Homogjenizimi i lëngjeve dhe gozhdëve duke përdorur ultrasonikët e energjisë

Lëngjet, smoothiet dhe pijet kërkojnë homogjenizim të besueshëm dhe efikas për të siguruar një aromë dhe strukturë të dëshirueshme, si dhe stabilitet afatgjatë. Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren gjerësisht në industrinë e ushqimit dhe pijeve për të prodhuar lëngje, pije, pure dhe salca të një cilësie superiore. Si një trajtim jo-termik, homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë parandalon vitaminat dhe përbërësit bioaktivë nga degradimi termik, ndërsa jep qëndrueshmëri dhe butësi të jashtëzakonshme.

Homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë i lëngjeve, gojëmjajave dhe pijeve

Homogjenizimi me prerje të lartë tejzanor përmirëson shijen, strukturën, profilin ushqyes dhe butësinë.Stabiliteti i përmirësuar në mënyrë ultrasonike – duke shmangur ndarjen fazore dhe sedimentimin: Pulpa e frutave dhe perimeve ndahet në grimca të vogla duke arritur qëndrueshmëri të lartë, duke shmangur sedimentimin dhe duke dhënë një strukturë të lëmuar.
Modifikimi tejzanor i viskozitetit dhe strukturës së lëngut: Frutat dhe perimet si mollët, karotat, portokallet, grejpfrutat, limonët dhe domatet janë të pasura me pektina. Pektinat janë polisakaride që funksionojnë si stabilizues natyral. Homogjenizuesit tejzanor nxjerrin pektinat nga matrica qelizore dhe e lëshojnë atë në lëng, duke rritur kështu viskozitetin dhe stabilitetin. Homogjenizuesit tejzanor janë, pra, të shkëlqyeshëm në përdorimin e stabilizuesve natyralë siç janë pektinat.
Profili i fitonutrientit i përmirësuar nga nxjerrja tejzanor: Homogjenizuesit tejzanor thyejnë matricat qelizore dhe nxisin çlirimin e molekulave të bllokuara të tilla si vitamina, antioksidantë, polifenole dhe flavonoide në produktin e lëngut. Fitonutrientët bëhen më të bio-të disponueshëm dhe bio-të arritshëm kur konsumohen.
Profili i aromës së intensifikuar për shkak të sonifikimit: Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë jo vetëm që çlirojnë pektina, por edhe aromë të molekulave, vajrave thelbësorë, sheqernave natyralë dhe fito-ushqyesve. (Për profilin e ushqyesve të përmirësuar ultrasonikisht, shih studimin e rastit më poshtë) Nxjerrja tejzanor çliron molekula bioaktive, siç janë përbërësit aromatikë dhe vitaminat nga matrica qelizore dhe i bën ato të disponueshme për shijet e konsumatorit.
Profili i intensifikuar i ngjyrave për shkak të sonifikimit: Pigmentet bimore përmbahen gjithashtu në matricën qelizore të bimës. Homogjenizuesit tejzanor lëshojnë pigmente bimore si karotenoide, klorofil, betalanina dhe antocianina dhe i zvogëlojnë ato në madhësinë e grimcave. Madhësia e reduktuar e pigmentit shpërndan dritën më mirë se grimcat më të mëdha dhe fiton kështu një ngjyrë të intensifikuar të lëngut, pure ose salcë.

Përzierësit tejzanor me prerje të lartë përdoren për të homogjenizuar lëngjet e frutave dhe perimeve.

Homogjenizues tejzanor me prerje të lartë me qelizë rrjedhëse qelqi për trajtimin e lëngjeve, smoothies, pureve dhe salcave.

Kërkesë informacioni

Pse homogjenizimi i lëngut tejzanor?

