Tejzanor Nxjerrja e Cellular Matter

Ekstraktimi tejzanor ose sare-nxjerrja është një proces që intensifikon teknologjinë, e cila punon nga bashkimi i ultrasonikës së fuqisë së lartë në një slurri të bimëve ose indeve qelizore. Hielscher Ultrasonics furnizon ultrasonicators besueshme për përçarje qelizore dhe nxjerrjen nga të vogla mostrave laboratorike deri në vëllime të larta në përpunimit industrial. Apeli i ekstraktimit të asistuar ultrasonically qëndron në trajtimin jo-termik të materialit, aplikimin e tij të lehtë dhe shkallëzueshmërinë nga testimi në shkallën e prodhimit.

Pajisjet tejzanor të Hielscher gjenerojnë ultratinguj me intensitet të lartë që mund të kontrollohen saktësisht sipas kërkesave tuaja të procesit.

Lista e mëposhtme ju jep protokollet e ndryshme të përpunimit tejzanor, të cilat demonstrojnë fushën e aplikimit të gjerë të ultrasonikës së fuqisë në biologji, përpunimin e ushqimit dhe prodhimin farmaceutik.
Nëse keni në mendje një ekstraktim të veçantë botanik ose dëshironi të merrni më shumë informacion të përgjithshëm në lidhje me ekstraktuesit tanë tejzanor me performancë të lartë, ju lutemi përdorni formularin e kontaktit më poshtë! Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë!

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Instalimi industrial i nxjerrës tejzanor UIP4000hdT për prodhimin e ekstrakteve botanike.

Nxjerrja me ultratinguj e Boldine nga gjethet Boldo (Peumus boldus Molina)

Aplikim tejzanor:
Një përbërje e rëndësishme aktive në boldo është boldine ((S) -2,9-dihidroksi-1,10-dimetoksiaporfinë), e cila është përveç katekinës ((2S, 3R) -2- (3,4-dihidroksi- , 4-dihidro-1 (2H) -benzopiran-3,5,7-triol) komponentet kryesore të alkaloidit dhe fraksionit të flavonoideve në gjethe të lëna. Boldine është një agjent i fortë antioksidant që i nënshtrohet dëmtimit peroksidativ të lirë të radikalëve dhe vepron si një pastrues radikal hidroksilik.
Procedura e nxjerrjes: Për një procedurë tipike të nxjerrjes, mostrat e gjetheve të thyera janë nxjerrë me 1L ujë të distiluar në presionin atmosferik duke përdorur ultrasonicator UIP1000hd në mënyrë grumbulluese dhe rrjedhëse. Koha e nxjerrjes shkon në mes 10 dhe 40 min., Me një intensitet tejzanor prej 10 deri në 23 W / cm2, dhe nje temperature prej 10 deri 70 ° C. Rezultatet më të mira u arritën në kushtet e mëposhtme: intensiteti tejzanor i 23 W / cm2 për 40 min. në temperaturë prej 36 ° C
Results: Rezultatet e analizës tregojnë se sonication me fuqi të lartë rrit lirimin e analit të materialit matrikal vegjetal të Boldo në norma dukshëm më të mira në krahasim me metodën konvencionale: yield-i i barabartë u lirua nga sonication në 30 min. ndërsa koha konvencionale e nxjerrjes ishte 2 orë.
Chemat (2013) dhe bashkëpunëtorët kanë treguar se nxjerrja ultrasonically ndihmon në përmirësimin e efikasitetit të nxjerrjes së bimëve, ndërkohë që zvogëlon kohën e nxjerrjes në koncentrim të rritur të ekstrakteve (të njëjtën sasi tretësish dhe material bimor). Analiza zbuloi se kushtet e optimizuara ishin: sonication power 23 W / cm2 me UIP1000hd për 40 min. dhe një temperaturë prej 36 ° C. Parametrat e optimizuar të nxjerrjes me ultratinguj sigurojnë një nxjerrje më të mirë në krahasim me një maceracion konvencional në terma të procesit (30 minuta në vend të 120 min.), Yield më i lartë, efiçencë më e lartë e energjisë, pastërti e përmirësuar, siguri më e lartë dhe cilësi më e mirë e produktit.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1000hdT me sonotrode BS2d34 dhe qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Petigny, L .; Périno-Issartier, S .; Wajsman, J .; Chemat, F. (2013): Batch dhe Continuous Ultratinguj ndihmës nxjerrjen e Boldo Leaves (Peumus boldus Mol.). Gazeta Ndërkombëtare e Shkencave Molekulare 14, 2013. 5750-5764.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Nxjerrja me ultratinguj e acidit klorogjenik nga gjethet e duhanit

