Homogjenizues me bojë me performancë të lartë

Përzierësit tejzanor janë një mjet i besueshëm për të homogjenizuar, shpërndarë dhe emulsifikuar bojërat e lëngëta dhe formulimet e pigmentit. Homogjenizuesit tejzanor jo vetëm që prodhojnë emulsione dhe dispersione të njëtrajtshme të bojës shumë të qëndrueshme, por edhe për bluarjen dhe bluarjen e pigmenteve, nanomaterialeve dhe grimcave kryesore. Për shkak të rezultateve të shkëlqyera të dispersionit dhe bluarjes, homogjenizuesit tejzanor zbatohen nga industria e bojës si një nga teknikat më të sofistikuara të përzierjes së pastave të bojës dhe pigmentit.

Homogjenizimi i bojërave, shpërndarja dhe emulsioni

Pluhur i pigmentit blu përpara shpërndarjes tejzanor në një formulë bojë Homogjenizimi zbatohet për të zvogëluar madhësinë e grimcave të trupave të ngurtë ose pikave në mënyrë që të lehtësohet prodhimi i emulsioneve dhe shpërndarjeve të qëndrueshme me cilësi të lartë. Në formulimin e bojrave, veshjeve dhe bojrave, një madhësi unike e grimcave është thelbësore për rezultate të barabarta në ngjyrosje, sjellje të aplikimit dhe funksionalitetin e formulës së bojës ose veshjes.

Homogjenizuesit me bojë tejzanor për formulimet e shpërndarjes dhe emulsionit

Përzierësit tejzanor me prerje të lartë janë ideale për homogjenizim, emulsifikim dhe zbatime të tretjes, ku madhësia e grimcave ose pikave dhe shpërndarja uniforme janë kritike për performancën dhe cilësinë e bojës.
Ultrasonikimi është teknologjia e preferuar e homogjenizimit, pasi që kavitimi akustik intensiv i ultrazërit me fuqi të lartë është në gjendje të thyejë molekulat me besueshmëri deri në një shpërndarje uniforme të grimcave në mikron dhe nano-diapazonin. Homogjenizimi tejzanor është teknika më e sofistikuar për të prodhuar grimca me madhësi nano dhe mikron. Madhësia e grimcave (p.sh., pigmentet, vajrat, dyllët, aditivët etj.) Mund të rregullohen individualisht duke aplikuar sasinë e duhur të intensitetit tejzanor.
Për më tepër, shpërndarja tejzanor mund të çojë në modifikim sipërfaqësor të pigmenteve duke rezultuar në një rritje të ndjeshme të qëndrueshmërisë së shpërndarjes.

Kërkesë informacioni

Videoja po demonstron shpërndarjen tejzanor të ngjyrës së kuqe duke përdorur UP400St me një sondë 22 mm S24d.

Shpërndarja tejzanor me ngjyrën e kuqe duke përdorur UP400St

Miniatura e videos

Ekografia me fuqi të lartë është një teknikë e besueshme shpërndarjeje dhe bluarjeje e lagësht e aplikuar për prodhimin e bojrave, veshjeve me performancë të lartë dhe llaqeve.

procesor industriale tejzanor UIP16000 (16kW) për prodhimin e bojrave dhe nanofillerave

Homogjenizues me ngjyra ultrasonike për

 • bojra me bazë uji
 • ngjyra të bazuara në tretës
 • bojra emulsioni
 • bojrat e shpërndarjes
 • shpërndarjet e latexit
 • emulsione dylli
 • ngarkesa të larta me pigment
 • ngjyra bojë emulsioni
 • suspoemulsione (përzierje e pezullimit dhe emulsionit)
 • veshje me performancë të lartë
 • llaqe
 • formulimet polimer
 • smalt
 • aditivë nano-grimcash
 • Grimca gërryese
 • polimerizimi mini-emulsioni

