Emulsione të dylli me Ultrasonikë të Fuqisë

 • Kur dylli shpërndahet si pikat e nano me një shpërndarje shumë homogjene, merret emulsione të qëndrueshme dylli.
 • Homogenizuesit tejzanor prodhojnë forca të mëdha qethjeje dhe janë sisteme të besueshme dhe të fuqishme për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dylli.
 • Hielscher Ultrasonics’ ultrasonicators të lartë qethje të ofruar emulsione superiore për industri të ndryshme.

Emulsione me ultratinguj

Qethje tejzanor krijon nano-pikëzaForcat e qethjes së lartë të gjeneruara në mënyrë ultrasonike sigurojnë energjinë e kërkuar për të prodhuar emulsione të dylli me madhësi nano, p.sh. nanoemulsione të qëndrueshme të parafines.
Emulsione dhe dispersione nënmikrone dhe nano mund të formulohen duke përdorur një kombinim të dylleve të ndryshme për të fituar një produkt superior me funksione shumë të larta (p.sh. lubrifikimi, rezistenca ndaj ujit, rezistenca e gërvishtjeve etj.).
Forcat e qethjes së lartë të homogjenizimit tejzanor mundësojnë prodhimin e formave stabil të dylli të gatshëm për përdorim me grimca në ekuilibër. Emulsifikimi tejzanor rezulton në grimca nano-mesme dhe një shpërndarje uniforme.

Sistemi i emulsifikimit tejzanor për prodhimin industrial të emulsioneve të dyllit.

Sistemi industrial i rrjedhës tejzanor për prodhimin e emulsioneve të dyllit.

Kërkesë informacioni

Emulsifikuesi tejzanor jep rezultate superiore:

 • madhësi shumë të vogla të pikave me më pak se 100nm
 • Emulsione të qëndrueshme
 • zgjatje e afatit të ruajtjes (stabiliteti mekanik)
 • efikasitet më të lartë
 • kontrolli i saktë i procesit

Ultratinguj Paraffin Wax Nanoemulsion

Si të përgatitni një Emulsion të qëndrueshëm të parafines
Emulsioni i dyllit me madhësi nano është formuluar nga dylli i shkrirë parafine (si fazë vaji), uji i distiluar dhe SDS anionik si surfaktant. Për të formuar një para-përzierje të trashë, dylli, uji dhe surfaktanti janë homogjenizuar duke përdorur një nxitës magnetik në 1000 rpm. Prandaj, surfaktanti (përqendrimi 10 mg / ml emulsion) dhe uji përzihen në një gotë dhe ngrohje përafërsisht. 65-70ºC. Pastaj, dylli i parafinës shtohet i mençur duke mbajtur një fraksion vëllimi 0.2 faza të naftës nën nxitje magnetike.
Pas shtimit të plotë të dylli parafinit, emulsioni i paracaktuar i paracaktuar është sonicated me një homogenizer tejzanor bench-top UIP1000hdT (1000W, 20kHz) për përafërsisht. 15 min. Procesi i emulsifikimit tejzanor rezulton në një waxemulsion nano me një stabilitet shumë të lartë.

Kjo video demonstron procesorin tejzanor Hielscher UP400S duke përgatitur një emulsion vaj-perimesh me nano-sasi të naftës.

Emulsifikimi i naftës vegjetale në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

surfactants

Emulsione të dylli mund të stabilizohen ose nga një mekanizëm sterik (duke përdorur emulsifikues joionikë) ose nga një mekanizëm elektrostatik (duke përdorur emulsifikues jonik, më shpesh anionikë). Kombinimi i emulsioneve anionike dhe joionike siguron stabilitetin optimal të emulsionit sepse grimcat e dylli mbrohen përmes mekanizmave të stabilizimit. Kjo quhet mekanizëm stabilizimi elektro-sterik.
Për emulsifikimin e dylli, mund të përdoren emulsifikues të ndryshëm ose surfaktantë, të cilët mund të jenë anionikë, kationikë ose jo-jonikë. Tensiliet më të përdorura janë etoksilatet e alkoolit yndyror si surfaktantë jo-jonikë pasi ato ofrojnë një stabilitet të jashtëzakonshëm kundër ujit të fortë, pH-goditjeve dhe elektroliteve. Për karakteristika të tjera specifike të materialit, përdoren të ndryshme të tjera, p.sh. surfaktantë anionikë për hidrofobitet më të mirë ose tensili kationik për adezivitet më të mirë.
Shënim: Sa më i vogël të jetë pikat, aq më shumë surfaktanti kërkohet për të mbuluar sipërfaqen e pikave pasiqë raporti V / S i sferave është: S / V = 3 / R. Për çdo rritje, x * l ose x * r në gjatësi ose rreze, rritja në sipërfaqe është x katror (x2) dhe rritja e vëllimit x është e kubizuar (x3).

