Nxjerrja e grafenit me bazë uji

Shtresimi tejzanor lejon prodhimin e grafenit me disa shtresa pa përdorimin e tretësve të ashpër duke përdorur vetëm ujë të pastër. Sonifikimi me fuqi të lartë delaminon fletët e grafenit brenda një trajtimi të shkurtër. Shmangia e tretësve kthen shtresimin e grafenit në një proces të gjelbër, të qëndrueshëm.

Prodhimi i grafenit përmes shtresimit të fazës së lëngshme

Reaktor tejzanor për eksfolimin e grafenit.Grafeni prodhohet komercialisht përmes të ashtuquajturës shtresim i fazës së lëngët. Shtresimi i grafenit në fazën e lëngshme kërkon përdorimin e tretësve toksikë, të dëmshëm për mjedisin dhe të shtrenjtë, i cili përdoret si para-trajtim kimik ose në kombinim me / me një teknikë të shpërndarjes mekanike. Për shpërndarjen mekanike të fletëve të grafenit, ultrasonikimi është vendosur si teknikë shumë e besueshme, efikase dhe e sigurt për të prodhuar fletë grafeni me cilësi të lartë në sasi të mëdha në nivel plotësisht industrial. Meqenëse përdorimi i tretësve të ashpër shoqërohet gjithmonë me kosto, ndotje, heqje dhe asgjësim kompleks, shqetësime të sigurisë si dhe ngarkesë mjedisore, një alternativë jo toksike dhe më e sigurt është dukshëm e favorshme. Shtresimi i grafenit duke përdorur ujin si ultratinguj tretës dhe energji për delaminimin mekanik të disa shtresave të grafenit të shtresave është pra një teknikë mjaft premtuese për një prodhim të grafenit të gjelbër.
Tretësit e zakonshëm, të cilët shpesh përdoren si fazë e lëngët për shpërndarjen e nanoshefeve të grafenit, përfshijnë sulfideoksid (DMSO), N, N-dimetilformamid (DMF), N-metil-2-pirrolidon (NMP), Tetramethylurea (TMU), Tetrahidrofuran (THF) ), karbonateaceton propilen (PC), etanol dhe formamid.
Si një teknikë e vendosur tashmë afatgjatë për shtresimin e grafenit në shkallë komerciale, ultrasonikimi mundëson prodhimin e grafenit me cilësi të lartë me pastërti të lartë me kosto të ulët. Ndërsa shtresimi tejzanor i grafenit mund të shkallëzohet plotësisht linear për çdo vëllim, prodhimi i prodhimit të thekonve të grafenit me cilësi të lartë mund të zbatohet lehtësisht për prodhimin masiv të grafenit.

Kërkesë informacioni

Disperser tejzanor UIP2000hdT, një sistem i fuqishëm zanor 2000 vat, për eksfolimin dhe shpërndarjen e grafenit.

UIP2000hdT është një shpërndarës tejzanor i fuqishëm 2 kW për eksfolimin dhe shpërndarjen e grafenit.

Shtresimi tejzanor i grafenit në ujë

Tyurnina etj. (2020) hetoi efektet e amplitudës dhe intensitetit të sonikimit në zgjidhjet e pastërta të ujit-grafit dhe eksfolimin e grafenit që rezulton. Në studim, ata përdorën një Hielscher UP200S (200W, 24kHz). Eksfolimi tejzanor duke përdorur ujë u aplikua si një proces me një hap të vetëm për shtrembërimin e grafenit me disa shtresa. Një trajtim i shkurtër prej 2 orësh ishte i mjaftueshëm për të prodhuar grafen me pak shtresa në një konfigurim të sonikimit të gotës së hapur.

