Shpërndarja tejzanor e C60 në shtesa

 • Dispersioni tejzanor është metoda më e mirë për të përzier C60 në mënyrë homogjene në suplemente të qëndrueshme me bazë vaji dhe liposomale.
 • Trajtimi i butë, i kontrolluar me saktësi tejzanor siguron që molekulat C60 të mbahen të paprekura për rezultatet më të mira.
 • Formulimi nano-strukturuar ultrasonically rezulton në bioavailability optimale të C60.

E qëndrueshme, me performancë të lartë C60 përzierje me ultrasonikë

Vaj C60 ka treguar të zgjatë rats’ jetëgjatësia prej përafërsisht. 90%. Efekti i zgjatjes së jetës së C60 është aftësia e tij për të shuar radikalet e lira të lira, duke vepruar si pastrues i lirë radikal.
Për administrimin oral, pluhuri C60 duhet të shpërndahet në një vaj të kualitetit të lartë të ushqimit, siç është vaji, lisi, avokado ose vaji i kokosit. Për bioavailability të lartë, është e nevojshme kapsulim në liposomes (nano-sized lipid carriers).
Molekulat C60 janë të njohura për tretshmërinë e tyre jashtëzakonisht të ulët të ujit, por edhe kur C60 është përzjerur në vajin vegjetal nuk ka një bioavailability të mirë. Kjo e bën atë një detyrë të kërkuar për të formuluar një shtojcë me efektet e dëshiruara gjatë jetës. Për të kapërcyer problemin e mungesës së bioavailability, molekulat C60 duhet të kapsulohen në liposome.
Emulsifikimi tejzanor është një teknikë efikase e krijuar mirë për të formuar nano-pikëza dhe liposome. C60 në formë liposomale ka një bioavailability më të lartë. Liposomes ngarkuar me C60 janë madje të tretshëm në ujë në mënyrë që kompleksi C60-liposome të mund të përpunohet më tej në formulime përfundimtare të bazuara në ujë.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth përgatitjes së liposomës tejzanor!

Me ultrasonics, karboni 60 (C60) mund të jetë i kapsuluar në mënyrë efikase në liposomes - duke rezultuar në bioavailability superiore!

C60 buckyball

Përfitimet e ultrazërit për dispersionet C60

 • Trajtim i butë
 • Molekulat e paprekur C60
 • Kapsulim liposomal
 • Biodiskueshmëria e shkëlqyeshme
 • Përgatitja e shpejtë
 • Formulimi i qëndrueshëm

Pse shtojcave C60?

C60 naftës ka fituar kohët e fundit një shumë vëmendje që nga plotësimi i C60 në minjtë ka rritur minjtë’ jetëgjatësi prej 90% spektakolare. Efekti i shquar i karbonit 60 (C60) në jetëgjatësi është shkaktuar kryesisht nga veprimi i saj i lartë antioksidues. Vajrat C60 veprojnë si sfungjer pa radikal – (ROS) në mënyrë që ata të mos dëmtojnë dëmtimin e qelizave të shëndetshme. Në këtë mënyrë mund të parandalohet inflamacioni, plakja dhe zhvillimi i sëmundjes.
Një shpjegim i mëtejshëm i C60 fullerenes’ Efekti i zgjatjes së jetës është mundësia e tij për të vepruar si protonophore mitokondri dhe simulime të ndryshme të transportit të C60 dhe derivateve të saj të hidroksilizuara dhe të tjera nëpërmjet membranave dyfishore të lipideve, të cilat mund të japin llogari për kapacitetin e pastrimit të fullereneve për speciet reaktive të oksigjenit dhe veprimin e tyre si frymëmarrje mitokondriale uncouplers.

