Ultratinguj për shpërndarjen dhe bluarjen: Paint & pigmente

Ultratingulli i fuqisë është i mirënjohur për efektet e tij intensive dhe saktësisht të kontrollueshme të bluarjes dhe shpërndarjes. Kjo i bën homogjenizuesit tejzanor idealë për prodhimin e formulimeve të pastës së pigmentit dhe bojës. Ultrasonikët industrialë ofrojnë një shpërndarje shumë uniforme të madhësisë së grimcave në rrezet mikron dhe nano. Përpunoni rrjedha me vëllim të madh të viskoziteteve të larta me sonikatorë Hielscher për të arritur lagështim, shpërndarje, deagglomerim dhe bluarje homogjene!

Prodhimi i bojërave me ultratinguj

Përmirësimi i ngjyrave, ngjyrave dhe veshjeve tuaja me Sonication:

  • formulimi: Nëse viskozitet të lartë, ngarkesa të larta grimcash, me bazë ujore ose tretës – me ultrasonikë inline industriale Hielscher mund të përpunoni çdo formulim.
  • Micron- dhe Nano-Size: Forcat e larta të prerjes të krijuara nga kavitacioni akustik reduktojnë grimcat në diametër të vogël të grimcave dhe sigurojnë një shpërndarje uniforme. Rregullimi i parametrave të ultrazërit me kërkesat tuaja të grimcave dhe formulimit lejojnë një prodhim të besueshëm të pigmenteve me madhësi nano.
  • Prona optike: Për të marrë vetitë e sakta optike, madhësia e grimcave të pigmentit duhet të kontrollohet. Zakonisht, opaciteti lidhet me madhësinë e grimcave: sa më e imët të jetë madhësia e grimcave, aq më shumë errësirë. Për shembull, TiO2 përpunohet në mënyrë specifike në një madhësi grimcash prej 0,20 deri në 0,3 mikron, që është afërsisht e barabartë me gjysmën e gjatësisë valore të dritës. Ultratingulli redukton pigmentet TiO2 në madhësinë e tyre optimale, në mënyrë që të arrihet fshehja përfundimtare.
  • Grimcat me performancë të lartë: Përmasat më të vogla të grimcave rezultojnë në ngopje më të madhe të ngjyrave, konsistencë të ngjyrave dhe stabilitet. Forcat intensive, por saktësisht të kontrollueshme të ultrazërit lejojnë prodhimin e nano-grimcave të modifikuara dhe të funksionalizuara, të tilla si grimcat e veshura, SWNT, MWCNT dhe grimcat e mbështjelljes së bërthamës. Grimca të tilla shfaqin karakteristika unike dhe i ngrenë bojërat ose formulimet e veshjes në një nivel të ri cilësie dhe funksionaliteti (p.sh. rezistenca ndaj rrezeve ultraviolet, rezistenca ndaj gërvishtjeve, forca, ngjitshmëria, rezistencë e lartë ndaj nxehtësisë, reflektim infra të kuqe dhe diellore).
  • Grimcat e modifikuara: Pigmentet e modifikuara sipërfaqësore kanë viskozitet shumë të ulët në ngarkesa të larta të pigmentit (2.5cP në 10% të ngurtë), qëndrueshmëri superiore të pezullimit dhe pastërti të lartë. Funksionalizimi i grimcave me ndihmën tejzanor e bën të thjeshtë sintetizimin e pigmenteve me performancë të lartë me karakteristika të veçanta.

 

Videoja po demonstron shpërndarjen tejzanor të ngjyrës së kuqe duke përdorur UP400St me një sondë 22 mm S24d.

Shpërndarja tejzanor me ngjyrën e kuqe duke përdorur UP400St

Miniatura e videos

Pastat e pigmentit bluhen dhe shpërndahen duke përdorur kavitacion me ultratinguj dhe forca me prerje të lartë

Përpunimi me ultratinguj është një metodë e fuqishme për bluarjen dhe shpërndarjen e pastave të pigmentit.

Kërkesë informacioni

Përdor ultrasonics për prodhimin e

  • formulimet përfundimtare
  • copa master të ngjyrës së pigmentit
  • grimcat e rafinimit pas mullimit konvencional

 

Pastat e pigmentit bluhen dhe shpërndahen duke përdorur kavitacion me ultratinguj dhe forcat me prerje të lartë tregojnë një reduktim të konsiderueshëm të madhësisë dhe shpërndarje uniforme.

Pastat e pigmentit bluhen dhe shpërndahen duke përdorur kavitacion me ultratinguj dhe forcat me prerje të lartë tregojnë një reduktim të konsiderueshëm të madhësisë dhe shpërndarje uniforme. Grafiku i mësipërm tregon zvogëlimin në rritje të madhësisë me rritjen e energjisë tejzanor.

 

Për prodhimin e bojës, përbërësit si pigmentet, lidhësit/formuesit e filmit, holluesit/tretësit, rrëshirat, mbushësit dhe aditivët duhet të përzihen së bashku në një formulim homogjen. Pigmentet janë përbërësi përcaktues që i jep ngjyrën bojës. Pigmenti i bardhë më i rëndësishëm është TiO2, i cili duhet të bluhet në një madhësi optimale të grimcave midis 0.2 dhe 0.3 mikron në diametër për të treguar shkallën e dëshiruar të bardhësisë, shkëlqimit, errësirës dhe një indeks shumë të lartë thyes. Forcat e prerjes tejzanor sigurojnë një deagglomerim dhe shpërndarje shumë efektive dhe me efekt energjie të grimcave TiO2 (shih imazhin më poshtë).

