Tejzanor Formulimi i përforcuar composites

 • Composites tregojnë veti të veçantë materiale të tilla si zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme termo-stabilitetit, modulus elastike, forca elastik, forca thyerje dhe për këtë arsye janë përdorur gjerësisht në prodhimin e produkteve të shumta.
 • Sonication është provuar për të prodhuar nanocomposites me cilësi të lartë me CNTs shumë të shpërndara, Graphene etj
 • Pajisjet tejzanor për formulimin e composites përforcuar është në dispozicion në shkallë industriale.

nanocomposites

Nanocomposites shquhen nga të tyre mekanike, elektrike, termike, optike, elektrokimike, dhe / ose pronat katalitik.
Për shkak të sipërfaqes së tyre jashtëzakonisht të lartë në raport vëllimit të fazës së përforcuar dhe / ose raportin e tyre jashtëzakonisht të lartë aspekt, nanocomposites janë dukshëm më performant se composites konvencionale. grimcat nano siç silice sferike, fletët minerale siç grafenit exfoliated ose argjile, ose fibra nano siç nanotubes karboni ose fibra electrospun shpesh përdoren për të përforcimit.
Për shembull, nanotubes karbonit janë shtuar për të përmirësuar përçueshmëri elektrike dhe termike, nano silicë është përdorur për të përmirësuar mekanike, vetitë termike dhe ujit-rezistencës. lloje të tjera të nanoparticulates japin pronat e shtuara optike, pronat dielektrike, rezistenca e ngrohjes apo vetitë mekanike të tilla si ngurtësi, forcën dhe rezistencës ndaj korrozionit dhe dëmet.

Shembuj për nanocomposites formuluar ultrasonically:

 • nanotubes karboni (CNT) ne nje matrice te vinyl ester
 • onions CNTs / karboni / diamant nano ne nje matrice metali nikel
 • CNTs ne nje matrice aliazh magnez
 • CNTs në një alkool polivinil (PVA) matrix
 • multiwalled karbon nanotube (MWCNT) ne nje matrice rrëshirë epoksi (duke përdorur metil anhidrit tetrahydrophthalic (MTHPA) si shërimin agjent)
 • oksid Graphene në një poli (alkooli vinil) (PVA) matrix
 • Sic nanoparticles ne nje matrice magnezi
 • nano silikat (aerozilit) ne nje matrice plastik
 • oksid hekuri magnetike në një poliuretani fleksibël (PU) matrix
 • oksid nikel ne nje grafit / poli (klorur vinyl)
 • Nanogrimca titania ne nje (PLGA) matrice poli-laktik-ko-glikolik acid
 • nano hydroxyapatite në një (PLGA) matrice poli-laktik-ko-glikolik acid

tejzanor Shpërndarje

Parametrat e procesit tejzanor mund të kontrollohen saktësisht dhe përshtaten optimikisht me përbërjen e materialit dhe me cilësinë e dëshiruar të prodhimit. Disperzimi tejzanor është teknikë e rekomanduar për inkorporimin e grimcave nano si CNTs ose graphene në nanokompozit. Gjatë testimit të gjatë në nivel shkencor dhe të zbatuar në shumë fabrika të prodhimit industrial, dispersioni tejzanor dhe formulimi i nanokompozitit është një metodë e mirë-përcaktuar. Përvoja e gjatë e Hielscher në përpunimin tejzanor të materialeve nano siguron një konsultim të thellë, rekomandimin e një instalimi dhe asistimi të përshtatshëm tejzanor gjatë zhvillimit të procesit dhe optimizimit.
Kryesisht, grimcat nano përforcuar janë të shpërndara në matricë gjatë përpunimit. Përqindja e peshës (fraksion masë) e varg shtuar material nano në shkallë të ulët, p.sh. 0.5% në 5%, që nga shpërndarja uniforme arritur nga sonication lejon për ruajtjen e mbushëse përforcuar dhe performancën më të lartë përforcim.
Një aplikim tipik ultrasonics në prodhim është formulimi i nanogrimcore-rrëshirë përbërë. Për të prodhuar CNT-përforcuar ester vinyl, Sonication është përdorur për të shpërndarë dhe funksionalizohet CNTs. Këto ester CNT-vinil karakterizohen nga vetive të zgjeruara elektrike dhe mekanike.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth shpërbërjes së CNTs!

grimcat inorganike mund të funksionalizohet nga ultrasonication

Ultrasonically funksionalizuar nano grimcë

Kërkesë informacioni

pajisjet tejzanor për stol-top dhe të prodhimit të tilla si UIP1500hd sigurojë klasën e plotë industriale. (Kliko per te zmadhuar!)

