Aplikime tejzanor në virusin MonkeyPox

Ultratingulli është një metodë e rëndësishme përpunimi për izolimin e virusit të lisë së majmunit (MPXV) nga mostrat analitike, për fragmentimin e ADN-së së virusit si dhe në prodhimin e vaksinës së lisë së majmunit. Për përgatitjen e mostrës përpara diagnostikimit dhe analizës (PCR, ELISA etj.) përdoret ultratingulli për lizimin e qelizave në mënyrë që të çlirohet virusi i lisë së majmunit nga brendësia e qelizës dhe/ose për të fragmentuar ADN-në. Në prodhimin e vaksinave, aplikimet variojnë nga përgatitja e grimcave të virusit / ADN-së, kapsulimi në bartës të ilaçeve dhe formulimi i inokulës.
Më poshtë mund të gjeni informacion të detajuar në lidhje me përgatitjen e mostrës së virusit ultrasonik të lisë së majmunit, si dhe prodhimin e vaksinës MPXV të asistuar në mënyrë ultrasonike.

 

Çfarë do të gjeni në këtë faqe:

Kërkesë informacioni

Ultrasonikët me performancë të lartë janë një mjet kritik përpunimi në prodhimin e shumë vaksinave.

Ky sistem i ultrazërit 2x 1kW për funksionimin me rrjedhje të vazhdueshme është i instaluar në një strukturë prodhimi vaksinash.

Liza tejzanor dhe fragmentimi i ADN-së përpara reaksionit zinxhir polimerazë (PCR)

Infeksioni i virusit të lisë së majmunit zbulohet nga testimi i amplifikimit të acidit nukleik (NAAT), duke përdorur në kohë reale ose reaksion zinxhir polimerazë konvencional (PCR), për zbulimin e sekuencave unike të ADN-së virale. Mostra (p.sh. nga shkëmbimi i nazofaringit ose biopsitë e lëkurës) përmban virusin në qeliza.
Për analizë, virusi duhet të çlirohet nga qelizat dhe ADN-ja virale duhet të fragmentohet për PCR.

Liza me ultratinguj:

Ultrasonikator UP200Ht me mikromajë S26d2 për lizën tejzanor të mostrave biologjikeNdërprerja/liza e qelizave tejzanor është një metodë e besueshme dhe efikase për të izoluar viruset nga mostrat e qelizave dhe në këtë mënyrë një teknikë e preferueshme ndaj agjentëve kimikë, si lizozima, proteinaza K dhe detergjentë të ndryshëm të cilët përdoren në mënyrë alternative për të arritur lizën e qelizave dhe çlirimin e ADN-së.
Megjithatë, përdorimi i reagentëve të tillë kimik kërkon përgatitjen e mostrës që kërkon shumë kohë në disa hapa përpara analizës PCR për të parandaluar frenimin e reaksionit PCR. Meqenëse frenuesit e PCR ndikojnë në efikasitetin e amplifikimit, variacionet e vogla të sasisë së inhibitorëve që nuk hiqen mund të çojnë në ndryshime të mëdha në amplifikimin e produktit PCR (Diaco, 1995).
Avantazhi i ultrazërit për lizë është se prishja e plotë e strukturave qelizore dhe lirimi i ADN-së pa nevojën e reagentëve lizues dhe përgatitjes së mostrës që kërkon shumë kohë janë të dëshirueshme. (krh. Fykse et al., 2003)

Fragmentimi tejzanor i ADN-së:

Fragmentimi tejzanor i ADN-së është i thjeshtë dhe i besueshëm pasi prodhon fragmente të ADN-së të sintonizueshme në gjatësi (çiftet bazë, bp). Duke përdorur ultratinguj, ADN-ja mund të fragmentohet në mënyrë efektive në gjatësinë e synuar të ADN-së. Kontrolli i saktë mbi parametrat tejzanor dhe opsionet e sofistikuara të ftohjes parandalojnë degradimin e ADN-së.
Lexoni më shumë rreth fragmentimit tejzanor të ADN-së!

 

Videoja tregon sistemin e përgatitjes së mostrës me ultratinguj UIP400MTP, i cili lejon përgatitjen e besueshme të mostrës së çdo pllake standarde me shumë pusi duke përdorur ultratinguj me intensitet të lartë. Aplikimet tipike të UIP400MTP përfshijnë lizën e qelizave, ADN-në, ARN-në dhe prerjen e kromatinës, si dhe nxjerrjen e proteinave.

