Nanostrukturimi tejzanor i Antibiotikëve

Prodhimi i antibiotikëve me ndihmën tejzanor mund të rrisë efektivitetin e tyre, madje edhe kundër baktereve rezistente ndaj ilaçeve: Rritja e numrit të shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve është një problem ende i pazgjidhur duke i bërë infeksionet bakteriale, të cilat janë trajtuar me sukses me antibiotikë gjatë dekadave të fundit, në mbarë botën. sërish kërcënim për shëndetin. Nano-strukturimi tejzanor i antibiotikëve është një teknikë premtuese për të rritur efektivitetin e antibiotikëve si tetraciklina kundër baktereve rezistente ndaj ilaçeve.

Antibiotikë dhe Baktere Rezistente ndaj Antibiotikëve

Bakteret Escherichia coli janë lysed me besueshmëri duke përdorur homogenizuesit e indeve me ultratinguj.Rezistenca ndaj antibiotikëve ndodh kur mikrobe si bakteret dhe kërpudhat zhvillojnë aftësinë për të mposhtur ilaçet e krijuara për t’i vrarë ato. Kjo do të thotë që mikrobet nuk shkatërrohen dhe vazhdojnë të rriten. Infeksionet e shkaktuara nga mikrobet rezistente ndaj antibiotikëve janë të vështira, dhe nganjëherë të pamundura, për t’u trajtuar.
Rezistenca ndaj antibiotikëve të baktereve i atribuohet përdorimit të tepërt, si dhe keqpërdorimit të barnave me antibiotikë. Përdorimi i tepruar dhe keqpërdorimi i referohen kryesisht recetave të papërshtatshme dhe përdorimit të gjerë bujqësor
Për antibiotikët e zakonshëm si penicilina, tetraciklina, meticilina, eritromicina, gentamicina, vancomicina, imipemen, ceftazidima, levofloxacina, linezolid, daptomicina dhe ceftrarolina, disa shtame të baktereve kanë mutuar dhe zhvilluar rezistencë ndaj antibiotikëve.
Shkaku kryesor i zhvillimit të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve qëndron në përdorimin e tepruar dhe keqpërdorimin e barnave antibiotike. Sa herë që administrohet një pacient me antibiotikë, bakteret e ndjeshme vriten. Sidoqoftë, nëse ka baktere rezistente, të cilat nuk zhduken nga trajtimi i ilaçeve, ato rriten dhe shumohen. Në këtë mënyrë, përdorimi i përsëritur dhe i papërshtatshëm i antibiotikëve shkakton rritjen e baktereve rezistente ndaj ilaçeve.
Bakteret rezistentë ndaj shumë ilaçeve (MDR) janë një kërcënim serioz për shëndetin pasi nuk i përgjigjen trajtimit të zakonshëm me antibiotikë, i cili supozohet se vret mikrobet.
Ndër patogjenët gram pozitivë, një pandemi globale e S. aureus rezistent (p.sh., Staphylococcus aureus rezistent ndaj meticilinës; MRSA) dhe speciet Enterococcus aktualisht paraqet kërcënimin më të madh. Patogjenë gram-negativë si Enterobacteriaceae (p.sh., Klebsiella pneumoniae), Pseudomonas aeruginosa dhe Acinetobacterare bëhen rezistente ndaj pothuajse të gjitha opsioneve të ilaçeve me antibiotikë të disponueshëm.

Procesor tejzanor UIP1000hdT për nano-strukturimin e antibiotikëve në mënyrë që të rritet efektiviteti i tyre kundër shtameve të baktereve rezistente ndaj antibiotikëve.

