Ultratinguj me energji për emulsione me ujë në diezel

Përdorimi i emulsioneve të ujit në lëndë djegëse është një zgjerim i shpejtë për shkak të shtrëngimit të rregulloreve mjedisore dhe konkurrencës më të ashpër në tregun e transportit. Teknologjia e emulsifikimit tejzanor mundëson një përdorim më efikas të lëndëve djegëse, të tilla si lëndë djegëse të rënda ose naftë, duke përzier ujë në lëndën djegëse bazë. Ujë-lëndë djegëse ultrasonically emulsified sigurojnë një djegie më të plotë dhe një konsum më ekonomik të karburantit, ndërsa djegia e karburanteve me më pak emetime!

Emulsioni i ujit në lëndë djegëse

Djegia e karburanteve gjeneron gazra të rrezikshme, të tilla si oksidet e azotuar (NOx), hidrokarburet (HC), monoksidi i karbonit (CO), dioksidi i karbonit (CO2) si dhe lënda e grimcuar (PM), bloza dhe tymi, të cilat janë të dëmshme për njerëzit shëndetin dhe mjedisin. Emetimi i këtyre ndotësve mund të reduktohet ndjeshëm duke shtuar ujë në karburant.
Shtimi i ujit prej 5 deri në 25% të karburantit, si nafta e rëndë ose naftë, mund të zvogëlojë dukshëm ndotësit e rrezikshëm në mënyrë drastike. Uji i injektuar zvoglon temperaturën lokale të djegies adiabatike. Studimet kanë dëshmuar se në këtë mënyrë emetimi i NOx mund të ulet deri në 40%, CO2 me 5% – 15% dhe PM deri në 90%. Tymi i zi nga djegia e naftës mund të eliminohet plotësisht si karburantit është djegur plotësisht.
Në të njëjtën kohë, Konsumi i karburantit mund te jete reduktuar nga afërsisht. 5%. Ruajeni mjedisin dhe kurseni karburantin!
Lëndët djegëse të emulsifikueshme përfshijnë hidrokarburet e lëngshme, karburantet e papërpunuara, të rënda (HFO), nafta, vajguri, naftë, vajra për ngrohje, bionaftë dhe vajra bimore.

Environmental & Përfitimet ekonomike:

 • emisionet e ulëta të NOx
 • emetimet më të ulëta të blozës
 • reduktuar konsumin e karburantit
 • djegje më të plotë
 • temperaturat më të ulëta të djegies së pikut
 • më pak fouling në kazan
Emulsione emulsified ultrasonically nano-sized emulsione të ujit. (Kliko per te zmadhuar!)

Atomizimi primar dhe dytësor në flakën e llakut të karburantit të emulsionuar.

Grafiku i mësipërm krahason djegien e naftës së drejtpërdrejtë dhe një emulsion ujë-në-diesel (WiDe). Karburant me ujë në dizel djeg ndjeshëm më të pastër. (Klikoni mbi imazhin e mësipërm për t'u zgjeruar!)

Emulsione tejzanor me ujë në lëndë djegëse

Ultratinguj me energji është një teknologji e njohur dhe e provuar për të krijuar emulsione me madhësi të imët me pikat në mikro dhe nano. Emulsifikimi tejzanor teknologjia bazohet në forca qethëse cavitational. Nga tejzanor cavitation, pikat e ujit dhe të karburantit minimizohen në madhësinë e nanos dhe bashkohen së bashku në mënyrë që të prodhohet një emulsion me madhësi të vogël (nano / mini-). Për emulsifikimin inline tejzanor, karburanti i veçantë dhe rrjedhat e ujit mund të rregullohen saktësisht në mënyrë që të sigurohet një raport konstant i ujit dhe karburantit.
Homogjenizuesit tejzanor mund të instalohen direkt përpara pompës së injektimit, në mënyrë që emulsioni homogjen i karburantit të ujit të injektohet menjëherë në motor dhe ruajtja e emulsionit të karburantit shmanget. Kur emulsioni i karburantit të ujit futet në dhomën e djegies, pikat e ujit avullohen për shkak të temperaturave të larta, pasi pika e vlimit të ujit është shumë më e ulët se karburantit. Gjatë procesit të avullimit, pikat e ujit shpërthen në një mënyrë mikro-shpërthyese dhe prishin karburantin në pika të vogla. Në këtë mënyrë, karburantet e ujit atomizohen në dhomën e djegies ashtu që karburantet dhe ajri në dhomën e djegies të jenë më të përziera dhe karburantet mund të jenë djegur plotësisht. Pikat shumë të vogla ofrojnë një sipërfaqe shumë të lartë të grimcave duke rezultuar në një ndërfaqe të madhe të tensionit të ulët të ujit-vaj, që përmirëson më tej atomizimin. Kjo rrit efikasitetin e djegies, duke rezultuar në një mënyrë të rëndësishme uljen e kostos së karburantit, e cila tejkalon kostot e emulsifikimit.
Teknologjia e përzierjes me ultratinguj është një proces inline, i cili mund të përshtatet lehtësisht në motorët ekzistues. Vetë motori kërkon nuk ka ndryshime.

