Power-Ultratinguj për të avancuar Microbial stabilitet të Bojra

 • Përkeqësimi mikrobial mund të dëmtojë formulimin e bojës me ujë dhe tretës.
 • Rregulloret mjedisore kufizojnë përdorimin e biocideve. Sonication është një metodë efektive për ruajtjen e ngjyrave të përshtatshme për mjedisin.
 • Ultratinguj me energji lejon edhe riciklimin e bojrave dhe veshjeve të prishura mikrobike.

Ruajtja e bojës me ultratinguj

Ruajtja e bojës përfshin parandalimin e rritjes së baktereve dhe mikroorganizmave të tjerë. Në përgjithësi, biocidet i shtohen formulimit të bojës për të vrarë mikrobet. Me rritjen e kërkesës për ngjyra të qëndrueshme, jo toksike, miqësore me mjedisin, sot formulimet e bojërave prodhohen me nivele më të ulëta të VOCs dhe shpesh kanë një përmbajtje më të lartë të ujit. Si pengesë, këto formulime të qëndrueshme janë dukshëm më të ndjeshme për prishjen dhe përkeqësimin e mikrobieve.
Ultratinguj me energji është një metodë e gjelbër e ruajtjes së bojrave dhe veshjeve. Shkatërrimi efektiv i qelizave dhe liza e mikrobeve ndihmon në prodhimin e bojrave me përmbajtje të ulët VOC dhe biocide – edhe pse me një afat të gjatë ruajtjeje dhe stabilitet të mirë të produktit.

Përkeqësimi mikrobik i bojës

Bojra me ujë dhe tretës përdoren për tiparet e tyre dekorative dhe mbrojtëse. Sidomos sistemet me ujë janë të ndjeshëm ndaj biodeterioritetit mikrobial.
Meqenëse rregulloret mjedisore bëhen gjithnjë e më të rrepta, sasia e biocideve në ngjyra duhet zvogëluar, pasi që këto biocide mund të jenë të dëmshme për mjedisin dhe shëndetin e njeriut. Prandaj, rregulloret mjedisore kanë kufizuar në masë të madhe përdorimin e biocideve. Biocidet përdoren për të parandaluar dhe zvogëluar prishjen e mikrobeve të bojrave dhe veshjeve. Ato lejojnë një kapacitet shumë më të gjatë të ruajtjes dhe ruajtjen e produktit të bojës. Për shkak të përdorimit të reduktuar të biocideve, kërkohet një metodë alternative e ruajtjes.
Ultratinguj me energji është një teknikë e njohur e ndërprerjes dhe ruajtjes së qelizave dhe është treguar të reduktojë / zëvendësojë përdorimin e kimikateve të ashpra antimikrobike.

Pasojat e shpërbërjes mikrobike

Ndotja e bojës shkaktohet nga rritja dhe / ose futja e qelizave mikrobike të padëshiruara në formulim dhe mund të rezultojë në degradimin e mëposhtëm:

 • njollë
 • nxjerrje gazi
 • malodour
 • humbja e viskozitetit
 • ropiness, myk, zhul
 • faza ndarje

Stabiliteti mikrobik i bojrave është një tipar i rëndësishëm i cilësisë pasi që çdo rritje e tillë në produktin e konservuar është i njohur për të përkeqësuar përdorimin e tij funksional. Ultratinguj me energji ju ndihmon për të përmirësuar stabilitetin mikrobik dhe kinetik të formulimit të bojës tuaj!

