkëlqen nga efikasiteti, shpejtësia, thjeshtësia, besueshmëria dhe mirëdashësia e përdoruesit.

Çfarë janë nanofluidet?

Një nanofluid është një lëng që përmban grimca me madhësi nano (≺100nm), të quajtura zakonisht nanopjesëza. Nanopjesëzat e përdorura në nanofluide janë bërë zakonisht nga metale, okside, karbide ose nanotubë karboni. Këto nano grimca shpërndahen në një lëng bazë (p.sh., vaj uji, etj.) Në mënyrë që të marrin një pezullim koloidal të inxhinieruar, dmth. Nanofluidet shfaqin veti të zgjeruara termo-fizike si përçueshmëria termike, difuziviteti termik, viskoziteti dhe koeficientët e transferimit të nxehtësisë konvektive krahasuar me vetitë materiale të lëngut bazë.
Një aplikim i zakonshëm i nanofluideve është përdorimi i tyre si ftohës ose ftohës. Me shtimin e nano-grimcave në ftohësit konvencionalë (të tilla si uji, vaji, glukoli etilenit, polialfalefina etj.), Vetitë termike të ftohësit konvencional përmirësohen.

Kërkesë informacioni

Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërçuese, si dhe në prodhimin e nanofluideve të qëndrueshme me performancë të lartë për aplikime ftohëse.

Shpërndarja me ultratinguj e nanotubave të karbonit (CNT) në glikol polietileni (PEG)

Miniatura e videos

Dispersioni tejzanor është një teknikë e mirëpërcaktuar për përgatitjen e nanofluideve.

Homogenizues tejzanor UP400St për prodhimin e nanofluideve

Aplikimet tipike të nanofluideve janë në

Bërja e nanofluideve me një homogjenizues tejzanor

Mikrostruktura e nanofluideve mund të ndikohet dhe manipulohet nga aplikimi i teknologjisë më të përshtatshme të homogjenizimit dhe parametrave të përpunimit. Shpërndarja tejzanor është provuar si një teknikë mjaft efikase dhe e besueshme për përgatitjen e nanofluidit. Shpërndarësit tejzanor përdoren në kërkime dhe industri për të sintetizuar, mulli, shpërndarë dhe homogjenizuar nanopjesëzat me uniformitet të lartë dhe një shpërndarje të ngushtë të madhësisë së grimcave. Parametrat e procesit për sintezën e nanofluideve përfshijnë hyrjen e energjisë tejzanor, amplituda tejzanor, temperatura, presioni dhe aciditeti. Për më tepër, llojet dhe përqendrimet e reaktantëve dhe aditivëve si dhe renditja, në të cilën aditivëve u shtohen tretësirës, janë faktorë të rëndësishëm.
Dihet mirë se vetitë e nanofluideve varen shumë nga struktura dhe forma e nanomaterialeve. Prandaj, marrja e mikrostrukturave të kontrollueshme të nanofluids është faktori kryesor që kontribuon në funksionalitetin dhe cilësinë e nanofluids. Përdorimi i parametrave të ultrasonifikimit të optimizuar si amplituda, presioni, temperatura dhe hyrja e energjisë (Ws / mL) është çelësi për të prodhuar një nanofluid të qëndrueshëm, uniform me cilësi të lartë. Ultrasonikimi mund të zbatohet me sukses për deagglomeratin dhe shpërndarjen e grimcave në nanopjesëza të vetme të shpërndara. Me madhësi më të vogël të grimcave, lëvizja Brownian (shpejtësia Brownian) si dhe bashkëveprimet grimcë-grimca rriten dhe rezultojnë në nanofluide më të qëndrueshme. Ultrasonicatorët Hielscher lejojnë kontrollin e saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të përpunimit, mund të funksionojnë vazhdimisht në amplituda të larta (24/7/365) dhe të vijnë me protokollimin automatik të të dhënave për vlerësimin e lehtë të të gjitha ekzekutimeve të sonifikimit.

Dispersioni tejzanor është një teknikë e besueshme për të prodhuar nanogrimca të tilla si nano-silica për nanofluidet

Shpërndarë në mënyrë ultrasonike silicë me madhësi nano

Stabiliteti i përmirësuar i sonifikimit të nanofluideve

Për nanofluidet, një grumbullim i nano-grimcave rezulton jo vetëm në vendosjen dhe bllokimin e mikrokranaleve, por edhe në uljen e përçueshmërisë termike të nanofluideve. Deagglomeration tejzanor dhe shpërndarja janë zbatuar gjerësisht në shkencën materiale dhe industri. Sonifikimi është një teknikë e provuar për të përgatitur nano-shpërndarje të qëndrueshme me një shpërndarje uniforme të nanopjesëzave dhe një qëndrueshmëri të madhe. Prandaj, shpërndarësit tejzanor të Hielscher janë teknologjia e preferuar, kur bëhet fjalë për prodhimin e nanofluideve.

Nanofluids të prodhuara në mënyrë ultrasonike në hulumtim

Kërkimet kanë hetuar efektet e tejzanor dhe parametrave tejzanor në karakteristikat e nanofluids. Lexoni më shumë rreth gjetjeve shkencore mbi përgatitjen tejzanor të nanofluidit.

