Reduktimi i Viskozitetit Tejzanor i Pezullimeve të Proteineve para Tharjes Spray

 • Ultrasonics është zgjidhja për të përmirësuar efikasitetin dhe për të zvogëluar shpenzimet për procesin e tharjes me llak të shisheve të hirrës, p.sh. WPC.
 • Forcat e qethjes me ultratinguj ulin viskozitetin e solucionit të hirrës dhe lejon kështu një përqendrim më të lartë të proteinave.
 • Hielscher Ultrasonics ofron opsione të ndryshme për të aplikuar ultrasonikë të fuqisë së lartë për uljen e viskozitetit të zgjidhjeve të proteinave.

Reduktimi i Viskozitetit Tejzanor

Hielscher Ultrasonics është eksperti juaj kryesor për proceset tejzanor!Forcat e fuqishme tejzanore krijojnë cavitation, forca të lartë qethje dhe lëkundje në lëngje. Hielscher Ultrasonics përdor këto forca intensive forcë tejzanor për të modifikuar dinamikën fluide të slurries shear-hollues të tilla si koncentrat proteina, WPC ose slurries polimer. Shumë slurries kalojnë nëpër një proces tharje spray për të marrë produktin përfundimtar pluhur. Tharje me tharëse është një proces intensiv energjie, i cili shpesh është një shishe në linjën e prodhimit. Reduktimi i viskozitetit tejzanor lejon një ngarkesë më të madhe të grimcave të zgjidhjes, e cila çon në një vëllim të reduktuar të lëngjeve që duhet të avullohet. Kjo shkon me kursime të konsiderueshme të energjisë. Në të njëjtën kohë, kapaciteti i llak-tharëses rritet sa më shumë produkt (peshë e thatë) të përpunohet. Trajtimi inline tejzanor i rrjedhës së ushqyerjes së tharësit të llakës lejon përqëndrim më të lartë dhe përqindje të ngurta të thatë në tharës.

Efektet e Trajtimit Tejzanor:

 • Homogjenizimi dhe zvogëlimi i madhësisë së grimcave
 • Hiqni flluska të ajrit dhe të oksigjenit
 • Hapni shtresat e ngjeshjes të proteinave
 • Reduktoni përkohësisht viskozitetin
 • Krijo një ndryshim të përkohshëm në shtrirjen e molekulës së proteinave

Pse Ultrasonics para Spray tharjes?

Reduktimi i viskozitetit tejzanor rezulton në reduktuar konsumin e energjisë dhe xhiro më të larta.
Përfitimet shtesë janë:

 • rrit prodhimin me 10% ose më shumë
 • reduktimin e kostos së përgjithshme fikse dhe ndryshueshme
 • reduktuar kërkesat e ftohjes
 • investime të ulëta dhe fitime në rritje
 • shpagim në më pak se një vit

Pajisje tejzanor

Hielscher Ultrasonics ka njohuri të thella për konfigurimin dhe instalimin e sistemit të duhur tejzanor për të optimizuar efikasitetin dhe prodhimin e llak-tharës tuaj. Sipas linjës së prodhimit, Hielscher ofron mundësi të ndryshme për të aplikuar ultrasonikë të fuqisë së lartë për uljen e viskozitetit të zgjidhjeve të proteinave. Të gjitha sistemet tona industriale tejzanor janë ndërtuar për aplikime të rënda në kushte të vështira dhe mund të funksionojnë 24/7. Për shkak të gjurmës së tyre të vogël, ato mund të përshtaten me lehtësi në linjat ekzistuese të prodhimit. Mirëmbajtje të ulët dhe operim miqësor me përdorues janë përfitime të mëtejshme.
Na kontaktoni sot për të marrë më shumë informacion rreth asaj se si sonication përmirëson procesin e tharjes tuaj spray!

Forcat e qethjes tejzanor mund të aplikohen për të reduktuar viskozitetin.

reaktori tejzanor

Kërkesë informacioni

Reduktimi i Viskozitetit Tejzanor

UIP2000hdT për uljen e viskozitetit

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

 • M. Ashokkumar, J. Lee, B. Zisu, R. Bhaskarcharya, M. Palmer dhe S. Kentish (2009): Tema e nxehtë: Sonication rrit stabilitetin e nxehtësisë së proteinave të hirrës. J. Dairy Sci. 92: 5353-5356.
 • Mladen Brnčić (2014): Ndikimi i ultrazërit në efikasitetin e procesit në industrinë ushqimore. paraqitur në “TRENDET NË INDUSTRINË USHQIMORE” - Koprivnica, Kroaci, 5 shtator 2014.


Rreth proceseve të tharjes me spërkatje

Tharje me spërkatje është një teknikë prodhimi për të shndërruar një solucion lëngu ose slurri në një pluhur të thatë duke tharë me shpejtësi gazin e nxehtë. Sidomos në sektorin e ushqimit dhe pharma, tharje llak shpesh përdoret për të trajtuar materialet e ndjeshme termike.
Tharje me spërkatje është një teknikë e përdorur shpesh në industrinë ushqimore dhe farmaceutike për të mbyllur komponimet aktive (mikroskapsulimi).
Procesi i tharjes me llak përbëhet nga hapat e mëposhtëm:

 1. Rrjedha e ushqyerjes: Rrjedha e fryrë është e përgatitur për një zgjidhje homogjene, të pompuar dhe pa papastër, pezullim ose slurry. Shpesh ushqimi i papërpunuar koncentrohet para se të futet në tharësin e llakut.
 2. Atomizimi: Gjatë atomizimit, slurri shndërrohet në pika të vogla. Ky është hapi më kritik i procesit pasi shkalla e atomizimit kontrollon shkallën e tharjes dhe për këtë arsye madhësinë e tharësit. Teknikat më të zakonshme të atomizimit janë atomizimi i presionit të presionit, atomizimi me dy lëngje, dhe atomizimi centrifugal. Gjatë atomizimit, 95% + e ujit të përmbajtur në pikat janë avulluar brenda disa sekondave.
 3. Tharje: Në një ajër të nxehtë apo në rrjedhën e gazrave, lagështia zhduket shpejt nga sipërfaqja e grimcave.
 4. Ndarja: Grimcat e pluhurit janë të ndara nga ajri i lagësht ose gazi duke përdorur ciklonet, filtrat e qeseve ose reshjet elektrostatike.

Produkte të thara me spërkatje

ushqim: pluhur qumështi, kafe, çaj, vezë, drithëra, aroma, aromatizues, niseshte dhe derivatet e amidonit, vitaminat, enzimat, stevia, nutracutic, ngjyrosje, ekstrakte bimore etj.
farmaceutike: antibiotikë, përbërës mjekësorë, aditivë
industrial: katalizatorë, produkte kimike, pigmente boje, materiale qeramike, polimere, mikroalga etj.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.