Si të përdorni homogenizuesit e indeksit tejzanor të Hielscher

Përpara pastrimit ose karakterizimit të makromolekulave ndërqelizore si proteinat, organelet, enzimat ose komponimet aktive, kërkohet një metodë efikase për lizën e indeve dhe shpërbërjen e qelizave. Ultratingulli është një metodë efektive për përgatitjen e qelizave që lëshon materialin ndërqelizor nga pjesa e brendshme e qelizës me shpejtësi në tretësirën tampon. Forcat e prerjes mekanike të homogjenizimit të indeve tejzanor mund të përshtaten pikërisht me materialin specifik, qoftë me përgatitje të indeve shumë të buta (p.sh. për ADN/ARN) me anë të sonikimit të lehtë ose me prishje të qelizave shkatërruese (p.sh. për nannokloropsis, maja) me kavitacion intensiv tejzanor.

Gjeni më poshtë një përzgjedhje të indeve, qelizave dhe lëndëve të tjera biologjike me protokolle sonication dhe rekomandimet përkatëse, si të përgatitni mostrën tuaj në mënyrë efikase duke përdorur një homogenizues tejzanor.

Ultrasonikator laboratorik UP200Ht (200W, 26kHz) për përgatitjen e mostrës, homogjenizimin, lizën e qelizave, tretjen e suspensioneve të qelizave, nxjerrjen e proteinave, fragmentimin e ADN-së, emulsifikimin, shpërndarjen dhe aplikimet e përzierjes.

Laboratori ultrasonikator UP200Ht (200W, 26kHz) për detyrat e përgatitjes së mostrës

Si të përgatitni lizat, homogjenet dhe ekstraktet nga materialet biologjike

Në rend alfabetik:

Acetobacter suboxydans

Aplikim tejzanor:
Ndërprerja e qelizave në 5-15 sek.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Actinomyces

Aplikim tejzanor:
Ndërprerja dhe nxjerrja e proteinave në 3-5 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

ALP dhe aktiviteti i LDH

Aplikim tejzanor:
Përcaktimi i aktivitetit ALP dhe LDH dhe përmbajtjes së proteinave
Mostrat e qelizave të ngrira u shkrinë për 20 minuta në akull, pasuar nga liza qelizore me PBS që përmban 1% Triton X-100 për 50 minuta në akull. Gjatë lizës së qelizës, çdo mostër u sonicated për 1 min në 80 W me një procesor tejzanor UP100H (Hielscher Ultrasonics).
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Bernhardt, A. et al. (2008): Kolagjenit mineral - një matricë artificiale, e jashtme e eshtrave - përmirëson diferencimin osteogenik të qelizave stromale të palcës së eshtrave.

Fosfat trikalcium amorf (ATCP)

Aplikim tejzanor:
ATCP nano-grimca, të cilat janë një prekursor jashtëzakonisht reaktive për formimin e hydroxyapatite, u shpërndanë në kloroform që përmbajnë 5% (w / w) Tween20 referuar PLGA duke përdorur UP400S pajisje tejzanor Hielscher në 320W për 5 min. duke aplikuar intervale të pulsuara (50%) për të lejuar relaksimin e grimcave.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S
Referenca / Hulumtimi:
Mohn, Dirk; Ege, Duygu; Feldman, Kirifl; Schneider, Oliver D .; Imfeld, Thomas; Boccaccini, Aldo R. (2014): Fletët sferike të fosfateve të nanopartikullit lejojnë përpunimin e polimerit të pajisjeve të fiksimit të kockave me bioaktivitet të lartë. Biblioteka e Lirë 01 Maj 2010. 21 Janar 2014.

anthocyanins

Aplikim tejzanor:
Anthokianinat: di-glukozidet, mono-glukozidet, monoglucosidet aciluar dhe di-glukozidet aciluar te peonidin, malvidin, cianidin, petunidin dhe delfinidin: Nxjerrja nga rrushi i rrushit ne 40 sek .; pH 5,0; raporti i tretësit material / ekstrakt të 1: 6.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

anthraquinones

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e Anthraquinones nga rrënjët e Morinda citrifolia
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Fara kajsi

Aplikim tejzanor:
Para trajtimit tejzanor para nxjerrjes së naftës nga fara e Jatropha curcas L. për të përmirësuar nxjerrjen.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Artemisia selengensis Turcz