Aplikim tejzanor:
Për eksperimentet e nxjerrjes, gjethet e duhanit nga Nicotiana tabacum u bluan në madhësi më të vogla grimcash rreth >4 x ≧ 2 mm. Për provat e nxjerrjes tejzanor, 20g mostra të materialeve të thata të duhanit u ekstraktuan me ujë të distiluar në temperatura që variojnë nga 5 ° C deri në 30 ° C. Eksperimentet e ekstraktimit u kryen për intervalet kohore të ciklit të ekstraktimit që ndryshojnë nga 5 minuta në 30 minuta për cikël. Rreth 10 deri në 15 pika etanol u shtuan në vëllimin e llogaritur 256 ml të ujit të distiluar të nevojshëm për të nxjerrë të gjithë acidin klorogjenik të tretshëm nga 20 g mostra të gjetheve të duhanit të thatë. 256 ml vëllimi optimal i ujit të distiluar u nda më pas në vëllime të pjesshme të tretësit të ekstraktimit për përdorim në çdo cikël ekstraktimi tejzanor.
Për rrezatimin tejzanor, një procesor tejzanor UP400S (400 watts, 24 kHz) u përdor një sonotrode H7 prej titani, që kishte një diametër maje prej 7 mm. Sonotrode H7 u fut në gjysmën e lartësisë së përzierjes ekstraktuese.
protokoll: Si kushtet optimale për ekstraktimin tejzanor të acidit klorogjenik nga gjethet e duhanit u gjetën: 20g gjethe të thata të duhanit në ujë të distiluar (raporti optimal i lëngshëm deri në forcë: 12,8mL / g) në temperaturë të përpunimit prej 20 ° C, pajisje tejzanor UP400S (400W, 24kHz) për 3 cikle sonication të secilës 15min (kohëzgjatja total sonication: 45 min).
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S me sonotrode H7
Referenca / Hulumtimi:
Mazvimba, Martin Tongai; Yu, Ying; Zhang, Ying (2011): Optimizimi dhe hartimi ortogonal i një procesi të nxjerrjes së ujit tejzanor për nxjerrjen e acidit kloror nga fletët e thata të duhanit. Gazeta kineze e ilaçeve natyrale 2011.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së ultrasonikës nga duhani!

Ekstraktimi me ultratinguj i Mangiferinës

Aplikim tejzanor:
Mangiferin (1,3,6,7-Tetrahidroksi-2- [3,4,5-trihidroksi-6- (hidroksimetil) oxan-2-il] ksanten-9-one;19H18O11) është një polifenol i strukturës C-glycosylxanthone që mund të gjendet në shumë specie bimore. Mangiferina tregon aktivitete të ndryshme farmakologjike. Acilimi regioselektiv i mangiferinës mund të katalizohet në mënyrë shumë efikase nga lipaza nën ultrasonication. Krahasuar me metodat konvencionale, kataliza e ndihmuar ultrasonikisht shkëlqen nga avantazhet e kohës së reagimit më të shkurtër dhe rendimenteve më të larta. Kushtet optimale për acilimin ultrasonik të mangiferinës u gjetën si më poshtë:
lipaza: PCL, acyl donator: acetil vinil; reagimi tretës: DMSO, temperatura e reagimit: 45 degC, fuqia tejzanor: 200W; Raporti i substratit: dhuruesi acil / mangiferin 6/1, ngarkimi enzimë: 6 mg / ml
Rendimenti regioselective acylation ishte deri në 84%.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St ose UP200Ht
Referenca / Hulumtimi:
pp .: Wang, Z .; Wang, R .; Tian, J .; Zhao, B; Wei, XF; Su, YL; Li, CY; Cao, SG; Wang, L. (2010): Efekti i ultrazërit në acylation regioselective catalyzed lipase të mangiferin në tretësat jo-ujore. J. Asian Nat Prod. Res. 12/1, 2010. 56-63.

