Përmirësimi i përpunimit industrial të domates

Pasta e domates është një përbërës i zakonshëm në produktet ushqimore dhe është një lëndë e parë kryesore në shumë produkte ushqimore si ketchup, supa, salca, lëngje dhe pure. Përpunimi i domates me ultratinguj është një trajtim i butë, jo termik që i jep produktit përfundimtar të domates një aromë më intensive, cilësi të përmirësuar dhe jetëgjatësi më të gjatë.

Përpunimi i përmirësuar i domates me ultratinguj industrialë

Ultratingulli si metodë përpunimi për produktet e domates vjen me efekte të shumta pozitive, gjë që rezulton në një produkt ushqimor të përmirësuar të domates me shije, cilësi, stabilitet dhe vlera ushqyese më të mira.

Avantazhet e përpunimit të domates me ultratinguj

  • përpunim i butë me temperaturë të ulët
  • viskozitet i rritur
  • shije më të ëmbël për shkak të sheqerit natyral të nxjerrë
  • biodisponueshmëria e përmirësuar e biomolekulave (p.sh., likopeni)
  • teksturë e përmirësuar
  • pasterizimi: qëndrueshmëri dhe jetëgjatësi më e mirë

Kërkesë informacioni

Procesor industrial tejzanor për përpunim të vazhdueshëm të domates në një fabrikë industriale inline.

Procesor industrial tejzanor UIP4000hdT për përpunim të vazhdueshëm të domates në shkallë industriale.

Videoja tregon homogjenizimin tejzanor të salcës së pure të domates. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me salca dhe pure me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Salcë domatesh Pure - Homogjenizues tejzanor

Miniatura e videos

Viskozitet i rritur në mënyrë tejzanore në purenë e domates

Në puretë e perimeve si pureja e domates, ultratingulli në të vërtetë lejon depërtimin më të mirë të lagështirës në rrjetin e fibrave, gjë që shkakton një rritje të viskozitetit të puresë së domates. Sonicizimi liron pektinat ndërqelizore, në mënyrë që viskoziteti të rritet pa përdorur asnjë aditiv.

Nxjerrja me ultratinguj e shijeve të domates

Domatet marrin aromën e tyre unike nga një kombinim kompleks i sheqernave, acideve dhe një grupi të madh përbërësish të paqëndrueshëm. Sheqernat natyralë - kryesisht fruktoza dhe glukoza - u japin domateve një aromë të ëmbël, ndërsa acidet kundërpeshojnë ëmbëlsinë. Komponimet e paqëndrueshme në frutat e domates janë molekulat më komplekse që përmbajnë lipide, aminoacide dhe prekursorë karotenoidë. Meqenëse sheqeri, acidet dhe substancat e paqëndrueshme janë të lidhura në matricën qelizore të frutave të domates, ato nuk janë plotësisht të disponueshme për konsumatorët.’ sythat e shijes. Sonication lëshon këto komponime shije nga brendësia e qelizës, duke krijuar një përvojë shije dukshëm më intensive.

Ultratingulli nxjerr komponimet e shijes nga domatet dhe përmirëson strukturën për shkak të shpërndarjes së zvogëluar të madhësisë së grimcave.

Imazhi mikroskopik i lëngut të domates së pa ngrohur të trajtuar në mënyrë ultrasonike me skelete të murit qelizor të thyer dhe lidhje më të fortë të pektinave të demetiluara.
Studimi është kryer me ultrasonikator UP400S.
(foto dhe studim: © Wu wt al., 2008)

Nxjerrja me ultratinguj e biomolekulave në domate

Përpunimi i domates për prodhimin e pastës, puresë dhe lëngjeve mund të përmirësohet ndjeshëm nga trajtimi me sonikacion.Domatet (Solanum lycopersicum) janë të pasura me komponime bioaktive (p.sh. karotenoidë, vitaminë C, fenolikë dhe tokoferole) të cilat dihet se kanë efekte të dobishme për shëndetin. Duke qenë se këto biomolekula janë të bllokuara në ndarje qelizore, biodisponueshmëria e tyre mund të jetë e kufizuar. Nxjerrja me ultratinguj çliron biomolekulat nga strukturat qelizore dhe rrit në këtë mënyrë biodisponueshmërinë e shumë substancave.
Përderisa trajtimi me nxehtësi shkatërron shumë vitamina dhe mikronutriente, ultratingulli si trajtim jo termik është dukshëm më i butë dhe ruan këto biomolekula.
Trajtimi sinergjik: Termosonikimi
Piazza etj. (2021) hetoi efektet e ultrazërit në kombinim me trajtimin konvencional të nxehtësisë (pasterizimi). Ekipi hulumtues demonstron se sonikacioni i aplikuar në linjë dhe përpara përpunimit termik ka një efekt pozitiv në çlirimin dhe tretjen e karotenoideve totale (TCC) dhe likopenit (LC). Mund të supozohet se trajtimi me ultratinguj dhe temperaturat e larta së bashku shkaktuan shpalosjen e proteinave ose karotenoideve të lidhura me komplekset protein-karotenoid, duke përcaktuar një ekstraktueshmëri më të lartë të komponimeve karotenoidale.