Përfitimet e C60

 • Jetëgjatësi e përmirësuar
 • Shkarkim radikal i lirë
 • Parandalimi kundër inflamacionit
 • Mbrojtja e nervave
 • Mbrojtja kundër rrezatimit UVA
 • Çaktivizimi i baktereve dhe viruseve

Pajisjet tejzanor për Nanoformulimet C60

Ultrasonicator UP400St për përgatitjen e liposomes. (Kliko per te zmadhuar!)Hielscher Ultrasonics është furnizuesi juaj kryesor për procesorë tejzanor të fuqishëm dhe të besueshëm. Nëse keni nevojë për një pajisje kompakte për të prodhuar grupe të vogla ose dëshironi të prodhoni sasi të mëdha të vajrave C60, sasia e produkteve Hielscher ofron ultrasonicator të përshtatshëm për kërkesat tuaja.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • ultratinguj me performancë të lartë
 • efikasitet më i lartë i përzierjes
 • cilësi e besueshme, e qëndrueshme: Projektuar dhe prodhuar në Gjermani
 • kontroll i saktë i temperaturës së procesit
 • Teknologjia më e fundit
 • Riprodhueshmëria / përsëritshmëria
 • seriozitet & Fuqia
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
 • CIP (pastrimi në vend) / SIP (sterilizimi në vend)
 • mirëdashësi për përdoruesit, i lehtë për t'u përdorur, i sigurt

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kërkesë informacioni

Letërsi / Referencat

 1. Baati T .; Bourasset F .; Gharbi N .; Njim L .; Abderrabba M .; Kerkeni A .; Szwarc H .; Moussa F. (2012): Zgjatja e jetëgjatësisë së minjve me anë të administrimit të përsëritur me gojë të [60] fullerene. Biomaterials 2012. 1-11.
 2. Galvan YP; Alperovich I .; Zolotukhin P .; Prazdnova E .; Mazanko M .; Belanova A .; Chistyakov V. (2017): Fullerenes si Anti-Aging Antioksidantë. Curr Aging Sci. 10 (1); 2017. 56-67.
 3. Markovic, Z .; Trajkovic, V. (2008): Potenciali biomedik i gjenerimit dhe shuarjes së specieve reaktive të oksigjenit nga fullerenes (C60). Biomateriale 29/26; 2008. 3561-3573.
 4. Nichita, C .; Stamatin, I. (2013): Aktiviteti antioksidues i biohybrideve të bazuara në komponimet e karbonit të karbonit të karboksiluar / hidroksilizuar të nanotubeve dhe flavonoideve. Digest Gazeta e Nanomaterialeve dhe Biostrukturave Vol. 8, Nr. 1; 2013. 445-455.
 5. Prylutska SV; Burlaka AP; Prylutskyy Yu.I .; Ritter U .; Scharff P. (2011): PRESTINE C60 FULLERENES INHIBIT NË RRETHIN E RRITJES SË TUMORIT DHE METASTASIS. Onkologjia eksperimentale 33, 3; 2011. 162-164.


Fakte të vlefshme

C60

Carbon 60 ose C60 është një fullerene me madhësi nano, i njohur gjithashtu si buckminster fullerene, buckyballs, [60]fullerene, carboxyl C60 ose fullerene-C60. C60 është një pluhur kristalor dhe kristalet e vetme kanë një ngjyrë të errët dhe një formë si topi i futbollit. Fullerenet C60 janë shumë hidrofobike. Ato janë praktikisht të patretshme në ujë, aceton, etere dhe alkoole, por mund të treten në vajra (p.sh. avokado, ulliri, kokosi, farat e lirit, vaji MCT etj.)
Studimet farmakokinetike në minjtë kanë treguar se karboni i tretur 60 absorbohet përmes traktit gastrointestinal dhe eliminohet në disa dhjetëra orë.
C60 është një formë e grupit buckyball. Anëtari më i vogël i buckyballs është C20, i cili është një version i pangopur i dodecahedrane, ndërsa lloji më i zakonshëm buckyball është C60. Fullerene C70 është një tjetër lloj shumë i zakonshëm i buckyball më të mëdha dhe madje 72, 76, 84 dhe madje deri në 100 atome karboni janë marrë zakonisht si fullerenes buckminster.
Struktura e C60 shpesh lidhet me strukturën e një top futbolli. C60 është një icosahedron i prerë, i përbërë nga njëzet hexagons dhe dymbëdhjetë pentagons, me një atom karboni në vertices të çdo poligoni dhe një lidhje përgjatë çdo buzë poligoni. Diametri van der Waals i një molekule C60 është rreth 1.1 nanometra (nm). Bërthama në bërthamën e diametrit të një molekule C60 është rreth 0.71 nm. Molekula C60 ka dy gjatesi lidhje. Mund të merren në konsideratë lidhjet 6: 6 unazore (mes dy hekurudhave) “lidhjet e dyfishta” dhe janë më të shkurtra se lidhjet 6: 5 (midis një gjashtëkëndësh dhe një pentagoni). Gjatësia mesatare e lidhjes është 1.4 angstrom.

