Prodhimi tejzanor i grafenit

Sinteza tejzanor e grafenit nëpërmjet eksfolimit të grafitit është metoda më e besueshme dhe më e favorshme për të prodhuar fletë grafeni me cilësi të lartë në shkallë industriale. Procesorët tejzanor me performancë të lartë Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe mund të gjenerojnë amplituda shumë të larta në funksionimin 24/7. Kjo lejon përgatitjen e vëllimeve të larta të grafenit të paprekur në një mënyrë të lehtë dhe të kontrollueshme nga madhësia.

Tejzanor Përgatitja e Graphene

Fletë GrapheneMeqenëse janë të njohura karakteristikat e jashtëzakonshme të grafit, janë zhvilluar disa metoda për përgatitjen e saj. Përveç prodhimit kimik të graphenes nga oxide grafene në proceset me shumë hapa, për të cilat nevojiten agjentë shumë të fortë oksidues dhe reduktues. Përveç kësaj, grafeni i përgatitur në këto kushte të ashpra kimike shpesh përmban një sasi të madhe të defekteve edhe pas reduktimit krahasuar me grabene të marra nga metoda të tjera. Megjithatë, ultratinguj është një alternativë e provuar për të prodhuar grafenë me cilësi të lartë, gjithashtu në sasi të mëdha. Hulumtuesit kanë zhvilluar mënyra paksa të ndryshme duke përdorur ultratinguj, por në përgjithësi prodhimi i grafenit është një proces i thjeshtë me një hap.

Eksfolimi tejzanor i grafenit në ujë

Një sekuencë me shpejtësi të lartë (nga a në f) kornizash që ilustron shtresimin sono-mekanik të një flake grafiti në ujë duke përdorur UP200S, një ultrasonikator 200 W me sonotrode 3 mm. Shigjetat tregojnë vendin e ndarjes (eksfolimit) me flluska të kavitacionit që depërtojnë në çarje.
(studim dhe foto: © Tyurnina et al. 2020

Kërkesë informacioni

UIP2000hdT - 2kW ultrasonicator për përpunimin e lëngjeve.

UIP2000hdT – Ultrasonicator i fuqishëm 2kW për eksfolimin e grafenit

Avantazhet e Eksfolimit me Grafen me ultratinguj

Ultrasonikët dhe reaktorët e tipit sondë Hielscher e kthejnë eksfolimin e grafenit në një proces shumë efikas të përdorur për të prodhuar grafin nga grafiti përmes aplikimit të valëve të fuqishme ultratinguj. Kjo teknikë ofron disa përparësi ndaj metodave të tjera të prodhimit të grafenit. Përfitimet kryesore të eksfolimit të grafenit me ultratinguj janë si më poshtë:

 • Efikasitet i lartë: Eksfolimi i grafenit nëpërmjet ultrazërit të tipit sonda është një metodë shumë efikase e prodhimit të grafenit. Mund të prodhojë sasi të mëdha grafeni me cilësi të lartë në një periudhë të shkurtër kohe.
 • Çmim i ulët: Pajisjet e nevojshme për eksfolimin tejzanor në prodhimin industrial të grafenit janë relativisht të lira në krahasim me metodat e tjera të prodhimit të grafenit, të tilla si depozitimi i avullit kimik (CVD) dhe eksfolimi mekanik.
 • Shkallëzueshmëria: Grafeni eksfolues nëpërmjet aparatit ultrasonik mund të rritet lehtësisht për prodhimin në shkallë të gjerë të grafenit. Eksfolimi tejzanor dhe shpërndarja e grafenit mund të kryhet në grup, si dhe në proces të vazhdueshëm inline. Kjo e bën atë një opsion të zbatueshëm për aplikime në shkallë industriale.
 • Kontrolli mbi vetitë e grafenit: Eksfolimi dhe shtrembërimi i grafenit duke përdorur ultratinguj të tipit sondë lejon kontroll të saktë mbi vetitë e grafenit të prodhuar. Kjo përfshin madhësinë, trashësinë dhe numrin e shtresave.
 • Ndikimi minimal mjedisor: Eksfolimi i grafenit duke përdorur një ultratingull të provuar është një metodë e gjelbër e prodhimit të grafenit, pasi mund të përdoret me tretës jo toksikë, të mirë për mjedisin, si uji ose etanoli. Kjo do të thotë që shtrembërimi tejzanor i grafenit ju lejon të shmangni ose reduktoni përdorimin e kimikateve të ashpra ose temperaturave të larta. Kjo e bën atë një alternativë miqësore me mjedisin ndaj metodave të tjera të prodhimit të grafenit.

