Emulsione kozmetike pa surfaktantë nga ultrasonikë të energjisë

  • Për shkak të rritjes së kërkesës për kozmetikë ekologjike, industria kozmetike fokusohet në formulimin e emulsioneve pa surfaktantë.
  • Emulsione pickering janë surfactant / emulsifier-free w / o- ose o / w-përzierjet stabilizuar nga grimcave.
  • Përzierja tejzanor dhe emulsifikimi është një teknikë e shkëlqyeshme për të formuluar emulsira shumë të qëndrueshme Surfactant pa Pickering.

Emulsifikimi tejzanor

Forcat e fuqishme të qethjes me ultratinguj lejojnë të përgatisin emulca të qëndrueshme të Pickering pa surfactant duke përdorur mikron dhe nano-grimca si stabilizues. Sonication është një proces emulsifikimi jo-termik që tashmë përdoret gjerësisht për të emulsifikuar sistemet w / o-, o / w- dhe w / o / w për të prodhuar emulsira të qëndrueshme (p.sh. për lageshtrim, kremra, kremra, kremra, vajra etj. .).
Balta dhe produktet me bazë argjile tregojnë rezultate të mira një stabilizues në emulsionet Pickering. Forcat e larta të qethjes së emulsifikimit tejzanor mundësojnë përzierjen e modifikuesve të reologjisë, të cilat normalisht janë të vështirë për tu shpërndarë siç janë argjila dhe produkte me bazë argjilën në formulimet kozmetike. Avantazhi i madh i argjilave është funksioni i tyre i dyfishtë pasi ato stabilizojnë emulsionin dhe njëkohësisht veprojnë si modifikues të reologjisë në formulim. Kjo do të thotë që sonication është një metodë e shkëlqyeshme për të formuluar edhe emulsione kozmetike me karakteristika të rrallimit, të cilat janë gjithashtu thixotropike dhe ofrojnë karakteristika të mira të aplikimit (p.sh. aplikim i lehtë në lëkurë, produkte të spërkatjes etj).

Emulsioni i naftës në pluhur

Formulimi tejzanor i emulsionit të vajit të gazit në pluhur
Një emulsione vaj-në-ujë Pickering mund të përgatiten në mënyrën e mëposhtme:
Faza e vazhdueshme konsiston në ujë – laponite®, faza e brendshme / e shpërndarë konsiston në vaj pluhur.

  1. Faza e vazhdueshme përgatitet duke shpërndarë 2wt% laponite® pluhur në 0.1M NaCl (në ujë ultra të pastër), duke shpërndarë duke përdorur homogenizuesin tejzanor Hielscher UP200St ose UP200Ht (200W, 26kHz) për disa minuta minuta.
  2. Për o / w-emulsioni, nafta shtohet gradualisht duke përdorur një pipetë në fazën ujore, ndërsa përzierja është e zërit. Pas rreth. 2 minuta sonication, një emulsioni homogjen dhe të qëndrueshëm është formuar. Gjatë procedurës së emulsifikimit, mostra është ftohur në një banjë akulli për të parandaluar ngrohjen e mostrës.
Emulsifikimi tejzanor përdoret për të prodhuar produkte për kujdesin e lëkurës si kremra dhe losione me një ngarkesë të lartë substancash aktive.

UIP1000hdT me reaktor me rrjedhje qelqi për prodhimin e produkteve të kujdesit të lëkurës si kremra, locione dhe balsame

Kërkesë informacioni

Për të formuar një emulsione me një fraksion më të ulët të volumit, emulsioni origjinal (φ = 0.70) mund të jetë i holluar me 2wt% laponite® pluhur në 0.1M NaCl.

Për përgatitjen e vëllimeve më të mëdha, Hielscher furnizon për të gjithë laborator dhe Ultrasonicators industriale qeliza të veçanta të rrjedhjes, të cilat lejojnë shpërndarjen / shpërndarjen e të dyja, pluhurat dhe pikat e naftës në një emulsioni nanoscale.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Lexoni më shumë për përgatitjen tejzanor të emulsioneve Pickering!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kjo video demonstron procesorin tejzanor Hielscher UP400S duke përgatitur një emulsion vaj-perimesh me nano-sasi të naftës.

Emulsifikimi i naftës vegjetale në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Caution: Video "duration" is missing

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Shpërndarja e silicës së tymosur në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videosLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Pse emulsione pa surfaktant?

Shumica e produkteve të kujdesit të lëkurës përfaqësojnë një përzierje të dy ose më shumë substancave që nuk janë të përzier me njëri-tjetrin. Kjo do të thotë se ato janë në përputhje me ligjin e dytë të termodinamikës, që në thelb është e paqëndrueshme. Për të formuar një përzierje të qëndrueshme nga këto materiale të përzier, përdorimi i stabilizatorëve është i nevojshëm për të përgatitur një emulsion me një afat të përshtatshëm ruajtjeje. Tensiliet jonike ose jonetike përdoren zakonisht si emulsifikues. Për produktet e kujdesit të lëkurës, përdorimi i peshës molekulare të ulët, tensili amfifilik shpesh shkakton intolerancën e produkteve kozmetike me lëkurë të ndjeshme. Për më tepër, një numër në rritje i konsumatorëve po kërkon produkte natyrale dhe të pastra kozmetike. Produkte të tilla janë reduktuar kryesisht tek përbërësit aktivë, të cilët ushqejnë lëkurën dhe janë kryesisht të lirë nga aditivët (p.sh. emulsifikues, aromat, etj.).
Emulsione pa surfaktant / emulsifikues janë një alternativë e dëshirueshme ndaj formulimeve konvencionale kozmetike. Emulsione pickering bazohen në përdorimin e emulsifikuesve biopolimerikë ose grimcave të ngurta si stabilizues për të krijuar produkte të qëndrueshme kozmetike me karakteristika të këndshme të produktit. Emulsifikimi tejzanor është një mjet i shkëlqyeshëm për të përgatitur nano- dhe miniemulsione të qëndrueshme, si dhe emulsione Pickering. Për më tepër, sonication është aplikuar në aplikime të ndryshme të tjera gjatë prodhimit të produkteve kozmetike të tilla si shpërndarja e pigmente, shpërndarja e pluhurave, ose nxjerrja e përbërësve aktivë.

Rreth Emulsione në Produkte Kozmetike

Një emulsioni është një sistem dyfazësh. Komponentët kryesorë janë një fazë vaji dhe një fazë ujore.
Faza ujore është uji plus çdo kombinim i materialeve të cilat janë polare dhe shpërndahen, të paktën deri në një farë mase, në ujë.
Faza e naftës përbëhet nga një ose më shumë lëndë vaji, ose përbërës të tjerë të cilët nuk janë polarë dhe që shfaqin të paktën disa solubility në materialet me vaj.

Nafta në ujë (o / w): grimcat e naftës të shpërndara në ujë; vaji është referuar si faza e brendshme ose e shpërndarë dhe uji si fazë e jashtme ose e vazhdueshme.
Emulsioni uji-në-vaj (w / o): pikat e ujit shpërndahen në vaj; uji është faza e brendshme ose e shpërndarë dhe e naftës faza e jashtme ose e vazhdueshme.
w / o / w ose o / w / o janë të ashtuquajtura emulsione komplekse ose të shumëfishta.

Laponite®

Laponite® është një balta sintmike e mjegullt, e cila formon një xhel të thiksotropik të qartë kur shpërndahet në ujë. Vlera e pH e një suspensioni prej 2% Laponite® është rreth 9.8. Një xhel formohet me përqëndrim 2%.
Laponite® është një markë e regjistruar e BYK Additives Ltd.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.