Tejzanor Shpërndarja e Graphene

 • Për të inkorporuar grafenë në përbërje, grafeni duhet të shpërndahet / eksfoliuar si nano-fletë të vetme në mënyrë uniforme në formulim. Sa më i lartë niveli i deagglomerimit, aq më mirë shfrytëzohen pronat e jashtëzakonshme materiale.
 • Dispersioni tejzanor mundëson një shpërndarje të shkëlqyer të grimcave dhe stabilitet të shpërndarjes – edhe kur formulohen në përqendrime të larta dhe viskozitete.
 • Përpunimi tejzanor i grafenit jep cilësi të shkëlqyera të shpërndarjes dhe i tejkalon metodat konvencionale të përzierjes deri tani.

Tejzanor Shpërndarja e Graphene

Në mënyrë që të japë përbërësit karakteristikat e pazgjidhura materiale të grafenit të tilla si forca, grafeni duhet të shpërndahet në një matricë ose të aplikohet si një shtresë e hollë film mbi një substrate. Aglomerimi, sedimentimi dhe shpërndarja në një matricë (ose shpërndarja e grimcave në substrate, respektivisht) janë faktorë të rëndësishëm që ndikojnë në vetitë e materialit rezultues.
Për shkak të natyrës së tij hidrofobike, përgatitja e një dispersioni të qëndrueshëm dhe të koncentruar të grafenit pa surfaktantë ose disperzues është një detyrë sfiduese. Për të kapërcyer forcat e van der Waals, forca të forta qethëse të krijuara nga cavitation tejzanor janë metoda më e sofistikuar për të përgatitur dispersione të qëndrueshme.
Grafeni me një përçueshmëri të lartë elektrike (712 S · m-1), dispersioni i mirë dhe përqendrimi i lartë mund të përgatiten lehtësisht duke përdorur një shpërndarës tejzanor, të tillë si UIP2000hdT ose UIP4000. Sonication lejon për të përgatitur një shpërndarje të qëndrueshme graphene në temperaturë të ulët të procesit prej përafërsisht. 65 ° C.

Nanosheets oksid grafene exfoliated ultratinguj (Oh et al 2010)

Imazhi SEM i nanosheets grafene ultratingullisht të shpërndara

Kërkesë informacioni

Meqenëse parametrat e procesit të sonikimit mund të kontrollohen saktësisht, teknologjia e dispersionit tejzanor shmang dëmtimet e strukturave kimike dhe kristale të grafenit – duke rezultuar në thekon të pacenuar, me defekte grafene.
Sistemet e fuqishme tejzanor të Hielscher janë të afta të përpunojnë grafenë dhe grafit në vëllime të mëdha, p.sh. për shtresimin e lëngjeve në faza dhe shpërndarjen e grafenit. Kontrolli i saktë mbi parametrat e procesit mundëson shkallëzimin e tejdukshëm të proceseve tejzanor nga pllakat në krye të prodhimit të plotë komercial.
Graphene me shtresë ultrasonically me përafërsisht. 3-4 shtresa dhe një përafërsisht. madhësia e 1μm mund të (ri-) shpërndahet në përqendrime të të paktën 63 mg / mL.

Përparësitë:

  • grafit me cilësi të lartë

Lulëzim Graphene me UP400St disperser tejzanor

 • të jepnin të lartë
 • shpërndarje uniforme
 • përqendrim të lartë
 • viskozitete te larta
 • proces të shpejtë
 • çmim i ulët
 • të lartë të xhiros
 • shumë efikas
 • mjedisit të favorshëm
Sistemi i shpërndarjes ultravjollcë me fuqi të lartë (7x UIP1000hdT) për përpunimin e grafenit në shkallë industriale. (Kliko per te zmadhuar!)

