Mulliri tejzanor për prodhimin e buzëve

Prodhimi i kuq buzëve përfshin bluarjen dhe përzierjen e dyllave dhe pigmenteve të ngjyrave në një nivel saktësisht të kontrollueshëm për të siguruar një ngjyrë të caktuar dhe profilin e strukturës së kuq buzësh. Bluarja dhe përzierja tejzanor është një teknikë e besueshme, efikase dhe saktësisht e kontrollueshme për të prodhuar slurries dylli / pigmenti shumë homogjen për prodhimin e buzëve me cilësi të lartë.

Përzierja tejzanor dhe bluarja për prodhimin e buzëve

Pigmentet e kuq buzësh janë bluar në mënyrë të njëtrajtshme dhe përzihen nga ultrasonifikimi.Në përgjithësi, prodhimi i buzëve bëhet në tufa me madhësi të vogla dhe të mesme, pasi përbërja e secilës variacion të buzëve ndryshon në ngjyrën / hijen, shkëlqimin, përbërësit (përbërës ushqyes) etj.
Prodhimi i kuq buzëve përfshin përbërës të ndryshëm të papërpunuar si dyllë (dyllë blete, dylli nga candelilla, camauba), pigmente (psh organike dhe inorganike, pigmente, karaminë; pigmente që rrjedhin nga bimët, pigmente minerale si mikas, okside, ultramarina), alkool (tretës), etj. vajra (vajra minerale, castor, lanolinë, ose vajra vegjetal) dhe aditivë (konservues, antioksidantë, përbërës të kujdesshëm, aromë). Në përgjithësi, raporti i vajit: dylli: pigmenti është përafërsisht. 50-70%: 20-30%: 5-15%, përkatësisht.
Ato përbërës janë shkrirë dhe trazuar në tufa të ndara: një grumbull përmban tretës, grupi i dytë përmban lipidet / vajrat, dhe grupi i tretë përmban yndyrna dhe materiale dylli.
Për të përfshirë pigmentet e ngjyrave, solucioni tretës dhe vajrat e lëngshëm të nxehtë (përafërsisht 180 ° F ose 85 ° C) përzihen me pigmentet e ngjyrave duke i përzier në mënyrë që të formohet një parashtesë e papërpunuar. Premika ushqehet në një reaktor tejzanor të rrjedhës, ku pllaka e pigmentit trajtohet me kavitacion intensiv tejzanor (akustik). Kavitacioni tejzanor është një trajtim thjesht mekanik, i cili bazohet në forca ekstreme të qethjes dhe përplasjes ndër-specifike. Mullëzimi dhe bluarja tejzanor lejon një kontroll të saktë të procesit dhe në këtë mënyrë një prodhim vazhdimisht me cilësi të lartë.

Hielscher Ultrasonics furnizon shpërndarësin e fuqishëm tejzanor për të përgatitur pezullimin homogjen nano-grimcave, p.sh. për prodhimin e baterive litium

Shpërndarja tejzanor prodhon pezullime uniforme të nano-sized: kurbën e gjelbër – para zërit / kurbës së kuqe pas sonication

Ultrasonifikimi është shumë i efektshëm për të bluar pigmente në formulimet e kuq buzësh.

UIP2000hdT ultrasonicator për produktet kozmetike në një reaktor çelik

Kërkesë informacioni

Mulliri tejzanor dhe bluarja zvogëlon madhësinë e grimcave të pigmenteve në mënyrë të njëtrajtshme në mënyrë që të merret një strukturë e qetë. Ky është një hap i rëndësishëm pasi që struktura e një buzëkuq është një shenjë thelbësore e cilësisë dhe një ndjenjë kokrrize është e padëshirueshme. Për më tepër, shpërndarja uniforme e madhësisë së grimcave është thelbësore për të marrë forcën e ngjyrosjes dhe ngjyrosjen e thellë të buzëkuqit.
Ndërsa miksera konvencionale me qethje të lartë, mullinj me rrotull dhe mullinj me rruaza futin ajrin në pluhurin e naftës / pigmentit, zëri i brendshëm shmang bllokimin e flluskave të gazit. Ultrasonifikimi ka edhe efekte de-ajrimi / degëzimi, gjë që e bën hapin pasues të de-aeration-it nga vakuumi sipërfaqësor. Duke shmangur hapin e deaeracionit, kostot e përpunimit dhe koha zvogëlohen.
Në një hap të dytë të përzierjes, pllaka e pigmentit / vajit është e kombinuar me dyllin e nxehtë. Përzierja e pigmentit / vajit dhe dyllit të nxehtë mund të bëhet edhe nga mikser tejzanor. Në fund, përzierja e kuq buzëve derdhet në tuba formimi, ku buzëkuqi ftohet dhe forcohet ndërsa fiton formën e tij tipike të shkopit. Sapo përzierja e dyllit / pigmentit të marrë solide, mund të futet në një paketim plastik ose metalik dhe është gati për shitje.
Procesori tejzanor UIP4000hdT, një reaktor ultrasonik i fuqishëm 4kW

UIP4000hdT, një procesor i fuqishëm tejzanor 4000 watts

Përparësitë e bluarjes tejzanor dhe shpërndarjes

 • rezultate uniforme të përzierjes
 • trajton grimcat gërryese
 • efekt de-ajrimi
 • përpunim i shpejtë dhe efikas
 • ndryshime të lehta për tu pastruar / shpejtë midis ngjyrave
 • e thjeshtë dhe e sigurt për tu operuar
 • shkallë lineare-up
 • Mikserë tejzanor me performancë të lartë për prodhimin e buzëve

