Tejzanor Shpërndarja e të ngurtave në lëngje

Përgatitja e zgjidhjeve është një hap i rëndësishëm për mostrat laboratorike, si dhe për prodhimin industrial. Në përgjithësi, mostrat laboratorike duhet të likuidohen para analizës. Homogjenizimi dhe shpërndarja tejzanor është një mjet i shpejtë dhe i besueshëm për të përgatitur mostra të të gjitha madhësive. Në prodhimin industrial, përgatitja e zgjidhjeve homogjene dhe mirë të tretura shpesh është një faktor vendimtar për të garantuar karakteristikat e qëndrueshme të produktit dhe një cilësi të qëndrueshme. Shpërndarësit tejzanor janë në dispozicion si pajisje laboratorike kompakte dhe si tretës industrial të plotë tregtar.

Disolvers tejzanor: Përdorimi dhe Aplikimet

Ultrasonika është një mjet i mirënjohur dhe i besueshëm për përgatitjen e mostrës në laborator. Aplikimet e zakonshme përfshijnë homogjenizimin, emulsifikimin, shpërndarjen, nxjerrjen, degazimin dhe trajtimet sonokimike.
Për matjet me instrumente analitike (p.sh. HPLC, spektromatër atomik, etj.), përgjithësisht shumica e mostrave duhet të jenë të lëngshme. Kjo do të thotë që kampioni ose duhet të jetë në gjendjen homogjene të një tretësire ose duhet të transferohet në një koloid, suspension, dispersion ose emulsion nëse përzierja është e natyrës heterogjene. Ultratingulli i fuqishëm është një mjet shumë efektiv për përgatitjen e përzierjeve homogjene dhe heterogjene.
Nëse jeni të interesuar në përgatitjen e pezullimeve heterogjene, klikoni këtu për: Emulsifikimi tejzanor dhe shpërndarje tejzanor!
Për prodhimin e përzierjeve homogjene me tretje tejzanor, ju lutem vazhdoni leximin më poshtë!

Shpërndarja është një nga shumë aplikimet e fuqisë së ultrasonication. Videoja tregon shpërndarjen e shpejtë të Jellybabies në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

Shpërndarja e pelte në ujë duke përdorur UP200St

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Pajisjet e laboratorëve tejzanor UP 200St dhe UP200Ht janë të fuqishme homogjenizues për homogjenizimin, emulsifikimin, shpërndarjen, shpërndarjen, deagglomerimin, mullirin & bluarje, nxjerrje, lizë, shpërbërje, degazim, spërkatje dhe aplikime sonochemike.

Ultrasonikator i fuqishëm 200 W UP200St është një njësi e fuqishme dhe shumë e fuqishme e punës për laborator dhe prodhime më të vogla.

Cavitation tejzanor për shpërbërjen

Nëse mostra është e tretshme, solucioni (si succaloza, kripërat, p.sh. në formë pluhuri ose tabletë) mund të shpërndahet në një tretës (p.sh. ujë, tretës ujorë, tretës organikë etj) duke rezultuar në një përzierje homogjene, e përbërë nga vetëm një faza. Procesi i shpërndarjes mund të kryhet me anë të nxitimit manual ose mekanik, që është konsumues i kohës dhe joefikas. Probleme të ngjashme janë humbjet e mostrës për shkak të manipulimit ose mungesës së riprodhueshmërisë nga gabimet e rastit dhe përzierjen e pabarabartë.
Ultrasonication është përdorur shpesh për të promovuar një shpërndarje efektive dhe të shpejtë të mostrave. Shpërndarja ultrasonically ndihmon në bazë të agjitimit mekanik të efekteve cavitational shkaktuar nga futja e valëve ultratinguj në lëngje. Inputi i energjisë ultratinguj lehtëson dhe përshpejton përgatitjen e mostrës, siç është shpërbërja dhe kullimi përpara analizës.
Nga përgatitja ultrasonically e një zgjidhje, bëhet e mundur për të shpërndarë solutes në përqendrim të lartë dhe për të krijuar në mënyrë efikase dhe të shpejtë një zgjidhje të koncentruar ose të ngopur (dhe oversaturated).
Kur ultratinguj me fuqi të lartë / frekuencë të ulët futen në një medium të lëngët, cavitation akustike që rezulton krijon kushte unike. Ultrasonication ka rritur pretreatment mostër të lëngshme-lëngshme dhe të ngurta-lëngshme (p.sh. tretje, solubilization dhe nxjerrje), të cilat janë aplikuar në mënyrë tipike para zbulimit dhe matjes analitike.