Eksfolimi tejzanor i grafenit në ujë

Një sekuencë me shpejtësi të lartë (nga a në f) kornizash që ilustron shtresimin sono-mekanik të një flake grafiti në ujë duke përdorur UP200s, një ultrasonikator 24 kHz me sonotrode 3 mm. Shigjetat tregojnë vendin e ndarjes (eksfolimit) me flluska të kavitacionit që depërtojnë në çarje.
© Tyurnina et al., 2020

Optimizimi i shtresimit tejzanor të grafenit

Procesor tejzanor UP200St me sonotrode dhe xhami të përbashkët tokësor.Instalimi tejzanor i përdorur nga Tyurnina et al. (2020) mund të optimizohet lehtësisht për më shumë efikasitet dhe shtresim më të shpejtë duke përdorur një reaktor tejzanor të mbyllur në modalitetin e rrjedhjes. Trajtimi tejzanor inline lejon një trajtim tejzanor dukshëm më uniform të të gjithë lëndës së parë të grafit: ushqimi i grafitit / tretësirës së ujit direkt në hapësirën e kufizuar të kavitimit tejzanor, i gjithë grafiti bëhet sonik i njëtrajtshëm duke rezultuar në një rendiment të lartë të thekonve të grafenit me cilësi të lartë.
Sistemet Hielscher Ultrasonics lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të përpunimit si amplituda, koha / mbajtja, hyrja e energjisë (Ws / mL), presioni dhe temperatura. Vendosja e parametrave optimalë tejzanor rezulton në rendimentin më të lartë, cilësinë dhe efikasitetin e përgjithshëm.

Si e Nxit Ultrasonikimi Ngjyrosjen e Grafenit

Kur valët e ultrazërit me fuqi të lartë bashkohen në një slurrë pluhuri grafit dhe uji ose ndonjë tretësi, forcat sonomekanike të tilla si prerja e lartë, turbulencat e forta dhe presioni i lartë dhe diferencat e temperaturës krijojnë kushte energjike-intensive. Këto kushte me intensitet të lartë të energjisë janë rezultat i fenomenit të kavitacionit akustik.
Lexoni më shumë rreth kavitacionit tejzanor këtu!
Ekografia e fuqisë fillon zgjerimin e pluhurit të grafit, pasi lëngjet shtypen midis shtresave të grafenit, nga të cilat është i përbërë grafit. Forcat prerëse tejzanor delaminojnë fletët e vetme të grafenit dhe i shpërndajnë ato si thekon grafeni në tretësirë. Për të marrë qëndrueshmëri afatgjatë të grafenit në ujë, kërkohet një surfaktant.

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

Mekanizmi i eksfolimit të fazës së lëngshme tejzanor të eksfolimit të grafenit. Studim dhe fotografi nga Tyurnina et al., 2021.

Mekanizmi i eksfolimit të fazës së lëngshme tejzanor të eksfolimit të grafenit.
Studimi dhe fotografia nga Tyurnina et al., 2021.

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë për shtresimin e grafenit

Karakteristikat inteligjente të ultrasonicators të Hielscher janë krijuar për të garantuar funksionim të besueshëm, rezultate të riprodhueshme dhe mirëdashësi për përdoruesit. Cilësimet operacionale mund të arrihen dhe të thirren me lehtësi përmes menusë intuitive, e cila mund të arrihet përmes ekranit dixhital me ngjyra të prekjes dhe telekomandës së shfletuesit. Prandaj, të gjitha kushtet e përpunimit të tilla si energjia neto, energjia totale, amplituda, koha, presioni dhe temperatura regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni dhe krahasoni ekzekutimet e mëparshme të sonikimit dhe të optimizoni procesin e shtresimit të grafenit në efikasitetin më të lartë.
Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Sistemet Hielscher Ultrasonics përdoren në të gjithë botën për prodhimin e fletëve të grafenit dhe oksideve të grafenit me cilësi të lartë. Ultrasonicators industriale Hielscher lehtë mund të drejtojnë amplituda të larta në funksionim të vazhdueshëm (24/7/365). Amplituda deri në 200 μm mund të gjenerohet lehtësisht vazhdimisht me sonotroda standarde (sonda / brirë tejzanor dhe cascatrodesTM) Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Për shkak të fuqisë së tyre dhe mirëmbajtjes së ulët, sistemet tona të lulëzimit tejzanor zakonisht instalohen për aplikime të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Përpunuesit tejzanor të Hielscher për shtresimin e grafenit janë instaluar tashmë në të gjithë botën në shkallë komerciale. Na kontaktoni tani për të diskutuar procesin tuaj të prodhimit të grafenit! Stafi ynë me përvojë të mirë do të jetë i lumtur të ndajë më shumë informacion mbi procesin e shtresimit, sistemet tejzanor dhe çmimet!