Ultrasonicator UIP400MTP për sonifikimin e pllakave me shumë puse

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Aplikime tejzanor në vaksinën kundër virusit të lisë së majmunit

Ultratingulli përdoret për të prodhuar vaksina të tilla si vaksinat kundër lisë së majmunit. Vaksinat e përdorura kundër virusit të lisë së majmunit janë aktualisht vaksina të virusit të gjallë. Vaksinat e zhvilluara rishtazi mund të përdorin platforma të tjera, si p.sh. me bazë ADN-në. Aktualisht përmban një virus të modifikuar të Vaccinia Ankara, një ortopoksvirus të dobësuar, që nuk riprodhohet. Ai gjithashtu përmban Tris (tris-aminometan) dhe klorur natriumi. Vaksina mund të përmbajë gjithashtu sasi të vogla të ADN-së dhe proteinave nga qelizat fibroblast të embrionit të pulës, të cilat përdoren për të rritur virusin e vaksinës, benzonazën dhe komponimet antibiotike si gentamicina dhe ciprofloxacina.

Homogjenizimi tejzanor përdoret në prodhimin e vaksinave të virusit të dobësuar të gjallë, vaksinave të ADN-së, koktejeve të ADN-së shumëvalente, vaksinave mRNA, vaksinave të proteinave rekombinante, vaksinave të grimcave të ngjashme me virusin, etj.

Aplikimet e ultrazërit në prodhimin e vaksinave variojnë nga

 • shpërndarja e grimcave dhe agjentëve të virusit
 • emulsification
 • inaktivizimi i viruseve
 • formulimi i bartësit të drogës (NLC, SLN)
 • encapsulation
 • shpërbërja e agjentëve
 • përgatitja e adjuvantëve
 • Degasing / De-Aeration

 

Mund të gjeni më shumë informacion të thelluar në lidhje me aplikacionet tejzanor për prodhimin e përmirësuar të vaksinave!

Protokolli për izolimin me ultratinguj të virusit të lisë së majmunit

Ekipi hulumtues i Stittelaar (2005) përdori lizën tejzanor për të çliruar virusin e lisë së majmunit nga kultura e qelizave pritëse të rritjes si dhe nga qelizat e marra nëpërmjet shkëmbimeve të fytit nga primatët e infektuar.

Përgatitja e vaksinës kundër lisë së majmunit:

Viruset e lisë së majmunit u rritën në qelizat fibroblaste të embrionit të pulës pa patogjene specifike. Pas inkubimit për 1 deri në 2 ditë, suspensioni i qelizave virus u mor me një raund ngrirje-shkrirje dhe më pas u përqendrua me centrifugim. Peleti u risuspendua dhe iu nënshtrua disa raundeve të homogjenizimit tejzanor.

Izolimi i virusit të lisë së majmunit nga makakët e vaksinuar:

Mostrat u ngrinë-shkrirë tre herë dhe sonicated në një CupHorn tejzanor. Dy hollime (1:10 dhe 1:100) në mjedisin transportues të plotësuar me 1% serum të fetusit të gjedhit u përdorën për të inokuluar monoshtresat e qelizave Vero në pllaka me gjashtë pusi. Pas 1 ore inkubimi në 37°C, inokulat u hoqën dhe u zëvendësuan me mjedis kulture të plotësuar me 1% serum fetusi të gjedhit. Shtresat e vetme u kultivuan për 5 ditë në 37°C dhe u ngjyrosën me një tretësirë kristal vjollce.
(krh. Stittelaar et al., 2005)

Në këtë video ju tregojmë një sistem tejzanor 2 kilovat për funksionimin inline në një kabinet të pastrues. Hielscher furnizon pajisje tejzanor për pothuajse të gjitha industritë, të tilla si industria kimike, farmaceutike, kozmetike, proceset petrokimike si dhe për proceset e nxjerrjes me bazë tretës. Ky kabinet çelik inox i pastruueshëm është projektuar për funksionim në zona të rrezikshme. Për këtë qëllim, kabineti i mbyllur mund të pastrohet nga klienti me azot ose ajër të pastër për të parandaluar hyrjen e gazeve ose avujve të ndezshëm në kabinet.