Shpërndarja tejzanor e nanofillerave

Mbushësit me madhësi nano përfshihen në veshje të tilla si polimere ose rrëshira. Nanofillerat e tillë mund të përmirësojnë ndjeshëm vetitë mekanike, p.sh. rezistencën UV, rezistencën ndaj gërvishtjeve, ngurtësinë dhe rezistencën / rezistencën në tërheqje të materialeve të caktuara. Dallimi kryesor midis mbushësve konvencionalë të madhësisë së mikronit dhe mbushësve të madhësisë nano është raporti i lartë specifik i sipërfaqes dhe kështu karakteristikat e ndryshuara të nanofillerave. Nanomaterialet (p.sh. mbushësit në shkallë nano) duhet të shpërndahen në mënyrë uniforme në një formulim bojë ose veshje, në mënyrë që zona e plotë e sipërfaqes të ndërveprojë me matricën e saj përreth. Vetëm kur shpërndahen si nano-grimca të shpërndara, nanofillerat mund të shprehin vetitë e tyre të jashtëzakonshme materiale. Homogjenizuesit dhe shpërndarësit tejzanor janë teknologjia superiore e përzierjes për të çvendosur, deagglomeratuar dhe shpërndarë në mënyrë të barabartë nanopjesëzat si nanofillerat në një matricë (p.sh. polimerë, epoksi ose rrëshira). Meqenëse forcat tejzanore të prerjes thyejnë lidhjet ndër-grimcash, çdo grimcë shpërndahet në matricë dhe mbyll vetitë e saj të plota. Në këtë mënyrë, shpërndarja tejzanor dhe homogjenizimi është metoda më e besueshme për prodhimin e veshjeve me performancë të lartë.

Teknika tejzanor dispersionit ka shumë përparësi në krahasim me teknologjitë tradicionale të bluarjes si mullinj me tre rrotulla, top ose media. (Kliko per te zmadhuar!)

Teknika e dispersionit tejzanor ka shumë përparësi në krahasim me teknologjitë tradicionale të bluarjes si mullinjtë me tre rrotullime, top ose media.

 

Shpërndarja tejzanor e emulsionit Latex

Megjithëse bojërat me latex nuk janë formulimi më i komplikuar i bojës për tu përgatitur, përsëri duhet përgatitur me kujdes dhe të gjithë përbërësit e një formulimi latex duhet të shtohen në një renditje të zgjedhur. Në hapin e parë të përgatitjes, përgatitet një pezullim bazë i bojës. Prandaj, pigmentet shpërndahen në ujë me agjentë lagës, agjentë antifoaming dhe aditivë të tjerë të kërkuar për recetën specifike të formulimit. Pigmentet e dioksidit të titanit (TiO2) zakonisht shpërndahen së pari dhe më pas shtohen pigmentet zgjeruese. Për shumicën e formulave, renditja dhe masa e shtimit të këtyre përbërjeve është një faktor thelbësor, që ndikon në cilësi. Kryesisht, mikserët e rrotullimit të tehut me shpejtësi të lartë, të cilat janë metoda më konvencionale e emulsifikimit latex, përdoren për lagështimin dhe shpërndarjen e grimcave. Me fletë ose mikse rrotulluese, përzierja e një formule bazë të qëndrueshme është një përpjekje që kërkon kohë. Më pas, emulsioni latex shtohet në përzierje dhe përfshihet nga një nivel dukshëm më i ulët i energjisë së përzierjes. Emulsionet latex janë të prirura të bashkohen ose prishen dhe kërkojnë kushte të lehta homogjenizuese. Trashësit tashmë të shpërndarë janë shtuar më pas për të rregulluar viskozitetin e emulsionit përfundimtar të bojës latex në një qëndrueshmëri të dëshiruar.
Shpërndarësi tejzanor mund të trajtojë lehtësisht dhe në mënyrë të besueshme përgatitjen e emulsioneve latex. Meqenëse energjia e sonifikimit dhe në këtë mënyrë intensiteti i shpërndarjes mund të rregullohet me emuslifikimin dhe homogjenizimin e hapave të ndryshëm të përgatitjes, një dekompozim i përbërësve ose thyerja e emulsionit latex mund të parandalohet me besueshmëri. Shpërndarja tejzanor është një teknikë e provuar për lagështimin e plotë të pluhurit. Rendi i shtimit të materialeve, etj mund të ndryshohet në kërkesat e formulimit. Hyrja tejzanor e energjisë e rregulluar në mënyrë ideale lejon shprehjen e plotë të ngjyrosjes së pigmenteve dhe rezulton në një bojë emulsioni latex me cilësi të lartë.
Meqenëse shpërndarësi tejzanor me qelizë rrjedhëse është i mbyllur, nuk ndodhin ajrosje ose shkumëzime të padëshiruara. Ultrasonicator ofron avantazhin e fuqishëm dhe të besueshëm, të lehtë dhe të sigurt për të vepruar, duke patur cikle më të shkurtër të grupeve dhe procedura më të thjeshta të formulimit. Edhe me një ultrasonicator të nivelit të lartë në konfigurimin e rrjedhës, kapacitetet e konsiderueshme të prodhimit mund të përpunohen në mënyrë efikase dhe me kosto efikase.