Në përgjithësi, eksfolimi i grafenit duke përdorur ultrasonikë dhe reaktorë të tipit sondë Hielscher ofron një metodë me kosto efektive, të shkallëzueshme dhe miqësore me mjedisin e prodhimit të grafenit me kontroll të saktë mbi vetitë e materialit që rezulton.

Shembull për Prodhimin e Thjeshtë të Grafenit duke përdorur Sonication

Grafiti shtohet në një përzierje të acidit organik të holluar, alkoolit dhe ujit, dhe më pas përzierja ekspozohet ndaj rrezatimit tejzanor. Acidi funksionon si një “pykë molekulare” e cila ndan fletët e grafenit nga grafiti mëmë. Me këtë proces të thjeshtë, krijohet një sasi e madhe e grafenit të padëmtuar, me cilësi të lartë të shpërndarë në ujë. (An et al. 2010)
 

Videoja tregon përzierjen dhe shpërndarjen tejzanor të Grafitit në 250 ml rrëshirë epokside (Toolcraft L), duke përdorur një homogjenizues tejzanor (UP400St, Hielscher Ultrasonics). Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje për të shpërndarë grafitin, grafinin, nanotubat e karbonit, nanotelat ose mbushësit në laborator ose në proceset e prodhimit me volum të lartë. Aplikimet tipike janë shpërndarja e nano materialeve dhe mikro materialeve gjatë procesit të funksionalizimit ose për shpërndarjen në rrëshira ose polimere.

Përzieni rrëshirën epokside me mbushës grafiti duke përdorur homogjenizuesin tejzanor UP400St (400 Watts)

Miniatura e videos

 

Nanotrombocitet grafeni të grumbulluara me pak shtresa pa defekte prodhohen nëpërmjet sonikimit

Janë marrë imazhe me mikroskop elektronik të transmetimit me rezolucion të lartë të nanofletave të grafenit
nëpërmjet shpërndarjes së fazës ujore të asistuar me ultratinguj dhe metodës Hummer.
(Studim dhe grafik: Ghanem dhe Rehim, 2018)

 
Për të mësuar më shumë rreth sintezës, shpërndarjes dhe funksionalizimit të grafenit tejzanor, ju lutemi klikoni këtu:

 

Lëkura e drejtpërdrejtë Graphene

Ultratinguj lejon për përgatitjen e grafenes në tretës organikë, surfactants / zgjidhje të ujit, ose lëngjeve jonik. Kjo do të thotë se përdorimi i agjentëve të fortë oksidues ose reduktues mund të shmanget. Stankovich et al. (2007) prodhuar grafen nga lulëzim nën ultrasonication.
Imazhet AFM të oksidit të grafenit të eksfoluara nga trajtimi me ultratinguj në përqendrime prej 1 mg/mL në ujë zbuluan gjithmonë praninë e fletëve me trashësi uniforme (~ 1 nm; shembulli tregohet në foton më poshtë). Këto mostra të eksfoluara mirë të oksidit të grafenit nuk përmbanin asnjë fletë më të trashë ose më të hollë se 1 nm, duke çuar në një përfundim se eksfolimi i plotë i oksidit të grafenit deri në fletë individuale të oksidit të grafenit u arrit vërtet në këto kushte. (Stankovich et al. 2007)

Sondat dhe reaktorët tejzanor të fuqisë së lartë Hielscher janë mjeti ideal për përgatitjen e grafenit - si në shkallë laboratorike ashtu edhe në procese të plota komerciale

Imazhi AFM i fletëve GO të eksfoluara me tre profile lartësie të marra në vende të ndryshme
(foto dhe studim: ©Stankovich et al., 2007)