Shpërndarja është një aplikim i zakonshëm i ultrasonication. Video demonstron shpërndarjen e shpejtë të një kristalesh sheqeri në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

Shpërndarja e kristaleve të sheqerit në ujë duke përdorur UP200St

Miniatura e videos

 
Shkalla e shpërbërjes quan shpejtësinë e procesit të shpërndarjes. Shkalla e shpërbërjes ndikohet nga faktorë të ndryshëm:

 • material: tretës dhe solucion
 • temperatura + presion
 • shkalla e (nën-) ngopjes
 • efikasitetin dhe ndikimin e shpërndarjes dhe përzierjes
 • sipërfaqja e sipërfaqes
 • praninë e inhibitorëve (p.sh. substancat e depozituara në grimca / bllokim në kufirin e fazës)

 
Për të përshpejtuar procesin e solvimit dhe shkallën e shpërndarjes, nevojiten homogjenizues të fuqishëm që sigurojnë ndikim të mjaftueshëm mekanik. Fuqia shpërbërëse dhe bashkimi cavitational e homogenizers tejzanor janë të njohura dhe në këtë mënyrë një mjet i zakonshëm dhe i besueshëm për përgatitjen e mostrës në laboratorët.

Kërkesë informacioni

Ultarsonikimi nanomasizon kristalet e meloksikamit në nanokristale dhe formon nanosuspension ahomogjen, gjë që tregon biodisponueshmëri të përmirësuar.

Imazhe mikroskopike të pezullimit të meloxicam:
Majtas: suspension meloxicam i patrajtuar; Djathtas: Nanosuspension meloxicam i marrë me ultratinguj me UP100H për 45 minuta në amplitudë 100% dhe ciklin 1.
(studimi dhe fotografia: ©Iurian et al., 2015)

Tejzanor Shpërndarja e kampioneve laboratorike

Shpërndarja ultrasonically assisted për përgatitjen e mostrës është përdorur në laboratorët para matjeve analitike.
Lista e instrumenteve analitike që kërkojnë mostra (shpesh) të lëngëzuara:

 • HPLC – Kromatografi e lëngët me performancë të lartë
 • FTIR – Spektroskopia infra të kuqe e transformimit të Furierit
 • GC – Kromatografi e gazit
 • Spektroskopi atomike
 • ATR – Reflektimi total i zbutur
 • Përcaktimi i grimcave të difuzionit të lazerit
 • Shpërndarja dinamike e dritës

Me pajisjen për përgatitjen e kampionit tejzanor SonoStep, trajtimi i mostrës para analizës mund të operohet plotësisht në linjë: Pajisja e përgatitjes së mostrës tejzanor përmban një përzierës dhe pompë të integruar, në mënyrë që mostrat të kalojnë të qëndrueshme dhe të vazhdueshme përmes një sistemi të mbyllur. Kështu, garantohet një sonikacion i barabartë dhe i besueshëm pa rrezikun e kontaminimit të kryqëzuar dhe falsifikimit të mostrës ose humbjes së mostrës.
Lexoni më shumë rreth Njësisë së Përgatitjes së Kampioneve Ultrasonike Gjithë-në-Një SonoStep!

Tejkalimi tejzanor për prodhimin industrial

Në linjat e prodhimit industrial, ultratinguj me fuqi të lartë integrohen për të shpërndarë dhe homogjenizuar përzierjet e ngurta-lëngshme për të formuar një produkt të qëndrueshëm dhe të qëndrueshëm.
Gjeni më poshtë disa shembuj për degët e ndryshme industriale:

 • Industria farmaceutike: Shpërndarja e përbërësve të drogës, p.sh. kripëra, polimere
 • Industria e ushqimit dhe pijeve: Shpërndarja e përbërësve, p.sh. sheqeri, kripë, shurup, condiments
 • ngjyra & veshje: shkrirjen e polimereve
 • kimi: përgatitja e një zgjidhjeje të mbinatyrshme përpara reaksionet e reshjeve
Shpërndarja e lëndëve të ngurta në lëngje bëhet në mënyrë efikase duke përdorur ultrasonikë të tipit sondë. Shpërndarja tejzanor mund të operohet si proces grumbull dhe inline.

Tretës tejzanor UIP6000hdT për qarkullim të madh në prodhimin industrial të solucioneve

Procesorë tejzanor për shpërndarjen e aplikacioneve në çdo shkallë

Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhjen ideale për aplikimin tuaj të shkrirjes dhe lagështimit. Nëse keni nevojë të përgatisni mostra analitike në laborator ose të prodhoni vëllime të mëdha solucionesh ose shëllirësh në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme – Hielscher Ultrasonics ka tretësin ideal tejzanor për procesin tuaj!
Me ultrasonikë të çdo niveli fuqie dhe për përpunim në grup si dhe në linjë, ne do t'ju rekomandojmë ultrasonikatorin më të përshtatshëm për qëllimet tuaja të përpunimit!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.