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e Rutin (1.0g mostër e milled në 30 mL metanol) në 25 ° C në 5-10 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

Aspergillus flavus

Aplikim tejzanor:
Inactivation tejzanor i Aspergillus flavus në mesme të rritjes Sabouraud
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S

B. sphaericus / Bacillus sphaericus

Aplikim tejzanor:
Përçarje në 1-3 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S

Bacillus anthracis sterne 34F2 spore

Aplikim tejzanor:
Largimi tejzanor i Bacillus anthracis sterne 34F2, Bacillus cereus ATCC 21281, dhe Bacillus thuringiensis ATCC 33680 spore. Përdorimi i 150 ppm të hipokloritit të natriumit së bashku me ultratingull çoi në çaktivizimin e spores.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S në 100% amplitudë
Referenca / Hulumtimi:
Pamarthi, SR et al .: Efektiviteti i Ultrazërit në Desoiling Bacillus spp spores Embedded në Matrices Kompleksi Ushqimit Bashkangjitur në Surfaces Kontakt të ndryshme.

Bacillus cereus ATCC 21281 spore

Aplikim tejzanor:
Largimi tejzanor i Bacillus anthracis sterne 34F2, Bacillus cereus ATCC 21281, dhe Bacillus thuringiensis ATCC 33680 spore. Përdorimi i 150 ppm të hipokloritit të natriumit së bashku me ultratingull çoi në çaktivizimin e spores.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S në 100% amplitudë
Referenca / Hulumtimi:
Pamarthi, SR et al .: Efektiviteti i Ultrazërit në Desoiling Bacillus spp spores Embedded në Matrices Kompleksi Ushqimit Bashkangjitur në Surfaces Kontakt të ndryshme.

Bacillus subtilis

Aplikim tejzanor:
Fuqia e lartë, ultratinguj me frekuencë të ulët në vëllime të ulëta të pezullimit bakterial rezulton në një zvogëlim të vazhdueshëm të numrit të qelizave bakteriale, pra mbizotëron shkalla e vrasjes. Në vëllime më të mëdha, sonication rezulton në një rritje fillestare në numrat e qelizave që sugjerojnë dekompozimin e baktereve, por kjo rritje fillestare më pas bie pasi përfundon dekompozimi dhe norma e vrasjes bëhet më e rëndësishme.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St
Referenca / Hulumtimi:
Joyce, E .; Phull, SS; Lorimer, JP; Mason, TJ (2003): Zhvillimi dhe vlerësimi i ultrazërit për trajtimin e pezullimeve bakteriale. Një studim i frekuencës, fuqisë dhe kohës së sonifikimit në speciet Bacillus të kultivuara. Ultrason. Sonochem. 10/2003. f. 315-318.

Alfa-amylase e elbit

Aplikim tejzanor:
Stimulimi ose pengimi i aktivitetit të alfa-amilazit të elbit: Mostra (10 g farat e elbit) u shpërnda në 80 ml ujë të kripës me sonication direkte me intensitet tejzanor 20, 60 dhe 100% amplitudë, cyle e 50% dhe me agjitacion shtesë . Sonotrode u zhyt rreth 9 mm në zgjidhje. Zgjidhja u përpunua në temperaturë konstante prej 30 ° C për 5, 10 dhe 15 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S, amplitudë: 20, 60 dhe 100%; cyle prej 50%; Sonotrode S3, 30 ° C.
Referenca / Hulumtimi:
Yaldagard et al. (2008): Efekti i fuqisë tejzanor në veprimtarinë e alfa-amilazit të elbit nga Trajtimi pas farës së farave

Barnacle nauplii

Aplikim tejzanor:
Përçarja e qelizave / vrasja e mesozooplanktonit: me sonication në kushtet e mëposhtme të katër normave të rrjedhjes (200, 400, 520 dhe 800 lh-1) dhe katër amplitudë (25, 50, 75 dhe 100%) një shkallë vrasjeje midis 61 dhe 97% është arritur.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd
Referenca / Hulumtimi:
Viitaslo et al. (2005): Ozoni, ultravjollcë, ultratinguj dhe peroksid hidrogjeni si trajtime të ujit me balast – Eksperimentet me Mesozooplankton Në Ujë të Kripur të Vogël.