Nxjerrja me ultratinguj e kapsaicinoideve

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e kapsaicinoideve (capsaicin, nordihydrocapsaicin) nga specat e kili: Capsaicinoids nga Capsicum frutescens speca është marrë nëpërmjet ekstraktimit tejzanor në kushtet e mëposhtme: tretës: 95% (v / v) etanol, raporti tretës / masa prej 10 ml / g, 40 min. koha e ekstraktimit të sonikimit, temperatura e nxjerrjes 45 ° C. Rendimenti nxjerrës: 85% e capsaicinoids
Rekomandimi i pajisjes:
UP400St
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së kapsaicinoideve me ndihmën e ultrazërit nga specat djegës!

Ekstraktimi me ultratinguj përdoret për të prodhuar izolime nga botanikët. Videoja tregon nxjerrjen efikase të përbërjeve të shijes nga thekonet e djegës me UP200Ht.

Nxjerrja me ultratinguj e thekoneve djegës duke përdorur UP200Ht

Miniatura e videos

Nxjerrja me ultratinguj e silymarinës nga farat e gjembaçit të qumështit

Aplikim tejzanor:
Ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit u krye duke përdorur një aparat ultratingulli UP400S. Në këtë studim u përdor një sondë ultrasonike e tipit bri me diametër 1.5 cm. 10 g pluhur gjembaku qumështi pa yndyrë u peshua me saktësi dhe u tret në 100 mL metanol. Gota u mbajt në një banjë uji dhe u mbajt në një temperaturë prej 25°C. Pluhuri i gjembaçit të qumështit i tretur në tretës u sonikua për intervale të ndryshme kohore (30, 60, 90, 120 dhe 150 min.) Pas çdo intervali kohor, tretësira filtohej përmes një letre filtri Whatman dhe çdo filtrat (rreth 80 ml) avullohej duke përdorur avullues rrotullues deri në arritjen e tretësirës 30 mL dhe absorbimi i përbërjeve fenolike u mat me spektrofotometër UV-Visible në gjatësi vale 517 nm sipas metodës DPPH. Siç pritej, rritja e kohës së nxjerrjes rezultoi në rritjen e përmbajtjes së silymarinës.
Autorët e studimit zbuluan se ekstraktimi tejzanor për të marrë ekstrakte alkoolike është një nga teknikat më të mira për të zëvendësuar teknikat konvencionale. Ekstraktimi tejzanor u provua për të marrë një cilësi më të mirë ekstrakt. Përfitime të tjera janë kursimi i kohës që të jetë më efikas etj.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400St
Referenca / Hulumtimi:
Çağdaş, E .; Kumcuoğlu, S .; Güventürk, S .; Tavman, S. (2011): Nxjerrja me ultratinguj e Silymarin Komponentëve nga farërat e kokës së qumështit (Silybum Marianum L.). GIDA 36/6, 2011. 311-318.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të silymarinës nga farat e gjembaçit të qumështit!

Nxjerrja tejzanor e fitokimikanëve bioaktiv jep rendimente më të larta dhe një ekstraktim më të plotë brenda një procesi të shpejtë