Ultratinguj me energji është një mjet jo-kimik për neutralizimin e ujit të çakëllit. (Kliko per te zmadhuar!)

Klaster tejzanor me 120kW fuqinë e procesit

Teknologjia e emulsionit me ultratinguj

The Emulsifikimi tejzanor teknologjia bazohet në cavitation dhe përzjerje të lartë qethje. Valët me intensitet të lartë ultratinguj janë bashkuar në mesatare të lëngshme (përzierje të karburantit-ujit) dhe krijojnë madhësi të pikave në vargun nano dhe lejojnë prodhimin e emulsioneve dyfazore uji në vaj dhe vajin trefazor në ujë emulsione.

Instalimet në:

 • CHP – njësitë e kombinuara të ngrohjes dhe energjisë
 • gjeneratorë me naftë
 • stacionet e energjisë
 • anije detare
 • lokomotiva me naftë
 • retrofittable për të gjithë motorët me naftë
 • teknologjia në bord: vlefshmëria e lundrimit

Pajisjet me ultratinguj të rëndë

Hielscher furnizon detyra të rënda industriale tejzanor pajisje të cilat mund të përballojnë rrjedhat e larta të karburantit – edhe në viskozitete të larta. Homogenizers tejzanor Hielscher janë ndërtuar për 24/7 operacion në kushte të përafërt. Sistemet tona janë të përshtatshme për operatorët dhe kompakt, nuk kanë asnjë pjesë në lëvizje, janë të lehta për t'u instaluar dhe për të operuar dhe mezi kërkojnë mirëmbajtje.
Prodhimi i karburantit emulsioni tejzanor mund të kontrollohet në mënyrë të sigurt nëpërmjet PC ose kontrollin e shfletuesit, ndersa dy rrjedhjet e ndara te ujit dhe karburantit lejojne nje doze te sakte te raportit te ujit dhe karburantit dhe rregullimin / adaptimin e perzierjes se karburantit gjate operimit ne perputhje me ngarkesen aktuale / shpejtesine e motorit.

Ruani karburantin dhe reduktoni emetimet e NOx dhe blozave me karburantet emulsion të prodhuara ultrasonikisht!

Reduktimin e NOx

Emulsifikimi tejzanor lejon prodhimin e emulsionit të karburantit me ujë (Kliko për ta zmadhuar!)

7 x 1kW pushtet tejzanor për lëndë djegëse emulsioni

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues të fuqishëm për prodhimin e karburanteve të emulsionit

Emulsifikimi tejzanor i lëndëve djegëse uji

Letërsi / Referencat

 • Al-Iwayzy, Saddam H .; Yusaf, Talal; Al-Juboori, Raed A. (2014): Biokarburantet nga mikroalgat e freskëta të ujit Chlorella vulgaris (FWM-CV) për motorët me naftë. Energjitë 7/2014. 1829-1851.
 • Khan, Muhamed Yahaya; Karim, ZA Abdul; Hagos, Ftwi Yohaness; Aziz, A. Rashid A .; Tan, Isa M. (2014): Trendet aktuale në emulsionin e ujit në dizel si lëndë djegëse. Ditari shkencor botëror 2014.
 • Scarpete, Dan (2013): Diesel-Water Emulsion, një Karburanti Alterantive për Reduktimin e Emisioneve të Motorit të Diesel. Makineri, Teknologji, Materiale 7/2013. 13-16.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Aqua-karburante

Karburantet Aqua është një term që përdoret alternativ për karburantet emulsifikuara (të ashtuquajturat karburantet emulsion). Këto lloj karburantesh janë emulsione të përbërë nga uji dhe një lëndë djegëse e lëngshme, të tilla si nafta, karboni, gaz ose naftë. Emulsione janë një përzierje e veçantë e dy ose më shumë lëngjeve të pandryshueshëm që përbëjnë një fazë të vazhdueshme dhe të shpërndarë. tejzanor emulsification është një teknikë e fuqishme dhe e besueshme për të emulsifikuar uji dhe nafta (karburant, lëndë djegëse, naftë etj.) duke krijuar pikat e nanos. Sonication është në këtë mënyrë një teknologji inovative për djegie më të pastër dhe më efektive të karburanteve.

Emulsifiers tejzanor

Homogenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lyser sonik, ndarës me ultratinguj, mulli tejzanor, pirun, sonifier, shkatërrues i zërit, shpërndarës i qelizave, shpërndarës tejzanor, emulsifikues ose shpërndarës. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.