  • Profili i aromës së përmirësuar për shkak të nxjerrjes
  • Rritja e rendimentit të lëngut
  • Vlera më e Lartë e Mikroelementeve
  • Sweetmbëlsi e rritur pa sheqer shtesë (SHBA nxjerr sheqerin natyror brendaqelizor dhe e bën atë të disponueshëm për sythat e shijes)
  • Biodisponibilitet i përmirësuar i fito-ushqyesve
  • Cilësi e butë
  • Inaktivizimi i enzimës
  • stabilizimi mikrobial
  • Jetëgjatësia e përmirësuar
Videoja tregon homogjenizimin tejzanor të salcës së pure të domates. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me salca dhe pure me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Salcë domatesh Pure - Homogjenizues tejzanor

Miniatura e videos

Homogjenizimi i lëngut tejzanor – Përfitimet e shumëfishta

Homogjenizuesit tejzanor të prerjes së lartë janë të besueshëm dhe efikas për përzierjen e pijeve të tilla si lëngje frutash, nektarë, lëngje perimesh, smoothie, limonada me fruta, pije qumështi me aromë, shtrëngime proteinike, pije të mbushura me pije dhe më shumë.
Në nxjerrjen dhe shtypjen e lëngjeve, ultrasonikimi mund të rrisë rendimentin e lëngut. Për shembull, trajtimi tejzanor rriti rendimentin e lëngut të rrushit deri në 3.4%, ndërsa shkurtoi kohën e trajtimit trefish. Ultrasonikimi kombinohet me trajtimin enzimatik gjithashtu rriti rendimentin e lëngut deri në 2% dhe kohën e trajtimit të shkurtuar mbi katërfish kur krahasohet me trajtimin enzimatik tradicional. Zbatimi i njëpasnjëshëm i ultrazërit dhe trajtimit enzimatik rriti prodhimin e lëngut deri në 7.3%. Në mënyrë të ngjashme, vetëm në lëngun e ananasit ultrasonication rriti rendimentin e nxjerrjes me 10.8% për lëngun nga pure ananasi. Trajtimi tejzanor gjithashtu rriti përmbajtjen e sheqernave, acideve totale, fenolikëve dhe vitaminës C. (krh. Baslar et al. 2015)
Prodhimi i pijeve të tilla si lëngje, limonada me lëng dhe pije të tjera kërkon homogjenizim dhe emulifikim të besueshëm për stabilitet, aromë dhe strukturë të përmirësuar, tërheqje optike tërheqëse dhe funksionalitete të përmirësuara. Për shembull, homogjenizimi tejzanor siguron qëndrueshmëri të jashtëzakonshme, parandalon ndarjen e fazës dhe përmirëson shijen dhe strukturën e lëngjeve, smoothies, si dhe pijeve me bazë qumështi dhe proteina. Për më tepër homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë lehtësisht emulgojnë përbërës të ndryshëm për të prodhuar emulsione të qarta. Një aplikim i zakonshëm i emulsifikimit tejzanor është përgatitja e ujërave dhe pijeve të infektuara me kanabis. Pije të pastra uji dhe pije të tjera mund të infuzohen në mënyrë ultrasonike me kanabinoide të qëndrueshme (p.sh., CBD, CBG, THC). Në mënyrë që të merren emulsione të qarta me një disponueshmëri të lartë bio të përbërësve aktivë, përbërësit bioaktivë duhet të emulgohen në madhësi nano. Emulsifikimi tejzanor është teknika superiore për prodhimin e nano-emulsioneve me pamje të qartë, qëndrueshmëri të jashtëzakonshme, bio-disponueshmëri dhe funksionalitete. Prandaj, nano-emulzimi tejzanor zbatohet gjerësisht në prodhimin e produkteve farmaceutike dhe suplementeve (p.sh. tinkturat CBD etj.)
Në të njëjtën kohë, homogjenizuesit tejzanor nxjerrin molekula aromë, përbërje bioaktive dhe fito-lëndë ushqyese duke i bërë ato më të biologjikshme dhe të bio-arritshme. Por homogjenizuesit tejzanor gjithashtu shpërndajnë sheqernat, shurupet ose ëmbëlsuesit dhe shpërndajnë dhe hidratojnë mishrat, niseshtetë dhe aditivët e tjerë në pezullime të qëndrueshme afatgjata. Një njësi e vetme Hielscher tejzanor siguron prodhimin tuaj të lëngjeve dhe pijeve me përmbushjen e detyrave të ndryshme të homogjenizimit, nano-emulgimit, nxjerrjes, shpërndarjes, shpërndarjes, hidratimit dhe përzierjes.