Përgatitja e fletëve grafene

Stengl et al. kanë treguar përgatitjen e suksesshme të fletëve të grafenit të pastër në sasi të mëdha gjatë prodhimit të nanokompozitit grafen jo-stoikometrik TiO2 me hidrolizë termike të suspensionit me nanofletë grafeni dhe kompleks titania perokso. Nanofletët e pastër të grafenit u prodhuan nga grafiti natyror duke përdorur një fushë kavitacioni me intensitet të lartë të krijuar nga procesori ultrasonik Hielscher UIP1000hd në një reaktor ultrasonik nën presion në 5 bar. Fletët e grafenit të marra, me sipërfaqe të lartë specifike dhe veti elektronike unike, mund të përdoren si një mbështetje e mirë për TiO2 për të rritur aktivitetin fotokatalitik. Grupi hulumtues pretendon se cilësia e grafenit të përgatitur me ultratinguj është shumë më e lartë se grafeni i marrë me metodën e Hummer-it, ku grafiti shtresohet dhe oksidohet. Meqenëse kushtet fizike në reaktorin tejzanor mund të kontrollohen saktësisht dhe me supozimin se përqendrimi i grafenit si dopant do të ndryshojë në intervalin 1 – 00,001%, prodhimi i grafenit në një sistem të vazhdueshëm në shkallë komerciale instalohet lehtësisht. Ekspertët industrialë ultrasonikë dhe reaktorë të linjës për eksfolimin efikas të grafenit me cilësi të lartë janë lehtësisht të disponueshëm.

Reaktor tejzanor për eksfolimin e grafenit.

Reaktor tejzanor për eksfolimin dhe shpërndarjen e grafenit.

Përgatitje me Trajtimin tejzanor të oksidit të grafenit

Oh et al. (2010) kanë treguar një rrugë përgatitore duke përdorur rrezatim tejzanor për të prodhuar shtresa të oksidit të grafenit (GO). Prandaj, ata pezulluan 25 miligramë pluhur oksid grafeni në 200 ml ujë deionizues. Duke nxitur ata morën një pezullim jo-homogjen kafe. Suspendat rezultuese u sonicated (30 min, 1.3 × 105J), dhe pas tharjes (në 373 K) u prodhua oksid grafene ultrasonically trajtuar. Një spektroskopi FTIR tregoi se trajtimi tejzanor nuk ndryshoi grupet funksionale të oksidit të grafenit.

Nanosheets oksid grafenit exfoliated ultrasonically

Imazhi SEM i nanofletave të paprekura grafeni të marra me ultratinguj (Oh et al., 2010)

Funksionalizimi i fletëve të grafenit

Xu dhe Suslick (2011) përshkruajnë një metodë të përshtatshme me një hap për përgatitjen e grafit të funksionalizuar të polistirenit. Në studimin e tyre, ata përdorën thekon grafit dhe stirenit si lëndë bazë. Duke sonicating the grafit grafit në stirenit (një monomer reaktive), rrezatim ultratinguj rezultoi në lustrim mekanochemical e thekon grafit në fletë graene me një shtresë dhe pak shtresa. Njëkohësisht, funksionalizimi i fletëve të grafenit me zinxhirët e polistirenit është arritur.
I njëjti proces i funksionalizimit mund të bëhet me monomere të vinileve të tjera për përbërësit e bazuar në grafenë.

Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura grafeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Sistemi i ultrazërit me fuqi industriale për eksfolimin industrial të grafenit në linjë.

Kërkesë informacioni

Dispersionet e grafenit

Shkalla e shpërndarjes së grafenit dhe oksidit të grafenit është shumë e rëndësishme për të përdorur potencialin e plotë të grafenit me karakteristikat specifike të tij. Nëse grafeni nuk shpërndahet nën kushte të kontrolluara, polidispersiteti i shpërndarjes së grafenit mund të çojë në sjellje të paparashikueshme ose joideale sapo të inkorporohet në pajisje pasi që vetitë e grafenit ndryshojnë në funksion të parametrave të saj strukturorë. Sonication është një trajtim i provuar për të dobësuar forcat ndërlidhëse dhe lejon një kontroll të saktë të parametrave të rëndësishëm të përpunimit.
"Për oksid grafene (GO), i cili zakonisht shtrihet si fletë me një shtresë, një nga sfidat kryesore të polidispersitetit del nga variacionet në zonën anësore të thekoneve. Është treguar se madhësia mesatare anësore e GO mund të zhvendoset nga 400 nm në 20 μm duke ndryshuar materialin fillestar të grafit dhe kushtet e zërit. "(Green et al. 2010)
Shpërndarja tejzanor e grafenit që rezulton në llum të imët dhe madje koloidal është demonstruar në studime të tjera të ndryshme. (Liu et al. 2011/ Baby et al. 2011/ Choi et al. 2010)
Zhang et al. (2010) kanë treguar se me përdorimin e ultrasonication arrihet një dispersion i qëndrueshëm grafene me një përqendrim të lartë prej 1 mg · mL-1 dhe fletë relativisht të pastër grafene dhe fletët e grafit të përgatitura kanë një përçueshmëri të lartë elektrike prej 712 S · m-1. Rezultatet e spektrit të Fourier transformuar infra të kuqe dhe ekzaminimi i spektrit Raman treguan se metoda e përgatitjes tejzanor ka më pak dëme ndaj strukturave kimike dhe kristale të grafenit.