Rezultatet e shpërndarjes me ultratinguj rezultojnë në shpërndarje shumë të ngushtë të grimcave.

Para dhe pas sonication: Kurbë e gjelbër tregon madhësinë e grimcave para sonication, kurba e kuqe është shpërndarja e madhësisë së grimcave silicë shpërndarë ultrasonically.

Shpërndarja tejzanor e emulsioneve të dylli

Emulsionet dhe shpërndarjet e dyllit janë aditivë të formuluar të bërë nga grimca dylli të imëta dhe të stabilizuara, të shpërndara në mënyrë homogjene në ujë. Kur dylli shpërndahet si pika nano me një shpërndarje pikash shumë homogjene, merret një emulsione dylli i qëndrueshëm. Homogjenizuesit tejzanor gjenerojnë forca intensive të prerjes dhe janë sisteme shpërndarëse të besueshme dhe të fuqishme për të prodhuar nano-emulsione dylli të qëndrueshme.
Lexoni më shumë rreth emulsionit tejzanor të dyllit!

Shpërndarësit tejzanor përdoren për të shpërndarë bojëra dhe pigmente

Shpërndarës tejzanor me qelizë të rrjedhës së qelqit për të shfaqur homogjenizimin e bojës së kuqe

Tejzanor Shpërndarja e UV Ink Zi: Ultratinguj rezulton në një shpërndarje homogjene gjobë (Kliko për ta zmadhuar!)

UV-Black Pigments: Para dhe Pas Ultrasonication

Kërkesë informacioni

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë për formulimet e bojrave

Homogjenizuesit, shpërndarësit, emulguesit dhe mullinjtë Hielscher Ultrasonics përdoren në prodhimin industrial të bojrave dhe veshjeve me performancë të lartë. Me energjinë intensive të frekuencës ultratinguj, homogjenizuesit tejzanor krijojnë forca shumë të larta të prerjes, turbulenca dhe forca shkatërruese. Këto forca jashtëzakonisht intensive ultrasonike çiftëzojnë ndikimin e kërkuar në slurret e lëngshme të ngurta për të shpërndarë dhe grimcat e mullirit në madhësinë dhe funksionimin e dëshiruar.

Mulliri tejzanor i ngarkesave me fortësi të lartë

Sistemet inline tejzanor mund të trajtojnë me lehtësi përqendrime shumë të larta të ngurta. Për sa kohë që ngarkesa e grimcave të slurit është në rangun e të qenit i pompueshëm dhe mund të ushqehet përmes qelizës ultrasonike të rrjedhës, homogjenizuesit tejzanor industrialë të Hielscher-it mund të përpunojnë në mënyrë të besueshme çdo lloj slurri shumë të trashë dhe ngjitës. Mulliri tejzanor i lagësht zbatohet zakonisht në mënyrë që të përgatiten tufa master të pigmenteve me madhësi mikron dhe nano. Aftësia e trajtimit të ngarkesave të tilla të larta të ngurta edhe të grimcave gërryese i bën homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë teknologjinë më efikase dhe efikase të bluarjes së pigmenteve dhe grimcave nano.

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

Nxituesit e rezervuarëve tejzanor dhe reaktorët e rrjedhës

Konfigurimi i homogjenizimit tejzanor SonoStation përbëhet nga shpërndarës tejzanor, nxitës, pompë dhe rezervuar. Është një konfigurim i plotë me çelës për përzierjen e aplikacioneve. Formulimet e bojës mund të përzihen në rezervuarë ose tufa të hapura, në të cilat futen një ose më shumë sonda tejzanor. Përzierja e kontejnerëve të hapur duke përdorur një konfigurim si Hielscher SonoStation (shih fotografi majtas) është një konfigurim ideal për të shpërndarë vëllimet e përmasave të mesme të formulimeve të viskozës së ulët deri të mesme. Për qarkullim të vëllimit të lartë, aplikime intensive të grimcave primare të mullirit dhe thyerjes, si dhe për slurret dhe pastat me viskozë të lartë, një reaktor tejzanor me presion është vendosja e zgjedhjes.
Një enë e hapur siç është një rezervuar nuk mund të jetë nën presion dhe as nuk është ideale për përpunimin uniform të vëllimeve më të mëdha dhe / ose shumë të trashë. Një reaktor tejzanor i rrjedhës mund të shtypet deri në disa baro. Vendosja e presionit gjatë zërit intensifikon kavitacionin akustik dhe në këtë mënyrë forcat e prerjes dhe shpërndarjen / mullirin / efektet homogjenizuese të ultrazërit. Në të njëjtën kohë, të gjitha bojërat ose pigmentet futen në mënyrë të njëtrajtshme në reaktor: duke pasur të njëjtën kohë qëndrimi dhe duke u përpunuar nën të njëjtat kushte ultrasonike, arrihet një rezultat shpërndarje / mulliri shumë homogjene. Trajtimi shumë i njëtrajtshëm nën forcat intensive tejzanor rezulton në produkte superiore të bojës.
Hielscher Ultrasonics ofron gamën e plotë të procesorit ultrasonik me performancë të lartë me konfigurime rezervuarësh dhe reaktorësh që ju furnizojnë me pajisjet ideale për shpërndarjen tejzanor për prodhimin tuaj të bojës.

Shpërndarësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë shpërndarësin më të përshtatshëm tejzanor për formulimet tuaja të bojës, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi shpërndarëse tejzanor më të fuqishme ose duke grumbulluar disa ultrasonicatorë paralelisht. Me UIP16000, Hielscher ofron shpërndarësin më të fuqishëm tejzanor në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e shpërndarjes tejzanor dhe bluarjes me lagështi të pastave të pigmenteve, bojrave dhe polimerëve.
Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Amplituda të larta janë thelbësore kur bëhet fjalë për aplikime me ultratinguj me fuqi të lartë siç janë nano-shpërndarjet, sinteza e nano-grimcave, bluarja e grimcave primare dhe mini-emulsionet.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të trajtuar pigmentet dhe pluhurin tuaj në kushtet më efektive tejzanor. Sonifikimi optimal për rezultatet më të mira të shpërndarjes!

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht të njëjtën prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të përmirësojë prodhimin tuaj të bojës dhe pigmentit.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë natyrore e shpërndarësve të performancës së lartë të Hielscher. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja për përpunimin e bojës.

Videoja tregon shpërndarjen shumë efikase të karbonit të zi. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP200St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi të vogla dhe të mesme të dispersioneve me cilësi të lartë. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për shpërndarje të vazhdueshme në linjë.

Ultrasonicator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Cili është ndryshimi midis shpërndarjeve dhe emulsioneve

Përkufizimi i shpërndarjes:
A dispersion është një sistem në të cilin grimcat e shpërndara të një materiali shpërndahen në një fazë të vazhdueshme të një materiali tjetër. Të dy fazat mund të jenë në gjendje të njëjtë ose të ndryshme të materies.
Dallohen lloje të ndryshme të shpërndarjeve. Faktorët dallues janë për shembull raporti i madhësisë së grimcave të grimcave të shpërndara në lidhje me grimcat e fazës së vazhdueshme, pavarësisht nëse ndodh reshja, dhe prania e lëvizjes Brownian. Në përgjithësi, shpërndarjet e grimcave mjaft të mëdha për sedimentimin quhen pezullime, ndërsa ato të grimcave më të vogla quhen koloid dhe tretësira. Emulsioni është një nën-lloj specifik i shpërndarjes, ku dy lëngje të papërzier (dy faza të së njëjtës gjendje) shpërndahen në njëri-tjetrin.
Përkufizimi i emulsionit:
emulsione janë sisteme të lëngëta të paktën dy lëngjeve të papërzier, ku njëri prej lëngjeve shpërndahet në tjetrin si pika të vogla. Faza e pikave të vogla, të shpërndara quhet faza e shpërndarë ose e brendshme, ndërsa faza tjetër quhet faza e vazhdueshme ose e jashtme. Ekzistojnë dy lloje kryesore të emulsioneve, të cilat dallohen midis: Emulsioneve vaj-në-ujë (O / W) dhe ujë-në-vaj (W / O). Në emulsionin vaj në ujë (O / W), faza e brendshme është një vaj ose lëng i përzier me vaj dhe faza e jashtme është uji ose një lëng i tretshëm me ujë. Në emulsionin ujë në vaj (W / O), faza e brendshme është lëngu i ngjashëm me ujin, ndërsa faza e jashtme është lëngu i ngjashëm me vajin.
Shumica e emulsioneve kërkojnë një agjent emulsifikues, të njohur si stabilizues ose surfaktant. Madhësia e pikave luan gjithashtu një rol vendimtar në lidhje me stabilitetin e emulsionit. Sa më e vogël të jetë madhësia e pikave, aq më i qëndrueshëm është emulsioni.


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.