UIP1000hdT – një procesor ultrasonik i fuqishëm 1 kW për nano-strukturimin e antibiotikëve si tetraciklina për të rritur efektivitetin e tyre kundër baktereve rezistente ndaj antibiotikëve

Kërkesë informacioni

Antibiotikë me përmasa ultrasonike

Farmaceutikët me madhësi nano janë të njohur për të shkëlqyer molekulat e ilaçeve në përmasa mikronë shpesh për shkak të rritjes së niveleve të thithjes, bio-disponueshmërisë më të lartë dhe efektivitetit superior. Antibiotikët përdoren gjerësisht për të trajtuar infeksionet bakteriale. Sidoqoftë, zhvillimi i shpejtë i shtameve të baktereve gjithnjë e më rezistente ndaj ilaçeve e bën të domosdoshëm zhvillimin e ilaçeve të reja ose modifikimin e ilaçeve ekzistuese me antibiotikë. Reduktimi i madhësisë së grimcave të antibiotikëve siç është tetraciklina përmes sonifikimit është një strategji e lehtë, e shpejtë dhe premtuese për të përmirësuar efektivitetin e antibiotikëve kundër shtameve të baktereve jo-rezistente dhe rezistente.
Lexoni më shumë rreth nanosuspensioneve tejzanor të API-ve farmaceutike!

Ultrasonikisht Tetraciklina NanoStrukturuar

UIP1000hdT mund të përdoret për sonikimin me gota si dhe me reaktorin e qelizës së rrjedhës (Kliko për ta zmadhuar!)Kassirov etj. (2018) trajtoi tetraciklinën në mënyrë ultrasonike për të përmirësuar efektivitetin e ilaçit kundër patogjenëve. Në studimin e tyre, ata përdorën Escherichia coli Nova Blue TcR, një lloj me rezistencë ndaj antibiotikëve dhe E. coli 292–116 (pa rezistencë ndaj ilaçeve). Tetraciklina, një antibiotik i zakonshëm me spektër të gjerë, u modifikua duke përdorur ultrasonicatorin industrial UIP1000hdT (Hielscher, Gjermani; shih fotografi majtas). Ekipi i hulumtimit zbuloi se trajtimi sonokimik me UIP1000hdT rrit efektivitetin e vetive antibakteriale deri në 25% ndaj tendosjes rezistente dhe deri në 100% ndaj llojit të ndjeshëm. Edhe një ruajtje afatgjatë e tetraciklinës nanostrukturuar në + 4ºC nuk zvogëlon vetitë antimikrobike.
Parametrat e përpunimit tejzanor të tilla si amplituda, hyrja e energjisë dhe koha e sonifikimit u përcaktuan si faktorë kritikë që ndikojnë në ndryshimin e vetive antimikrobike ndaj qelizave të ndjeshme dhe rezistente.
Trajtimi tejzanor rezulton në një shpërndarje më të njëtrajtshme të madhësisë së grimcave të grimcave të ilaçeve me madhësi nano, të cilat mund të çojnë në një bio-disponueshmëri më të lartë, bio-aksesibilitet dhe në këtë mënyrë efektivitetin e molekulave të tetraciklinës.
Të dhënat e marra tregojnë se modifikimi sonokimik i antibiotikëve mund të jetë një qasje e re premtuese dhe e lirë për zhvillimin e barnave të reja efektivë për terapinë antibiotike kundër shtameve të rezistencës ndaj ilaçeve.

Nanostrukturimi tejzanor i ilaçit antibiotik tetraciklin rrit efektivitetin kundër baktereve rezistente ndaj ilaçeve.

Sonifikimi i tetraciklinës me UIP1000hdT.
A - spektri FTIR i tetraciklinës "i lirë"; B - spektri FTIR i tetraciklinës SN pas sonifikimit 5 min; C - Histograma e shpërndarjes së madhësisë së tetraciklinës "e lirë"; D – Histograma e shpërndarjes së madhësisë së tetraciklinës SN pas sonifikimit 5 min.
Studimi dhe figura nga Kassirov et al. 2018

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Procesor tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grumbull

