Shpërndarja tejzanor e Xanthan dhe Guar Gums

  • Materialet qethje-holluese të tilla si gomë xanthan dhe gomë guar janë përdorur gjerësisht si modifiers reologjike.
  • Në mënyrë që të përfitojnë plotësisht nga vetitë e gomës xanthan ose gomës guar, pluhurat duhet të shpërndahen në mënyrë uniforme në formulim.
  • Forcat intensive të qafës së lartë të ultrasonikës janë një metodë e besueshme për përzierjen e xanthan dhe gums guar në formulime homogjene të produktit.

Tejzanor Formulimi i Xanthan dhe Guar Gums

materiali:

Xanthan dhe guar gums janë përdorur shpesh si modifikues reologjike, trashese dhe stabilizues. Të dyja, gomë guar dhe gomë xanthan janë aditivët reologjike shumë ekonomike për shkak të kapacitetit të tyre të lartë të trashjes së ujit. Viskoziteti i gomave xanthan dhe solucioneve të gomës guar zvogëlohen me shkallë më të lartë të qethjes; kjo quhet qethje e hollë ose pseudoplastike. Kjo do të thotë që një produkt i nënshtruar ndaj qethjes, qoftë nga përzierja ose lëkundja, do të hollohet, por, sapo të hiqen forcat e prerjes, produkti do të rritet përsëri. Përdorimi i kombinuar i gomës xanthan dhe gomës guar tregon efektet synergetic që rezultojnë në një viskozitet edhe më efikas dhe më të shpejtë të ndërtuar.

Problem:

Për të integruar në mënyrë efikase dhe të shpejtë gomat e xanthan dhe gomë guar në formulime, p.sh. lëngje shpimi, ushqim ose kozmetikë, pluhurat duhet të shpërndahen homogjenisht dhe të përzier. Shpërndarësit dhe shpërndarësit konvencional shpesh arrijnë kufijtë e tyre kur bëhet fjalë për slurri të trashë me ngarkesa të mëdha grimcash. Grumbullimi i pluhurave, gjithashtu i referuar si “Peshku-Eyes”, rezultojnë në cilësi të ulëta të produktit pasi grimcat mund të përfshijnë karakteristikat e tyre vetëm në një gjendje të vetme të shpërndarë.

zgjidhja:

Forcat e qethjes me tejzanor janë një metodë e besueshme për të shpërndarë materialet e rrëshqitjes në rrëshirë. Ngarkesa të larta të grimcave, viskozitete te larta dhe volum i larte rrymat mund të përpunohen lehtësisht nga ultrasonication. Për prodhim komercial, homogjenizuesit tejzanor janë instaluar në linjë për përpunimin e vazhdueshëm të slurry. Ndërsa grimcat ushqehen direkt në cavitational zonë, një e besueshme dhe efikase dispersion është arritur.

Përzierja tejzanor ju kursen kohë dhe para!

Përparësitë:

  • Më pak lëndë e parë
  • Shpërndarje shumë uniforme
  • Produkte me cilësi të lartë
  • Shperndarje e shpejte
  • Ngarkesë e lartë e grimcave
  • viskozitete te larta

Përzierja tejzanor & shpërndarë

Kur valët intensive me ultratinguj nxiten në lëngje dhe slurri, presioni i lartë i alternuar dhe presioni i ulët gjenerojnë cavitation bubbles. Implosioni i këtyre fllusave krijon kushte ekstreme në vend – i ashtuquajtur pika të nxehta – që karakterizohen nga diferenca e presionit të lartë, temperaturat e larta deri në 6000K, normat e larta të ftohjes dhe avionët e lëngshëm deri në 280m / s. Këto forca të jashtëzakonshme tejzanor mund të përdoren në mënyrë efektive për aplikime të ndryshme të tilla si bluarje & bluarje, dispersions, emulsione dhe shpërbërje.
Gama e Hielscher e miksera tejzanor të lartë qethje ofron pajisje të përshtatshme nga laborator dhe R&Dtë plotë-industrial prodhimit. Disperser tejzanor mund të instalohet si sisteme në linjë për të përpunuar vëllime të larta me nivele të larta dispersioni. Ultrasonicators industriale si UIP4000, UIP10000 ose UIP16000 janë të dizajnuara për aplikime të rënda në ambjente të vështira – bindur nga fuqia dhe efikasiteti i tyre.

