Nano-Karburantet superiore nga dispersioni tejzanor

 • Dispersioni tejzanor përdoret për prodhimin e nanofuels ose diesohol, një përzierje e karburantit të etanolit dhe naftës, e cila është përmirësuar me shtimin e CNTs ose nanoparticles.
 • Ultrasonics Power prodhon super-gjobë, emulsione nano-karburantit dhe dispersions.
 • Nanopartikalet e shpërndara ultrasonically në karburantet përmirësojnë performancën e karburantit dhe karakteristikat e emetimit.
 • Disperuesit tejzanor inline janë në dispozicion në shkallë industriale për prodhimin e nano-karburanteve.

Nano-karburante

Nanofuels përbëhet nga një përzierje e një karburanti bazë (p.sh. naftë, bionaftë, blendat e karburantit) dhe grimcat nano. Këto nanopartikele veprojnë si nanokatalistë hibridë, të cilët ofrojnë një sipërfaqe të madhe sipërfaqe reaktive. Shpërndarja tejzanor e rezultateve nano-aditive përmirëson ndjeshëm performancën e karburantit të tillë si vonesa e reduktuar e ndezjes, furnizimi më i gjatë i flakës dhe ndezja e aglomeratit, si dhe reduktime të rëndësishme në emision.
Përzierjet e lëndëve djegëse-grimca të Nano-mesme nxisin karburantin e pastër të lëngët në lidhje me performancën e karburantit me densitet më të lartë të energjisë, ndezjen më të shpejtë dhe më të lehtë, efektin katalitik të zgjeruar, emetimin e reduktuar, avullimin më të shpejtë dhe shkallën e djegies dhe efikasitetin e përmirësuar të djegies.

Tejzanor dispersion i nanoparticles në karburante

Për të shmangur vendosjen e nanopartikulave në rezervuarin e karburantit, grimcat duhet të shpërndahen në mënyrë të sofistikuar. Procesorë tejzanor janë shpërndarës të fuqishëm dhe të besueshëm, të cilët janë të njohur për kapacitetin e tyre për të përzier, deagglomeruar dhe madje edhe për të përpunuar nanopartikalet në mënyrë që të arrihet një shpërndarje e qëndrueshme me madhësinë e grimcave të dëshiruar.
Disperuesit tejzanor të Hielscher janë vegla të provuara për të shpërndarë nanotubet dhe grimcat në lëndë djegëse.
Lista më poshtë ju jep një pasqyrë mbi materialet nano të testuara tashmë të shpërndara në lëndë djegëse:

 • CNTsnanotubes karboni
 • Ag – argjend
 • Alalumin
 • Al2O3oksid alumini
 • AlCuOxoksidet e bakrit alumini
 • Bbor
 • Cakalcium
 • caco3karbonat kalciumi
 • fehekur
 • cubakër
 • Cuooksid bakri
 • Cecerium
 • CEO2oksid ceriumi
 • (CEO2) · (ZrO2)oksidi i zirconiumit të qerres
 • COkobalt
 • mgmagnez
 • Mnmangan
 • ea2dioksid titaniumi
 • ZnOoksid zinku
Përpunimi Inline me procesorë tejzanor me fuqi 7kW (Kliko për ta zmadhuar!)

Sistemi i rrjedhjes tejzanor 7kW

Kërkesë informacioni

Shpërndarja tejzanor e nanotubave të karbonit: ultrasonicatori Hielscher UP400S (400W) shpërndan dhe zhduk CNT-të shpejt dhe me efikasitet në nanotubat të vetëm.

Shpërndarja e nanotubave të karbonit në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Për më tepër, nano-aditivët doped, p.sh. si oksid i cerium në MWNTs, janë testuar me sukses gjithashtu.
Nio-luspa, oksid cereri ultratinguj mono-dispersed ofron aktivitet të lartë katalitik për shkak të raportit të saj të lartë sipërfaqe-vëllim çuar në efikasitet të përmirësuar të karburantit dhe emisionet reduktuar.

Nanoemulsione tejzanor

Teknologjia e emulsifikimit tejzanor përdoret për të prodhuar etanoli të qëndrueshëm në dekan, etanol në dizel ose blends me benzinë-biodegraol-etanol / bioetanol. Përzierje të tilla janë një karburant bazë ideal, i cili mund të përmirësohet në një hap të dytë duke shpërndarë grimcat nano në karburant.
Nano-emulsifikimi tejzanor përdoret me sukses edhe për prodhimin e karburanteve aqua.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth aqua-fuels ultrasonically përgatitur!

Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues të fuqishëm për prodhimin e karburanteve të emulsionit (Kliko për ta zmadhuar!)

