Oksid Graphene – Lulëzimi dhe dispersioni tejzanor

Oksidi i grafenit është i tretshëm në ujë, amfifil, jo toksik, biodegradues dhe mund të shpërndahet lehtësisht në koloide të qëndrueshme. Eksfolimi ultrasonik dhe shpërndarja është një metodë shumë efikase, e shpejtë dhe me kosto efektive për të sintetizuar, shpërndarë dhe funksionalizuar oksidin e grafenit në shkallë industriale. Në përpunimin në rrjedhën e poshtme, shpërndarësit tejzanor prodhojnë përbërës të oksidit-polimer të grapenit me performancë të lartë.

Lulëzimi tejzanor i oksidit të grafenit

Për të kontrolluar madhësinë e nanosheets të oksidit të grafenit (GO), metoda e lulëzimit luan një faktor kyç. Për shkak të parametrave të saj të kontrollit të saktë, lulëzimi tejzanor është teknika më e përdorur gjerësisht për prodhimin e grafenit të kualitetit të lartë dhe oksidit të grafenit.
Për lulëzimin tejzanor të oksidit të grafenit nga oksidi i grafit, janë të disponueshme protokolle të ndryshme. Gjeni një përshkrim shembullor më poshtë:
Pluhuri i oksidit të grafitit përzihet në KOH ujor me vlerë pH 10. Për eksfolimin dhe shpërndarjen e mëvonshme, përdoret ultrasonikatori i tipit sondë UP200St (200W). Më pas, jonet K+ ngjiten në rrafshin bazal të grafenit për të nxitur një proces plakjeje. Plakja arrihet me avullim rrotullues (2 orë). Për të hequr jonet e tepërta K+, pluhuri lahet dhe centrifugohet disa herë.
Përzierja e përftuar është e centrifuguar dhe e ngrirë, kështu që një pluhur oksid i grafenit të shpërndarë precipiton.
Përgatitja e një paste përçuese të oksidit të grafenit: Pluhuri i oksidit të grafenit mund të shpërndahet në dimetilformamid (DMF) nën sonikacion në mënyrë që të prodhojë një paste përçuese. (Han et al.2014)

(Pic .: Potts et al. 2011)

Oksid Graphene – Lëkura (Pic .: Potts et al. 2011)

Tejzanor Shpërndarja e oksidit të grafenit

Funksionalizimi tejzanor i oksidit të grafenit

Sonication është përdorur me sukses për të inkorporuar oksid grafene (GO) në polimere dhe përbërësit.
shembuj:

 • Kompozit i mikrosferës oksid grafeni-TiO2
 • polistiren-magnetit-grafen oksid i përbërë (core-shell strukturuar)
 • plastik reduktuar përbërjet oksid grafene
 • polyaniline nanofiber-veshura polystyrene / oxide grafene (PANI-PS / GO) shell shell përbërë
 • oksid grafene me plastik-interkaluar
 • p-fenilenediamine-4vinylbenzen-oksid grafene të modifikuar të polistirenit
Sistem shpërndarës tejzanor 7kW për prodhimin e grafikëve inline (Kliko për ta zmadhuar!)

Sistem tejzanor për lulëzimin e oksidit të grafenit

Kërkesë informacioni

Lulëzim Graphene me UP400St disperser tejzanor

Sonicators për përpunimin e grafenit dhe oksidit të grafenit

Hielscher Ultrasonics ofron sisteme ultrasonike me fuqi të lartë për përpunimin, shpërndarjen dhe përpunimin e rrjedhës së grafenit dhe oksidit të grafenit. Procesorë të besueshëm tejzanor dhe reaktorë të sofistikuar japin fuqinë e kërkuar, kushtet e procesit si wel si kontroll të saktë, në mënyrë që rezultatet e procesit tejzanor mund të akordohen pikërisht në qëllimet e dëshiruara të procesit.
Një nga parametrat më të rëndësishëm të procesit është amplitudë tejzanor, e cila është zgjerimi vibrational dhe kontraktimi në hetimin tejzanor. Hielscher-së sistemet industriale tejzanor janë ndërtuar për të dhënë amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200µm mund të ekzekutohen lehtësisht vazhdimisht në funksionim 24/7. Për amplituda edhe më të larta, Hielscher ofron sonda ultrasonike të personalizuara. Të gjithë procesorët tanë tejzanor mund të përshtaten saktësisht me kushtet e kërkuara të procesit dhe të monitorohen lehtësisht nëpërmjet softuerit të integruar. Kjo siguron besueshmërinë më të lartë, cilësi të qëndrueshme dhe rezultate të riprodhueshme. Fuqia e sonikatorëve Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo e bën sonikacionin teknologjinë e preferuar të prodhimit për përgatitjen në shkallë të gjerë të grafenit, oksidit të grafenit dhe materialeve grafitike.
Ofrimi i një gamë të gjerë produktesh të ultrasonicators dhe aksesorëve (të tilla si sonotrodes dhe reaktorë me madhësi të ndryshme dhe geometries), kushtet më të përshtatshme të reagimit dhe faktorët (p.sh. reagents, input tejzanor energjisë për vëllim, presion, temperatura, të zgjedhur për të fituar cilësinë më të lartë. Që nga reaktorët tona tejzanor mund të jetë nën presion deri në disa qindra barg, sonication e ngjitëse shumë të trashë me 250,000 centipoise nuk është problem për sistemet Hielschers tejzanor.
Për shkak të këtyre faktorëve, delamination / lulëzim tejzanor dhe shpërndarjen shkëlqen teknikat konvencionale përzierjen dhe milling.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics

 • fuqi të lartë
 • forca të mëdha qethjeje
 • presione të larta të zbatueshme
 • kontroll të saktë
 • skalabilitet i pashembullt (linear)
 • grumbull dhe të vazhdueshëm
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • seriozitet
 • Fuqia
 • efikasitet të lartë të energjisë

 
Për të mësuar më shumë rreth sintezës, shpërndarjes dhe funksionalizimit të grafenit tejzanor, ju lutemi klikoni këtu:

 

Fakte të vlefshme

Ultratinguj dhe cavitation: Si Graphite është exfoliated në oksid Graphene nën Sonication

Eksfolimi tejzanor i oksidit të grafitit (GrO) bazohet në forcën e lartë prerëse të shkaktuar nga kavitacioni akustik. Kavitacioni akustik lind për shkak të cikleve alternative të presionit të lartë / presionit të ulët, të cilat krijohen nga bashkimi i valëve të fuqishme ultratinguj në një lëng. Gjatë cikleve të presionit të ulët ndodhin zbrazëti shumë të vogla ose flluska vakumi, të cilat rriten gjatë cikleve të alternuara të presionit të ulët. Kur flluskat e vakumit arrijnë një madhësi ku nuk mund të thithin më shumë energji, ato shemben me dhunë gjatë një cikli me presion të lartë. Shpërthimi i flluskës rezulton në forca prerëse kavitacionale dhe valë stresi, temperaturë ekstreme deri në 6000K, shkallë ekstreme të ftohjes mbi 1010K / s, presione shumë të larta deri në 2000mt, diferenca ekstreme të presionit, si dhe avionë të lëngshëm me deri në 1000km / h (~280m / s).
Ato forca intensive ndikojnë në grumbujt e grafitit, të cilat janë delaminated në oksid grafene të vetme ose pak shtresa dhe nanosheets të pacenuar të grafenit.

Oksid Graphene

Lulëzimi tejzanor përdoret për të delaminuar nanosheets monofilament dhe disa shtresa të oksidit të grafenit nga oksidi i grafit.Oksidi i grafenit (GO) sintetizohet nga oksidi i grafit exfoliating (GrO). Ndërsa oksidi i grafit është një material 3D i përbërë nga miliona shtresa të shtresave të grafenit me oksigjenet e ndërfutur, oksidi i grafenit është një grafen mono- ose pak-shtresor që oksigjenohet në të dyja anët.
Oksid grafeni dhe grafeni ndryshojnë nga njëra tjetra në karakteristikat e mëposhtme: oksidi i grafenit është polar, ndërsa grafeni është jo polar. Oksidi i grafenit është hidrofilik, ndërsa grafeni është hidrofobik.
Kjo do të thotë, oksidi i grafenit është i tretshëm në ujë, amfifilik, jo-toksik, i biodegradueshëm dhe formon suspensione të qëndrueshme kolloidale. Sipërfaqja e oksidit të grafenit përmban grupe epoksi, hidroksil dhe karboksil, të cilat janë në dispozicion për të ndërvepruar me kationet dhe anionet. Për shkak të strukturës së tyre unike organike-inorganike hibride dhe vetitë e jashtëzakonshme, përbërësit GO-polimer ofrojnë potencial të lartë për aplikime të shumëllojshme industriale. (Tolasz et al 2014)

Reduktimi i oksidit të grafenit

Reduktimi i oksidit të grafenit (rGO) prodhohet nga reduktimi tejzanor, kimik ose termik i oksidit të grafenit. Gjatë hapit të reduktimit, shumica e funksioneve të oksigjenit të oksidit të grafenit hiqen në mënyrë që oksidi i reduktuar i grafenit (rGO) ka karakteristika shumë të ngjashme me grafenën e pacenuar. Sidoqoftë, oksidi i grafenit (rGO) nuk është pa defekt dhe i pacenuar si grafenë e pastër.

Letërsi / ReferencatNe do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.