Nxjerrja Ultrasonic Elderberry

Ekstraktet e manave janë të mirënjohura për vetitë e tyre antivirale dhe në këtë mënyrë përdoren shumë si ilaç natyral për të lehtësuar simptomat e gripit të tilla si ethe, kollë dhe dhimbje të fytit. Për të prodhuar ekstrakte të njomës me një përmbajtje të lartë polifenoli dhe antioksidant, kërkohet një metodë e butë por efikase e nxjerrjes. Nxjerrja tejzanor si një teknikë jo-termike, e butë përdoret gjerësisht në prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Sonifikimi rrit shkallën e ekstraktimit, rendimentin dhe cilësinë e ekstrakteve të manave.

Ekstrakt i Elderberry

Polifenolet, flavonoidet dhe vitaminat nxirren në mënyrë efikase nga frutat dhe lulet e manaferrës me anë të ultrazërit.Manaferrat janë fryti i pemës së Plakut të Zi (Sambucus nigra L.). Frutat dhe lulet e njerzave janë të mirënjohura për pasurinë e tyre në flavonoide dhe vitamina. Manaferrat përmbajnë sasi të larta të antocianinave të caktuara, dhe të dy manaferrat dhe lulet përmbajnë sasi të larta të flavonoleve të caktuara. Flavonoide të tilla si antocianina, proantocianidina, flavonole, flavanone dhe flavone janë antioksidantë polifenolikë, të cilët mbështesin sistemin imunitar dhe tregojnë përfitime të ndryshme në shëndetin e përgjithshëm. Për më tepër, ferra ka veti antivirale, anti-bakteriale dhe anti-kancer dhe ka treguar se përmirëson shëndetin kardiovaskular. Sidomos flavonoidët u japin produkteve të njerës vetitë e tyre të jashtëzakonshme antivirale.
Për të marrë përfitimin më të lartë nga vetitë promovuese të shëndetit të njomës, përbërësit bioaktivë si polifenole, flavonoide, antocianina dhe vitamina nxirren nga frutat dhe lulet e njerzit dhe formulohen në një produkt shëndetësor të përqendruar, shumë të fuqishëm.
Përgatitjet tregtare të plakës për trajtimin e ftohjes dhe gripit të zakonshëm janë në dispozicion në forma të ndryshme, duke përfshirë lëngje, shurupe, kapsula, tableta, loze dhe çamçakëz.

Ekstraktimi tejzanor – Një teknikë e nxjerrjes Turbo

Për të prodhuar sasi të mëdha të ekstraktit të njerës me cilësi të lartë, kërkohet një teknikë efikase, por e butë e nxjerrjes. Butësia e procesit të nxjerrjes është e rëndësishme për të shmangur degradimin e përbërjeve bioaktive. Për shembull, shumë fitonutrientë janë termo-labil, që do të thotë se ato zbërthehen nga nxehtësia. Nxjerrja tejzanor është një teknikë jo-termike, mekanizmi i së cilës është thjesht mekanike. Nxjerrja tejzanor bazohet në gjenerimin e kavitacionit akustik, i cili prodhon forca prerje dhe turbulenca në lëngun e nxjerrjes. Këto forca kavitacionale qethje prishin matricën qelizore të bimës dhe çliron përbërjet bioaktive, të tilla si polifenole, antocianina, flavonoide dhe vitamina, në lëngun / tretësin përreth të nxjerrjes. Për shkak të efektivitetit të kavitimit tejzanor, nxjerrja tejzanor mund të çlirojë sasinë e plotë të fito-ushqyesve bioaktivë nga lënda e parë botanike. Nxjerrja tejzanor jep rendimente jashtëzakonisht të larta në një kohë shumë të shkurtër përpunimi.