Nxjerrja tejzanore e vajrave të kërpit dhe ekstrakteve CBD

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj e Stevioside

Aplikim tejzanor:
Mostrat e 10g gjetheve të stevias të thata dhe të bluara u nxorrën në 100mL ujë nën nxitje të vazhdueshme (me një përzierës magnetik). Vlera e pH u kontrollua me 0.01 M pH 7 fosfat natriumi. Mostra u vendos në një gotë qelqi 150 ml dhe u sonikua me një ultrasonikë të tipit sondë UIP500hT (20kHz, 500W). Maja e sonotrodës u zhyt rreth 1.5 cm në llumin e gjetheve të stevias. Pajisja tejzanor u vendos për një fuqi dalëse prej 350 W. Një trajtim i lehtë me sonikacion prej 350 W për 5-10 min. në një temperaturë konstante procesi prej 30°C dha një rendiment të rebaudiosidit A prej 30-34 g për 100 g kampion. Pas sonikimit, zgjidhja e ekstraktit u centrifugua dhe u filtua përmes membranës mikroporoze 0.45 μm; filtrati u mor për analizën e përmbajtjes totale të rebaudiozidit A. Rendimenti i ekstraktimit të përmbajtjes totale të rebaudiosidit A u analizua me HPLC.
Nga nxjerrja ultrasonically-assisted pa tretës, një rendiment i lartë i rebaudioside A është marrë në krahasim me metodat e nxjerrjes tradicionale si ekstraktimi ose macerimi i nxehtësisë.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP500hdT
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes stevia me ultratinguj!

Nxjerrja tejzanore e terpenes

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e komponimeve të paqëndrueshme, të tilla si terpene, nga inflorescences e një lloj fibre Cannabis sativa L. kultivari mund të zgjerohet ultrasonically. Studimet kanë treguar se pas një sonication të shkurtër terpenes në shënjestër janë lëshuar tashmë nga materiali bimore.
Rezultatet tregojnë se trajtimi tejzanor jo më i gjatë se 5 min lejon që të merrni një përqendrim të zgjeruar të terpenes në krahasim me maceration. Në vend të kësaj, një trajtim tejzanor më shumë se 5 minuta rriti përqendrimin e δ-9-tetraidrocannabinol (THC).
Protokolli i zërit:
Nxjerrja me ultratinguj e terpenes është kryer duke përdorur një 200W sondë tip ultrasonicator. Pajisja tejzanor u vendos në amplitudë 25%. Tre alikota të 50g të inflorescences të thata u shtuan secila me 250mL e 70% etanol v / v, e cila u përdor për nxjerrjen e tretës. Çdo gotë dhe përmbajtja e tij ishin zhytur në një banjë akulli. Sonication është kryer për 5, 10 dhe 15 min. Gjatë Ekstraktimi tejzanor procedura, një shpërndarje e vazhdueshme e shpejtë e nxehtësisë u sigurua për të ruajtur temperaturën e procesit nën 30 ° C. Pas nxjerrjes, përzierjet u filtruan nën vakum përmes letrës Whatman No. 3 dhe tretësi u hoq nga një avullim rrotullues i vakumit. Çdo gjyq i ekstraktimit është kryer në tri kopje duke përdorur tri mostra të ndryshme.
Ultrasonication u gjet të jetë një alternativë interesante për maceration për nxjerrjen e komponimeve të paqëndrueshme nga lulëzim kanabis, por tregon gjithashtu se trajtimi tejzanor duhet të jetë jo më shumë se 5 minuta për të marrë një rimëkëmbje të zgjeruara të terpenes. Në vend të kësaj, një trajtim tejzanor më shumë se 5 minuta rriti përqendrimin e δ-9-tetraidrocannabinol (THC). Ekstrakti i inflorescences Cannabis sativa të marra nga ekstraktimi tejzanor i kryer për 5 minuta mund të përdoret si përbërës për parfume ose aromë për pije. Mund të përdoret si alternativë për kërp industrial, ku rrjedhja përdoret për industrinë e fibrave dhe ekstraktet e inflorescences për industrinë kozmetike dhe ushqimore.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St ose UP200Ht me sonotrode / hetim S26d14
Referenca / Hulumtimi:
Da Porto, C; Decorti, D .; Natolino, A. (2014): “Nxjerrja me ultratinguj e komponimeve të paqëndrueshme nga inflorescences industriale Cannabis sativa L.”. IJARNP 2014, 7 / 1. 8-14.
Lexoni më shumë rreth nxjerrjes së terpenit me ndihmën e ultrazërit!

Nxjerrja me tejzanor dhe pastrimi i fitokimikateve nga bimët: Fotografia tregon ultrasonikatorin e tipit sondë UP400ST, një filtër vakum Büchi dhe avullues rotor për nxjerrjen e kurkuminës.