Formulimi me emulsione dhe dispersione me qime

Homogjenizuesit tejzanor nuk përdoren vetëm për të formuar emulsione / dispersione të dylli – ato përdoren për përpunimin e emulsioneve të dylli në hapa të mëtejshëm për të inkorporuar emulsionin si një shtesë në produktin përfundimtar (p.sh. veshje, llaqe, ngjyra, kozmetikë etj.).

Homogjenizatorët me rëndësi të lartë

Hielscher Ultrasonics është furnizues i njohur në mbarë botën i homogenizuesve tejzanor me fuqi të lartë. Ultrasonicators tona mund të gjenden në mbarë botën si të besueshme dhe të fuqishme “punojnë kuaj” në industrinë kimike, farmaceutike, kozmetike dhe ushqimore. Hielscher-së industrial ultrasonicators grade krijojnë amplitudë shumë të lartë deri në 200μm (dhe më të lartë sipas kërkesës) në mënyrë që të gjenerojnë cavitation intensive dhe qethje të lartë. Si rezultat, prodhohen emulsira dhe dispersione ultra-gjobë nano me shpërndarje shumë të ngushtë të grimcave. Sistemet tona me ultratinguj me fuqi të lartë ju ndihmojnë për të marrë cilësi të lartë të formulimeve të dylli.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.

Emulsifikimi tejzanor rezulton në pika të imta dhe shpërndarje uniforme të pikave.

Shpërndarja e madhësisë së grimcave të një nano-emulsioni të prodhuar në mënyrë ultrasonike.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonicators Hielscher nga laborator në shkallë industriale dorëzojnë fuqinë e duhur të zërit për nanoemulsione. (Kliko per te zmadhuar!)

Procesor i fuqishëm 1.5kW tejzanor UIP15000hdLiteratura / Referencat

3 hapa për përpunimin tejzanor të suksesshëm: Fizibiliteti - Optimizimi - Scale-up (Kliko për ta zmadhuar!)

Përpunimi tejzanor: Hielscher ju mbështet nga realizueshmëria dhe optimizimi në prodhimin komercial!

Fakte të vlefshme

qiri

Dyllet përcaktohen si një klasë e larmishme e përbërjeve organike që janë të ngurta hidrofobikë, të lakueshëm në temperaturat e afërta të ambientit. Dyllet përbëhen nga përbërës të ndryshëm duke përfshirë hidrokarbure (alkane normale ose të degëzuara dhe alkene), ketone, diketone, alkoole parësore dhe të mesme, aldehide, estere sterole, acide alkanoike, terpene (squalene) dhe monoesters (estere të dylli). Përbërja kimike e dyllave është komplekse dhe ndryshon, por në përgjithësi dylli përmban një proporcion relativisht të lartë të alkaneve dhe hidrokarburet kanë zinxhirë karboni të gjatë ose shumë të gjatë (nga 12 deri në rreth 38 atome karboni). Ato janë të ngurta në një gamë të madhe të temperaturës (pika e bashkimit midis 60 ° C dhe 100 ° C). Kur shkrihen, ato shndërrohen në një lëng me viskozitet të ulët.
Ato karakterizohen nga insolubility e tyre në ujë, por solubility në tretës organik, jo-polare. Dylli mund të shquhet në prodhimin natyral (të bimëve, kafshëve), gjysmë sintetike dhe sintetike.
Për prodhimin komercial të dylleve, nafta e papërpunuar është burimi kryesor.

Dy llojet më të rëndësishme të dyllit të naftës janë parafina dhe dyllat mikrokristaline:
Dyfina parafine kryesisht përmban një qëndrueshmëri të bardhë, të pa erë, pa shije, të lëmuar të fortë, me një pikë të shkrirjes tipike midis 46 ° C dhe 68 ° C (115 ° F dhe 154 ° F), dhe një densitet prej përafërsisht. 900 kg / m3. Ajo ka një strukturë macrocrystalline dhe është i pazgjidhshëm në ujë, por i tretshëm në eter, benzinë dhe estere të caktuara. Vajrat e parafinit rrjedhin nga nafta e papërpunuar dhe përmbajnë ndërmjet 20 dhe 40 atome karboni.
Dylli mikrokristaline, i njohur edhe si vazelinë, përdoret për përdorime të shumëfishtë për shkak të aromës së saj, ngjyrës, përmbajtjes së vajit, qëndrueshmërisë dhe pronës që lidhet me vajin.