Ultratingulli duke përdorur UIP1000hdT rezulton në një shpërndarje të imët të nanogrimcave TiO2 (Aeroxide P25)

TEM i suspensionit të nanogrimcave TiO2 të shpërndarë në mënyrë ultrasonike me përqendrime të ndryshme të ngurta. Sonication është kryer duke përdorur tejzanor UIP1000hdT
Majtas: input i energjisë tejzanor 1,8 × 105 J/L – Djathtas: Hyrja e energjisë tejzanor 5,4 × 105 J/L
(Studim dhe imazhe: ©Fasaki et al., 2012)

 
Frezimi dhe shpërndarja me ultratinguj përmirësojnë cilësinë e bojës duke përmirësuar forcën e ngjyrës, densitetin, imtësinë e bluarjes, shpërndarjen dhe reologjinë e saj.

tejzanor shpërndarë & Kushtet e bluarjes

Cilësia e bojrave dhe veshjeve mbështetet në shpërndarjen homogjene të pigmenteve. Hielscher Ultrasonics siguron pajisje efektive për bluarje dhe bluarje për shpërndarjen e bojës, veçanërisht për formulimet me ngarkesë të lartë pigmenti. Mekanizmi i dispersuesve tejzanor për aplikimet e bluarjes, bluarjes, deagglomerimit dhe dispersionit bazohet kryesisht në parimin e prerjes të krijuar nga kavitacioni tejzanor. Forcat prerëse kavitacionale të nevojshme për shpërbërjen e grimcave krijohen nga ndryshimet e presionit të lartë, pikat e nxehta lokale dhe avionët e lëngshëm, gjë që rezulton në ndarjen e grimcave nga përplasja ndërmjet grimcave.
Dispersuesit industrialë tejzanor si UIP16000hdT me 16,000 vat për sondë tejzanor kanë aftësinë për të përpunuar rryma me volum të lartë të bojrave dhe veshjeve.


Ultrasonikë të energjisë për bluarjen, bluarjen dhe shpërndarjen e pigmenteve, bojës dhe ngjyrave. (Kliko per te zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor: 7x UIP1000hdT

Bojë me shkumës të shpërndarë në mënyrë tejzanor në grindometër tregon deagglomerim të plotë dhe shpërndarje homogjene të grimcave

Bojë me shkumës me zë në grindometër demonstron deagglomerimin e përkryer uniform dhe shpërndarjen e madhësisë së grimcave të pigmenteve

 

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

 

Shpërndarja e nanoparticeve

Bluarja dhe shpërndarja me tejzanor është shpesh metoda e vetme për të përpunuar nano-grimcat në mënyrë efikase në mënyrë që të përftohen grimcat primare të shpërndara. Një madhësi e vogël e grimcave primare rezulton në një sipërfaqe të madhe dhe lidhet me shprehjen e karakteristikave dhe funksionaliteteve unike të grimcave. Në të njëjtën kohë, një madhësi më e vogël e grimcave shoqërohet me një energji të lartë sipërfaqësore për grumbullim dhe reaktivitet më të rëndë, në mënyrë që forcat intensive të shpërndarjes tejzanor të kërkohen për të shpërndarë në mënyrë homogjene grimcat nano në formulim.
Për më tepër, një trajtim sipërfaqësor me ultratinguj mund të modifikojë grimcat nano, gjë që çon në përmirësimin e shpërndarjes, stabilitetit të shpërndarjes, hidrofobisë dhe karakteristikave të tjera.
Studiuesit kanë rekomanduar metodën e shpërndarjes tejzanor për nano grimcat si zgjidhje të preferuar, “sepse materiali i shpërndarë me metodën tejzanor është shumë më i pastër se ai i prodhuar nga bluarja e rruaza.” [Kim et al. 2010].

Tejzanor Shpërndarja e UV Ink Zi: Ultratinguj rezulton në një shpërndarje homogjene gjobë (Kliko për ta zmadhuar!)

UV-Black Pigments: Para dhe Pas Ultrasonication

Teknika tejzanor dispersionit ka shumë përparësi në krahasim me teknologjitë tradicionale të bluarjes si mullinj me tre rrotulla, top ose media. (Kliko per te zmadhuar!)

Teknika e dispersionit tejzanor ka shumë përparësi në krahasim me teknologjitë tradicionale të bluarjes si mullinjtë me tre rrotullime, top ose media.

Lexoni më shumë rreth homogjenizimit tejzanor dhe shpërndarjes së pigmenteve dhe ngjyruesve për masterbatches dhe formulimet e bojës!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me homogjenizuesit tejzanor, aplikacionet e shpërndarjes dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të lidhur me pigmentin dhe t'ju ofrojmë një shpërndarës tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Caution: Video "duration" is missing

Hielscher SonoStation e bën të lehtë sonikimin e grupeve të madhësisë së mesme duke përdorur një reaktor me qeliza rrjedhëse.
SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë zgavër progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë qelizash me rrjedhje tejzanor.

Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.