Riciklimi tejzanor i ngjyrave mikrobike të përkeqësuar

Nëse bojrat tashmë janë kthyer keq për shkak të ruajtjes së pamjaftueshme, sonication ju jep mundësinë për të ricikluar ngjyra dhe veshje në lagështirë. Kur bojrat dhe veshjet e kanë tejkaluar periudhën e ruajtjes së tyre, formulimi mund të rinovohet me sonication. Paqëndrueshmëria dhe prishja e formulimit mund të përmbyset: Sonication intensive prish mikrobet, ruan dhe stabilizon formulimin në mënyrë që bojë të kthehet në një produkt të shitshëm. Produkti i ricikluar mund të futet në rrjedhën e formulimit dhe të konsultohet për shitje, përsëri.
Ky proces i thjeshtë ju jep mundësinë për të ricikluar formulimet e përkeqësuara të bojës që parandalojnë humbjet ekonomike për shkak të prishjes (duke përfshirë kostot e hedhjes së mbeturinave).

Përfitimet e ultratingullit të energjisë:

Nje hap – efekte të shumëfishta

 • Ultratinguj me energji ruan formulimin tuaj të bojës duke prishur mikrobet, kërpudhat dhe algat
 • Mullinj ultratinguj, shpërndanë & deagglomerates grimcave të mikron dhe nano-size
 • Sonication ndihmon në degazimin e formulimit
 • Riciklimi i produkteve të prishura që kanë tejkaluar periudhën e ruajtjes së tyre

Të marrë një homogjen dhe i qëndrueshëm formulim bojë me ultratinguj të fuqisë!

Një pajisje për të përfunduar 3 Hapat e Procesit

Sonication është një teknikë shumë e shkathët e përpunimit. Një homogenizues tejzanor i instaluar mund të plotësojë tri hapa të procesit:

Energji Industriale me ultratinguj

Hielscher-së Pajisjet industriale tejzanor mund të instalohet lehtësisht dhe retro-montuar në objektet ekzistuese të prodhimit. Për transmetimet e larta, njësitë tona të fuqishme tejzanor përdoren më së shumti si sisteme inline. Formulimi i bojës mund të ushqehet ose nëpërmjet një instalimi me një kalim ose me një recirkulacion. Numri i kalon përmes spotit të nxehtë cavitational në reaktorin tejzanor mund të përshtatet me produktin dhe kërkesat specifike.
Sistemet tejzanor të Hielscher si UIP2000hdT, UIP4000, UIP10000 ose UIP16000 mund të grumbullohen në mënyrë që të mos ketë pothuajse asnjë kufizim në kapacitetin prodhues.
Të gjithë sonicators janë ndërtuar për të drejtuar 24/7 dhe kanë nevojë për mirëmbajtje shumë pak. Dhomat e reaktorit janë të lehtë për t'u pastruar për shkak të një gjeometri të thjeshtë dhe pastruesit tejzanor që është në vend (CIP).

Procesor i fuqishëm industrial tejzanor UIP16000 për proceset e kërkuar (Kliko për ta zmadhuar!)

Ultrasonicator me peshë të rëndë UIP16000 (16kW)

Kërkesë informacioni

Sonication intensive ndihmon për të parandaluar prishjen e mikrobeve të bojrave dhe veshjeve në gjendjen e lagësht.

Ultratinguj për ruajtjen e bojës: UIP1500hd

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

 • Downey, A. (2012): Përdorimi i biocideve në ruajtjen e bojës. Në: HW Rossmoore: Doracak për biocid dhe përdorim konservues. Springer Sci 2012.
 • Ishfaq, S .; Ali, N., Tauseef, I., Khan Khattak, MN; Khan Shinwari, Z .; Ali; IM (2015): Analiza e degradimit të bojrave nga speciet fungale dhe bakterore. Pak. J. e Bot., 47/2, 2015. 753-760.
 • Obidi, OF; Aboaba, OO; Makanjuola, MS; Nwachukwu, SCU (2009): Vlerësimi mikrobial dhe përkeqësimi i bojrave dhe bojrave. J. Environ. Biol. 30 (5), 835-840 (2009).
 • Ravikumar, HR; Rao, SS; Karigar, CS (2012): Biodegradimi i bojrave: një status aktual. Indian J. Sci. Teknologjisë. 5/1, 2012. 1977-1987.