Pasterizim me ultratinguj dhe stabilizim i puresë së domates

Sonication si alternativë ndaj aktivizimit enzimë nëpërmjet Cold Break / Hot Break
Wu et al. (2008) dëshmoi me sukses se inaktivizimi i enzimës pektinmetilesterazë (PME) me ndihmën tejzanor mund të arrihet në një interval më të ulët të temperaturës dhe gjithashtu të arrihet një viskozitet më i lartë për shkak të efekteve mekanike të termosonikimit. Kombinimi sinergjik i trajtimit me ultratinguj dhe temperaturë të ulët, i njohur si termosonikimi, mundëson ruajtjen e vetive të freskëta të lëngut të domates. Bazuar në gjetjet e studimit, termosonikimi mund të konsiderohet si një alternativë e mundshme ndaj trajtimeve konvencionale të "pushimit të ftohtë" dhe "pushimit të nxehtë" të lëngut të domates.
Pas termosonikimit, madhësia mesatare e grimcave u ul ndjeshëm (në më pak se 30 μm) dhe viskoziteti u rrit 2-4 herë, krahasuar me lëngun e trajtuar me nxehtësi ose të patrajtuar (180 μm). Këto rezultate sugjerojnë se termosonikimi në 60 dhe 65°C mund të jetë i dobishëm për të marrë lëng domate me një aktivitet të ulët të pektinmetilesterazës së mbetur (PME) dhe viskozitet të lartë.
(krh. Wu et al., 2008)

Ultratingulli përdoret në përpunimin industrial të domates për të zvogëluar madhësinë e grimcave duke rritur kështu viskozitetin dhe duke përmirësuar strukturën.

Efekti i amplitudës së sonikacionit në shpërndarjen e madhësisë së grimcave të lëngut të domates në 60 °C për 15 min.
(foto dhe studim: © Wu wt al., 2008)

Kërkesë informacioni

Sondat tejzanor dhe qelizat e rrjedhës për homogjenizimin e lëngjeve

Sistem ultrasonik me fuqi industriale për përpunim të vazhdueshëm të domates.Hielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë afatgjatë i homogjenizuesve ultrasonikë me performancë të lartë që përdoren në mbarë botën në prodhimin industrial të pureve të frutave dhe perimeve, supave, salcave, lëngjeve dhe ketchupeve. Homogjenizimi i besueshëm dhe efikas i pureve të perimeve, lëngjeve dhe produkteve ushqimore është një aplikim kërkues që kërkon sonda ultrasonike me fuqi të lartë të cilat gjenerojnë amplituda konstante dhe japin prerje të mjaftueshme për të marrë produkte ushqimore dhe pije homogjene. Të gjitha pajisjet tejzanor Hielscher janë projektuar dhe prodhuar për t'u përdorur për 24/7 nën ngarkesë të plotë. Procesorët tejzanor janë të disponueshëm nga ultrasonikët kompakt laboratorik 50 vat deri në sistemet e fuqishme tejzanor në linjë 16,000 vat. Një shumëllojshmëri e gjerë e brirëve përforcues, sonotrodave dhe qelizave rrjedhëse lejojnë vendosjen individuale të një homogjenizuesi tejzanor me prerje të lartë në korrespondencë me lëndën e parë (p.sh. perime, fruta, përbërës të tjerë etj.) dhe veçoritë e dëshiruara të produktit përfundimtar.
Hielscher Ultrasonics prodhon sonda ultrasonike me performancë të lartë që mund të vendosen posaçërisht për të ofruar spektrin e plotë të amplitudave shumë të buta deri në shumë të larta. Nëse aplikacioni juaj i homogjenizimit kërkon specifikime të pazakonta (p.sh., kombinim me presione të ngritura dhe / ose temperatura të ngritura), janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Homogjenizimi tejzanor i pastës së domates në modalitetin Batch dhe Inline

Homogjenizuesit ultrasonik me prerje të lartë të Hielscher mund të përdoren për sonifikim të vazhdueshëm in line. Në varësi të vëllimit të pijeve dhe shpejtësisë së përpunimit, ne do t'ju rekomandojmë konfigurimin më të përshtatshëm tejzanor.
Ushqyerja e vazhdueshme dhe sonikimi inline duke përdorur pajisje efikase tejzanor me prerje të lartë e bën procesin e homogjenizimit shumë efikas në kohë dhe punë, të përshtatshëm dhe të aftë për të përpunuar vëllime industriale të pureve të domates, salcave, pastave, lëngjeve, ketchupeve, erëzave dhe reçelit.

Sondat tejzanor dhe qelizat e rrjedhës për çdo vëllim

Gama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të përpunuesve tejzanor nga ultrasonikët kompakt laboratorik mbi tavolinën e sipërme dhe sistemet pilot deri tek procesorët ultrasonikë plotësisht industrialë me kapacitet për të përpunuar ngarkesa kamionësh në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë pajisjet më të përshtatshme tejzanor për pijen ose produktin tuaj ushqimor me bazë domate, kapacitetin e parashikuar të procesit dhe objektivat e prodhimit.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjithë homogjenizuesit tejzanor Hielscher janë kuaj pune saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë të besueshme. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e efekteve sonomekanike si homogjenizimi, emulsifikimi, nxjerrja, hidratimi, shpërbërja dhe ruajtja. Të gjitha ultrasonikët Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Homogjenizuesit ultrasonikë industriale të prerjes së lartë të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet e sakta të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor nëpërmjet softuerit inteligjent ju japin mundësinë të përpunoni lëngun, pijen ose produktin tuaj ushqimor në kushte të optimizuara. Zërimi optimal për homogjenizimin më efikas të puresë së perimeve!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson ushqimin tuaj & kërkesat për prodhimin e pijeve.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Operacioni 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të vështira është një karakteristikë natyrore e homogjenizuesve tejzanor të Hielscher me prerje të lartë.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Videoja tregon homogjenizimin me ultratinguj të lëngut organik të domates-perimeve. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime më të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon reaktorët e qelizave industriale me rrjedhje për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Homogjenizimi me ultratinguj i lëngut të domateve-perimeve (organik)

Miniatura e videos

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.