Ramp-up proceset e ngadalta dhe të pamjaftueshme të prodhimit

Ultrasonication është një teknikë e mirë-vendosur intensifikimin e procesit, e cila është përdorur në shumë lloje të aplikimeve të lëngshme të tilla si homogjenizimi, përzierja, shpërndarja, mulliri lagësht, emulsification si dhe përmirësimin e reaksioneve kimike heterogjene. Nëse procesi juaj i prodhimit nuk po funksionon mirë dhe nuk arrin qëllime specifike të prodhimit, ju mund të dëshironi të konsideroni ultrasonikimin si përforcues të procesit.

Përzierja tejzanor, homogjenizimi dhe shpërndarja

Ultrasonikimi është një teknikë mjaft efikase për përzierjen, përzierjen, homogjenizimin, shpërndarjen dhe emulsifikimin e sistemeve të lëngëta të ngurta dhe të lëngshme të lëngshme. Përzierësit tejzanor me prerje të lartë thyejnë grimcat dhe pikat dhe zvogëlojnë madhësinë e tyre në mënyrë efikase në mënyrë që të merret një përzierje e qëndrueshme, homogjene. Një avantazh i rëndësishëm i përzierjes tejzanor është trajtimi pa mundim i lëngjeve dhe slurrave me viskozitet shumë të ngadaltë deri te shumë të lartë, ngjitës. Edhe grimcat gërryese nuk janë problem për mikserët tejzanor.
Mësoni më shumë rreth përzierjes tejzanor me prerje të lartë!

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator për përzierjen, shpërndarjen dhe deaglomerimin e sistemeve me lëng të ngurtë dhe të lëngshëm

Procesori tejzanor UIP16000 është një homogjenizues me performancë të lartë, duke intensifikuar procesin për të gjitha llojet e aplikacioneve të përzierjes

aplikimet sonochemical

Përzierja e sistemeve të lëngëta të ngurta dhe të lëngshme me ultratinguj me fuqi të lartë, transferimi i masës midis dy ose më shumë fazave ose përbërësve të përzierjes është përmirësuar. Transferimi i shtuar i masës dihet mirë që ndikon pozitivisht në shumë reaksione kimike siç është kataliza heterogjene. Për më tepër, kavitimi tejzanor fut energji të lartë në sistemet kimike duke inicuar kështu reagime dhe / ose ndryshuar rrugët e reagimit. Kjo çon në përmirësimin e ndjeshëm të normave dhe rendimenteve të konvertimit kimik. Pajisjet sonokimike dhe reaktorët përdoren zakonisht për transesterifikim, polimerizim, desulfurizim, procese sol-xhel dhe shumë reaksione të tjera katalitike dhe sintetike organike heterogjene. Lexoni më shumë rreth reagimeve sonokimike!

Zbatime tejzanor në industrinë ushqimore

Homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë është një teknologji jo-termike që përdoret në proceset e prodhimit të shumëfishtë të ushqimit, pijeve dhe shtesave dietike. Nxjerrja tejzanor përdoret në prodhimin e salcave, supave, lëngjeve, smoothies, shtesave dietike (p.sh., barbëra, kanabis) në mënyrë që të lëshojë përbërës aromatikë, pigmente ngjyrash, vitamina dhe përbërës ushqyes në mënyrë që të krijoni një aromë më të fortë, më të shëndetshme produkt ushqimor. Për shkak të përbërjeve të aromave të nxjerra dhe sheqernave natyralë, shtimi i sheqerit të rafinuar dhe aditivëve të aromës sintetike mund të shmanget. Lexoni më shumë rreth përpunimit tejzanor të ushqimit dhe pijeve!

Ultrasonication aplikohet gjatë përpunimit të ushqimit në mënyrë që të intensifikohet dhe përmirësohet

Sinteza tejzanor dhe funksionalizimi i nanomaterialeve

Përpunimi tejzanor dhe kavitacioni akustik që rezulton mund të vendosin stres ekstrem në grimca dhe t'i thyejnë ato të kontrolluara deri në madhësinë nën mikron dhe nano. Fenomeni i kavitacionit akustik krijon prerje të lartë, turbulenca, presion shumë të lartë dhe diferenciale të temperaturës. Këto kushte intensive ndodhin si rezultat i goditjes së flluskës që mund të vërehet kur ultrazëri me fuqi të lartë krijon cikle alternative të presionit të lartë, me presion të ulët në medium. Ndërsa avionët e lëngshëm dhe përplasja ndër-grimcore shkatërrojnë, prishin dhe copëtojnë grimcat, presioni pothuajse hidrostatik që ndodh mund të modifikojë mikrostrukturat e grimcave të tilla si poroziteti. Funksionalizimi tejzanor i nanopartikave lejon të sintetizohen materiale me performancë të lartë me qëndrueshmëri të përmirësuar termike, forcë të jashtëzakonshme në tërheqje, duktilitet, përçueshmëri termike dhe elektrike, veti optike etj. Të nanomaterialeve.
Lexoni më shumë rreth sintezës dhe funksionalizimit të nanopartikave ultrasonike!

ultrasonication – Efektet sinergjike

Ultrasonication ose mund të zëvendësojë një makinë me performancë të dobët ose të kombinohet me pothuajse çdo teknikë të disponueshme të përpunimit të lëngjeve në mënyrë që të përsosin dhe azhurnojnë rezultatet e nënparës. Ultrasonicator i sondës Hielscher janë të integruar në linjat ekzistuese të prodhimit me

 • miksera koloidi & mullinj
 • mullinj për rruaza / perla
 • miksera me prerje të lartë
 • homogjenizues me presion të lartë
 • miksera teh / mikse rotor-stator
 • pasterizimi i nxehtësisë (HTST)
 • Fusha elektrike me impuls të intensitetit të lartë (NDIHM))
 • mikrovalë
 • drita ultraviolet (UV)
 • Elektrokimi
 • teknologjitë me pengesa
 • CO2 nxjerrësit
Shpërndarësit tejzanor me performancë të lartë përdoren në shumë industri si ushqimi, nanoteknologjia, kimia, farma dhe shkenca materiale.

Instalimi tejzanor i 3x UIP1000hdT për proceset e detyrave të rënda

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator UP200St (200W) që shpërndan karbonin e zi në ujë duke përdorur 1% wt Tween80 si surfaktant.

Shpërndarja tejzanor e karbonit të zi duke përdorur ultratingullin UP200St

Miniatura e videos

Më shumë instaluar vetëm ose në kombinim me teknikat konvencionale të përpunimit për efektet sinergjike, integrimi i ultrasonication rezulton në procese të përmirësuara dhe të intensifikuara.

Sisteme tejzanor me performancë të lartë për intensifikimin e procesit

UIP4000hdT është një mikser i fuqishëm tejzanor në linjë 4000 vat.Hielscher Ultrasonic dizenjon, prodhon dhe shpërndan ultrasonicatorë me performancë të lartë për aplikime me ngarkesë të rëndë. Portofoli ynë përfshin të gjithë gamën, nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt deri te përpunuesit tejzanor të nivelit të lartë dhe plotësisht industrial, gjë që na mundëson të rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor për aplikimin dhe vëllimin tuaj të përpunimit.
Merrni kontakt me ne tani për të diskutuar se si procesi juaj mund të përfitojë nga intensifikimi i procesit tejzanor! Stafi ynë me përvojë të gjatë dhe i trajnuar mirë ju ofron informacione të hollësishme dhe detaje teknike.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / ReferencatUltrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.