Përmirësimi i Xhelatimit të Frutave dhe Perimeve nga Ultrasonics

Salcat e trashjes, lëngjet, reçeli dhe ushqime të tjera me xhelatim është një proces i zakonshëm në prodhimin e ushqimeve të lëngshme. Nxjerrja tejzanor e pektinave dhe sheqernave natyrorë brendaqelizorë nga frutat dhe perimet është një metodë shumë efikase për të nxitur xhelatimin e produkteve ushqimore pa shtuar sheqerna të rafinuar. Në këtë mënyrë, tejzanimi jo vetëm që rrit efikasitetin ekonomik duke ulur kostot e prodhimit (pasi shtesat e sheqerit dhe trashjes janë të panevojshme), por gjithashtu ndihmon në prodhimin e ushqimeve më të shëndetshme, të reduktuara me kalori.

Xhelatimi dhe trashja e produkteve ushqimore

Përgatitja e xhelit nga frutat e pasura me pektina është një proces i vendosur gjerësisht për prodhimin e produkteve të ndryshme ushqimore duke përfshirë salca, pure, ketchup, lëngje, smoothie, marmelata dhe reçel. Trashja dhe xhelatimi i ushqimeve të tilla shpesh kërkon shtimin e sheqerit në sasi të larta për të arritur shkallën e dëshiruar të xhelatimit. Kërkesa për sheqerna të rafinuar është kryesisht e domosdoshme pasi pektinat dhe sheqeri natyror në pemë dhe perime janë bllokuar në matricën qelizore të qelizave bimore, ku mbetet kryesisht e papërdorur.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Ultrasonicator UIP4000hdT është një përpunues ushqimi i fuqishëm 4 kW për prodhimin e ushqimit industrial siç është nxjerrja e pektinës dhe aromës, si dhe homogjenizimi.

Zgjidhja: Nxjerrja tejzanor e pektinave dhe sheqernave natyralë

Nxjerrja me ultratinguj është shumë efikase për të prodhuar pektina me cilësi të lartë nga mbetjet e agrumeve.Ultrasonication është një teknologji e themeluar mirë dhe e përdorur gjerësisht për të nxjerrë molekula bioaktive nga bimë të tilla si frutat dhe perimet. Prandaj, sonifikimi është një teknikë e vlerësuar në përpunimin e ushqimit të tilla si prodhimi i lëngjeve, smoothies, pijeve, salcave, pureve, ketchups, përhapjeve të frutave, reçelit dhe marmelatave, ku valët e ultrazërit ndihmojnë në çlirimin e përbërjeve aromatike, pektinave dhe sheqernave fruktoza) nga matrica qelizore e materialit bimor. Kjo do të thotë që ultrazëri jo vetëm që promovon gellimin, por gjithashtu i bën produktet ushqimore më me shije dhe të ëmbël pa shtuar aromë, sheqerna dhe aditivë të tjerë. Me rritjen e kërkesës për ushqime natyrore, të përpunuara me pak, përpunimi tejzanor i ushqimit është teknologjia ideale për të krijuar ushqime të shëndetshme dhe me aromë të lartë. Trajtimi tejzanor i pektinës së ushqimit është gjetur të jetë një strategji përgatitëse shumë efikase, e besueshme, që kursen energji dhe miqësore me mjedisin, veçanërisht për pektinën me metoksil të ulët.
Pektina është një përbërës i preferuar në sheqer të ulët dhe produkte ushqimore të shëndetshëm për shkak të vetive të saj në formimin e xhelit. Duke aplikuar rrezatimin tejzanor në lëngje me bazë frutash dhe perimesh, shtimi i sheqerit të rafinuar mund të shmanget ose të zvogëlohet ndjeshëm, pasi funksionaliteti i pektinës shfaq vetitë e dëshiruara të xhelatimit dhe kontribuon në vetitë e favorshme reologjike të produktit ushqimor.
Përfitimet shtesë të përpunimit tejzanor të ushqimit përfshijnë inaktivizimin e enzimave të tilla si pektina metilesteraza si dhe homogjenizimin (strukturë më të butë) dhe pasterizimin (përmirësimi i stabilitetit mikrob).