Konfigurimi i nxjerrjes për izolimin botanik: Ultrasonikator i tipit sondë UP400ST, filtër vakum Büchi dhe avullues rotor për nxjerrjen e fitokimikateve.

Nxjerrja me ultratinguj e vanilinës nga fasulet e vaniljes së kuruar

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e vanilinës u optimizua nën sonikacion. Prandaj, pajisja tejzanor 100 watts funksionoi në modalitetin pulsues (cikle: 5 sek. ndezur e ndjekur nga 5 sek. fikur).
Rezultatet më të mira u arritën për nxjerrjen tejzanor me 40% etanol për 1 orë në 30 ° C. Për të krahasuar rezultatet me metodat konvencionale të ekstraktimit, u kryen edhe nxjerrja e banjës me ujë dhe ekografi me ultratinguj. Rezultatet treguan se optimizimi i nxjerrjes së vanillin nga bri tejzanor me 40% etanol për 1 orë në 30 ° C ishte krahasim me nxjerrjen e ujit me banjë me etanol 40% në 56 ° C për 15 orë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Rasoamandrary, N .; Fernandes, AM; Bashari, M .; Masamba, K .; Xueming, X. (2013): Përmirësimi i nxjerrjes së Vanillin 4-Hydroxy-3-methoxybenzaldehyde nga fasulet e Vanilës të Kurosur duke përdorur Ekstrakte të Ndihmuar me Ultratinguj: Krahasimi i Nxjerrjes së Ujit me Ujë të Nxehtë dhe të Nxehtë. Akademik Gıda 11/1, 2013. 6-12.
Lexoni më shumë për përfitimet e nxjerrjes së vanilinës me ultratinguj!

Nxjerrja me ultratinguj e komponimeve fenolike nga xinxifeja Ziziphus

Aplikim tejzanor:
Për ekstraktimin ultrasonically të komponimeve fenolike të xinxife-ut (Ziziphus Jujube), një ultrasonicator me tip të tipit me intensitet të lartë UP200H me frekuencë 200W dhe 24kHz është përdorur. Pajisja tejzanor u pajis me sonotrode S2 të mikro-tipit (diametri i tipit 2 mm), i cili u zhyt në një banjë uji në të cilën u vendos një gotë precipitate me mostrën (dimensione të brendshme: 280: 195: 135 mm). Amplituda e vibracioneve tejzanor ishte 100% e fuqisë nominale (amplituda maksimale prej 260 μm) dhe fuqia akustike e 0.171402 W dhe intensiteti i 21.8346 W / cm2. Intensiteti tejzanor u përcaktua kalorimetrikisht duke matur rritjen e kohës në temperaturën e pezullimit në kushtet adiabatike . Procedura e ekstraktimit tejzanor u përdor për nxjerrjen e fenoleve totale nga mostrat sipas dizajnit eksperimental (për optimizim).
Rekomandimi i pajisjes:
UP200H me sonotrode S2
Referenca / Hulumtimi:
Fooladi, H .; Mortazavi, SA; Rajaei, A .; Elhami Rad, AH; Salar Bashi, D .; Savabi Sani Kargar, S. (2013): Optimizoni nxjerrjen e komponimeve fenolike të xinxife-ve (Ziziphus Jujube) duke përdorur metodën e nxjerrjes me ultratinguj. IECFP 2013.

Kliko këtu për të gjetur më shumë protokolle sonication për trajtimin tejzanor të lëndës biologjike!

Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet në funksion grumbullimi dhe në regjimin e rrjedhës së vazhdueshme. (Kliko per te zmadhuar!)

Instalimi i zërit me UIP1000hd për nxjerrjen nga lë të lëna në një grumbull. [Petigny et al. 2013]


Nxjerrja me ultratinguj i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes në shpejtësi të lartë (kohëzgjatje të shkurtuar), rendimente më të larta dhe cilësi më të lartë të ekstraktit.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen me shpejtësi të lartë të lëndëve botanike në modalitetin batch

Kërkesë informacioniLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.