Ultrasonikë me Performancë të Lartë për Eksfolimin e Grafenit

Ultrasonikator me performancë të lartë UIP4000hdT për aplikime industriale. Sistemi ultrasonik me fuqi të lartë UIP4000hdT përdoret për eksfolimin e vazhdueshëm në linjë të grafenit. Për prodhimin e nano-fletëve të grafenit me cilësi të lartë, kërkohen pajisje të besueshme ultrasonike me performancë të lartë. Amplituda, presioni dhe temperatura një parametër thelbësor, të cilat janë thelbësore për riprodhueshmërinë dhe cilësinë e vazhdueshme të produktit. Hielscher tejzanor’ Procesorët ultrasonikë janë sisteme të fuqishme dhe të kontrollueshme saktësisht, të cilat lejojnë vendosjen e saktë të parametrave të procesit dhe daljen e vazhdueshme të ultrazërit me fuqi të lartë. Procesorët tejzanor industrial Hielscher Ultrasonics mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, ofrohen sonotrode tejzanor të personalizuara. Fortësia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Klientët tanë janë të kënaqur nga qëndrueshmëria dhe besueshmëria e jashtëzakonshme e sistemeve Hielscher Ultrasonics. Instalimi në fushat e aplikimit për punë të rënda, mjediset kërkuese dhe funksionimi 24/7 sigurojnë përpunim efikas dhe ekonomik. Intensifikimi i procesit tejzanor redukton kohën e përpunimit dhe arrin rezultate më të mira, pra cilësi më të lartë, rendiment më të lartë, produkte inovative.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ultrasonikët për eksfolimin e grafenit, protokollet dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të prodhimit të grafenit dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Përgatitja e Nanoscrolls karbonit

Nanosrollet e karbonit janë të ngjashme me nanotubat e karbonit me shumë mure. Dallimi nga MWCNT është majat e hapura dhe aksesi i plotë i sipërfaqeve të brendshme ndaj molekulave të tjera. Ato mund të sintetizohen në mënyrë kimike të lagësht duke ndërthurur grafitin me kaliumin, duke eksfoluar në ujë dhe duke sonikuar suspensionin koloidal. (krh. Viculis et al. 2003) Ultratingulli ndihmon në lëvizjen lart të monoshtresave të grafenit në nanorrotullime karboni (shih grafikun më poshtë). Është arritur një efikasitet i lartë i konvertimit prej 80%, që e bën prodhimin e nanosrolls interesante për aplikime komerciale.

Sinteza ultrasonically e asistuar e nanoscrolls karbonit

Sinteza tejzanor e Nanoscrolls Karboni (Viculis et al. 2003)

Përgatitja e Nanoribbons

Grupi hulumtues i Hongjie Dai dhe kolegët e tij nga Universiteti Stanford gjeti një teknikë për të përgatitur nanoribbons. Shirita Graphene janë shirita të hollë të graphene që mund të kenë karakteristika edhe më të dobishme se sa fletët e grafenit. Në gjerësi prej rreth 10 nm ose më të vogël, sjellja e shiritave të grafenit është e ngjashme me një gjysmëpërçues saqë elektronet detyrohen të lëvizin gjatë gjatësisë. Në këtë mënyrë, mund të jetë interesante të përdoren nanoribbons me funksione gjysmëpërçuese në elektronikë (p.sh. për patate të skuqura më të vogla dhe më të shpejta).
Dai et al. Përgatitja e nanoribbons grafene bazohet në dy hapa: së pari, ata kanë liruar shtresat e grafenit nga grafit me një trajtim të ngrohjes prej 1000ºC për një minutë në 3% hidrogjen në gaz argon. Pastaj, grafeni u thye në shirita duke përdorur ultrasonication. Nanoribbons të marra me këtë teknikë karakterizohen nga shumë më të butë’ sesa ato të bëra nga mjetet konvencionale litografike. (Jiao et al 2009)

Shkarkoni artikullin e plotë si PDF këtu:
Prodhimi i Grafenit me Asistencë Ultrasonike


Fakte të vlefshme

Farë është Grafeni?