Kërkesë informacioni

Avantazhet e Nxjerrjes tejzanor të Pektinës dhe Xhelacionit

 • procesi i butë
 • Asnjë ose më pak aditiv sheqeri
 • Trajtimi i shpejtë
 • Asnjë ose më pak aditivë
 • Produkte ushqimore të shëndetshme
 • Trajtim i pastër mekanik
 • Ekonomikisht i favorshëm / me kosto të efektshme
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • Instalim i thjeshtë ose përshtatje retro
 • shkallë tërësisht lineare
 • Kapaciteti i përpunimit të çdo vëllimi

Pektina tejzanor, aroma dhe nxjerrja e sheqerit nga matrica qelizore vegjetale është aplikuar me sukses për frutat agrume, portokallet, limonët, mangot, frutat e pasionit, mollët, dardhat, pjeshkët, domaten dhe shumë fruta dhe perime të tjera.

Si të shmangni shkatërrimin e strukturës molekulare të pektinës

Homogjenizues inline tejzanor për pasterizimin e lëngjeve, qumështit dhe vezëve të lëngshmeUltrasonikimi mund të promovojë shumë formimin e xhelit në produktet e frutave dhe perimeve që përmbajnë pektinë. Sidoqoftë, tej-sonifikimi, dmth. Një trajtim me ultratinguj me shumë intensitet ose për një periudhë shumë të gjatë, mund të shkatërrojë strukturën molekulare të pektinës duke ulur kështu cilësinë e xhelatimit. Hielscher Ultrasonics furnizon ultrasonicatorët më të fundit, të cilët lejojnë vendosjen e saktë të funksionimit, kontrollimin dhe monitorimin e procesit të nxjerrjes së pektinës. Cilësime të arritshme lehtësisht, opsioni për të paravendosur dhe ruajtur parametrat e trajtimit, si dhe telekomandën përmes çdo shfletuesi të internetit siguron që produkti juaj të sonifikohet në kushte optimale. Për më tepër, të dhënat e të gjitha ekzekutimeve ultrasonike regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar, në mënyrë që çdo trajtim i vetëm të mund të monitorohet dhe rishikohet për sigurimin e cilësisë dhe për të përmbushur Praktikat e Mira të Prodhimit (GMP).
Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT me konfigurim të rrjedhës për nxjerrjen e pektinës

Përpunues tejzanor inline për trajtimin e produkteve ushqimore, p.sh. për të nxjerrë pektina, aromë dhe sheqerna frutash.Literatura / Referencat


Fakte të vlefshme

Pektinat në Produktet Ushqimore

Pektina është një polisakarid i pranishëm në murin qelizor të shumicës së perimeve dhe frutave. Pektinat janë të njohur për vetitë e tyre të mrekullueshme të gellimit dhe trashjes, të cilat i bëjnë pektinat një shtesë shtesë të përdorur në industrinë ushqimore. Për më tepër, pektinat njihen për vetitë e tyre të dobishme shëndetësore.
Prodhimi i xhelave me fruta ose perime që shfaqin një sasi të lartë pektine nuk është veçanërisht sfidues. Shtimi i sheqerit promovon gellimin e pektinës me pektinë të ulët metoksil (LM). Sidoqoftë, përdorimi i pektinës me metoksil të ulët (LM) kërkon normalisht sasi të larta sheqeri të shtuar (afërsisht 50% wt%). Prandaj, pektinat me metoksil të ulët (LM) në kombinim me sasi shumë të larta sheqernash të shtuara janë të rëndësishme vetëm për ëmbëlsirat, reçelët dhe marmeladat.
Për shembull, enzimat poligalakturonaza, pektin lyaza dhe pektina metil esteraza (PME) janë pjesë e grupit të enzimave pektinolitike ose pektinazave, të cilat hidrolizojnë lidhjet glikozidike të substancave pektike. Ultrasonikacioni përdoret për të inaktivuar enzimat siç janë pektinazat në mënyrë që të merren produkte ushqimore më të qëndrueshme. Lexoni më shumë rreth inaktivimit të enzimës tejzanor!


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.