Prodhimi tejzanor i karburanteve emulsioni

sistemet industriale tejzanor

Bërja e emulsioneve dhe shpërndarjeve të qëndrueshme kërkon ultratinguj të fuqisë dhe amplitudë të lartë. Hielscher Ultrasonics’ procesorë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë, gjë që është e rëndësishme për të prodhuar emulsione dhe dispersione me madhësi nano. Prandaj, ultrasonicators tona industriale mund të drejtohen lehtë në amplitudë deri në 200μm në operacionet 24/7 në kushte të rënda. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur.
Hielscher ofron procesorë me kosto efektive, shumë të fuqishme tejzanor me një gjurmë të vogël për instalimin në bimë me hapësirë të kufizuar dhe ambjente të kërkuar.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Futni MPC48 me 48 kanale gjobë, të cilat injektojnë fazën e dytë të emulsionit direkt në zonën e cavitation tejzanor

InsertMPC48 – Zgjidhja e Hielscher për nano-emulsione superioreLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Nano-karburante

Nano-karburantet i referohen një përzierje të karburantit dhe grimcave nano. Nga grimcat nano-energjike të shpërndara në karburant, vetitë fiziko-kimike të karburantit ndryshohen nga funksioni i tyre, struktura e tyre shpërndarëse dhe ndërveprimi kompleks i transferimit të nxehtësisë, rrjedhjes së lëngjeve dhe ndërveprimeve të grimcave. Për shkak të përbërjes heterogjene, karakteristikat e nanofuel përcaktohen nga lloji i karburantit bazë si dhe përbërja, madhësia, forma, përqendrimi dhe vetitë fizike dhe kimike të nanopartikulave. Karakteristikat e nanofuelit mund të ndryshojnë ndjeshëm nga karakteristikat e karburantit bazë.

naftë

Diesel është lëndë djegëse e lëngët që digjet në motorët me naftë. Në motorët me naftë, karburanti ndizet pa ndonjë shkëndijë, por duke shtypur përzierjen e ajrit të ajrit dhe pastaj duke injektuar naftën.
Nafta konvencionale është një distilim i veçantë i pjesshëm i naftës së naftës. Në kuptimin më të gjerë, termi naftë nënkupton lëndët djegëse që nuk rrjedhin nga nafta, p.sh. bionaftë, biomasë deri në iquid (BTL), gaz-lëngu (GTL) ose naftë qymyr-lëngu (CTL). BTL, GTL dhe CTL janë të ashtuquajturat lëndë djegëse sintetike të naftës, të cilat mund të rrjedhin nga çdo material karbonik (p.sh. biomasa, biogazi, gazi natyror, qymyr etj.). Pas gazifikimit të lëndës së parë në gaz sintezë pasuar nga pastrimi, ajo konvertohet nëpërmjet reagimit Fischer-Tropsch në naftë sintetike. Nafta ultra-e ulët sulfur (ULSD) është një standard për karburant dizel që përmban një përmbajtje të konsiderueshme të squfurit.

bionaftë

Bionaftë është një lëndë djegëse e rinovueshme që prodhohet nga vajra vegjetale, yndyrna shtazore ose yndyrna riciklohen. Bionaftë mund të përdoret për të kandiduar në automjete dizel dhe gjeneratorë. Pronat e saj fizike janë të ngjashme me ato të naftës, edhe pse djegiet më të pastra. Biodiesel redukton emetimet e hidrokarbureve të padjegur (UHC), dioksidit të karbonit (CO2), monoksidit të karbonit (CO), oksideve të squfurit dhe grimcave të blozës – kur krahasohet me emetimet e prodhuara nga djegia e naftës konvencionale. Emetimi i oksideve të azotit (NOx) mund të jetë më i lartë për bionaftë (në krahasim me naftën). Megjithatë, kjo mund të reduktohet duke optimizuar kohën e injektimit të karburantit.
Prodhimi i Bionaftës është përmirësuar ndjeshëm nga transesterifikimi tejzanor. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth prodhimit tejzanor bionaftë!

etanol

Karburant me etanol është alkool etilik (C2H5OH) që përdoret si lëndë djegëse. Etanol karburantet janë përdorur kryesisht si lëndë djegëse motorike – kryesisht si një shtesë bio-lëndë djegëse në benzinë. Sot, automjetet mund të drejtohen duke përdorur karburant 100% të etanolit ose duke përdorur të ashtuquajturat fuçi të përkulshëm, të cilat janë një përzierje e etanolit dhe benzinës. Zakonisht prodhohet nga një proces i fermentimit të biomasës p.sh. misri ose kallami i sheqerit. Meqë karburanti i etanolit rrjedh nga biomasa e ripërtëritshme dhe e qëndrueshme, shpesh quhet bioetanol. Ultrazërit me energji mund të përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e bioetanolës. Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth prodhimit bioetanol tejzanor!
Etanol është oksigjenat në E-naftë. Pengesë e madhe e E-diesel është moszishmëria e etanolit në naftë mbi një gamë të gjerë të temperaturave. Megjithatë, bionaftë mund të përdoret me sukses si një surfaktant amfifil për të stabilizuar etanol dhe naftë. Karburantet etanol-bionaftë-dizel (EB-diesel) mund të përzier ultrasonically me një mikro- ose nano-emulsioni në mënyrë që EB-diesel të jetë i qëndrueshëm – madje edhe nën temperaturat nën zero dhe ofron vetitë superiore të karburantit për karburantin e rregullt me naftë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.