C60 Efektet Shëndetësore

Hetimi i efekteve të sakta të C60 në qeliza dhe në trupin e njeriut është ende në fazat e hershme. Deri më tani, studiuesit sugjerojnë se C60 ndikon më së shumti mitokondri në qeliza. Mitokondria njihen si termocentrale qelizore, duke gjeneruar energji në formën e trifosfatit adenozin (ATP) përmes procesit të frymëmarrjes. Me rritjen e moshës, performanca e qelizave dhe mitokondria priren të ngadalësojnë dhe të punojnë në mënyrë më pak efikase. Me uljen e metabolizmit të qelizave, në qelizat grumbullohen radikalet e lira dhe toksinat. Kjo ndërtim i materialit të oksiduar ka shumë të ngjarë të jetë një nga shkaqet kryesore të plakjes. Studimet e hulumtimit le të supozojnë se molekulat C60 janë në gjendje të depërtojnë në membranën e mitokondrisë dhe të lidhen me radikalet e lira, duke lehtësuar sekretimin e tyre si mbetje celulare. Kjo rrit efikasitetin e përgjithshëm të procesit metabolik dhe u mundëson qelizave të përmbushin detyrat e tyre siç duhet. Për më tepër, sugjerohet që C60 Fullerenes, të cilat janë shpërndarë në vajin e ullirit, veprojnë ndoshta si një adaptogjen. Substancat adagtogjene nxisin homeostazën, gjë që i bën qelizat më pak të ndjeshme ndaj stresit.

liposomes

Liposomet janë fshikëza sferike mikroskopike, të cilat mund të përgatiten artificialisht, p.sh. me sonikacion. Këto fshikëza janë një formë e rëndësishme e shpërndarjes së barnave pasi vetia e tyre amfifilike i bën ato të afrohen si ndaj pjesëve ujore (polare) dhe jopolare. Kjo veti amfifilike shkaktohet nga bishti hidrofobik dhe një kokë hidrofile ose polare nga e cila janë ndërtuar liposomet. Për shkak të kësaj karakteristike, liposomet ofrojnë një biodisponibilitet të lartë dhe përdoren gjerësisht si mjet për administrimin e lëndëve ushqyese dhe barnave farmaceutike. Një metodë popullore dhe efektive për përgatitja e liposomes është ultrasonication.
Liposomat përbëhen nga një material biokompatibil dhe i biodegradueshëm, që e bën atë një bartës të sigurt të drogës.

Sinonime të mëtejshme dhe terma kimikë për C60 Buckyballs

Fullerene C60, C60 karboni, 99685-96-8, Fullerene 60, Fullerene 60, Fullerene-C60, [5,6] fullerene-C60-Ih, (C60-Ih) [5,6] fullerene, 131159 (5,6) Fullerene-C60-Ih, Kompleksi C60, MFCD00151408, (C_ {60} -I_ {h}) [5,6] fullerene, soccerballene, UNII-NP9U26B839, CCRIS 9349, -Ih] fullerene, AC1L3WXP, DTXSID4031772, CHEBI: 33128, Fullerene – Përzierje C60 / C70, XMWRBQBLMFGWIX-UHFFFAOYSA-N, NP9U26B839, ZINC85548520