Disperzimi tejzanor përdoret për përzierjen e gomës xanthan në formulime. (Kliko per te zmadhuar!)

Gomë Xanthan

Guar gum është një modifikues i zakonshëm reologjik që mund të shpërndahet uniformisht nga sonication.

Guar gum

Ultrasonikë të energjisë për mulliri, shpërndarje, emulsifikim dhe sonokemi. (Kliko per te zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Për shkak të pronave të tyre të shkëlqyera si modifikues reologjik, gomë xanthan dhe gomë guar janë përdorur gjerësisht në sektorët e shumëfishtë industriale. Për të përfituar plotësisht nga karakteristikat e materialit të tyre, xanthan dhe çamçakëz guar duhet të jenë të përziera në mënyrë të barabartë në formulim. Ultratinguj është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të përgatitur një formulim homogjen laborator, bench-top dhe industrial shkallë. Sikurse xanthan dhe guar gums janë përdorur gjerësisht në shumë industri, gjithashtu ultrasonicators janë përdorur në industritë e shumëfishtë dhe janë shumë të rekomanduara për shkak të tyre qethje të lartë të shquar përzierjen.

Përdorimi i Xanthan Gum

Industria e derdhjes së naftës:

Përgatitja e lëngjeve të shpimit, industria e naftës përdorte gomë xanthan në sasi të mëdha, zakonisht për të thickened shpimit baltë. Këto lëngje shërbejnë për të transportuar lëndën e ngurtë të prerë nga shpimi i shpimit në sipërfaqe. Çamçakëz Xanthan ofron të shkëlqyera “fund të ulët” rheology. Viskoziteti i lëngut të shpimit rritet kur lëvizja zvogëlohet, duke lejuar që lëngu të ketë një qëndrueshmëri të lëngshme kur shpimi po ndodh dhe pastaj të shndërrohet në një substancë më të fortë kur shpimi është ndalur.

Industria ushqimore:

Xanthan çamçakëz është një aditiv i shpeshtë që përdoret në ushqime të përpunuara, siç janë salcat e salads, salcat, supat, dhe mallrat e pjekur. Gluteni mund të zëvëndësohet shkëlqyeshëm nga gomë xanthan. Prandaj, gomë xanthan është një përbërës i rëndësishëm në produktet pa gluten.

Industria kozmetike:

Në kozmetikë, gomë xanthan është përdorur për të përgatitur xhel e ujit, zakonisht në lidhje me argjila bentonite. Për shembull, është një thickener shumë tipik në shampo. Ajo përdoret gjithashtu në emulsione vaj-në-ujë për të stabilizuar pikat e naftës kundër bashkimit. Gjithashtu është i njohur për vetitë hidratuese të lëkurës.

Disperuesit me ultratinguj janë shumë efikas dhe shpesh i tejkalojnë agitatorët tradicionalë dhe miksera.

Dispersers tejzanor industriale

Përdorimi i Guar Gum

Industria ushqimore:

Industria ushqimore konsumon pjesën më të madhe të gomës guar (të njohur si shtues ushqimor E412) dhe shpesh janë për produktet pa gluten.

Industria e derdhjes së naftës:

Përveç çamçakës së xanthanës, gomës guar një modifikues reologjik që përdoret shpesh, duke ndërtuar viskozitet dhe ka një potencë shumë të mirë të trashjes së ujit. Përdorur si stabilizues, guar gum parandalon grimcat nga zgjidhja.

Industritë e tjera:

Degët e tjera të industrisë që përdorin gomën guar përfshijnë industrinë e tekstilit për sizing, finishing dhe shtypjen, industrinë e letrës për formimin e përmirësuar fletë, palosjen dhe sipërfaqen më të dendur për shtyp, industrinë eksplozive si agjent hidroizolues përzier me nitrat amonit dhe nitroglicerin, industria retardante zjarri si trashesi, dhe industritë e lidhura me nano-materiale p.sh. për të prodhuar nanopartikole argjendi ose ari, ose për të zhvilluar mekanizma inovative për shpërndarjen e barnave në industrinë farmaceutike.


Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Kërkesë informacioni

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.