Fakte të vlefshme

Pigment dispersion

 1. Veting: Pluhuri i pigmentit të thatë duhet të laget. Gjatë lagështimit, sipërfaqja e grimcave të pigmentit dhe aglomerateve janë të veshura me lëng.
 2. Deagglomeration / Separation: Aggregates dhe aglomerates duhet të jetë i prishur, kështu që sipërfaqja e çdo grimce individuale është e mbuluar me lëng. Ultratinguj me energji është një mjet shumë efektiv për të mulli, shpërndaj dhe deagglomerate grimcave në një formulim homogjen. Për më tepër, sonication promovon degassing e formulimit.
 3. Stabilizimi: Formulimi është stabilizuar për të ruajtur madhësinë e grimcave. Një efektiv bluarje dhe shpërndarë metoda asstists një shpërndarje të qëndrueshme të madhësisë së grimcave dhe stabilizimin gjatë ruajtjes.

Shkatërrimi mikrobik

Organet Gram-negative që gjenden zakonisht në bojërat e ndotura me ujë përfshijnë Pseudomonas sp., Enterobacter sp., Proteus sp., Micrococcus sp. dhe Aerobacter sp.
Organizma Gram-pozitiv të Bacillus sp. mund të gjenden edhe në bojë të kontaminuar. Llojet më të zakonshme të kërpudhave të gjetura në filmat e ndotur të bojërave të thatë janë Aureobasidium, Alternaria, Aspergillus, Cladosporium dhe Penicillium.
Me rritjen e kërkesës për ngjyra të qëndrueshme, jo toksike, miqësore me mjedisin, bojërat janë formuluar me nivele më të ulëta të VOCs dhe shpesh kanë një përmbajtje më të lartë të ujit.
Ngjyrave më pak toksike, të pranueshme për mjedisin, kanë tendencë të kenë një afat më pak të qëndrueshëm dhe tregojnë rritje të incidencës së infeksionit mikrobik.
Prishja mikrobiologjike e veshjeve të sipërfaqes ujore mund të rezultojë në humbje të rëndë ekonomike për prodhuesit.
Efektet e aktivitetit bakterial dhe kërpudhore janë humbja e viskozitetit, gazi, keqdashja dhe degradimi i dukshëm. Përveç kësaj, ngjyrosja e shkaktuar nga enzimat e prodhuara në mikrob mund të çojë në ndryshime në produkt gjatë procesit të formulimit. Humbja e viskozitetit të formulimit të bojës mund të vërehet shpesh si pasojë e ndarjes së agjentëve të trashjes celulozike.

Formulat e bojës

Ngjyrat e ujit dhe të tretësit përdoren p.sh. në muret e jashtme ose të brendshme të komplekseve rezidenciale. Ato boje kanë dy funksione themelore: mbrojtje dhe zbukurim. Kontaminimi mikrobial në bojën e lagësht dhe në filmat e thatë mund të shkatërrojë këto funksione, gjë që rezulton në degradim, keqfunksionim dhe defekte optike / estetike. Mbrojtëset e ngjyrave janë një opsion kimik për të parandaluar ose për të mbajtur mikrobikat në një shkallë të ulët. Përbërësit e zakonshëm (biocidet / fungicidet / mikrobicidet) për bojërat dhe veshjet përfshijnë formulat O, N-formalet, 5-kloro-N-metilizotiazolin-3-one (CIT), benzizotiazolin (BIT) dhe kloralil-3,5 , 7-azoniaadamantan klorid (adamantine). Për arsye mjedisore dhe shëndetësore, është e favorshme të zvogëlohet ose të shmanget përdorimi i këtyre kimikateve.
Ultratinguj me energji është një alternativë e gjelbër që mund të zëvendësojë përdorimin e biocideve ose të zvogëlojë sasinë e biocideve të nevojshme për të ruajtur ngjyrën e lagësht.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.