Vajërat α-olefin ose rrjedhin sintetikisht nga etileni nëpërmjet sintezës Fischer-Tropsch me një katalizator Ziegler-Natta ose nëpërmjet oligomerizimit të etilenit. Vajrat Alpha-olefin janë përdorur më së shpeshti në aditivët e vajit lubrifikues, lubrifikantë PVC, qirinj, kimikate për shpime të naftës dhe kozmetikë.

Dylli i polietilenit (PE-WAX) është një polietileni me peshë shumë të ulët molekulare (ULMWPE) që përbëhet nga zinxhirët e monomerit të etilenit. Dylli i polipropilenit (PP-WAX) është një rrëshirë sintetike, kristalore e ulët molekulare.
Dy, dyllat e iletilenit dhe polipropileneve janë homopolymers dhe kryesisht përdoren për formulimin e bojës për plastikë.

Dy pika kopolimer të tilla si derivatet e etilenit vinil acetat (EVA) dhe etilen akrilik acid (EAA) janë përhapur gjerësisht në formulimet e veshjeve, p.sh. basecoats metalike.

Dyllet dhe aditivët e dylli përdoren gjerësisht për të dhënë një lubrifikim / rrëshqitje të produktit, reologji, rezistencë ndaj konsumimit, anti-bllokim / pengesë, lustër ose mat, rezistencë anti-oksidimi dhe / ose shuarje të ujit.
Dyllët janë një komponent i përdorur gjerësisht në shumë industri, të tilla si në prodhimin e kimikateve (p.sh. gjobë & kimi specialiteti), veshje, ngjyra & ngjyrat, aditivët & modifikues, ngjitës, plastikë & PVC, goma & gome, ndërtim & ndërtimi, pajisjet e kontrollit termostatik, paketimet, ushqimi dhe kozmetika.

Waxes Natyrore:

 • Dylli i Kafshëve: bleta, lanolini, djathi, shellac, spermaceti
 • NDRYSHIMET BIMORE: carnauba, candelilla, soja, pluhuri, krundi i orizit, bayberry, jojoba etj.

Dyllet minerale:

 • NDRYSHME FOSSE: Ceresin, Montan, Ozocerite, dylli i torfe
 • Vajrat e naftës: parafine, dyllat mikrokristaline, p.sh. vazelinë

Dy pika sintetizuara:
Nenet sintetike: polimere etilenike p.sh. polietileni & esteret poliol eter; dyllë poliolefin; dyllet amide të acidit yndyror; naftalene të klorinuara; lloj hidrokarbure, p.sh. Fischer-Tropsch

Emulsioni i dylli

Një emulsioni i dylli / dispersioni i dylli është një përzierje e qëndrueshme e një ose më shumë dyllëve në ujë. Meqë dyllet dhe lëngjet ujore janë normalisht të paqëndrueshme, nevojiten surfaktantë dhe një proces i sofistikuar përzierës, p.sh. ultrazërit me fuqi për të formuar një emulsioni të qëndrueshëm të dylli. Në terma të saktë, një emulsion dylli duhet të quhet një shpërndarje dylli pasi dyllët janë të ngurta në temperaturën e dhomës. Por meqenëse emulsione / dispersione të dylli përgatiten me dyllëza të shkrirë, termat “emulsification” dhe “Emulsioni i dylli” janë më së shpeshti të përdorura për formulimet ujore ujore, ndërsa termi “dispersion dylli” kryesisht përshkruan një formulim të tretës së tretësit të tretës.

emulsion

Një emulsioni është një lëng në shpërndarjen e lëngshme të dy ose më shumë lëngjeve të përzier.
Një emulsion mund të ndodhë në lloje të ndryshme: w / o, o / w, w / o / w, o / w / o
Lloji i emulsionit (w / o ose o / w) mund të kontrollohet nga një test i hollimit. Emulsioni mund të hidhet vetëm me fazën e vazhdueshme / të jashtme. Një metodë tjetër për të identifikuar llojin e emulsionit është testimi i përçueshmërisë. Emulsione jonike o / w nuk kryejnë, ndërsa emulsione o / w kryejnë rrymë elektrike.
Për përdorimin e CoCl2 test letre filtri, një letër filtri është e mbarsur me CoCl2 dhe të thata (ngjyrë blu). Ngjyra e CoCl2 letra e filtrit kthehet në ngjyrë rozë kur shtohet një emulsioni o / w.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.