Avantazhet e barnave tejzanor nanostrukturuar

Ultrasonication ofron mundësi të mëdha për sintezën e një spektri të gjerë të materialeve nanostrukturuar dhe është përdorur në shumë industri. Prodhimi tejzanor i barnave farmaceutike me madhësi nano si antibiotikët, anti-viralet dhe ilaçet e tjera është shumë premtuese pasi që këto barna me përmasa nano shfaqin shpesh një shkallë shumë më të lartë të përthithjes, bio-disponueshmërisë dhe efektivitetit. Prandaj, shumë formulime të përmirësuara të ilaçeve përfshijnë ultrasonikimin në mënyrë që të molekulat e ilaçeve të nanostrukturohen, të kapsulohen barnat në nano-emulsione, nano-liposome, niosome, nanopjesëza me lipide të ngurta (SLN), bartje lipidesh të strukturuara nano (NLC) dhe përfshirje të tjera me madhësi nano komplekset.

Formulimi tejzanor i barnave me madhësi nano

 • Nano-emulsione tejzanor
 • Liposomet tejzanor
 • Niosomat tejzanor
 • Nanopjeshtrat tejzanor të ngurta-lipide (SLN)
 • Transportuesit lipidikë tejzanor të nanostrukturuar (QKL)
 • Kompleksimi i përfshirjes tejzanor
 • Nanopjesirat e Dopeduara dhe të Funksionalizuara Ultrasonikisht
 • Formulimet tejzanor të vaksinës
 • Formulimi tejzanor i vaksinës intranazale

Trajtimi tejzanor i nanomaterialeve me veti antibakteriale përdoret gjithashtu për të sintetizuar materiale të strukturuara nano (p.sh. nano-argjend, nano ZnO) dhe për t'i zbatuar ato në tekstile me qëllim që të prodhohen tekstile mjekësore antibakteriale dhe pëlhura të tjera funksionale. Për shembull, një proces tejzanor me një hap të vetëm përdoret për të fabrikuar veshje të qëndrueshme të pëlhurave të pambukut me nanopjesë antibakteriale ZnO.

Avantazhi i sintezës tejzanor të barnave me madhësi nano

 • Reduktimi i madhësisë së grimcave me performancë të lartë
 • Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit
 • Procesi i shpejtë
 • Kontroll jo-termik, preciz i tempit
 • Skalabilitet linear
 • riprodhueshmërisë
 • Standardizimi i procesit / PMM
 • Sonda autoklavuese dhe reaktorë
 • CIP / SIP
 • Kontroll i saktë mbi madhësinë e grimcave dhe kapsulimin
 • Ngarkesa e lartë e ilaçeve të substancave aktive

Si funksionon sinteza tejzanor e materialeve nano-të strukturuara?

Ultrasonication dhe sonochemistry, e cila është aplikimi i ultrazërit me fuqi të lartë në sistemet kimike, përdoren gjerësisht për të prodhuar materiale me cilësi të lartë me madhësi nano (p.sh., nanopjesëza, nano-emulsione). Sonifikimi dhe sonokimia mundësojnë ose lehtësojnë prodhimin e materialeve me madhësi nano me performancë të lartë. Avantazhi i sintezës tejzanor të nano-grimcave është thjeshtësia dhe efektiviteti. Ndërsa metodat alternative të prodhimit të materialeve të strukturuara nano kërkojnë temperatura të larta, presione dhe / ose kohë të gjata të reagimit, sinteza tejzanor shpesh lejon një prodhim të lehtë, të shpejtë dhe efikas të nanomaterialeve. Të dy, efektet sonokimike dhe sonomekanike të gjeneruara nga ultrasonikët me intensitet të lartë janë përgjegjës për sintezën ose funksionalizimin / modifikimin e grimcave me madhësi nano. Bashkimi i valëve tejzanor me fuqi të lartë në lëngje rezulton në kavitim akustik: formimin, rritjen dhe shembjen e flluskave dhe mund të kategorizohet si sonokimi primare (kimia në fazën e gazit që ndodh brenda flluskave që shemben), sonokimi sekondare (ndodh kimi në fazën e tretjes) jashtë flluskave), dhe modifikime sonomekanike / fizike (të shkaktuara nga avionë të lëngshëm me shpejtësi të lartë, valë goditje dhe / ose përplasje ndër-grimcash në slurre). (krh. Hinman dhe Suslick, 2017) Ndikimi kavitacional në grimca rezulton në zvogëlimin e madhësisë, strukturimin nano (shpërndarjen nano, emulifikimin nano), si dhe në funksionalizimin dhe modifikimin e grimcave.
Lexoni më shumë rreth bluarjes tejzanor dhe shpërndarjes së grimcave!

