Kremra dhe produkte kozmetike të emulsifikuara me ultratinguj

Produktet e kujdesit të lëkurës si kremrat, locionet, hidratuesit, balsamët dhe pomadat bazohen në përgjithësi në emulsione të qëndrueshme me përmasa submikrone dhe nano. Emulsifikimi tejzanor krijon forca me prerje të lartë dhe është i mirëpërcaktuar si një teknikë e fuqishme dhe e besueshme e përzierjes për kujdesin e lëkurës dhe produktet kozmetike.

Emulsifikimi homogjen i prodhimit të kujdesit për lëkurën

Sonication përdoret si teknologji e fuqishme e përzierjes dhe përzierjes për produktet e kujdesit të lëkurës si kremrat, locionet dhe pomadat.Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e krijuar për të prodhuar emulsione nën-mikron- dhe nano për kujdesin e lëkurës dhe produkteve kozmetike. Sonication me frekuencë të ulët dhe amplituda të lartë është metoda superiore e përpunimit, e cila mund të zëvendësojë lehtësisht homogjenizuesin me presion të lartë ose mikserin me rreze të lartë. Kur lëngjet ose pllakat ushqehen nga ultrasonics me fuqi të lartë, krijohen forca të qethjes intensive, të cilat japin energjinë e nevojshme për të prodhuar nënmikron- ose nanoemulsione të qëndrueshme dhe të tejdukshme ose transparente. Kavitacioni akustik (ultrasonik) krijon flluska vakumi të ngulitura në mënyrë të dhunshme dhe asimetrike, e cila më pas rezulton në kushte ekstreme të kufizuara në vend, siç janë diferencat e presionit shumë të lartë dhe të temperaturës, si dhe avionëve të lëngshëm. Këto kushte ekstreme prishin pikat dhe shpërndajnë dhe thyejnë grimcat e ngurta në shkallë nënmikron- / nanometër. Emulsionet submikron dhe nano me madhësi kanë përparësinë që pikat e minutës ofrojnë një sipërfaqe shumë të lartë, e cila përmirëson depërtimin e lëkurës dhe shpërndarjen e substancave bioaktive në shtresat e lëkurës. Për më tepër, nanoemulsionet janë të qëndrueshme kur krahasohen me makro-emulsione dhe nuk tregojnë krijim, sedimentim, flokulim ose bashkëlidhje, të cilat vërehen me makroemulsione.
Me ultrasonicators, proceset e emulsifikimit mund të testohen lehtësisht në shkallë të vogël dhe pastaj shkallëzohen në mënyrë lineare deri në nivelin e prodhimit. Kjo lehtëson zhvillimin e formulimeve të reja ose optimizimin e produkteve ekzistuese.
Lexoni më shumë rreth Nano-Emulsifikimit tejzanor!
Ndiqni këtë lidhje për të mësuar më shumë rreth emulsioneve Pickaktuese pa surfaktant të përgatitur përmes zërit!

Ultrasonic emulsification with Hielscher's UP200Ht and sonotrode S26d14

Përgatitja tejzanor e një emulsioni (uji i kuq / vaji i verdhë). Disa sekonda të sonication kthejnë faza të ndara të ujit / vajit në një emulsioni të shkëlqyer.

Ultrasonikemulsifikimi përdoret për të prodhuar produkte të kujdesit të lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

UIP1000hdT me reaktor të rrjedhës së qelqit për prodhimin e produkteve për kujdesin e lëkurës si kremra, locione dhe balsame

Kërkesë informacioni

Avantazhet e Nanoemulsioneve Kozmetike Ultrasonike

 • Rritja e nivelit të përthithjes
 • Luhatje të zvogëluara të përthithjes
 • Disponueshmëria e përmirësuar e molekulave lipofile
 • Stabiliteti afatgjatë
 • Mbrojtje kundër oksidimit dhe hidrolizës
Nano-Emulsione tejzanor: Kjo video demonstroi prodhimin e shpejtë të një nano-emulsioni të naftës në ujë. UP200Ht homogjenizon vajin dhe ujin në sekonda.

Emulsifikimi tejzanor i vajit në ujë me ultratingull UP200Ht

Miniatura e videos

Shpërndarja tejzanor e molekulave bioaktive

Në përgjithësi, produktet e sofistikuara të kujdesit të lëkurës pasurohen me përbërës aktivë si antioksidantë, vitamina dhe molekula të tjera bioaktive, të cilat ushqejnë lëkurën ose kryejnë detyra të caktuara dermatogjike. Substancat tipike bioaktive të përdorura përfshijnë vitamina të tilla si vitamina C dhe vitaminë E, CoQ10, reveratrol, acid ferulik, acid hialuronik, si dhe peptide dhe lipide të ndryshme. Për të siguruar një aplikim të barabartë dhe shpërndarjen e kontrolluar të përbërësve kozmetikë, bioaktivët duhet të shpërndahen në mënyrë homogjene dhe me një shpërndarje uniforme në të gjithë produktin e kujdesit të lëkurës. Homogjenizuesit tejzanor shpërndajnë grimcat e ngurta në mënyrë të barabartë dhe me një madhësi uniforme të grimcave në formulimin e kujdesit të lëkurës. Kështu, përzierja dhe shpërndarja tejzanor jo vetëm që rezulton në një strukturë kremi të barabartë, por gjithashtu mbron molekulat bioaktive kundër oksidimit dhe hidrolizës pasi substancat bioaktive janë të kapsuluara në fazën vajore të nanoemulsionit O/W dhe nuk ekspozohen ndaj ujit dhe ajri.