pajisje tejzanor UIP1500hd me reaktor të fluksit-përmes

Graphene

Graphene ofron veti të jashtëzakonshme fizike, një raport të lartë aspekt dhe densitet të ulët. Graphene dhe oksid Graphene janë integruar në një matriks të përbërë në mënyrë që të marrë të lehtë, polimere larta forcë. Për të arritur përforcim mekanike, fletët Graphene / trombocitet duhet të jenë shumë të mirë të shpërndara, për fletët aglomeruar Graphene kufizojnë efektin përforcuar në mënyrë drastike.
Hulumtimet shkencore kanë treguar se shkalla e përmirësimit është më së shumti varet nga dispersionit klasën e fletëve Graphene në matricë. Graphene vetëm shpërndara homogjene jep efektet e dëshiruara. Për shkak të fortë hydrophobicity dhe van der Waal-it tërheqjen e saj, Graphene është i prirur për të grumbulluar dhe aglomerat në thekon e dobët bashkëveprojmë fletë monolayered.
Ndërsa teknikat e zakonshme shpërndarje shpesh nuk mund të prodhojë homogjene, dispersions padëmtuar Graphene, ultrasonicators larta të energjisë të prodhuar dispersions me cilësi të lartë Graphene. ultrasonicators Hielscher-së të trajtojë Graphene Prishtinë, oksid Graphene, dhe të reduktuar oksid Graphene nga të ulët të përqendrimit të lartë dhe nga të vogla në vëllime të mëdha hasslefree. A tretës i zakonshëm i përdorur është N-metil-2-pirrolidon (NMP), por me ultrasonics larta të energjisë, Graphene mund të jenë të shpërndara edhe në të varfër, vlimit tretës pikë të ulët të tilla si aceton, kloroform, IPA, dhe cyclohexanone.
Kliko këtu për të lexuar më shumë rreth lulëzim pjesa më e madhe e Graphene!

Nanotubes karbonit dhe materialeve të tjera Nano

Ultrasonics pushtetit është provuar të rezultojë në fine-madhësi dispersion të materialeve të ndryshme, duke përfshirë nano nanotubes karbonit (CNTs), SWNTs, MWNTs, fullerenes, silicë (Sio2), Dioksid titaniumi (ea2), Argjendi (Ag), oksid zinku (ZnO), celulozë nanofibrillated dhe shumë të tjerë. Në përgjithësi, Sonication tejkalon dispersers konvencionale dhe mund të arrijë rezultate unike.
Përveç bluarjes dhe shpërndarë grimcave nano, rezulton shkëlqyera arrihen nga sintetizimin grimca nano nëpërmjet precipitimit ultrasonik (poshtë-lart sintezës). Kjo është vënë re se madhësisë së grimcave, p.sh. magnetit e sintetizuar ultrasonically, sodium zinc molybdate dhe të tjera, është më i ulët krahasuar me atë të marrë duke përdorur metoda konvencionale. Madhësia ulët i atribuohet normës zgjeruara nucleation dhe modelet më të mira përzierjen për shkak të qethur dhe turbullirave të krijuara nga cavitation tejzanor.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth tejzanor reshjeve bottom-up!

Tejzanor Particle Funksionalizimi

Zonë të caktuar sipërfaqe prej një grimcë rritet me reduktimin e madhësisë. Sidomos në nanoteknologji, shprehja e karakteristikave materiale është rritur ndjeshëm nga zona e zgjeruar sipërfaqen e grimcës. Sipërfaqja mund të rritet ultrasonically dhe modifikuar duke ia bashkangjitur molekula të përshtatshme funksionale në sipërfaqe grimcë. Lidhur me aplikimin dhe përdorimin e materialeve nano, pronat sipërfaqe janë po aq të rëndësishme sa pronat thelbësore grimcë.
Ultrasonically particles functionalized janë përdorur gjeresisht ne polimere, përbërjeve & biocomposites, nanofluids, pajisjet mbledhur, nanomedicines, etj Nga funksionalizimin grimcë, karakteristikave të tilla si stabilitetin, forcën & ngurtësi, solubility, polydispersity, ndriçim fluoreshent, magnetizëm, superparamagnetism, thithjen optike, densiteti elektron të lartë, photoluminiscence etj janë përmirësuar në mënyrë drastike.
grimca të zakonshme të cilat janë të funksionalizuara komercialisht me Hielscher’ Sistemet tejzanor permbaje CNTs, SWNTs, MWNTs, Graphene, grafit, silicë (Sio2) Nanodiamonds, magnetit (oksid hekuri, Fe3O4), Grimcat argjendi nano, grimcat e arit nano, poroze & Nanogrimca mesoporous etj
Kliko këtu për të parë shënimet e përzgjedhura kërkesave për trajtim tejzanor grimcë!

tejzanor Dispersers

pajisje tejzanor Hielscher së shpërndarë është në dispozicion për laborator, stol-top dhe të prodhimit industrial. ultrasonicators Hielscher janë të besueshme, të fuqishme, të lehtë për të vepruar dhe të pastër. Pajisja është projektuar për 24/7 operacion në kushte të rëndë. Sistemet tejzanor mund të përdoret për të grumbull dhe inline përpunimit – fleksibile dhe lehtësisht i adaptueshëm për procesin tuaj dhe kërkesat.