Llojet e bifidobaktereve: B. breve ATCC 15700, B. animalis subsp. Lactis (BB-12), B. longum (BB-46)

Aplikim tejzanor:
Shkatërrimi i qelizave të baktereve dhe çlirimi i ß-galaktosidazës nga llojet e bifidobaktereve: B. breve ATCC 15700, B. animalis subsp. Lactis (BB-12), B. longum (BB-46): 100 ml qumësht i pasterizuar i përzier me kulturën e baktereve u aplikua me ultratinguj. Kavitacioni shkakton shkatërrimin e qelizave bakteriale dhe në të njëjtën kohë, lirimin e ß-galaktosidazës.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1000hd: amplitudë: 10%, fuqia: 80W, amplitudë: 100%, fuqia: 200W; Sonotrode BS2d34; 15-30 min.
Referenca / Hulumtimi:
Hung et al. (2009): Fermentimi me proteina me ultratinguj me probiotikë.

BL21 (DE3) qelizat pAtHNL (qelizat Arabidopsis thaliana)

Aplikim tejzanor:
Përçarje të qelizës: 15 g BL21- (DE3) _pAtHNL qelizat u suspenduan ngadalë në 50 mM tampon fosfati kaliumi (pH 7,5) në 0 degC.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S + sonotrode S14D: në 70W / cm2 (4 x 5 min), ftohur në një banjë akulli
Referenca / Hulumtimi:
Okrob, D. et al (2009): Hidroksinitrile Lyase nga Arabidopsis thaliana: Identifikimi i Parametrave Reagimit për Enantiopure Cyanohydrin Sinteza nga Pure dhe Immobilized Catalyst. Adv. Synth. Catal. 2011, 353, 2399-2408.

Qelizat e gjakut

Aplikim tejzanor:
Përçarje në 3-10 sek.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Boldine nga Boldo lë (Peumus boldus Molina)

Aplikim tejzanor:
Një përbërje e rëndësishme aktive në boldo është boldine ((S) -2,9-dihidroksi-1,10-dimetoksiaporfinë), e cila është përveç katekinës ((2S, 3R) -2- (3,4-dihidroksi- , 4-dihidro-1 (2H) -benzopiran-3,5,7-triol) komponentet kryesore të alkaloidit dhe fraksionit të flavonoideve në gjethe të lëna. Boldine është një agjent i fortë antioksidant që i nënshtrohet dëmtimit peroksidativ të lirë të radikalëve dhe vepron si një pastrues radikal hidroksilik.
Procedura e nxjerrjes: Për një procedurë tipike të nxjerrjes, mostrat e gjetheve të thyera janë nxjerrë me 1L ujë të distiluar në presionin atmosferik duke përdorur ultrasonicator UIP1000hd në mënyrë grumbulluese dhe rrjedhëse. Koha e nxjerrjes shkon në mes 10 dhe 40 min., Me një intensitet tejzanor prej 10 deri në 23 W / cm2, dhe nje temperature prej 10 deri 70 ° C. Rezultatet më të mira u arritën në kushtet e mëposhtme: intensiteti tejzanor i 23 W / cm2 për 40 min. në temperaturë prej 36 ° C
Results: Rezultatet e analizës tregojnë se sonication me fuqi të lartë rrit lirimin e analit të materialit matrikal vegjetal të Boldo në norma dukshëm më të mira në krahasim me metodën konvencionale: yield-i i barabartë u lirua nga sonication në 30 min. ndërsa koha konvencionale e nxjerrjes ishte 2 orë.
Chemat (2013) dhe bashkëpunëtorët kanë treguar se nxjerrja ultrasonically ndihmon në përmirësimin e efikasitetit të nxjerrjes së bimëve, ndërkohë që zvogëlon kohën e nxjerrjes në koncentrim të rritur të ekstrakteve (të njëjtën sasi tretësish dhe material bimor). Analiza zbuloi se kushtet e optimizuara ishin: sonication power 23 W / cm2 me UIP1000hd për 40 min. dhe një temperaturë prej 36 ° C. Parametrat e optimizuar të nxjerrjes me ultratinguj sigurojnë një nxjerrje më të mirë në krahasim me një maceracion konvencional në terma të procesit (30 minuta në vend të 120 min.), Yield më i lartë, efiçencë më e lartë e energjisë, pastërti e përmirësuar, siguri më e lartë dhe cilësi më e mirë e produktit.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1000hd me sonotrode BS2d34 dhe qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Petigny, L .; Périno-Issartier, S .; Wajsman, J .; Chemat, F. (2013): Batch dhe Continuous Ultratinguj ndihmës nxjerrjen e Boldo Leaves (Peumus boldus Mol.). Gazeta Ndërkombëtare e Shkencave Molekulare 14, 2013. 5750-5764.