Ekstraktues tejzanor UP400St + sonotrode S24d22L2D me grumbull nxjerrjeje 8L për nxjerrjen botanik

The UP400St është një nxjerrës tejzanor i fuqishëm 400 vat për të liruar dhe izoluar fito-ushqyesit nga botanikët

Kërkesë informacioni

Homogjenizues tejzanor UP400St për nxjerrjen e trazuar të grupeve të lëndëve botanike

Nxjerrja me ultratinguj e Botanicals - Batch 8 Litra - UP400St

Miniatura e videos

Një përfitim tjetër është pajtueshmëria e ultrasonikës me çdo lloj tretësi. Ndërsa teknikat konvencionale të nxjerrjes të tilla si njomja, maceracioni ose nxjerrja e Soxhlet shpesh kërkojnë tretës të ashpër dhe toksikë, nxjerrja tejzanor ju lejon të zgjidhni tretësin që keni zgjedhur. Nxjerrja tejzanor mund të kryhet duke përdorur ujë, përzierje uji / alkooli, etanol, vajra bimorë dhe tretës të tjerë të butë. Veçanërisht etanoli (ujor) është krijuar si një tretës i fuqishëm dhe i besueshëm, i cili mund të avullohet lehtësisht pas nxjerrjes dhe sasitë e mbetjeve të mbetjeve në ekstrakt do të ishin jo toksike.
Ultrasonication është një metodë e themeluar mirë për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë nga botanikët, p.sh., frutat dhe lulet e njerzës. Ultrasonika me performancë të lartë është një teknikë që intensifikon procesin: Ai e bën nxjerrjen më efikase duke dhënë rendimente më të larta dhe përshpejton procesin. Prandaj, sonifikimi njihet gjithashtu si një teknikë e nxjerrjes turbo.

Avantazhet e Nxjerrjes Ultrasonic Elderberry

 • Rendimentet më të larta
 • Nxjerrja e shpejtë
 • Ekstrakt me cilësi të lartë
 • Trajtimi jo-termik
 • Zgjedhja e lirë e tretësit
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar

Nxjerrja Turbo e Përbërjeve Botanike me Ultrasonics

Si një proces i nxjerrjes turbo, ultrasoniksioni ekstrakton dukshëm më intensiv sesa metodat e tjera konvencionale të nxjerrjes (p.sh. njomja në të ftohtë, infuzion, macerim, depërtim etj.) Kjo është për shkak të përzierjes së induktuar në mënyrë ultrasonike, zvogëlimit të madhësisë së grimcave dhe transferimit të zgjeruar të masës. Me një transferim të shtuar të masës, ekuilibri i përqendrimit midis materialit botanik (biomasës) dhe tretësit përreth arrihet dukshëm më shpejt. Sapo të arrihet kjo ekuilibër përqendrimi, hapi i nxjerrjes përfundon pasi tretësi nuk mund të thithë më shumë molekula bioaktive. Përzierja tejzanor, shpërndarja dhe zvogëlimi i lëndëve të ngurta botanike shpëlar molekulat e synuara nga matrica qelizore e uzinës në tretës. Ndërsa metodat e tjera të nxjerrjes kërkojnë shpesh disa orë ose ditë, nxjerrja tejzanor arrihet brenda pak minutash. Trajtimi i shkurtër, jo-termik tejzanor parandalon molekulat aktive kundër degradimit të shkaktuar nga temperatura.

Ekstraktues tejzanor i tipit sondë për izolimin e fitokonstituentëve nga manaferrat, lulishtja dhe gjethet (Sambucus nigra)Nxjerrja e tipit sondë tejzanor është provuar të jetë një metodë shumë efikase për marrjen e ekstrakteve nga materiale të ndryshme bimore, duke përfshirë manaferrat, lulet dhe gjethet. Procesi përfshin ekspozimin e materialit bimor ndaj valëve të zërit me frekuencë të lartë, gjë që krijon flluska të kavitacionit që prishin muret qelizore dhe lëshojnë përbërjet e dëshiruara bioaktive.
Një studim shkencor nga Sánchez-Hernández et al (2023), i botuar në International Journal of Molecular Sciences, shikoi profilizimin fitokimik dhe potencialin antimikrobik të ekstrakteve të luleve dhe gjetheve Sambucus nigra L. të marra përmes ekstraktimit me ultratinguj duke përdorur Hielscher ultrasonicator UIP1000hdT. Rezultatet treguan se kjo metodë ishte shumë efektive në nxjerrjen e komponimeve bioaktive si nga lulet ashtu edhe nga gjethet e bimëve të manaferrës.