Grafiti përbëhet nga fletë të dyfishtë të atomeve të karbonit sp2-hibridizuar, të rregulluar në mënyrë gjashtëkëndore - grafeni - të cilat rregullisht vendosen. Fletët e hollë atomike të grafenit, të cilat formojnë grafit nga ndërveprimet jo-lidhëse, karakterizohen nga një sipërfaqe ekstreme më e madhe. Grafeni tregon një forcë dhe qëndrueshmëri të jashtëzakonshme përgjatë niveleve bazë të saj që arrin me përafërsisht. 1020 GPa pothuajse vlerën e forcës së diamantit.
Grafeni është elementi themelor strukturor i disa allotropeve duke përfshirë, përveç grafit, edhe nanotubet e karbonit dhe fullerenes. Përdorur si shtesë, grafeni mund të rrisë në mënyrë dramatike vetitë elektrike, fizike, mekanike dhe penguese të përbërësve polimer në ngarkesa jashtëzakonisht të ulëta. (Xu, Suslick 2011)
Nga vetitë e tij, grafeni është një material i superlativave dhe në këtë mënyrë premton për industritë që prodhojnë kompozita, veshje ose mikroelektronikë. Geim (2009) e përshkruan grafenin si supermaterial konkretisht në paragrafin e mëposhtëm:
"Është materiali më i hollë në univers dhe më i fuqishmi ndonjëherë i matur. Bartësit e saj të ngarkuar shfaqin lëvizshmëri gjigante të brendshme, kanë masën më të vogël efektive (është zero) dhe mund të udhëtojnë distanca të gjata me mikrometër pa shpërndarje në temperaturën e dhomës. Grafeni mund të mbështesë densitetin aktual 6 urdhra më të lartë se bakri, tregon përçueshmëri termike dhe ngurtësi të të dhënave, është i papërshkueshëm nga gazrat dhe pajton cilësitë e tilla kontradiktore si brishtësia dhe duktiliteti. Transporti i elektroneve në grafenë përshkruhet nga një ekuacion i ngjashëm me Dirakun, i cili lejon hetimin e fenomeneve kuantike relativiste në një eksperiment në stol. "
Për shkak të këtyre karakteristikave të jashtëzakonshme të materialit, grafeni është një nga materialet më premtuese dhe qëndron në fokusin e kërkimit të nanomaterialeve.

Aplikime të mundshme për Graphene

Aplikimet biologjike: Një shembull për përgatitjen ultrasonografike të grafenit dhe përdorimi i saj biologjik jepet në studimin "Sinteza e nanokompozitit të grafit-ara nëpërmjet redukimit sonokhemik" nga Park et al. (2011), ku u sintetizua një nanokompozim nga oksidet e reduktuara të grafenit -gold (Au), duke ulur në të njëjtën kohë ionet e arit dhe duke depozituar nanopartikalet e arit në sipërfaqen e oksidit të reduktuar të grafenit në të njëjtën kohë. Për të lehtësuar reduktimin e joneve të arit dhe gjenerimin e funksioneve të oksigjenit për ankorimin e nanopartikulleve të artë në oksidet grafene të reduktuar, rrezatimi me ultratinguj është aplikuar në përzierjen e reagentëve. Prodhimi i biomolekulave të modifikuara me peptide të lidhur me ari, tregon potencialin e rrezatimeve tejzanor të përbërësve të grafenit dhe grafenit. Prandaj, ultratingulli duket të jetë një mjet i përshtatshëm për të përgatitur biomolekula të tjera.
Elektronikë: Graphene është një material mjaft funksional për sektorin elektronik. Për shkak të lëvizshmërisë së lartë të transportuesve të ngarkesave brenda rrjetit të grafenit, grafeni është me interes më të lartë për zhvillimin e përbërësve elektronikë të shpejtë në teknologjinë e frekuencës së lartë.
Sensorë: Grafeni i ekstrofoluar ultrasonikisht mund të përdoret për prodhimin e sensorëve shumë të ndjeshëm dhe selektivë përcjellës (rezistenca e të cilit ndryshon me shpejtësi >10 000% në avujt e etanolit të ngopur), dhe ultrakapanatorët me një kapacitet specifik jashtëzakonisht të lartë (120 F / g), densitet të energjisë (105 kW / kg) dhe densitet të energjisë (9.2 Wh / kg). (Një et al. 2010)
Alkooli: Për prodhimin e alkoolit: Një aplikim anësor mund të jetë përdorimi i grafenit në prodhimin e alkoolit, aty membranat e grafenit mund të përdoren për të distiluar alkoolin dhe për të bërë kështu pije alkoolike më të forta.
Si materiali më i fortë, më përcjellës elektrik dhe një nga materialet më të lehta dhe më fleksibël, grafeni është një material premtues për qelizat diellore, katalizë, ekrane transparente dhe emisive, rezonatorë mikromekanikë, transistorë, si katodë në bateritë litium-ajër, për detektorë kimikë ultrasensitive , veshjet përçuese si dhe përdorimi si aditiv në komponime.