Reaktor tejzanor 7kW për dispersione grafene

Sistemet me tejzanor shpërndarës

Hielscher Ultrasonics ofron sisteme ultrasonike me fuqi të lartë për lyerjen dhe shpërndarjen e grafenit dhe grafit në përmasa më të mëdha në grafen mono-, bi- dhe pak të shtresëzuar. Procesorë të besueshëm tejzanor dhe reaktorë të sofistikuar sigurojnë fuqinë e kërkuar, kushtet e procesit, si dhe kontrollin e saktë, në mënyrë që rezultatet e procesit tejzanor të jenë në përputhje me qëllimet e dëshiruara të procesit.
Një nga parametrat më të rëndësishëm të procesit është amplitudë tejzanor (zhvendosja vibrational në bri tejzanor). Hielscher-së sistemet industriale tejzanor janë ndërtuar për të dhënë amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, Hielscher ofron teste të përshtatur tejzanor. Të gjithë procesorët tanë tejzanorë mund të përshtaten saktësisht me kushtet e procesit të kërkuar dhe të monitorohen me lehtësi nëpërmjet softuerit të integruar. Kjo siguron besueshmërinë më të lartë, cilësi të qëndrueshme dhe rezultate të riprodhueshme. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese. Kjo e bën sonication teknologjinë e preferuar të prodhimit për përgatitjen në shkallë të gjerë të nanosheets mono-dhe pak-layered grafene.
Ofrimi i një gamë të gjerë produktesh të ultrasonicators dhe aksesorëve (të tilla si sonotrodes dhe reaktorë me madhësi të ndryshme dhe geometries), kushtet më të përshtatshme të reagimit dhe faktorët (p.sh. reagents, input tejzanor energjisë për vëllim, presion, temperatura, të zgjedhur për të fituar cilësinë më të lartë. Që nga reaktorët tonë tejzanor mund të jetë nën presion deri në disa qindra barg, sonication e ngjitëse shumë të trashë me 250.000 centipoise nuk është problem për sistemet tejzanor Hielscher.
Për shkak të këtyre faktorëve, delamina / shtresimi tejzanor dhe shpërndarja shkëlqen në teknikat tradicionale të bluarjes dhe bluarjes.

Hielscher Ultrasonics

 • Ultratinguj me fuqi të lartë
 • forca të mëdha qethjeje
 • presione të larta të zbatueshme
 • kontroll të saktë
 • skalabilitet i pashembullt (linear)
 • grumbull dhe rrjedh-përmes
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • seriozitet
 • Fuqia
 • efikasitet të lartë të energjisë

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Graphene

Grafeni është një shtresë e karbonit me një atom, e cila mund të përshkruhet si një strukturë me një shtresë ose 2D të grafenit (grafene me një shtresë grafene = SLG). Grafeni ka një sipërfaqe jashtëzakonisht të madhe specifike sipërfaqësore dhe vetitë mekanike superiore (moduli i Young-it prej 1 TPa dhe forca e brendshme e 130 GPa), ofron një përçueshmëri të madhe elektronike dhe termike, lëvizshmërinë e bartësit të ngarkesës, transparencën dhe është i papërshkueshëm nga gazrat. Për shkak të këtyre karakteristikave materiale, grafeni përdoret si shtesë përforcuese për t'i dhënë përbërësve forcën, përçueshmërinë, etj. Për të kombinuar karakteristikat e grafenit me materiale të tjera, grafeni duhet të shpërndahet në kompleks ose të aplikohet si një shtresë e hollë e filmit mbi një substrate.
Përbërësit e zakonshëm që shpesh përdoren si faza e lëngshme për të shpërndarë nanosheets grafene përfshijnë Dimethyl sulfokside (DMSO), N, N-dimethylformamide (DMF), N-methyl-2-pyrrolidone (NMP) Tetramethylurea (TMU, Tetrahydrofuran (THF) , propilen karbonataceton (PC), etanol, dhe formamide.

Pse grafitët me bazë Graphene?

Grafeni është me një trashësi prej një atomi më të hollë, me një peshë prej përafërsisht. 0.77 mg per 1m2 më të lehta dhe me një ngurtësi elastike prej 150,000,000 psi (100-300 herë më të fortë se çeliku) dhe një forcë elastik 130,000,000,000 Pascal, materiali më i fortë i njohur. Për më tepër, grafeni është dirigjenti më i mirë termik (në temperaturën e dhomës me (4,84 ± 0,44) × 103 në (5.30 ± 0.48) × 103 W · m-11 · K-1) dhe dirigjenti më i mirë elektrik (lëvizja e elektronit më e lartë se 15,000 cm2· V-1· s-1). Një tjetër karakteristikë e rëndësishme e grafenit është prania e saj optike me thithjen e dritës në πα≈2.3% të dritës së bardhë dhe pamjen e saj transparente.
Duke përfshirë grafen në matrica, ato karakteristika të pazgjidhura materiale mund të transferohen në përbërjen që rezulton, e cila ofron funksione unike. Përbërjet e tilla të grafit të përforcuar ofrojnë mundësi të reja për zhvillimin e materialeve dhe aplikacionet industriale. Për shkak të karakteristikave të tij, grafeni dhe grafeni-kompozita janë tashmë të përhapur gjerësisht në prodhimin e baterive të performancës së lartë, supercapacitors, bojë përçueshëm, veshjet, sistemet fotovoltaike dhe pajisjet elektronike
Procesorët e fuqishëm tejzanor të Hielscher ofrojnë forcat e nevojshme të prerjes së lartë për të kapërcyer forcat e van der Waals në mënyrë që të shpërndajnë nanosheets grafene uniforme në matricat e përbërë. Dispersers tejzanor të tilla si UIP2000hdT ose UIP16000 janë përdorur për të prodhuar nano-kompozita të përforcuara me grafenë dhe grafenë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.