Ultratingulli përmirëson madhësinë e grimcave, strukturën dhe butësinë e lëngjeve të frutave dhe nektarëve si lëngu i mollës dhe lëngu i portokallit.

Efekti i sonifikimit me UP400S në një amplitudë prej 100μm në mikro-strukturën e lëngut të mollës.
Studimi dhe figura: Ertugay & Baslar, 2014

Studimi i Rastit: Profili i Përmirësuar i Ushqyesve në Lëngun e Portokallit të Sonicated

Homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë është një metodë jo-termike e ruajtjes dhe përpunimit të ushqimit që ka avantazhin e përmirësimit të stabilizimit dhe inaktivizimit të mikroorganizmave në lëngjet e frutave pa shkaktuar efekte anësore të zakonshme të padëshiruara që lidhen me trajtimet konvencionale të nxehtësisë. Guerrouj etj. (2016) hetoi efektet e ultrasonikacionit në përmbajtjen totale fenolike dhe flavonoide si dhe në karotenoide dhe acid askorbik (vitaminë C) në lëng portokalli duke përdorur një homogjenizues Hielscher Ultrasonics UP200S. Ata gjetën një rritje të konsiderueshme në përmbajtjen e përgjithshme fenolike në mostrat e lëngut të portokallit të sonifikuar kur krahasohet me një kontroll (shih tabelën më poshtë). Kjo rritje ishte nga 42.74 deri në 69.45mg GAE / 100 ml për një trajtim tejzanor prej 30 min. Këto rezultate tregojnë një përmirësim të ndjeshëm të përbërjeve fenolike brenda trajtimit të sonifikimit.
Rezultatet mbi aktivitetin e pastrimit të radikalëve të lirë të DPPH të lëngut të portokallit gjithashtu paraqiten në tabelën më poshtë. Mostrat e sonifikuara treguan rritje të ndjeshme në përqindjen e ndalimit të DPPH krahasuar me kontrollin që tregon një nivel më të lartë të antioksidantëve. Ndalimi i përqindjes së DPPH ishte 37.48%, 35.70%, 34.70% dhe 35.21% në mostrat 1, 10, 20 dhe 30 min të sonifikuar, përkatësisht krahasuar me mostrat e kontrollit (21.67%). Këto zbulime janë në përputhje me rezultatet e gjetura në lëng gëlqereje kasturi të sonifikuar (Bhat et al., 2011). Këto rezultate tregojnë se trajtimi me sonifikim rrit aftësinë e nxjerrjes së përbërjeve antioksiduese.
Studiuesit arrijnë në përfundimin se trajtimi me ultratinguj i lëngut të portokallit rezultoi në një përmirësim të përgjithshëm të përbërjeve bioaktive si phenolet totale, flavonoidet, karotenoidet, anthocyanins dhe acidi askorbik me reduktime të konsiderueshme në numrin e mikrobeve.

Lëngu i portokallit i stabilizuar në mënyrë tejzanor tregon qëndrueshmëri të shtuar dhe pa sedimentim.

Majtas: lëng portokalli i patrajtuar; Djathtas: lëng portokalli i sonifikuar
Homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë prodhon lëng të qëndrueshëm pa sedimentim


Lëngu i portokallit në të majtë është i patrajtuar dhe tregon sedimentim të qartë; lëngu i portokallit në të djathtë është i homogjenizuar me ultratinguj dhe ka një strukturë homogjene, të qëndrueshme dhe të lëmuar.

Lëngu i portokallit në të majtë është i patrajtuar dhe tregon sedimentim të qartë; lëngu i portokallit në të djathtë është i homogjenizuar me ultratinguj dhe ka një strukturë homogjene, të qëndrueshme dhe të lëmuar.


Studimi tregon se sonikimi me Hielscher UP200S përmirëson profilin e lëndëve ushqyese në lëngun e portokallit.

