Përmirëso Scavengers tuaj nga Përzierja Ultrasonike

Një pastrues është një substancë kimike që shtohet në një përzierje për të hequr ose çaktivizuar papastërtitë dhe marrjen e nënprodukteve. Në shumë reagime, një tejkalim i materialeve fillestare përdoret për të drejtuar një reagim të fazës së zgjidhjes deri në përfundim. Përzierja përfundimtare përbëhet nga produkti i dëshiruar dhe një ose më shumë produkte anësore të padëshiruara. Kur të përfundojë reagimi, produkti anësor i padëshiruar duhet të hiqet. Një teknikë e zakonshme për të hequr substancat e padëshiruara nga një përzierje reaksioni është pastrimi. Gërmuesit janë shtuar shpesh në sasi të tepërt për të përshpejtuar heqjen e papastërtive. Përzierja e pastruesve me energji ultrazërit në përzierjen e reaksionit siguron një madhësi të shkëlqyer dispersion në mënyrë që pastruesi të jetë thyer në grimca ose pika të vogla. Sa më i vogël të jetë grimca apo madhësia e pikave, aq më e lartë është sipërfaqja reaktive. Kjo çon në një përdorim më ekonomik të kimikateve pastrimi dhe heqjen më të shpejtë të papastërtive ose nënprodukteve të padëshiruara.

Gërmuesit janë përdorur shpesh në

 • Kimi: Në fazën e zgjidhjes kimi kombinatorike, pastrues janë përdorur shpesh për të hequr reagentët e tepërt dhe / ose reagentët e shpenzuar.
 • zhvillimin dhe prodhimin farmaceutik: komponimet aktive me pastërti të lartë janë të nevojshme në mënyrë që komponimet të mund të përjashtojnë plotësisht efektet e tyre.
 • vaj & industria e gazit: p.sh. gjatë desulfurizimit. Një shembull i zakonshëm është heqja e sulfidit të hidrogjenit (H2S) për të shmangur ndonjë reagim të pafavorshëm (veçanërisht për kontrollin e korrozionit).
 • biologjinë dhe bio-teknologjinë: p.sh. veprojnë nanopartikalet si pastrues radikal për të parandaluar indet kundër dëme.
Pajisjet Hielscher tejzanor janë mjete të fuqishme për reduktimin e madhësisë së grimcave (Kliko për ta zmadhuar!)

Ultrasonication është një mjet shumë efektiv për shpërndarjen dhe deagglomeration

Fuqia e përzierjes me ultratinguj

Valët e fuqishme të ultrazërit futen në një rezultat të mesëm të lëngët cavitation. Forcat e qethjes cavitational janë shumë të efektshme për të shpërndaj dhe përziej. Shpërndarja e gjobës me gjatësi, e cila arrihet me përzierje të fuqishme tejzanor, mund të kontrollohet pikërisht në mënyrë që grimcat ose pikat e mikroneve dhe nano-madhësive të krijohen lehtësisht. Madhësia e vogël e grimcave të grimcave dhe shpërndarja e tyre madje çojnë në një sipërfaqe të madhe të grimcave, që do të thotë një sipërfaqe shumë aktive për të lidhur papastërtitë me qëllim që t'i largojnë ato nga përzierja e reagimit.

Përfitimet e pastrimit tejzanor

Me shpërndarjen efikase ultrasonike, pastrues mund të përdoren me masë. Forcat e ultratingullit shpërndajnë dhe shpërndajnë grimcat ose pikat në madhësi shumë të mirë, në mënyrë që të përdoret potenciali i plotë i pastruesve. Kështu, shmanget një përdorim i tepruar i reagentëve pastrues. Kjo kursen pastrues dhe lehtëson heqjen e nënprodukteve të pastruar.
Mbushje tejzanor ndihmon lejon sintezë të lartë dhe të pastrimit të xhiros. Kjo e bën procesin tuaj më efikas dhe përmirëson cilësinë e produktit. Përfitime të tjera rezultojnë nga fakti se pastrimi është një alternativë e rëndësishme për kromatografinë e lëngët që konsumojnë kohë dhe nxjerrjen e lëngjeve dhe lëngjeve.
Përzierja tejzanor kontribuon në të gjitha llojet e llojeve të pastruesve, siç janë pastrues të ngurta (p.sh. pluhurat, xhelat, polimeret pastrues, rrëshirat pastrues) dhe pastrues të lëngshëm.

  Ruaj pastrues duke shmangur përdorimin e tepruar të reagentëve!
  Përshpejtoni shpejtësinë e reagimit të proceseve të pastrimit!

Batch Sonication ose Inline Sonication

Proceset tejzanor mund të drejtohen si proces grumbullimi, si dhe në një mënyrë të vazhdueshme rrjedh-përmes. Sidomos për vëllime më të vogla, p.sh. për sonication e mostrave dhe shumë të vogla të prodhimit, procesi ultrasonification mund të bëhet lehtë në një gotë ose grumbull. Megjithatë, për rrymat më të larta të volumit është sonicacioni i inline i rekomanduar për të siguruar rezultate të njëtrajtshme dhe të qëndrueshme të procesit. Në përputhje me rrjedhën e vëllimit, Hielscher ofron një gamë të gjerë të reaktorëve të qelizave rrjedhës tejzanor.

Hapat e procesit të pastrimit të ndihmës tejzanor

 • 1. Përgatitni slurrën e reagimit dhe le të reagoni plotësisht në substanca. (Vini re se ultratinguj nxit reagimet kimike! Ajo mund të jetë e dobishme për të djegur përzierjen e reagimit edhe gjatë hapit të parë.) Pas reagimit, zgjidhja përmban produktin përfundimtar dhe nënproduktet e padëshiruara. Shtoni pastruesin e zgjedhjes suaj
 • 2. Shtoni pastruesin dhe përgatitni një slurri të papërpunuar para-përzier ose emulsioni. Pas formimit të slurry / emulsion, sonicate përzierje.
 • 3. Kur të përfundojë reaksioni i pastrimit, nënproduktet janë të lidhur dhe mund të hiqen ose mund të mbeten në përzierjen e reagimit pasi ato janë për shkak të lidhjes së tyre me pastrues. Pastrimi mund të kryhet duke mbledhur produktin e pastër duke u filtruar, centrifuguar ose duke hequr supernatantin me një kapak / pipetë.
Transmetuesit tejzanor UIP500hd (500W), UIP1000hd (1000W) dhe UIP15000 (1500W) me qeliza rrjedhëse për proceset e vazhdueshme të zërit

Transduktorët tejzanor (500, 1000, 1500W) me qeliza rrjedhëse

Letërsi / Referencat

 • Karakoti, AS; Singh, S .; Kumar, A .; Malinska, M .; Kuchibhatla, S .; Wozniak, K .; Vetë, WT; Seal, S. (2009): Nanoceria e PEGiluar si pastrues radikal me Kimable Tunable Redox. J. Am. Chem. Soc. 131/40, 2009; f. 14144-14145.
 • Suslick, KS (1998): Kirk-Othmer Enciklopedia e Teknologjisë Kimike. Ed. J. Wiley & Bijtë: Nju Jork; 26, 1998; f. 517-541.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.