Nxjerrja e lëngjeve superkritike e përmirësuar nga ultrasonikët e energjisë

Nxjerrja tejzanor vetëm ose në kombinim me metodat alternative të nxjerrjes si nxjerrja e tretësit ose CO superkritike2 ekstraktuesit përdoret me sukses për të nxjerrë spektrin e plotë të kanabinoideve nga bima e kanabisit (kërp dhe marihuanë). Në marihuanë, përbërësi kryesor i kanabinoidit është Δ9-tetrahidro-kanabinol (Δ9-THC) me efektet e tij të njohura psikotrope. Kanabinoide të tjera të rëndësishme me më pak ose aspak aktivitet psikotrop mund të gjenden në të dy, kërp dhe marihuanë, dhe përfshijnë acidin kanabidiolik (CBDA), kanabidiol (CBD), kanabagigerol (CBG), kanabikromen (CBC), kanabanol (CBN) dhe kanabiciklol ( CBL), së bashku me homologët e tjerë të lidhur me C19.

CO Supercritical i Përmirësuar me tejzanor2 ekstraktim

Kombinimi i ultrazërit me fuqi të lartë dhe nxjerrësve të lëngjeve superkritik (SFE) është një metodë shumë efikase dhe e pastër për të përshpejtuar dhe përmirësuar proceset e transferimit të masës. Transferimi i masës ndërmjet lëndës së parë (p.sh. botanikët si gjethet, lulet, sythat etj.) Dhe tretësit (p.sh., CO superkritik2) është faktori kufizues gjatë proceseve të nxjerrjes. Për shkak të transferimit të kufizuar të masës, efikasiteti i nxjerrjes zvogëlohet. Për të kompensuar mungesën e efikasitetit, ose duhet të përfshihet koha e nxjerrjes ose prodhimi i nxjerrjes duhet të flijohet.
Ultrasonikimi me fuqi të lartë është një teknologji e provuar mirë për të intensifikuar reagimet e ngadalta duke përmirësuar transferimin e masës ndërmjet fazave. Me anë të dridhjeve intensive, forcave të prerjes dhe turbulencave agjituese, ultrazëri i fuqisë ekspozon lëndën e parë të nxjerrjes me një shpejtësi të rritur dukshëm në tretës. Kjo rezulton në rendimente superiore të nxjerrjes dhe një kohë të reduktuar të nxjerrjes. Ultrasonication rrit efikasitetin e nxjerrjes së çdo lloji të nxjerrësit të lëngjeve superkritike:

 • duke rritur rendimentin
 • duke shkurtuar kohën e nxjerrjes
 • duke zvogëluar presionin e kërkuar
 • duke përmirësuar kapacitetin e përgjithshëm të prodhimit

Kërkesë informacioni

Ultratingulli përmirëson efikasitetin e nxjerrjes së sistemeve superkritike të nxjerrjes së CO2

UIP2000hdT nxjerrësi tejzanor mund të flanxhetohet në CO superkritik kolonat e nxjerrjes për të përmirësuar transferimin e masës dhe në këtë mënyrë rendimentin e nxjerrjes

Përmirësimi tejzanor i transferimit të masës në proceset superkritike të nxjerrjes së CO2 mund të realizohet lehtësisht duke zbatuar një hetim tejzanor me performancë të lartë siç është një Cascatrode në nxjerrësin e lëngut superkritik. Sondat Hielscher Ultrasonics (të njohura edhe si brirë tejzanor, sonotrodes) mund të lidhen përmes vulosjes standarde të fllanxhës dhe janë të pajtueshme për lidhësit e kyçjes së swedge. Kjo e bën instalimin dhe funksionimin të thjeshtë dhe të sigurt. Si të gjithë ultrasonicatorët Hielscher të njohur për fuqinë e tyre dhe performancën e vazhdueshme, një sistem i instaluar dikur ka mirëmbajtje të ulët.