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Nanostrukturimi tejzanor i grimcave

Miniatura e videos

Sonda tejzanor për sintezën e farmaceutikës nano-të strukturuar

Hielscher Ultrasonic është me përvojë prej kohësh në projektimin, prodhimin, shpërndarjen dhe shërbimin e homogjenizuesve tejzanor me performancë të lartë për industrinë farmaceutike dhe ushqimore.
Përgatitja e grimcave të drogës me madhësi të lartë nanos, liposome, nanopjesëza të ngurta lipidesh, nanopjesëza polimerike, komplekse ciklodekstrine dhe vaksina janë procese, në të cilat sistemet ultrasonike Hielscher përdoren gjerësisht dhe vlerësohen për besueshmërinë e tyre të lartë dhe prodhimin me cilësi të lartë. Ultrasonicatorët e Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e procesit, të tilla si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e zërit. Softueri inteligjent protokollon automatikisht të gjithë parametrat e sonifikimit (koha, data, amplituda, energjia neto, energjia totale, temperatura, presioni) në kartën SD të integruar. Kjo lehtëson ndjeshëm procesin dhe kontrollin e cilësisë dhe ndihmon në përmbushjen e Praktikave të Mira të Prodhimit (PMP).

Mikserë tejzanor për çdo kapacitet produkti

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë mikserin tejzanor të prerjes më të përshtatshme për kapacitetin dhe qëllimet tuaja të procesit. Kjo ju lejon të zhvilloni dhe provoni aplikimin tuaj në madhësi të vogël laboratorike dhe ta shkallëzoni atë në mënyrë lineare në kapacitetin e prodhimit. Shkallëzimi nga një mikser më i vogël tejzanor në kapacitete më të larta përpunuese është shumë i thjeshtë pasi që procesi i përzierjes tejzanor mund të shkallëzohet plotësisht linear nga parametrat tuaj të procesit të vendosur. Rritja e shkallëve mund të bëhet duke instaluar një njësi mikser tejzanor më të fuqishme ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë.
Përzierësit tejzanor përdoren gjithashtu për homogjenizimin steril të pezullimeve të lëngshme dhe të ngurta të lëngshme.

Amplituda të larta në grimcat nanostrukturore me efikasitet të lartë

Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor. Sonotroda tejzanor (brirët, sondat) dhe reaktorët janë të autoklavueshëm. Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të shkallëzohen plotësisht lineare. Kjo nënkupton se çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në të njëjtën dalje duke përdorur të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për zhvillimin e produktit dhe implementimin e mëpasshëm në prodhimin tregtar.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e ultrasonicatorëve me performancë të lartë të Hielscher.

Ju mund të blini procesorë tejzanor të Hielscher në çdo madhësi të ndryshme dhe të konfiguruar saktësisht në kërkesat tuaja të procesit. Nga trajtimi i lëngjeve në një gotë të vogël laboratori te përzierja e vazhdueshme e rrjedhave dhe pastave në nivel industrial, Hielscher Ultrasonics ofron një homogjenizues të përshtatshëm me performancë të lartë për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të lumtur t'ju rekomandojmë konfigurimin ideal tejzanor!

UP400St për sintezën e polimerit të stampuar në mënyrë molekulare

UP400St – Procesor tejzanor i fuqishëm 400W për aplikime sonokimike

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / Referencat


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.