Tretës të thellë eutektikë për nxjerrje shumë efikase

Tretësit eutektikë të thellë (DES) dhe tretësit eutektikë natyralë të thellë (NADES) ofrojnë avantazhe si tretës të nxjerrjes në shumë nivele dhe në këtë mënyrë janë një alternativë premtuese ndaj tretësve organikë konvencionalë. Puna e tretësit të thellë eutektik shkëlqyeshëm në kombinim me ekstraktimin tejzanor dhe japin rendimente të larta të ekstrakteve me cilësi premium. Zbuloni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor duke përdorur tretës natyralë të thellë eutektikë.

Cilat janë tretësit e thellë eutektikë (DES)?

Tretësit e thellë eutektikë përdoren në kombinim me nxjerrjen me ultratinguj për të prodhuar ekstrakte organike botanikeTretësit eutektikë të thellë (DES) janë përzierje të paktën një pranuesi të lidhjes hidrogjen (HBA) dhe një dhuruesi të lidhjes hidrogjen (HBD), përfshirë acidet karboksilike dhe përbërjet e tjera të rinovueshme. Sipas Cai et al. (2019), "ndërveprimi i fortë i lidhjes së hidrogjenit midis HBA dhe HBD është faktori më i rëndësishëm për formimin e DES". [Cai etj. 2019] Për dhuruesit e lidhjeve hidrogjen (HBD), shpesh përdoren përbërje të tilla si sheqerna, aminoacide, acide karboksilike (p.sh., acid benzoik, acid limoni, acid sukinik) ose amina (p.sh., ure, benzamide). Potenciali i ndërveprimit kimik i HBD-ve është faktori kryesor që kontribuon në formimin dhe efikasitetin e tretësve të thellë eutektikë. Kripërat e halideve të tilla si klorur kolina ose klorur zinku mund të përdoren gjithashtu së bashku me HBDs. DES të tjerë me bazë klorure koline formohen me acid malonik, fenol ose glicerinë. Si rezultat i ndërveprimeve të forta të lidhjes së hidrogjenit, pika e shkrirjes së tretësve të thellë eutektikë zvogëlohet ndjeshëm kur krahasohet me përbërësit e tij individualë. Në ndryshim nga tretësit konvencionalë (p.sh., etanoli, metanoli, heksani, butani etj.) DES janë jo të paqëndrueshme, që do të thotë se ata kanë një presion shumë të ulët të avullit dhe në këtë mënyrë janë të ndezshëm. Toksiciteti i tretësve të thellë eutektikë është i ulët, biodegradueshmëria e tyre është e lartë dhe pararendësit e nevojshëm janë të lira, lehtësisht të disponueshëm, si dhe të rinovueshëm. Tretësit natyralë të thellë eutektikë (NADES) janë edhe më miqësorë ekologjikë pasi të gjithë pararendësit janë me burim nga burime natyrore. DES-et gjithashtu ofrojnë një aftësi paguese të rregullueshme bazuar në kiminë e substancës së tretur dhe specieve të përdorura për krijimin e DES. Disa NADES shfaqin një viskozitet të lartë dhe për këtë arsye ato nuk janë shumë të përshtatshme për nxjerrjen e grupeve. Sidoqoftë, NADES me viskozitet më të lartë mund të zbatohet me sukses si tretës në nxjerrjen tejzanor të rrjedhës.

Kërkesë informacioni

Tretësit eutektikë të thellë (DES) janë tretës shumë efektivë për ekstraktimin botanik me ultratinguj.

Nxjerrja tejzanor me tretës eutektikë të thellë (natyralë) është një metodë mjaft efikase për ekstrakte superiore botanike. Foto tregon procesorin tejzanor UP400St (400W) me një tufë 8L për nxjerrjen botanike.

Në këtë video, demonstrohet ekstraktimi tejzanor nga HOPS (humulus lupulus). Me ultrasonicator UP200Ht kariofileni dhe komponimet e tjera nxirren.

Nxjerrja tejzanor e HOPS me UP200Ht me sondë S2614

Si funksionon Nxjerrja tejzanor me tretës të thellë eutektikë?

