Tejzanor Përgatitja e shëllirë

 • Brines janë një zgjidhje e kripërave, p.sh. NaCl, KCl, KNO3, KClO3, CaCl3 në ujë, të cilat janë të përgatitura për industrinë ushqimore, blegtorinë e peshkimit ose lëngjet e shpimit.
 • Procesi i shpërndarjes së kripërave në ujë mund të jetë shumë kohë, kur nuk zbatohet agjitimi i pamjaftueshëm.
 • Për përgatitjen industriale të shëllirëve, shpërndarja tejzanor është një teknikë e shkëlqyer për të arritur shkallë të lartë shpërbërjeje dhe ngopje të lartë.

Tejzanor Përgatitja e shëllirë

Materialet për t'u tretur:

Shumë formulime industriale kërkojnë shpërndarjen e përbërësve të tillë si kripë si dhe sheqernat. Në industrinë, kripërat përdoren si anti-ngrirje, si stabilizues, si condiment dhe ruajtës (p.sh. në industrinë ushqimore), për përgatitjen e ujit të kripur (p.sh. në industrinë e peshkut) ose si material fillestar për elektrolizë.
Uji i kripur është i njohur për efektet e tyre në uljen e pikës së ngrirjes, që e bën atë një lëndë djegëse të dobishme sekondare. Për më tepër, kripa ndihmon për të stabilizuar grimcat në pezullim dhe për të parandaluar vendosjen e tyre. Kjo e bën brinjën një shtesë të përdorur gjerësisht në formulimet e produktit.

Sistem industrial tejzanor për proceset e tretjes në linjë.

Sistem industrial tejzanor për proceset e tretjes në linjë.

Problem:

Kripë në fund të një grumbull ose rezervuari ka nevojë për disa ditë për t'u shpërndarë pa përzierje mekanike. Me rritjen e përqendrimit të kripës, shkalla e shpërbërjes zvogëlohet dukshëm. Sidomos përqindjet e fundit të një zgjidhjeje shumë të ngopur (p.sh. 90 ° SAL) kërkojnë një kohë të gjatë për t'u shpërndarë.
Kripërat, të cilat janë të vështira për t'u shpërndarë, siç është BaSO4, PbS, HgS, AgCl, kanë nevojë për agjitacion intensiv për t'u tretur plotësisht.

Caution: Video "duration" is missing

Videoja tregon Hielscher Ultrasonics' ultrasonikator i fuqishëm 200 vat gjatë procesit të tretjes së sheqerit në ujë. Valët e fuqishme ultratinguj krijojnë kavitacion në lëng, në mënyrë që lëndët e ngurta të treten shumë shpejt dhe në mënyrë të barabartë.

Ultratinguj për të përshpejtuar proceset e shpërbërjes

Miniatura e videos

zgjidhja:

Forca të fuqishme të prerjes me ultratinguj sigurojnë energjinë e nevojshme për të shpërndarë substanca të tretshme, p.sh. kripëra apo sheqer. Qethjet intensive krijohen kur valët intensive me ultratinguj bashkohen në lëngje dhe slurri që rezultojnë të forta cavitation. Në cavitational “hot-spot”, kushtet mbizotëruese mbizotërojnë si temperatura të larta dhe nivele të ftohjes në nivel lokal, diferenca të presionit të lartë dhe avionë të lëngshëm.
Rrjedhja dhe prerja e ultrasonics lejon kontakt më shumë solucion / tretës në mënyrë që kripë të shpërbëhet ndjeshëm më shpejt në ujë duke formuar një shëllirë uniforme.
Solubility e shumicës së materialeve rritet me temperatura të larta. Në cavitational pika të nxehta, temperature të larta deri në 5000K dhe mund të ndodhin shpejtësi të ftohjes, të cilat ndihmojnë në proceset e shpërndarjes. Kripë është tretur pa aglomerate, duke arritur një i qëndrueshëm produkt i Cilesi e larte. Pas procesit të shpërndarjes, ultrazërit mund të përdoren gjithashtu për përzierjen e shëllirë në mënyrë homogjene në produktin përfundimtar.
Fleksibiliteti i përpunimit tejzanor lejon rregullimin e shpejtë dhe të thjeshtë të sonication me kërkesat specifike në mënyrë që formulimet shëllirë mund të jenë të përgatitur pikërisht për kërkesat specifike.

Shpërndarja është një aplikim i zakonshëm i ultrasonication. Video demonstron shpërndarjen e shpejtë të një kristalesh sheqeri në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

Shpërndarja e kristaleve të sheqerit në ujë duke përdorur UP200St

Miniatura e videos

Pajisje tejzanor për përgatitjen e lëngut

tejzanor shpërndarjen e përbërësve mund të kryhet si grumbull dhe të vazhdueshme në rradhë proces. Trazimi i fuqishëm tejzanor dhe prerja e substancave në lëng, sigurojnë një shpërbërje shumë të shpejtë dhe efikase. Nëse kërkohet një nivel i ulët, i lartë ose edhe mbi-ngopjes, ultratingulli i energjisë ofron një përzierje të besueshme me shkallë të lartë të shpërndarjes.
Pajisje tejzanor nga 50W16,000W për njësi janë në dispozicion për të përmbushur të besueshme shpërndarjen në çdo shkallë të procesit. Ultrasonicators Hielscher janë shumë të fuqishme, kanë nevojë vetëm për mirëmbajtje të ulët dhe janë ndërtuar 24/7 e rëndë operacion.

Ultratingulli është një metodë e shpejtë dhe efikase për shpërbërjen e lëndëve të ngurta dhe përgatitjen e shëllirëve.

Konfigurimi pilot tejzanor me ultrazërit 1kW UIP1000hdT për proceset e tretjes.

Tejzanor për brines:

 • Shkalla e lartë e shpërbërjes
 • Përpunim i shpejtë
 • stabilitet të lartë
 • Saturation / Overversion Lartë
 • Produkt me Cilësi të Lartë
 • Instalim i thjeshtë
 • 24/7 operacion
 • i lehtë & Operacion i sigurt
 • i besueshëm & i fuqishëm

Kërkesë informacioni

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.