Në varësi të formulimit (emulsioni i ujit në vaj ose vaj në ujë), molekulat bioaktive lipofile dhe hidrofile përfitojnë nga formulimi në nanoemulsione ose liposome, përkatësisht.
Për të mësuar më shumë rreth prodhimit tejzanor të nano-lipozomeve, ju lutemi klikoni këtu!

Avantazhet e përzierjes tejzanor

 • Nën-mikron- / nano-madhësi
 • Përzierje homogjene
 • proces të shpejtë
 • proces jo-termik
 • Rezultatet e riprodhueshme
 • Pikërisht kontrollohet
 • shkallë lineare-up
 • Lehtë dhe e sigurt
 • Mikserë tejzanor me performancë të lartë për formulimet kozmetike

  Formulimi i produkteve të kujdesit të lëkurës si kremrat, locionet, hidratuesit, balsamët, pomadat, salcat dhe produktet dermatologjike për aplikime topikale/transdermale kërkon një teknologji të besueshme dhe të fuqishme përzierjeje për të parandaluar ndarjen e fazave, kremin dhe flokulimin e përbërësve në produktin e kujdesit të lëkurës. Homogjenizuesit tejzanor krijojnë forca përzierjeje me prerje të lartë të cilat prishin pikat në madhësi nën mikron/nano dhe shpërndajnë dhe deaglomerojnë grimcat në një përzierje homogjene. Përzierja uniforme me madhësi nën mikron/nano siguron një formulim afatgjatë të qëndrueshëm me një depërtim të thellë në lëkurë, shkallë të lartë përthithjeje dhe shpërndarje të molekulave bioaktive.
  Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentHielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor për prodhuesit e kujdesit të lëkurës dhe produkteve kozmetike në të gjithë botën. Kontrolli i saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit, si amplituda, presioni, temperatura dhe koha e mbirjes, e bëjnë procesin ultrasonik të besueshëm dhe të riprodhueshëm. Hielscher Ultrasonics e di për rëndësinë e cilësisë vazhdimisht të lartë të produktit dhe mbështet prodhuesit kozmetikë për të zbatuar standardizimin e procesit dhe PMP (Praktikat e Prodhimit të Mirë) pasi të gjithë homogjenizuesit tanë dixhitalë tejzanor regjistrojnë automatikisht të gjitha parametrat e procesit tejzanor në një kartë SD të integruar. Kjo lehtëson ndjeshëm monitorimin e procesit dhe kontrollin e cilësisë.
  Të gjithë ultrasonikatorët Hielscher janë ndërtuar për operacionin 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe janë kuaj pune të besueshëm në prodhim.

  Ultrasonicators industriale me madhësi industriale

  Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kWGama e produkteve Hielscher Ultrasonics 'mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicators kompakt laboratorike deri tek sistemet e fuqishme të nivelit të lartë dhe plotësisht ultrasonik. Ndërsa proceset e zërit mund të ekzekutohen në grupe dhe në modalitetin e linjës, për vëllime më të mëdha në nivelin industrial, aprovimi i vazhdueshëm duke përdorur një përbërje rrjedhëse rekomandohet për shkak të kontrollit jashtëzakonisht të njëtrajtshëm dhe kontrollit të procesit. Një shumëllojshmëri e gjerë e aksesorëve të tilla si sonotrodes (të njohura edhe si sonda, brirë ose këshilla), brirë forcues (të cilët funksionojnë si intensifikues ose dekretues), reaktorët e qelizave të rrjedhës dhe shtesat e tjera lejojnë të mbledhin konfigurimin ideal për procesin tuaj.
  Fortësia, besueshmëria dhe mirëmbajtja e ulët janë avantazhe të mëtejshme të ultrasonicators Hielscher. Të gjitha sistemet ultrasonike industriale Hielscher janë ndërtuar për operacionin 24/7 me detyrë të rëndë dhe në mjedise të kërkuara.

  Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

  Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
  1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
  10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
  0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
  10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
  na10 deri në 100L / minUIP16000
  namë e madhegrup i UIP16000

  Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Pyesni për më shumë informacion

  Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


  Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

  Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.  Literatura / Referencat

  Fakte të vlefshme

  Rreth Emulsione në Produkte Kozmetike

  Një emulsion është një sistem dyfazor. Komponentët kryesorë janë një fazë vaji dhe një fazë ujore. Faza ujore është uji plus çdo kombinim i materialeve të cilat janë polare dhe treten, të paktën deri në një farë mase, në ujë. Faza e vajit përfshin një ose më shumë materiale vajore, ose përbërës të tjerë që janë jopolarë dhe shfaqin të paktën një tretshmëri në materialet vajore. Vaj në ujë (o / W): pikat e vajit të shpërndara në ujë; vaji quhet faza e brendshme ose e shpërndarë dhe uji si faza e jashtme ose e vazhdueshme. Emulsioni i ujit në vaj (w / o): pikat e ujit shpërndahen në vaj; uji është faza e brendshme ose e shpërndarë dhe vaji faza e jashtme ose e vazhdueshme. w / o / w ose o / w / o janë të ashtuquajturat emulsione komplekse ose të shumëfishta.

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.