Nxjerrja Ultrasonike e Lëngjeve Supercritical në Çdo Shkallë
Ultrasonicators dhe sondat Hielscher janë në dispozicion për

 • nxjerrës të lëngjeve superkritike në shkallë të vogël / laboratorike
 • shkallë gjysmë industriale
 • shkallë industriale
Ekstraktuesit e sondës tejzanor të shoqëruar në sistemet e nxjerrjes superkritike të CO2 përmirësojnë efikasitetin e përgjithshëm.

Nxjerrësi tejzanor i zbatuar në një sistem superkritik CO2 për të përmirësuar transferimin e masës. Kjo rrit rendimentin e nxjerrjes dhe zvogëlon kohën dhe temperaturën e nxjerrjes.
figura dhe studimi: Hu et al. 2007

Studimi i Rastit për CO Supercritical të Rritur Ultrasonikisht2 ekstraktim

Nxjerrja e xhenxhefilit: Balachandran etj. (2006) hetoi efikasitetin e nxjerrjes superkritike të CO2 të asistuar në mënyrë ultrasonike duke përdorur Hielscher ultrasonicator UIP500hdT. Ata studiuan ndikimin e ultrazërit në nxjerrjen superkritike duke përdorur xhenxhefil të tharë nga ngrirja. "Rendimenti i përbërjeve të mprehtë nga xhenxhefili është rritur ndjeshëm nën ndikimin e ultrazërit, me përmirësime deri në 30% drejt fundit të periudhës së nxjerrjes." (Balachandran et al. 2006)
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të xhenxhefilit!

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Ultratingulli rrit ndjeshëm nxjerrjen superkritike të CO2 të përbërjeve bioaktive nga xhenxhefili.

Fotografi FESEM të grimcave të xhenxhefilit. (A) Eksperimente pa sonifikim, (B) eksperimente me sonifikim duke përdorur UIP500hdT .
Foto dhe studim: Balachandran et al. 2006

Ultrasonicators Hielscher mund

 • intensifikoni transferimin e masës gjatë SFE
 • rrisin rendimentet e ekstraktit
 • përshpejtojnë nxjerrjen e SFE
 • trajtojnë me lehtësi presionet e larta
 • merren me lëndë të ndryshme të para
 • të vendosen retro në sistemet ekzistuese SFE
 • instalohet në mënyrë fleksibile
 • kontrollohen saktësisht
 • të kontrollohet nga distanca
 • të operohet në mënyrë të sigurt

Nxjerrësit tejzanor me fuqi të lartë për nxjerrjen e lëngut superkritik

Përforcues tejzanor dhe sonda (kaskatrodë) e montuar në bririn e transduktorit tejzanor UIP2000hdTUltrasonicatorët e Hielscher mund të zbatohen lehtësisht në çdo CO të rregullt superkritik2 nxjerrësit në mënyrë që të përmirësojë transferimin e masës dhe kështu të rrisë rendimentin e nxjerrjes.
Sondat tejzanor të cascatrodeTM tipi janë veçanërisht të përshtatshëm për integrimin në një CO2 nxjerrës, pasi që cascatrodes Hielscher ofrojnë një sipërfaqe të lartë, e cila lëshon kavitacion të fortë në rezervuarët e mëdhenj të CO2 sistemet e nxjerrjes dhe në këtë mënyrë mund të përpunojnë vëllime të mëdha lehtësisht. Hielscher Ultrasonics’ procesorë të fuqishëm dhe të besueshëm industrial tejzanor mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Funksionimi i besueshëm i vazhdueshëm i amplitudave të larta, si dhe qëndrueshmëria dhe mirëmbajtja e ulët e nxjerrësve tejzanor të Hielscher i bëjnë ato pajisjet ideale për zbatimin në&D dhe CO superkritik / nënkritik komercial2 nxjerrësit.

Avantazhet e sistemeve tejzanor të Hielscher:

 • vazhdimisht performancë të lartë
 • Operacioni 24/7/365
 • kontrolli i saktë i procesit
 • Fuqia
 • mirëmbajtje të ulët
 • të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur
 • kontrolli i largët i shfletuesit

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200St, UP400St
0.1 deri në 8L 0.2 deri në 2L / min UIP500hdT
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Literatura / ReferencatHielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.