Tejzanor Nano-Emulsification për Mikrokapsulim para Spray-Tharje

  • Për të mikroskapsuluar përbërësit aktivë nëpërmjet tharjes me llak, duhet të përgatitet një mikro- ose nanoemulsion i qëndrueshëm me madhësi.
  • Emulsifikimi tejzanor është një teknikë e lehtë dhe e besueshme për të prodhuar mikro dhe nano emulsione të qëndrueshme
  • Si surfactant alternative, biopolymers tilla arabi gomë ose WPI mund të përdoret në proceset tejzanor emulsification si stabilizues të ushqimit të keq.

encapsulation

Emulsione dhe cilësia e emulsionit luajnë një rol të rëndësishëm në lidhje me efikasitetin dhe stabilitetin e mikroparticles me vajra të përgatitura nëpërmjet proceseve të kapsulimit siç është tharja me llak. Stabiliteti i emulsionit, viskoziteti, madhësia e pikave dhe raporti i vajit / ujit janë faktorë vendimtarë. Gjatë përpunimit, i cili fillon me përgatitjen e emulsionit dhe mbaron me tharjen me llak, të gjitha ato vetitë fizike dhe kimike të emulsionit duhet të ruhen, me qëllim që të parandalohen përkeqësimi i mikropartikulateve. Cilësia e mikroskapsulimit dhe stabilitetit të emulsioneve janë të lidhura ngushtë dhe ndikojnë në cilësinë e produkteve finale pluhur përfundimisht të konsiderueshme. Prandaj, kërkohet një teknikë e besueshme emulsifikimi. Emulsifikimi tejzanor është një teknologji e vendosur mirë, e cila përdoret në industri të ndryshme në mbarë botën për të prodhuar makro, nano dhe mikro-emulsione.

Nano-Emulsione tejzanor: Kjo video demonstroi prodhimin e shpejtë të një nano-emulsioni të naftës në ujë. UP200Ht homogjenizon vajin dhe ujin në sekonda.

Emulsifikues tejzanor me UP200Ht me sondë S26d14

Nano-emulsione tejzanor

Ultrasonicators me performancë të lartë janë krijuar mirë për proceset e emulsifikimit në industrinë ushqimore, farmaceutike dhe kozmetike. Zbatimi i valëve intensive me ultratinguj është një metodë efikase për të prodhuar emulsione me pikat micron ose nano-sized. Emulsifikimi tejzanor bazohet në parimin e kavitacionit, në të cilin valët e ultratinguj me intensitet të lartë dhe avionët e tij të lëngshëm me shpejtësi të lartë thyejnë pikat’ sipërfaqe, duke krijuar pikat e vogla dhe emulsione të qëndrueshme.

Stabilizues emulsion

Emulsionet tejzanor mund të stabilizohen duke përdorur agjentë konvencional emulsifikues (p.sh. polysorbate, sorbitan etj.), Por gjithashtu duke përdorur biopolimere (p.sh. gomë guar, gomë arabike, WPI etj.). Industritë kanë njohur potencialin e madh të biopolimers si stabilizues emulsion. Veçanërisht për emulsione ushqimore, farmaceutike dhe kozmetike, biopolimerë lejojnë zhvillimin e produkteve me një “i pastër” etiketë. Biopolymers dhe komplekset biopolymer janë në dispozicion në vëllime të mëdha dhe të cilësisë së ushqimit të klasës. Komplekset biopolimerike (të tilla si komplekset e polisaçarideve-proteinave) janë më të larta se biopolimeret pasi ato ofrojnë vetitë e përmirësuar se secili polimer në vetvete. Një biopolimer i përbërë nga një proteinë dhe një polisakarid (= polimere komplekse të karbohidrateve) ofron përfitimet e çdo molekule. Proteina rrit aktivitetin e sipërfaqes në mënyrë që të arrihet një ngopje më e lartë e shtresës sipërfaqësore në një përqendrim dukshëm më të ulët. Polisakaridi në kompleks redukton tensionin ndërfetar dhe kështu energjinë që kërkohet për të gjeneruar sipërfaqe të reja. Në këtë mënyrë, polisakaridet e rrisin formimin e pikave të vogla. Një kompleks biopolimer ofron më të mirën nga përbërësi i tij dhe bën kështu një stabilizues të fortë.

Kërkesë informacioni

Homogjenizues tejzanor UP400St

Videoja tregon emulsifikimin shumë efikas të vajit. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare të emulsioneve me cilësi të lartë.

