CNT-të shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme nga Ultrasonication

Për të shfrytëzuar funksionalitetet e jashtëzakonshme të nanotubave të karbonit (CNT), ato duhet të shpërndahen në mënyrë homogjene.
Shpërndarëset tejzanor janë mjeti më i zakonshëm për shpërndarjen e CNT-ve në pezullime ujore dhe me bazë tretës.
Teknologjia shpërndarëse tejzanor krijon energji mjaft të lartë qethëse për të arritur një ndarje të plotë të CNT-ve pa i dëmtuar ato.

Tejzanor shpërndarjen e Nanotubes karboni

Sonication i fuqishëm me një ultrasonicator të llojit sondë. (Kliko per te zmadhuar!)Nanotubat e karbonit (CNT) kanë një raport shumë të lartë të aspektit dhe shfaqin një densitet të ulët, si dhe një sipërfaqe shumë të madhe (disa qindra m2 / g), e cila u jep atyre veti unike, siç janë forca shumë e lartë e tensionit, ngurtësia, dhe qëndrueshmëria dhe një përçueshmëri e lartë elektrike dhe termike. Për shkak të forcave Van der Waals, të cilat tërheqin njëra-tjetrën nanotubat e karbonit (CNT), CNT-të organizojnë normalisht në tufa ose skeins. Këto forca ndërmolekulare të tërheqjes bazohen në një fenomen të grumbullimit të lidhjeve π-ndërmjet nanotubave ngjitur të njohur si π-stacking. Për të nxjerrë përfitimin e plotë nga nanotubat e karbonit, këto aglomerate duhet të shpërndahen dhe CNT-të duhet të shpërndahen në mënyrë të barabartë në një shpërndarje homogjene. Ultrasonication intensiv krijon kavilje akustike në lëngje. Stresi lokal i gjeneruar në këtë mënyrë prish agregatet e CNT dhe i shpërndan ato në mënyrë uniforme në një pezullim homogjen. Teknologjia shpërndarëse tejzanor krijon energji të qethjes mjaft të lartë për të arritur një ndarje të plotë të CNT-ve pa i dëmtuar ato. Edhe për ndërhyrjet e ndjeshme SWNT aplikohet me sukses për t'i larguar ato individualisht. Ultrasonication thjesht jep një nivel të mjaftueshëm stresi për të ndarë agregatët SWNT pa shkaktuar shumë thyerje në nanotubat individualë (Huang, Terentjev 2012).

Përparësitë e shpërndarjes tejzanor të CNT

  • CNT-ve të shpërndara
  • Shpërndarja homogjene
  • Efikasitet i lartë i shpërndarjes
  • Ngarkesa të larta të CNT
  • Asnjë degradim i CNT
  • përpunim të shpejtë
  • kontrolli i saktë i procesit
Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërçuese, si dhe në prodhimin e nanofluideve të qëndrueshme me performancë të lartë për aplikime ftohëse.

Shpërndarja me ultratinguj e nanotubave të karbonit (CNT) në glikol polietileni (PEG)

Miniatura e videos

UIP2000hdT - tejzanor 2kW për shpërndarjet e nanotubave të karbonit.

UIP2000hdT – Ultrasonicator i fuqishëm 2kW për shpërndarjet e CNT

Kërkesë informacioni

Sisteme ultrasonike me performancë të lartë për shpërndarjet CNT

Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje të fuqishme dhe të besueshme tejzanor për shpërndarjen efikase të CNT-ve. Nëse duhet të përgatisni mostra të vogla CNT për analiza dhe R&D ose keni për të prodhuar shumë shpërndarje të mëdha industriale, gamën e produkteve të Hielscher ofron sistemin ideal tejzanor për kërkesat tuaja. nga Ultratinguj 50W për laborator deri Njësi ultrasonike industriale 16kW për prodhim komercial, ju keni mbuluar Hielscher Ultrasonics.
Për të prodhuar shpërndarje me cilësi të lartë nanotubi karboni, parametrat e procesit duhet të kontrollohen mirë. Amplituda, temperatura, presioni dhe koha e mbajtjes janë parametrat më kritikë për një shpërndarje të barabartë të CNT. Ultrasonicators Hielscher jo vetëm që lejojnë kontrollin e saktë të secilit parametër, të gjithë parametrat e procesit regjistrohen automatikisht në kartën SD të integruar të sistemeve dixhitale tejzanor Hielscher. Protokolli i secilit proces të sonication ndihmon për të siguruar rezultate të riprodhueshme dhe cilësi të qëndrueshme. Me anë të kontrollit të largët të shfletuesit, përdoruesi mund të funksionojë dhe monitorojë pajisjen tejzanor pa qenë në vendndodhjen e sistemit tejzanor.
Meqenëse nanotubat e karbonit me një mur të vetëm (SWNT) dhe nanotubat e karbonit me shumë mure (MWNTs), si dhe mediumi i zgjedhur ujor ose tretës kërkojnë intensitete specifike të përpunimit, amplituda ultrasonik është një faktor kryesor kur bëhet fjalë për produktin përfundimtar. Hielscher tejzanor’ përpunuesit tejzanor industrialë mund të japin amplituda shumë të larta, si dhe shumë të butë. Vendosni amplituda ideale për kërkesat tuaja të procesit. Edhe amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht në mënyrë të vazhdueshme në operacionin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë të disponueshme Sonotrode të personalizuara tejzanor. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Klientët tanë janë të kënaqur nga qëndrueshmëria dhe besueshmëria e jashtëzakonshme e sistemeve Hielscher Ultrasonic. Instalimi në fushat e aplikacioneve për detyra të rënda, mjedise kërkuese dhe operim 24/7 sigurojnë një përpunim efikas dhe ekonomik. Intensifikimi tejzanor i procesit zvogëlon kohën e përpunimit dhe arrin rezultate më të mira, d.m.th cilësi më të lartë, rendimente më të larta, produkte inovative.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Shpërndarja tejzanor e nanotubave të karbonit: ultrasonicatori Hielscher UP400S (400W) shpërndan dhe zhduk CNT-të shpejt dhe me efikasitet në nanotubat të vetëm.