Ultrasonikë 2x 1000 Watts në kabinet pastrues për instalim në zona të rrezikshme

Miniatura e videos

Ultrasonikë për analizën e viruseve dhe prodhimin e vaksinave

Portofoli i gjerë i produkteve Hielscher Ultrasonics ofron ultrasonikatorin ideal për laboratorët kërkimorë dhe analitikë, si dhe për prodhimin e vaksinave industriale.
Hielscher Ultrasonics është e specializuar në projektimin, prodhimin dhe shpërndarjen e ultratingujve me performancë të lartë dhe sono-bioreaktorëve për përdorim në laboratorët kërkimorë dhe analitikë, si dhe për zbatimin në prodhimin e vaksinave industriale (p.sh. vaksinat, API).
Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentSonication mund të aplikohet në enët e hapura, reaktorët e mbyllur të trazuar vazhdimisht dhe reaktorët me rrjedhje të vazhdueshme. Të gjitha pjesët e sistemeve tejzanor, të cilat bien në kontakt me mjedisin e lëngshëm, janë bërë prej çeliku inox, titani ose qelqi. Pjesët e autoklavueshme dhe pajisjet sanitare sigurojnë prodhimin nën kushtet e shkallës farmaceutike.
Regjistrimi automatik i të dhënave: Programi inteligjent regjistron automatikisht parametrat e procesit të zërit në kartën e integruar SD. Kontrolli i saktë i të gjithë parametrave të procesit siguron riprodhueshmërisë, standardizimi i prodhimit, dhe lehtëson përmbushjen e standardeve të sigurisë së produkteve farmaceutike.
Hielscher Ultrasonics’ Procesorët tejzanor janë shumë të besueshëm dhe mund të kontrollohen me saktësi. Të gjithë ultrasonikët industrialë mund të rregullohen për të ofruar gamën e plotë nga amplituda më të ulëta në shumë të larta. Fortësia e sistemeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
pllaka me shumë pus / mikrotitër n/a UIP400MTP
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
n/a 10 deri në 100L / min UIP16000
n/a më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor janë të besueshëm për prerjen e ADN-së

Ultrasonik DNA prerje
Përshtatur nga Jkwchui sipas CC-BY-SA.03Literatura / Referencat

 • Stittelaar, Koert; Amerongen, Geert; Kondova, Ivanela; Kuiken, Thijs; Lavieren, Rob; Pistoor, Frank; Niesters, Hubert; Doornum, Gerard; Van der Zeijst, Bernard; Mateo, Luis; Chaplin, Paul; Osterhaus, Albert (2005): Modified Vaccinia Virus Ankara Protects Macaques against Respiratory Challenge with Monkeypox Virus. Journal of Virology 79, 2005. 7845-51.
 • Shah Purvin, Parameswara Rao Vuddanda, Sanjay Kumar Singh, Achint Jain, and Sanjay Singh (2014): Pharmacokinetic and Tissue Distribution Study of Solid Lipid Nanoparticles of Zidov in Rats. Journal of Nanotechnology, Volume 2014.
 • J. Robin Harris, Andrei Soliakova, Richard J. Lewis, Frank Depoix, Allan Watkinson, Jeremy H. Lakeya (2012): Alhydrogel® adjuvant, ultrasonic dispersion and protein binding: a TEM and analytical study. Micron Volume 43, Issues 2–3, February 2012, 192-200.
 • Doron Melamed, Gabriel Leitner, E. Dan Heller (1991): A Vaccine against Avian Colibacillosis Based on Ultrasonic Inactivation of Escherichia coli. Avian Diseases Vol. 35, No. 1 (Jan. – Mar., 1991), 17-22.
 • Huang C-F, Wu T-C, Wu C-C, Lee C-C, Lo W-T, Hwang K-S, Hsu M-L, Peng H-J. (2011): Sublingual vaccination with sonicated Salmonella proteins and mucosal adjuvant induces mucosal and systemic immunity and protects mice from lethal enteritis. APMIS 119, 2011. 468–78.

Fakte të vlefshme

Virusi i lisë së majmunit

Lija e majmunëve (MPV, MPXV, ose hMPXV) është një specie e virusit të ADN-së me dy zinxhirë, i cili shkakton një sëmundje zoonotike virale. Kjo sëmundje njihet si infeksioni i lisë së majmunit dhe mund të shfaqet tek njerëzit dhe kafshët. I përket gjinisë Orthopoxvirus në familjen Poxviridae. Virusi i lisë së majmunit është një nga viruset ortopoks të njeriut së bashku me viruset variola (VARV), lija e lopës (CPX) dhe vaccinia (VACV). Ortopoksviruset karakterizohen nga grimca të mëdha virusi në formë tulle, që përmbajnë një gjenom të ADN-së me dy zinxhirë prej afërsisht 200,000 bp.

Analiza ELISA

ELISA qëndron për analizën imunosorbent të lidhur me enzimën dhe është një analizë imunologjike e etiketuar që konsiderohet standardi i artë i imuno-analizimit. ELISA është një test imunologjik, i vlerësuar për ndjeshmërinë e tij të lartë diagnostike, përdoret për të zbuluar dhe për të përcaktuar sasinë e molekulave, duke përfshirë antitrupat, antigjenet, proteinat, glikoproteinat dhe hormonet. Parimi i ELISA bazohet në një ndërveprim antigjen-antitrup. Me këtë ndërveprim antigjen-antitrup, antitrupat specifikë lidhen me antigjenin e tij të synuar. Vetëm kur ndodh ndërveprimi, substrati mund të lidhet me enzimën dhe mund të vërehet një shndërrim i mëpasshëm i substratit, që do të thotë se arrihet një rezultat pozitiv.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.