Parimi i punës i ultrazërit me fuqi të lartë

Gjatë sonikimit të lëngjeve me intensitet të lartë, valët e zërit që përhapen në median e lëngshme rezultojnë në cikle të alternuara të presionit të lartë (ngjeshje) dhe presionit të ulët (rrallimi), me shpejtësi në varësi të frekuencës. Gjatë ciklit të presionit të ulët, valët ultrasonike me intensitet të lartë krijojnë flluska të vogla vakumi ose zbrazëti në lëng. Kur flluskat arrijnë një vëllim në të cilin nuk mund të thithin më energji, ato shemben me dhunë gjatë një cikli me presion të lartë. Ky fenomen quhet kavitacion. Gjatë shpërthimit arrihen temperatura shumë të larta (rreth 5,000 K) dhe presione (rreth 2,000 atm). Shpërthimi i flluskës së kavitacionit rezulton gjithashtu në avionë të lëngshëm me shpejtësi deri në 280 m/s. (Suslick 1998) Kavitacioni i krijuar në mënyrë ultrasonike shkakton efekte kimike dhe fizike, të cilat mund të aplikohen në procese.
Sonokimia e induktuar nga kavitacioni siguron një ndërveprim unik midis energjisë dhe materies, me pika të nxehta brenda flluskave prej ~ 5000 K, presione prej ~ 1000 bar, shpejtësi të ngrohjes dhe ftohjes së >1010K s-1; këto kushte të jashtëzakonshme lejojnë hyrjen në një gamë të hapësirave të reagimit kimik që normalisht nuk janë të arritshme, gjë që lejon sintezën e një shumëllojshmërie të materialeve të pazakonta nanostrukturuese. (Bang 2010)