Përparësitë e Ekstraktimit të Elderberry dhe Elderflower me ultratinguj

Disa avantazhe të nxjerrjes së tipit sondë tejzanor për produktet e manaferrës përfshijnë:

 • Rendimente më të mëdha: Ekstraktimi me ultratinguj është treguar se prodhon rendimente më të larta të përbërjeve bioaktive në krahasim me metodat tradicionale si macerimi ose nxjerrja e Soxhletit.
 • Përpunim i përshpejtuar, kohëzgjatje e shkurtuar: Nxjerrja me ultratinguj mund të përfundojë brenda disa minutave dhe jo orëve ose ditëve, duke e bërë atë një opsion shumë më efikas për kohën.
 • Cilësi e përmirësuar: Natyra e butë e ekstraktimit me ultratinguj ndihmon në ruajtjen e integritetit dhe fuqisë së përbërjeve bimore, duke çuar në ekstrakte me cilësi më të lartë.
 • Tretës të butë:Projektimi i proceseve të nxjerrjes që nxjerrin në mënyrë efikase komponimet e dëshiruara duke minimizuar nxjerrjen e substancave të padëshiruara kërkon optimizim të kujdesshëm dhe përzgjedhje të tretësve të përshtatshëm. Ekstraktuesit tejzanor kanë avantazhin se mund të përdoren me çdo tretës. Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni një tretës që është më i përshtatshmi në lidhje me aftësinë e tij tretëse të përbërjeve tuaja të synuara. Tretësit e përdorur zakonisht për nxjerrjen me ultratinguj përfshijnë etanolin ujor, ujë, etanol, metanol, alkool izopropil, heksan, glicerinë, vajra vegjetale, tretës të thellë eutektikë si dhe çdo tretës tjetër të zakonshëm.
 • spektër të plotë: Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e shkëlqyer ekstraktimi për të marrë një ekstrakt me spektër të plotë që përmban grupin e plotë të përbërësve fitokimikë të pranishëm në një bimë. Ekstraktet me spektër të plotë janë të njohur për efektin e tyre rrethues. Efekti entourage përshkruan efektet sinergjike të përbërjeve të ndryshme që punojnë së bashku për të rritur përfitimet e përgjithshme terapeutike të ekstraktit.

Në përgjithësi, nxjerrja tejzanor e tipit të sondës duke përdorur ultrasonikë të sofistikuar si UIP1000hdT është një metodë efikase për marrjen e ekstrakteve me cilësi të lartë nga lulet dhe gjethet e plakut. Efikasiteti dhe efektiviteti i tij e bëjnë atë një opsion tërheqës për studiuesit dhe prodhuesit njësoj që kërkojnë të shfrytëzojnë përfitimet shëndetësore të këtyre përbërësve natyralë.
 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Ekstraktues tejzanor me performancë të lartë për Nxjerrjen e Elderberry

Të gjitha rezultatet e nxjerrjes të arritura në shkallë të vogël, mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në kapacitete më të mëdha prodhuese. Portofoli i madh i produkteve Hielscher Ultrasonics nga laboratori në sistemet industriale të nxjerrjes ka ultrasonikatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri në instalimin e sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.