Përmirësimi tejzanor në fenolikët totale, flavonoidet totale, aktiviteti rrënjësor i pastrimit DPPH, karotenoidet totale dhe përmbajtja e acidit askorbik në lëng portokalli.
Studimi dhe tabela: Guerrouj et al. 2016


Sondat tejzanor dhe qelizat e rrjedhës për homogjenizimin e lëngjeve

Hielscher Ultrasonics është prodhues i përvojave afatgjata të homogjenizuesve ultrasonikë me performancë të lartë që përdoren në të gjithë botën në prodhimin industrial të lëngjeve të frutave dhe perimeve, nektareve, smoothies, pijeve proteinike, si dhe për pure dhe salcat. Homogjenizimi i besueshëm dhe efikas i lëngjeve të frutave, pijeve dhe produkteve ushqimore është një kërkesë e kërkuar që kërkon sonda ultrasonike me fuqi të lartë të cilat gjenerojnë amplituda konstante dhe japin qethje të mjaftueshme për të marrë produkte homogjene të ushqimit dhe pijeve. Të gjitha pajisjet tejzanor Hielscher janë projektuar dhe prodhuar për tu operuar për 24/7 nën ngarkesë të plotë. Procesorët tejzanor janë në dispozicion nga ultrasonicatorët kompaktë laboratorikë 50 vat deri në sistemet tejzanor inline të fuqishëm 16,000wat. Një shumëllojshmëri e gjerë e brirëve përforcues, sonotrodes dhe qelizave të rrjedhës lejojnë ngritjen individuale të një homogjenizimi tejzanor me prerje të lartë në korrespondencë me lëndën e parë (p.sh. frutat, perimet, përbërës të tjerë etj.) Dhe tiparet e dëshiruara të produktit përfundimtar.
Hielscher Ultrasonics prodhon sonda ultrasonike me performancë të lartë që mund të vendosen posaçërisht për të ofruar spektrin e plotë të amplitudave shumë të buta deri në shumë të larta. Nëse aplikacioni juaj i homogjenizimit kërkon specifikime të pazakonta (p.sh., kombinim me presione të ngritura dhe / ose temperatura të ngritura), janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Homogjenizimi i lëngut tejzanor në modalitetin Grumbull dhe Inline

Homogjenizuesit ultrasonik me prerje të lartë të Hielscher mund të përdoren për sonifikim të vazhdueshëm in line. Në varësi të vëllimit të pijeve dhe shpejtësisë së përpunimit, ne do t'ju rekomandojmë konfigurimin më të përshtatshëm tejzanor.
Ushqimi i rrymave të shumta të ushqimit, të cilat mund të maten në mënyrë të pavarur në sistemin e homogjenizuesit tejzanor të vazhdueshëm, e bën homogjenizimin inline duke përdorur trajtimin tejzanor me prerje të lartë me shumë efektshmëri në kohë dhe punë, të përshtatshëm dhe të aftë për të përpunuar vëllime industriale të lëngjeve dhe pijeve.

Sondat tejzanor dhe qelizat e rrjedhës për çdo vëllim

Gama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë pajisjet më të përshtatshme tejzanor për pijen ose produktin tuaj ushqimor, kapacitetin e parashikuar të procesit dhe synimet e prodhimit.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Procesorët industrialë të Hielscher të serisë hdT mund të jenë të rehatshme dhe të përdorimit të përdorimit nëpërmjet telekomandës së shfletuesit.Të gjithë homogjenizuesit tejzanor Hielscher janë kuaj pune saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë të besueshme. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e efekteve sonomekanike si homogjenizimi, emulsifikimi, nxjerrja, hidratimi, shpërbërja dhe ruajtja. Të gjitha ultrasonikët Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Homogjenizuesit ultrasonikë industriale të prerjes së lartë të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të përpunuar lëngun, pijen ose produktin tuaj ushqimor në kushte të optimizuara. Bërja e zërit optimale për homogjenizimin më efikas të lëngut!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson ushqimin tuaj & kërkesat për prodhimin e pijeve.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Operacioni 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë natyrore e homogjenizuesve tejzanor të Hielscher me prerje të lartë.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Videoja tregon homogjenizimin me ultratinguj të lëngut organik të domates-perimeve. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime më të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon reaktorët e qelizave industriale me rrjedhje për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Homogjenizimi me ultratinguj i lëngut të domateve-perimeve (organik)