Literatura / Referencat

 • Adam K. Budniak, Niall A. Killilea, Szymon J. Zelewski, Mykhailo Sytnyk, Yaron Kauffmann, Yaron Amouyal, Robert Kudrawiec, Wolfgang Heiss, Efrat Lifshitz (2020): Exfoliated CrPS4 with Promising Photoconductivity. Small Vol.16, Issue1. January 9, 2020.
 • Anastasia V. Tyurnina, Iakovos Tzanakis, Justin Morton, Jiawei Mi, Kyriakos Porfyrakis, Barbara M. Maciejewska, Nicole Grobert, Dmitry G. Eskin 2020): Ultrasonic exfoliation of graphene in water: A key parameter study. Carbon, Vol. 168, 2020.
 • Adam K. Budniak, Niall A. Killilea, Szymon J. Zelewski, Mykhailo Sytnyk, Yaron Kauffmann, Yaron Amouyal, Robert Kudrawiec, Wolfgang Heiss, Efrat Lifshitz (2020): Exfoliated CrPS4 with Promising Photoconductivity. Small Vol.16, Issue1. January 9, 2020.
 • Stengl, V.; Popelková, D.; Vlácil, P. (2011): TiO2-Graphene Nanocomposite as High Performance Photocatalysts. In: Journal of Physical Chemistry C 115/2011. pp. 25209-25218.
 • An, X.; Simmons, T.; Shah, R.; Wolfe, C.; Lewis, K. M.; Washington, M.; Nayak, S. K.; Talapatra, S.; Kar, S. (2010): Stable Aqueous Dispersions of Noncovalently Functionalized Graphene from Graphite and their Multifunctional High-Performance Applications. Nano Letters 10/2010. pp. 4295-4301.
 • Baby, T. Th.; Ramaprabhu, S. (2011): Enhanced convective heat transfer using graphene dispersed nanofluids. Nanoscale Research Letters 6:289, 2011.
 • Bang, J. H.; Suslick, K. S. (2010): Applications of Ultrasound to the Synthesis of Nanostructured Materials. Advanced Materials 22/2010. pp. 1039-1059.
 • Choi, E. Y.; Han, T. H.; Hong, J.; Kim, J. E.; Lee, S. H.; Kim, H. W.; Kim, S. O. (2010): Noncovalent functionalization of graphene with end-functional polymers. Journal of Materials Chemistry 20/ 2010. pp. 1907-1912.
 • Geim, A. K. (2009): Graphene: Status and Prospects. Science 324/2009. pp. 1530-1534.
 • Green, A. A.; Hersam, M. C. (2010): Emerging Methods for Producing Monodisperse Graphene Dispersions. Journal of Physical Chemistry Letters 2010. pp. 544-549.
 • Guo, J.; Zhu, S.; Chen, Z.; Li, Y.; Yu, Z.; Liu, Z.; Liu, Q.; Li, J.; Feng, C.; Zhang, D. (2011): Sonochemical synthesis of TiO2 nanoparticles on graphene for use as photocatalyst
 • Hasan, K. ul; Sandberg, M. O.; Nur, O.; Willander, M. (2011): Polycation stabilization of graphene suspensions. Nanoscale Research Letters 6:493, 2011.
 • Liu, X.; Pan, L.; Lv, T.; Zhu, G.; Lu, T.; Sun, Z.; Sun, C. (2011): Microwave-assisted synthesis of TiO2-reduced graphene oxide composites for the photocatalytic reduction of Cr(VI). RSC Advances 2011.
 • Malig, J.; Englert, J. M.; Hirsch, A.; Guldi, D. M. (2011): Wet Chemistry of Graphene. The Electrochemical Society Interface, Spring 2011. pp. 53-56.
 • Oh, W. Ch.; Chen, M. L.; Zhang, K.; Zhang, F. J.; Jang, W. K. (2010): The Effect of Thermal and Ultrasonic Treatment on the Formation of Graphene-oxide Nanosheets. Journal of the Korean Physical Society 4/56, 2010. pp. 1097-1102.
 • Sametband, M.; Shimanovich, U.; Gedanken, A. (2012): Graphene oxide microspheres prepared by a simple, one-step ultrasonication method. New Journal of Chemistry 36/2012. pp. 36-39.
 • Savoskin, M. V.; Mochalin, V. N.; Yaroshenko, A. P.; Lazareva, N. I.; Konstanitinova, T. E.; Baruskov, I. V.; Prokofiev, I. G. (2007): Carbon nanoscrolls produced from acceptor-type graphite intercalation compounds. Carbon 45/2007. pp. 2797-2800.
 • Stankovich, S.; Dikin, D. A.; Piner, R. D.; Kohlhaas, K. A.; Kleinhammes, A.; Jia, Y.; Wu, Y.; Nguyen, S. T.; Ruoff, R. S. (2007): Synthesis of graphene-based nanosheets via chemical reduction of exfoliated graphite oxide. Carbon 45/2007. pp. 1558-1565.
 • Viculis, L. M.; Mack, J. J.; Kaner, R. B. (2003): A Chemical Route To Carbon Nanoscrolls. Science, 299/1361; 2003.
 • Xu, H.; Suslick, K. S. (2011): Sonochemical Preparation of Functionalized Graphenes. In: Journal of American Chemical Society 133/2011. pp. 9148-9151.
 • Zhang, W.; He, W.; Jing, X. (2010): Preparation of a Stable Graphene Dispersion with High Concentration by Ultrasound. Journal of Physical Chemistry B 32/114, 2010. pp. 10368-10373.
 • Jiao, L.; Zhang, L.; Wang, X.; Diankov, G.; Dai, H. (2009): Narrow graphene nanoribbons from carbon nanotubes. Nature 458/ 2009. pp. 877-880.
 • Park, G.; Lee, K. G.; Lee, S. J.; Park, T. J.; Wi, R.; Kim, D. H. (2011): Synthesis of Graphene-Gold Nanocomposites via Sonochemical Reduction. Journal of Nanoscience and Nanotechnology 7/11, 2011. pp. 6095-6101.
 • Zhang, R.Q.; De Sakar, A. (2011): Theoretical Studies on Formation, Property Tuning and Adsorption of Graphene Segments. In: M. Sergey (ed.): Physics and Applications of Graphene – Theory. InTech 2011. pp. 3-28.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.