Hielscher Ultrasonics – Pajisjet e sofistikuara të nxjerrjes

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë montimin e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Seria dhe Inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Në varësi të vëllimit të procesit tuaj dhe xhiros për orë, mund të rekomandohet përpunimi inline. Ndërsa grumbullimi kërkon më shumë kohë dhe punë, një proces i vazhdueshëm i përzierjes së linjës është më efikas, më i shpejtë dhe kërkon shumë më pak punë. Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin më të përshtatshëm të nxjerrjes për vëllimin tuaj të nxjerrjes dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm për lëndën tuaj të parë, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të foto-ushqyesve bioaktivë nga botanikët.
Procesorët industrialë të Hielscher të serisë hdT mund të jenë të rehatshme dhe të përdorimit të përdorimit nëpërmjet telekomandës së shfletuesit.Lëndët e para, të tilla si manaferrat e butë, kërkojnë sonifikim më të butë dhe vendosje të amplitudës më të ulët, ndërsa gjethet ose farat e trasha me një guaskë të fortë dhe të fortë kërkojnë sonifikim në amplituda më të larta për të lëshuar përbërjet intraqelizore. Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë të trajtoni farërat tuaja me kushtet më efektive tejzanor. Sonifikimi optimal për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një ultrasonicator laboratorik ose stol të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht në të njëjtin prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë rendimentin dhe cilësinë tuaj të filizit.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për procesorët e saj tejzanor. Të gjithë ultrasonicators janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlin, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të kërkuara është një karakteristikë natyrore e miksera me performancë të lartë të Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Ju mund të blini procesor tejzanor Hielscher në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht në kërkesat tuaja të procesit. Nga trajtimi i farave në një gotë të vogël laboratorike deri tek përzierja e vazhdueshme e rrjedhave të farërave në nivelin industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një ultrasonicator të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Farmaceutikë dhe suplemente që përmbajnë barrëra

Ekstraktet e plakës së zezë dhe të njerzës formulohen ose në ekstrakte të vetme ose në produkte me shumë barishte që përmbajnë plak të zi. Ekstraktet e pastra të njomës janë produkte të tilla si Sambucol® (Sambucol, Pharmacare US Inc., San Diego), Rubini® (Rubini, Iprona AG përmes Industria LANA, Itali) dhe ekstrakte ose shurupe të tjera të S. nigra, dhe multi- produkte barishte si Sinupret® (Sinupret, Bioforce USA). Ekstraktet e manave dhe produktet me përmbajtje të manave administrohen veçanërisht për të forcuar sistemin imunitar dhe për të trajtuar simptomat e ftohjes së zakonshme dhe gripit.

efektin shoqërues

Efekti shoqërues në ekstraktet botanike i referohet efekteve sinergjike dhe ndërvepruese të përbërësve të ndryshëm që punojnë së bashku për të rritur përfitimet e përgjithshme terapeutike të ekstraktit. Ai bazohet në idenë se përbërësit individualë të gjetur në bimë mund të kenë efekte terapeutike të kufizuara më vete, por kur kombinohen me përbërës të tjerë që gjenden në të njëjtën bimë, ato mund të rrisin efektet e njëri-tjetrit dhe të krijojnë një rezultat terapeutik më të fuqishëm dhe efektiv.
Për shembull, në ekstraktet e kanabisit, THC dhe CBD janë dy përbërës të mirënjohur që janë treguar të kenë përfitime individuale terapeutike. Megjithatë, studimet sugjerojnë se kur kombinohen me kanabinoidë të tjerë, terpenet dhe flavonoidet gjithashtu të pranishme në kanabis, efektet e tyre terapeutike rriten për shkak të ndërveprimit të tyre me njëri-tjetrin.
Në mënyrë të ngjashme, shumë ekstrakte botanike përmbajnë komponime të shumta bioaktive si polifenolet, flavonoidet, terpenet dhe alkaloidet që punojnë së bashku në mënyrë sinergjike për të ofruar një sërë përfitimesh shëndetësore. Efekti rrethues sugjeron që këto komponime janë më efektive kur përdoren së bashku dhe jo të izoluara.
Si përmbledhje, efekti shoqërues është një konsideratë e rëndësishme në përdorimin e ekstrakteve botanike për qëllime terapeutike pasi thekson rëndësinë e përdorimit të ekstrakteve të të gjithë bimëve në vend të përbërjeve të izoluara. Duke shfrytëzuar këtë fenomen përmes metodave të kujdesshme të formulimit dhe nxjerrjes, mund të jetë e mundur të optimizohet efektiviteti i mjekësisë botanike për kushte të ndryshme shëndetësore.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.