 
Për të mësuar më shumë rreth sintezës, shpërndarjes dhe funksionalizimit të grafenit tejzanor, ju lutemi klikoni këtu:

 

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

  • Anastasia V. Tyurnina, Iakovos Tzanakis, Justin Morton, Jiawei Mi, Kyriakos Porfyrakis, Barbara M. Maciejewska, Nicole Grobert, Dmitry G. Eskin (2020): Ultrasonic exfoliation of graphene in water: A key parameter study. Carbon Vol. 168, 2020. 737-747.
    (Available under a Creative Commons Attribution 4.0: CC BY-NC-ND 4.0. See full terms here.)
  • Štengl V., Henych J., Slušná M., Ecorchard P. (2014): Ultrasound exfoliation of inorganic analogues of graphene. Nanoscale Research Letters 9(1), 2014.
  • Unalan I.U., Wan C., Trabattoni S., Piergiovannia L., Farris S. (2015): Polysaccharide-assisted rapid exfoliation of graphite platelets into high quality water-dispersible graphene sheets. RSC Advances 5, 2015. 26482–26490.
  • Bang, J. H.; Suslick, K. S. (2010): Applications of Ultrasound to the Synthesis of Nanostructured Materials. Advanced Materials 22/2010. pp. 1039-1059.
  • Štengl, V.; Popelková, D.; Vlácil, P. (2011): TiO2-Graphene Nanocomposite as High Performance Photocatalysts. In: Journal of Physical Chemistry C 115/2011. pp. 25209-25218.

Fakte të vlefshme

Farë është Grafeni?

Fletë Graphene Grafeni është një monoslojës i sp2të lidhura me atome karboni. Grafeni ofron karakteristika unike materiale të tilla si një zonë e jashtëzakonshme e madhe specifike e sipërfaqes (2620 m2G-1), vetitë mekanike superiore me një modul të Young-it prej 1 TPa dhe një forcë të brendshme prej 130 GPa, një përçueshmëri shumë të lartë elektronike (lëvizja e elektronit të temperaturës së dhomës prej 2,5 x 105 cm2 V-1s-1), përçueshmëri shumë të lartë termale (mbi 3000 W m K-1), për të përmendur pronat më të rëndësishme. Për shkak të vetive materiale superiore, grafeni përdoret shumë në zhvillimin dhe prodhimin e baterive me performancë të lartë, qelizat e karburantit, qelizat diellore, supercapacitor, magazinat e hidrogjenit, mburojat elektromagnetike dhe pajisjet elektronike. Për më tepër, grafeni është inkorporuar në shumë nanocomposites dhe materialeve të përbërë si përforcues shtesë, p.sh. në polimere, qeramikë dhe matricat metalike. Për shkak të përçueshmërisë së lartë, grafeni është një komponent i rëndësishëm i bojrave dhe i bojrave përçueshëm.
Përgatitja e shpejtë dhe e sigurt me ultratinguj e grafenit pa defekte në vëllime të mëdha me kosto të ulëta lejon zgjerimin e aplikimeve të grafenit në gjithnjë e më shumë industri.
Grafeni është një shtresë e karbonit me një atom, e cila mund të përshkruhet si një strukturë me një shtresë ose 2D të grafenit (grafene me një shtresë grafene = SLG). Grafeni ka një sipërfaqe jashtëzakonisht të madhe specifike sipërfaqësore dhe vetitë mekanike superiore (moduli i Young-it prej 1 TPa dhe forca e brendshme e 130 GPa), ofron një përçueshmëri të madhe elektronike dhe termike, lëvizshmërinë e bartësit të ngarkesës, transparencën dhe është i papërshkueshëm nga gazrat. Për shkak të këtyre karakteristikave materiale, grafeni përdoret si shtesë përforcuese për t'i dhënë përbërësve forcën, përçueshmërinë, etj. Për të kombinuar karakteristikat e grafenit me materiale të tjera, grafeni duhet të shpërndahet në kompleks ose të aplikohet si një shtresë e hollë e filmit mbi një substrate.


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.