Batch tejzanor dhe Kapacitetet Inline

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
5 deri 200ml 50 deri 500ml / min UP200Ht, UP400S
0.1 te 2L 0.25 në 2 m3/ hr UIP1000hd, UIP2000hd
0.4 te 10L Nga 1 deri ne 8 milion3/ hr UIP4000
na 4 deri ne 30 m3/ hr UIP16000
na 30m lart3/ hr grup i UIP10000 ose UIP16000

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonicator UP200S për modifikim grimcë dhe reduktimin e madhësisë (Kliko për ta zmadhuar!)

Pajisja ultrasonik laboratorike për funksionalizimin grimce

Letërsi / Referencat

 • Kpole, Ska:; Bhnwse, Bika. Fitrgri, Dikw. Gogte, Fkhri. Khulkmi, Hrikdi. Sonvne, Sk ः. Pandit, Akbik (2014): “Hulumtimi i performancës korrozioni inhibimin e përgatitur ultrasonically zinku sodium molybdate nanopigment në dy-paketë shtresë epoksi-poliamide. Interfaces përbërë 21/9, 2015. 833-852.
 • Nikje, M.M.A .; Moghaddam, S.T .; Noruzian, M. (2016): Përgatitja e romanit magnetike nanocomposites shkumë poliuretani duke përdorur nanogrimcat bërthamë-guaska. Polímeros vol.26 Nr.4, 2016.
 • Tolasz, J .; Stengl, V .; Ecorchard, P. (2014): The Përgatitja e përbëra Materiali i Graphene oksid-Stiropol. Konferenca Ndërkombëtare mbi 3 Mjedisit, Kimi dhe Biologji. IPCBEE vol.78, 2014.


Fakte të vlefshme

Rreth materiale të përbërë

materiale të përbërë (njohur gjithashtu si material përbërja) janë përshkruar si një material të bërë nga dy ose më shumë përbërës të cilat janë të karakterizuara nga vetive të konsiderueshme të ndryshme fizike ose kimike. Kur këto materiale përbërëse janë të kombinuara, një material të ri – e ashtuquajtura përbërë – është prodhuar, i cili tregon karakteristikat e ndryshme nga komponentët individuale. Komponentet individuale mbeten të ndara dhe të dallueshme brenda strukturës përfunduar.
Materiali i ri ka veti të mira, p.sh. ajo është më e fortë, më të lehta, më rezistente ose më pak të shtrenjtë në krahasim me materiale konvencionale. Enhancements e nanocomposites varion nga mekanik, elektrike / përçueshëm, termike, optike, electrochemical në vetitë katalitik.

Materialet tipike engineered të përbërë përfshijnë:

 • bio-përbërjeve
 • plastike të përforcuara, të tilla si fibër-përforcuar polimer
 • composites metalike
 • përbërjeve qeramike (qeramike matricë dhe matrica metalike përbërë)

materiale të përbërë janë përdorur përgjithësisht për ndërtimin dhe strukturimin e materialeve të tilla si cipa varkë, countertops, organet e makinave, vaska, tanket e magazinimit, imitim granit dhe zhytet kulturuar mermeri, si dhe në anijen dhe avionëve.

Përbërjeve mund të përdorin fibrave metalike përforcuese metale të tjera si në metali përbërjeve matrix (MMC) ose composites qeramike matrix (CMC), që përfshin të kockave (Hydroxyapatite përforcuar me fibrave kolagjenit), metaloqeramik (qeramike dhe metali) dhe konkret.
Organike Matrix / composites qeramike totale përfshijnë beton asfalt, beton polimer, asfalt mastikë, hibrid mastikë rul, të përbëra dentare, Sfungjer sintaktik dhe nëna e margaritari.

Për efektet tejzanor në grimca të

Vetitë e grimcave mund të vërehen kur madhësia e grimcave zvogëlohet në një nivel të caktuar (i njohur si madhësia kritike). Kur përmasat e grimcave arrijnë nivelin e nanometrit, ndërveprimet në ndërfaqet e fazës bëhen në masë të madhe të përmirësuara, gjë që është thelbësore për të përmirësuar karakteristikat e materialeve. Në këtë mënyrë, sipërfaqja e sipërfaqes: raporti i volumit të materialeve, që përdoren për përforcim në nanokompozit, është më i rëndësishëm. Nanocomposites ofrojnë avantazhe teknologjike dhe ekonomike për pothuajse të gjithë sektorët e industrisë, duke përfshirë sektorët e hapësirës ajrore, automotive, elektronike, bioteknologjike, farmaceutike dhe mjekësore. Një përparësi tjetër e madhe është mirëdashja e tyre ndaj mjedisit.
Ultratinguj Fuqia përmirëson lagshmërinë dhe homogjenizimin midis matricës dhe grimcave nga përzierja e saj intensive dhe shpërndarë – të krijuara nga cavitation tejzanor. Që Sonication është metoda më e përdorur gjerësisht dhe më të suksesshme shpërndarja kur bëhet fjalë për materiale nano, sistemet tejzanor Hielscher janë instaluar në laborator, fabrikë pilot dhe të prodhimit në të gjithë botën.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.