Miniatura e videos

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Lëng, Lëng nga Koncentrat dhe Nektar

Lëngu është një pije e bërë nga nxjerrja ose shtypja e lëngut natyror që përmbahet në fruta dhe perime. Ajo gjithashtu mund t'i referohet lëngjeve që janë aromatizuar me koncentrat. Lëngu zakonisht konsumohet si pije, por mund të përdoret gjithashtu si përbërës ose përbërës aromatizues në ushqime ose pije të tjera, si për smoothie.
Lëngu diferencohet në lëng 100%, lëng nga koncentrati dhe nektar. Lëngu 100% është lëng frutash i bërë nga 100% nga fruta dhe perime natyrale pa ngjyrues të shtuar, konservantë ose sheqerna. Sidoqoftë, lëngu i frutave mund të përgatitet në mënyra të ndryshme, dmth. nga lëng i freskët i pakoncentruar ose i bërë nga koncentrat lëngu. Për atë të mëparshmin, frutat shtypen dhe ruhen ose shishen direkt pas korrjes së frutave. Për variantin e fundit të lëngut "të bërë nga koncentrati", lëngu i shtypur përqendrohet duke hequr ujin nga lëngu i sapo shtypur nën një trajtim vakumi. Në këtë mënyrë, merret një koncentrat i ngjashëm me shurupin, i cili ka zvogëluar vëllimin, i cili është i favorshëm për transportimin e produktit të lëngut. Pas transportimit të koncentratit të lëngut në destinacionin e tij përfundimtar, ai shndërrohet në lëng frutash duke shtuar ujë.
Termi nektar i referohet lëngut nga frutat që përmbajnë shumë aciditet të frutave ose tul frutash për t'u konsumuar si lëng 100%. Shembuj të zakonshëm për frutat që prodhojnë nektar janë bananet, mangot, kajsitë, pjeshkat ose dardhat. Lëngu ose, i cili është teknikisht një pure, është i holluar me ujë dhe mund të ketë sheqer të shtuar, jepini një qëndrueshmëri të pijshëm dhe aromë të këndshme. Përmbajtja e lëngut të frutave në nektar varion midis 25 dhe 99% në varësi të përmbajtjes së frutave dhe recetës së prodhuesit. Ndërsa nektari mund të përmbajë sheqerna të shtuar, ai nuk përmban ndonjë ngjyrues ose konservantë.
Forma të tjera pijesh që përmbajnë lëngje janë limonadat dhe qumështi me shije lëngjesh, smoothie dhe produkte lëngjesh të fortifikuara. Lëngjet mund të përbëhen nga ekstrakti i një fruti ose perime të vetme ose të kombinohen nga dy ose më shumë burime frutash dhe perimesh. Lëngjet më të njohura të frutave bëhen nga portokall, mollë, boronicë ose rrush. Pije të tjera të njohura me bazë frutash bëhen nga ananas, fruta pasioni, grejpfrut, mango, banane, qershi dhe kivi.
Lëngjet komerciale të perimeve zakonisht bëhen nga kombinime të ndryshme karrota, panxhar, selino, kungulli dhe domate. Dy të fundit, megjithëse nuk janë teknikisht perime, përdoren zakonisht për të rritur shijen. Sende të tjera të njohura në lëngjet e perimeve janë majdanozi, zarzavate luleradhiqe, lakër jeshile, selino, kopër, brokoli dhe tranguj. Limoni, hudhra, xhenxhefili, tumerike dhe erëza të tjera shtohen për përfitime shëndetësore dhe për të krijuar profile interesante të aromës.
Një aplikim tjetër i ultrazërit në prodhimin e pijeve është fermentimi i intensifikuar dhe i përmirësuar i kombuchas dhe lëngjeve të ngjashme me kombucha. Klikoni këtu për të lexuar më shumë rreth fermentimit të kombuchës të përmirësuar në mënyrë ultrasonike!

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.