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Efektet tejzanor në përgatitjen e nanofluidit Al2O3

Noroozi etj. (2014) zbuloi se në “përqendrim më të lartë të grimcave, kishte përmirësim më të madh të difuzivitetit termik të nanofluideve që rezultojnë nga sonifikimi. Për më tepër, qëndrueshmëri më e madhe dhe përmirësim i difuzivitetit termik u morën me anë të zërit të nanofluideve me sonicatorin e sondës me fuqi më të lartë para matjes. " Përmirësimi termik i ffusivitetit ishte më i madh për PK-të me madhësi më të vogël. Kjo sepse grimcat më të vogla kanë raporte më të larta të sipërfaqes e efektit ndaj vëllimit. Kështu, grimcat më të vogla ndihmuan në formimin e një nanofluidi të qëndrueshëm dhe sonifikimi me një sondë tejzanor rezultoi një efekt i konsiderueshëm në difuzivitetin termik. (Noroozi et al. 2014)

Udhëzim hap pas hapi për prodhimin tejzanor të lëngjeve nano të ujit Al2O3

Ultrasonicator UP400St që shpërndan nanogrimca për prodhimin e nanofluideveSë pari, peshoni masën e nano-grimcave Al2O3 me anë të një ekuilibri elektronik dixhital. Pastaj vendosni nano-grimcat Al2O3 në ujin e distiluar të peshuar gradualisht dhe agjitoni përzierjen e ujit Al2O3. Sonikoni përzierjen vazhdimisht për 1 orë me një pajisje ultrasonike të tipit të sondës UP400S (400W, 24kHz, shih foton majtas) për të prodhuar shpërndarje uniforme të nanopjesëzave në ujë të distiluar. Nanofluidet mund të përgatiten në fraksione të ndryshme (0,1%, 0,5% dhe 1%). Asnjë surfaktant ose ndryshim i pH nuk janë të nevojshëm. (اصفهانhani et al., 2013)

Nanofluidet ujore të akorduara në mënyrë ultrasonike

Elcioglu etj. (2021) shprehen në studimin e tyre shkencor se "Ultrasonication është një proces thelbësor për shpërndarjen e duhur të nanopjeshtrave në lëngun bazë dhe stabilitetin, si dhe për vetitë optimale për zbatime në botën reale." Ata përdorën ultrasonicator UP200Ht për të prodhuar nanofluide ZnO / ujë. Sonifikimi kishte efekte të qarta në tensionin sipërfaqësor të nanofluidit ujor ZnO. Gjetjet e studiuesve rezultojnë në përfundimin se tensioni sipërfaqësor, formimi i nano-filmit dhe tipare të tjerë të lidhur me çdo nanofluid mund të rregullohen dhe të akordohen në kushtet e duhura të ultrasonifikimit.

Avantazhet e Ultrasonicators Hielscher për Nanofluids

 • shumë efikas
 • Shpërndarja e besueshme e nanopjesëzave
 • Teknologjia më e fundit
 • I adaptueshëm për aplikimin tuaj
 • 100% linear i shkallëzuar për çdo kapacitet
 • Në dispozicion lehtësisht
 • Kosto-efektive
 • I sigurt dhe miqësor për përdoruesit

Homogjenizuesit tejzanor për prodhimin e nanofluideve

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentHielscher Ultrasonics harton, prodhon dhe shpërndan shpërndarës tejzanor me performancë të lartë për të gjitha llojet e homogjenizimit dhe aplikacioneve të deagglomerimit. Kur bëhet fjalë për prodhimin e nanofluideve, kontrolli preciz i sonifikimit dhe një trajtim i besueshëm tejzanor i pezullimit të nanopjesëzave janë thelbësore.
Procesorët e Hielscher Ultrasonics ju japin kontroll të plotë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të përpunimit siç janë hyrja e energjisë, intensiteti tejzanor, amplituda, presioni, temperatura dhe koha e mbajtjes. Në këtë mënyrë, ju mund të rregulloni parametrat në kushte të optimizuara, gjë që çon më pas në nanofluide me cilësi të lartë.

 • Për çdo vëllim / kapacitet: Hielscher ofron ultrasonicators dhe një portofol të gjerë të aksesorëve. Kjo lejon konfigurimin e sistemit ideal tejzanor për aplikimin tuaj dhe kapacitetin prodhues. Nga shishka të vogla me mililitra deri në rrjedha me vëllim të lartë prej mijëra galonësh në orë, Hielscher ofron zgjidhjen e përshtatshme tejzanor për procesin tuaj.
 • Fuqia: Sistemet tona tejzanor janë të fuqishme dhe të besueshme. Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë ndërtuar për funksionimin 24/7/365 dhe kërkojnë shumë pak mirëmbajtje.
 • Mirëdashësi për përdoruesit: Softueri i përpunuar i pajisjeve tona tejzanor lejon zgjedhjen paraprake dhe ruajtjen e cilësimeve të sonifikimit për një sonifikim të thjeshtë dhe të besueshëm. Menuja intuitive është lehtësisht e arritshme përmes një ekrani me prekje me ngjyra dixhitale. Kontrolli i largët i shfletuesit ju lejon të funksiononi dhe monitoroni përmes çdo shfletuesi në internet. Regjistrimi automatik i të dhënave ruan parametrat e procesit të çdo sonifikimi të ekzekutuar në një kartë SD të integruar.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.