Bëni Nanoemulsione të qëndrueshme me Hielscher Ultrasonics UP400St (400 Watts)

Ultrasonicators me performancë të lartë

Procesorë tejzanor me performancë të lartë Hielscher janë instaluar në të gjithë botën për përgatitjen e makro, nano dhe mikroemulsione të qëndrueshme. Me një portofol produkti që varion nga dora e vogël e vogël Tejzanor Devices Labsistemet industriale me ultratinguj me fuqi të lartë për prodhimin komercial të rrjedhave të mëdha inline të emulsioneve, Hielscher Ultrasonics ju ofron ultrasonicator më të përshtatshme për procesin tuaj.
Hyrja e fuqisë, amplitudë (zhvendosja në sonotrode), temperatura dhe niveli i rrjedhës mund të përshtaten me kërkesat e formulimit tuaj. Procesorët tanë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur.
Futni MPC48 me 48 kanale gjobë, të cilat injektojnë fazën e dytë të emulsionit direkt në zonën e cavitation tejzanorKontrolli i saktë mbi parametrat e sonication dhe regjistrimi automatik i të dhënave në një kartë SD të integruar sigurojnë cilësi të lartë të përpunimit dhe lejojnë standardizimin e procesit. Të gjithë procesorët tanë tejzanor janë të dizajnuar për operacionin 24/7 nën ngarkesë të plotë. Fortësia, mirëmbajtja e ulët dhe miqësia ndaj përdoruesve janë avantazhe të mëtejshme të ultrasonicators të Hielscher, gjë që i bën ata kalin tuaj të punës në prodhim.
Aksesore si unike e Hielscher MultiPhaseCavitator, një hyrje e qelizës së rrjedhës që fut fazën e dytë përmes kanulave direkt në pikën e nxehtë cavitational (shih fig. majtas), ndihmon në krijimin e një sistemi optimal të emulsifikimit tejzanor.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Emulsifikim tejzanor me UP200Ht Hielscher dhe sonotrode S26d14

Përgatitja tejzanor e një emulsioni (uji i kuq / vaji i verdhë). Disa sekonda të sonication kthejnë faza të ndara të ujit / vajit në një emulsioni të shkëlqyer.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Biopolimere si Stabilizues Emulsion

Stabilizues dhe surfaktantë janë të nevojshme për shumicën e emulsioneve për t'i bërë ata afatgjatë të qëndrueshëm. Biopolymers të tilla si polysaccharides dhe proteina janë përdorur gjerësisht si përbërës funksionale në sistemet emulsioni. Biopolymers janë një lloj i natyrshëm i agjent emulsifikues, të cilat ofrojnë një performancë të mirë stabilizuese të emulsionit për shkak të kapacitetit të tyre gelling dhe emulsifikues. Meqenëse prodhimi i emulsioneve të qëndrueshme është një parakusht për një kapsulim të suksesshëm nëpërmjet tharjes me llak të produkteve ushqimore, biopolimers janë një lloj i stabilizues i preferuar. Biopolymers mund të përdoren si stabilizues vetë ose në kombinim.
Biopolimere të tilla si arabët e gomës dhe proteinat e hirrës (WPI) janë të lira dhe mund të përpunohen lehtësisht në prodhimin e ushqimit. Gum arabik është një përzierje e karbohidrateve anionike dhe disa proteina. Proteinat e saj shumë të degëzuara, të cilat janë të lidhura ngushtë me strukturën polisaharide, u japin gome arabike vetive të mira emulsifikuese. Proteina e proteinës së hirrës përbëhet nga një përzierje e proteinave globulare. Këto proteina globulare mund të adsorbed shpejt mbi sipërfaqen e pikave të naftës gjatë homogjenizimit, gjë që lehtëson formimin e pikave të vogla.
Biopolimere të tjera të zakonshme që përdoren si agjentë emulsifikues janë xhelatina, gomë xanthan, koll, kazeinë, pektina, maltodekstrin, ovalbuminë, alginat i natriumit dhe karboksimetilceluloza mes tjerash.
Komplekset biopolimer përbëhen nga dy ose më shumë biopolimerë. Komplekset biopolimerike mund të sintetizohen nga trajtimet kimike, enzimatike ose termike. Kompleksimi në përgjithësi rrit fuqinë dhe tretshmërinë e kompleksit të biopolimerit përfundimtar, duke rritur përdorshmërinë dhe stabilitetin e tyre. Sidomos qëndrueshmëria më e madhe në lidhje me temperatura të ndryshme, pH dhe forcën jonike janë faktorë të rëndësishëm për proceset e emulsifikimit.