  Hielscher Ultrasonics furnizon ultrasonikatorë me performancë të lartë për prodhuesit kozmetikë në të gjithë botën. Mulliri tejzanor, bluarja dhe shpërndarja është një teknologji e besueshme dhe efikase për të prodhuar përzierje homogjene të përbërë nga dylli, lipide, emulsione O / W ose W / O, pigmente dhe aditivë ushqyes. Mikserët tejzanor merren me lehtësi hollime shumë viskoze siç janë shkrirja e dyllit, ngarkesat e grimcave të larta dhe pastat. Edhe trajtimi i grimcave shumë gërryes nuk është problem për sistemet e përzierjes tejzanor dhe bluarjes.
  Proceset tejzanor mund të zhvillohen në grupe dhe në operacion të vazhdueshëm inline. Sidomos për shumë më të mëdha, përpunimi tejzanor brenda linjës duke përdorur një reaktor tejzanor të rrjedhës ofron avantazhe të ndryshme, duke përfshirë njëtrajtshmëri më të lartë të produktit, pasi koha e mbajtjes në zonën e zërit dhe temperatura e përpunimit mund të kontrollohen saktësisht. Përdorimi i një sistemi inline tejzanor me qelizë rrjedhëse parandalon bllokimin e flluskave të ajrit dhe siguron madje efekte de-ajrimi / shkarkimi.
  Hielscher Ultrasonics është me përvojë të gjatë në krijimin, prodhimin dhe shpërndarjen e ultrasonicators me performancë të lartë për prodhimin e produkteve kozmetike. Ne i ndihmojmë klientët tanë nga testi i parë i fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri në instalimin dhe funksionimin e njësisë shpërndarëse tejzanor me madhësi industriale.
  Hielscher Ultrasonics’ procesorë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
  Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

  Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
  1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
  10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
  0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
  10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
  na 10 deri në 100L / min UIP16000
  na më e madhe grup i UIP16000

  Na kontaktoni! / Pyet Na!

  Pyesni për më shumë informacion

  Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

  Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


  Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

  Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.  Fakte të vlefshme

  Buzëkuqe, shkëlqim buzësh, shuplaka buzësh

  Buzëkuqët janë një nga produktet kozmetike më të njohura dhe të përdorura gjerësisht. Produkte të tjerë të buzëve kozmetike janë shkëlqimet e buzëve, balsamat e buzëve dhe kapelat.
  Në përgjithësi, buzët shfaqin një fuqi qëndrimi më të gjatë dhe më shumë mbulim sesa shkëlqimet e buzëve ose balsamet e buzëve.
  Gama e ngjyrave dhe e mbarimeve të buzëve është pothuajse e pakufizuar: Buzët e kuq buzësh janë në dispozicion në çdo ngjyrë, nuanca dhe përfundime – nga shkëlqimi i lartë deri në shndritës / ndriçues / vezullues deri tek saten në mat. Kjo i kthen buzët në një produkt make-up shumë të gjithanshëm dhe i jep përdoruesit opsione të shumëfishta për të krijuar një pamje individuale.
  Ndërsa pamja dhe pamja janë efektet kryesore dhe më të dukshme të arritura nga buzët, ato shpesh vijnë me karakteristika shtesë siç janë aditivët ushqyes, përbërësit për rritjen e buzëve, ekranet e diellit dhe shtesa të tjera. Për të marrë disa cilësi dhe veti të kuq buzësh, formulimet e kuq buzësh janë të ndryshme dhe mund të jenë mjaft komplekse. Lëndët e para themelore në buzëkuq janë pigmente, vajra, dyllë dhe zbutës, të cilët kontribuojnë në ngjyrën, hidratimin dhe mbrojtjen.

  Baza e dyllave, polimereve, (nën-) grimcave të mikronit, dhe fibrave përdoren për t'i dhënë buzës formën dhe strukturën e saj. Prandaj, dyllet kristalore dhe amorfe që sigurojnë një madhësi të vogël kristali kur ftohen dhe ngurtësohen, duhet të kombinohen në mënyrë që buzëkuqi i fundit të ofrojë një stabilitet të mirë, lidhës të naftës / pigmentit dhe forcë. Kombinimet e përdorura zakonisht janë p.sh., ozokerite + mikrokristaline; polietileni + mikrokristaline; polietileni + ozokerite; ose dylli i bletëve + candellila + carnauba.

  Lloji dhe sasia e emollientëve në një formulim të kuq buzësh janë faktorë të rëndësishëm që ndikojnë shumë në karakteristikat e aplikimit të kuq buzësh, forcën e ngjyrave, përhapjen, qëndrueshmërinë dhe përfundimin. Emollientët që përdoren zakonisht vaji arecastor, lanolina, gjalpi shea, gjalpi kakao, lanolina sintetike (bis-diglyceryl polyacyladipate-2), polibuteni, polisobuteni i hidrogjenizuar dhe citrat triisostearyl.

  Një formulim tipik kuq buzësh duket si më poshtë:

  • Emollientët: 41-79%
  • Dyll / polimere: 15-28% (si një përzierje e 2-5 lëndëve të para)
  • Pigmente: 3-10%
  • Pigmente me shkëlqim të perlave: 0-10%
  • Agjentët matës: 0-5%
  • Vishni përbërës: 0-5%
  • Parfum: 0-0.3%
  • Konservues / Antioksidantë: 0.2-0.5%

  Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

  Le të kontaktojmë.