Nxjerrja tejzanor bazohet në efektet sonomekanike të ultrazërit me intensitet të lartë, me frekuencë të ulët. Për të nxitur dhe intensifikuar nxjerrjen e përbërjeve botanike (dmth., Substancat bioaktive) përmes tejzanor, valët e ultrazërit me fuqi të lartë bashkohen përmes një sonde tejzanor (e quajtur ndryshe briri ose sonotroda tejzanor) në mjedisin e lëngshëm, dmth. materiali dhe tretësi eutektik i thellë (natyral). Valët me ultratinguj udhëtojnë nëpër lëng dhe krijojnë cikle alternative të presionit të ulët / presionit të lartë. Gjatë cikleve me presion të ulët, krijohen flluska minutë vakumi (të ashtuquajturat flluska kavitacioni), të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Gjatë atyre cikleve të rritjes së flluskave, gazrat e tretur në lëng hyjnë në flluskën e vakumit, në mënyrë që flluska e vakumit të shndërrohet në flluska gazi në rritje. Pasi të rriten gjatë disa cikleve, flluskat e vakumit arrijnë një madhësi të caktuar në të cilën nuk mund të thithin më shumë energji, në mënyrë që ato të zhvendosen me forcë gjatë një cikli të presionit të lartë. Shpërthimi i flluskës karakterizohet nga forca të forta kavitacionale, përfshirë temperaturën dhe presionin shumë të lartë që arrijnë përkatësisht deri në 4000K dhe 1000atm; si dhe diferencën përkatëse të temperaturës së lartë dhe presionit. Këto turbulenca dhe forca qethje të gjeneruara në mënyrë ultrasonike thyejnë qelizat bimore dhe lëshojnë përbërësit bioaktivë intraqelizorë në tretësin e thellë eutektik (natyral). Nxjerrja tejzanor hap strukturën qelizore të botanikëve dhe intensifikon transferimin e masës midis materialit bimor dhe tretësit. Sonifikimi promovon në këtë mënyrë efikasitetin e tretësve natyralë të thellë eutektikë. Nxjerrja tejzanor me tretës eutektikë të thellë (natyralë) rezulton në rendimente jashtëzakonisht të larta brenda një kohe shumë të shkurtër përpunimi.

Nxjerrja me ultratinguj funksionon duke prishur strukturat qelizore dhe duke nxitur transferimin e masës

Valët ultratinguj të energjisë prishin strukturën qelizore të botanikëve, lëshojnë përbërësit bioaktivë dhe nxisin transferimin e masës midis materialit bimor dhe tretësit (p.sh., tretës të thellë eutektikë).

Avantazhet e Nxjerrjes tejzanor me tretës të thellë eutektikë

 • shumë efikas
 • proces të shpejtë
 • Saktësisht e akordueshme për botaniken specifike
 • Kushtet e butë të përpunimit
 • Modaliteti i serisë dhe rrjedhës
 • Lehtë dhe e sigurt
 • Miqësore për mjedisin / biodegradueshëm
 • E riciklueshme
 • i lirë
 • Lehtësisht e arritshme
 • Jo-toksike

Kombinimi i ekstraktimit tejzanor me tretës eutektikë të thellë (natyrorë) ju jep mundësinë të kombinoni fuqinë e intensifikimit të procesit të ultrazërit me efektet e jashtëzakonshme tretëse dhe aftësinë e jashtëzakonshme të dizajnimit të tretësve të thellë eutektikë. Për shkak të efikasitetit të lartë të nxjerrjes tejzanor, ultrasonicators përdoren gjithashtu me sukses për nxjerrjen e ujit.
Na kontaktoni tani për të mësuar më shumë rreth aplikacionit të fuqishëm të nxjerrjes tejzanor duke përdorur tretës të thellë eutektikë!

Nxjerrja me ultratinguj mund të kombinohet me tretës të thellë eutektikë për efikasitet të lartë dhe miqësore ndaj mjedisit.

heqës tejzanor UIP2000hdT (2kW) për prodhimin e ekstrakteve botanike

Kërkesë informacioni

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Sistemi i nxjerrjes me tejzanor UIP4000hdT për përdorimin e tretësve të thellë eutektikëNxjerrja tejzanor është një teknologji e besueshme e përpunimit, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e ekstrakteve me cilësi të lartë nga botanikë të ndryshëm, si dhe çdo tretës. Nxjerrja tejzanor është shumë e përputhshme me tretës eutektikë të thellë (natyralë), të cilët janë të favorshëm për shkak të fuqisë së tyre të shkëlqyeshme solubilizuese, dizajnimit të ekstraktit, qëndrueshmërisë, biodegradabilitetit dhe eko-miqësisë. Kombinimi i intensifikimit të procesit të ultrazërit të energjisë me përparësitë e tretësve eutektikë të thellë (natyralë) i jep këtij procesi epërsi të teknologjisë në shumë nivele. Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Të gjithë ata natyrisht janë të përshtatshëm për nxjerrjen me tretës të thellë eutektikë.
Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.

Karakteristika e Hielscher Ultrasonics 'Extractors:

 • efikasitet të lartë të energjisë-ultrazërit
 • besueshmeri e larte
 • amplitudë shumë të lartë
 • funksionimi në grumbull dhe modaliteti i rrjedhës
 • rezultate të përsëritshme / të riprodhueshme
 • Operacioni 24/7/365
 • Fuqia
 • softuer inteligjent
 • kontrollit të largët të shfletuesit
 • mirëdashësi për përdoruesin
 • kërkesa të ulëta për mirëmbajtje
 • siguri

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100H

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.