Shpërndarja e nanotubave të karbonit në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

nanotubes karboni

Nanotubat e karbonit (CNT) janë pjesë e një klase të veçantë të materialeve një dimensionale të karbonit, duke shfaqur veti të jashtëzakonshme mekanike, elektrike, termike dhe optike. Ato janë një përbërës kryesor që përdoret në zhvillimin dhe prodhimin e nanomaterialeve të avancuar si nano-kompozitat, polimere të përforcuara etj, dhe për këtë arsye përdoren në teknologjitë më të mira të artit. CNT ekspozon një forcë tërheqëse shumë të lartë, veti superiore të transferimit termik, boshllëqe me bandë të ulët dhe stabilitet optimal kimik dhe fizik, gjë që i bën nanotubat një aditiv premtues për materialet e shumëfishta.
Në varësi të strukturës së tyre, CNTS dallohen në nanotubat e karbonit me një mur (SWNT), nanotubat e karbonit me dy mure (DWCNTs) dhe nanotubat e karbonit me shumë mure (MWNTs).
SWNT janë tuba cilindrikë të uritur dhe të gjatë të bërë nga një mur karboni me një atom të trashë. Fleta atomike e karbonit është e rregulluar në një rrjetë hualli. Shpesh, ato krahasohen në mënyrë konceptuale me fletët e petëzuara të grafitit me një shtresë ose grafeni.
DWCNT-të përbëhen nga dy nanotuba me një mur të vetëm, me një të vendosur brenda tjetrit.
MWNTs janë një formë CNT, ku nanotubat e shumta të karbonit me një mur të vetëm vendosen brenda njëri-tjetrit. Meqenëse diametri i tyre varion midis 30-30 nm dhe pasi ato mund të rriten disa cm të gjata, raporti i aspektit të tyre mund të ndryshojë midis 10 dhe dhjetë milion. Në krahasim me nanofibrat e karbonit, MWNT kanë një strukturë të ndryshme murale, një diametër të vogël të jashtëm dhe një brendshme të uritur. Llojet tipike të MWNT të përdorura në mënyrë industriale janë psh Baytubes® C150P, Nanocyl® NC7000, Arkema Graphistrength® C100, dhe FutureCarbon CNT-MW.
Sinteza e CNT: CNT-të mund të prodhohen me anë të metodës së sintezës bazuar në plazma ose metodës së avullimit të shkarkimit të harkut, metodës së ablacionit me lazer, procesit të sintezës termike, depozitimit të avullit kimik (CVD) ose depozitimit të avullit kimik të rritur në plazmë.
Funksionalizimi i CNT-ve: Për të përmirësuar karakteristikat e nanotubave të karbonit dhe për t'i bërë ato më të përshtatshëm për një aplikim specifik, CNT-të shpesh funksionalizohen, p.sh. duke shtuar grupe të acidit karboksilik (-COOH) ose hidroksil (-OH).

Aditivët shpërndarës CNT

Disa tretës të tillë si super acide, lëngje jonike dhe N-cikloheksil-2-pirrolidnone janë të afta të përgatisin shpërndarje relativisht të përqendrimit të lartë të CNT, ndërsa tretësit më të zakonshëm për nanotubat, siç është N-metil-2-pirrolidoni (NMP ), dimetilformamidi (DMF) dhe 1,2-dikrolobenzeni mund të shpërndajnë nanotuba vetëm në përqendrime shumë të ulëta (p.sh., zakonisht <0.02%% të CNT-ve me një mur). Agjentët më të zakonshëm shpërndarës janë polivinilpirrolidoni (PVP), natriumi Dodecil Benzeni Sulfonat (SDBS), Triton 100, ose Sodium Dodecyl Sulfonate (SDS).
Cresols janë një grup i kimikateve industriale të cilat mund të përpunojnë CNT në përqendrime deri në dhjetëra përqind të peshës, duke rezultuar në një kalim të vazhdueshëm nga shpërndarje të holluara, paste të trasha dhe xhel me këmbë të lirë në një gjendje të paparë të ngjashme me lëpushat, pasi rritet ngarkesa e CNT . Këto gjendje shfaqin veti retologjike dhe viskelastike në formë polimer, të cilat nuk janë të arritshme me tretës të tjerë të zakonshëm, duke sugjeruar që nanotubat vërtet janë të zbërthyer dhe shpërndarë imët në cresole. Cresols mund të hiqen pas përpunimit me ngrohje ose larje, pa ndryshuar sipërfaqen e CNT. [Chiou et al. 2018]

Aplikimet e Dispersioneve të CNT

Për të përdorur përfitimet e CNT-ve, ato duhet të shpërndahen në një lëng të tillë si polimere, CNT-të e shpërndara në mënyrë të barabartë përdoren për prodhimin e plastikës përçuese, ekranet e kristalit të lëngshëm, diodat organike që lëshojnë dritë, ekranet me prekje, ekranet fleksibël, qelizat diellore, etj. bojëra përçuese, materiale kontrolli statike, duke përfshirë filma, shkume, fibra, dhe pëlhura, veshje polimer dhe ngjitëse, kompozime polimer me performancë të lartë me forcë dhe forcë të jashtëzakonshme mekanike, fibra të përbëra polimer / CNT, si dhe materiale të lehta dhe antistatike.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.