Albumini serum i gjedhit (BSA)

Aplikim tejzanor:
Mikrokapsulimi në poli (acid laktik-bashkë-glikolik) në 40 sec.
Rekomandimi i pajisjes:
dmini
Referenca / Hulumtimi:
Freitas et al. (2005): Emulsifikim ultravjollë me rrjedhje të kombinuar me micromixing statike për prodhimin aseptik të mikrosferave nga nxjerrja me tretës.

Trupi i trurit + gjëndra veshkave

Aplikim tejzanor:
Analiza e shpërndarjes dhe nukleotideve; madhësia e mostrës: 10 mg në 10 ml lëng.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

Candida albicans

Aplikim tejzanor:
Ndërprerja e 15mL në 9min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Karbohidratet, polisaharidet dhe komponimet tjera funksionale

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e karbohidrateve, polisaharideve dhe komponimeve tjera funksionale
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Acid karnosik nga rozmarini

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e acidit carnosic, një përbërës aktiv, nga rozmarini.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

capsaicinoids

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e kapsaicinoideve (capsaicin, nordihydrocapsaicin) nga specat e kili: Capsaicinoids nga Capsicum frutescens speca është marrë nëpërmjet ekstraktimit tejzanor në kushtet e mëposhtme: tretës: 95% (v / v) etanol, raporti tretës / masa prej 10 ml / g, 40 min. koha e ekstraktimit të sonikimit, temperatura e nxjerrjes 45 ° C. Rendimenti nxjerrës: 85% e capsaicinoids
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Karotenoidet, Beta-Karotenoidet

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja nga karrota.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

cDNA

Aplikim tejzanor:
Poli-A RNA u pastrua me Kit Dynabeads purifikimit mRNA (Invitrogen) duke ndjekur udhëzimet e prodhuesit dhe u trajtua për 30 min në 37 ° C me TURBO DNase (Ambion; 0.2 njësi / 1 μg ARN). Sinteza e parë dhe e dytë filloi me protokollin e prodhuesit. Rreth 500ng cDNA me dy brazdat u fragmentua nga sonication me Hielscher's UTR200. ADN ishte parceluar në xhel me agarozë me rezolucion të lartë 2% dhe fragmente 230-270 bp ishin prerë.
Rekomandimi i pajisjes:
UTR200 ose TD_CupHorn
Referenca / Hulumtimi:
Delft, J. van; Gaj, St .; Lienhard, M .; Albrecht, MW; Kirpiy, A .; Brauers, K .; Claessen, S .; Lizarraga, D .; Lehrach, H .; Herwig, R .; Kleinjans, J. (2012): RNA-Seq siguron njohuri të reja në përgjigjet e transkriptomit të shkaktuara nga Benzo [a] pirene kancerogjene. Shkencat Toksikologjike 130/2, 2012. 427-439.

Caryophanon latum

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e glucosamine, acid muramic, alanine, acid glutamic dhe lysine nga data caryophanon.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

celulozë

Aplikim tejzanor:
Homogjenizimi / përgatitja e celulozës homogjene izotopisht.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; në një banjë akulli
Referenca / Hulumtimi:
Laumer et al. (2009): Një qasje e re për homogjenizimin e celulozës për përdorimin e mikroamounteve për analiza stabile të izotopit.

Nanocrystals celulozë (CNC) përgatitur nga CNCs celulozë eukalipt

Aplikim tejzanor:
Nanocrystals celulozë (CNC) të përgatitura nga CNCs celulozë eukalipt janë modifikuar nga reaksioni me metil adipoyl chloride, CNCm, ose me një përzierje të acidit acetik dhe sulfurik, CNCa. Prandaj, CNCs, CNCm dhe CNCa u ngrirën në tretësirë të pastër (EA, THF ose DMF) në 0.1%, nxitje magnetike gjatë natës në (24 ± 1) C, pasuar me 20 minuta në një dush me sonication duke përdorur UP100H Hielscher Ultrasonics (Gjermani), e pajisur me sonotrode 130 W / cm2, në 24 ± 1 degC. Pas kësaj, CAB u shtua në shpërndarjen e CNC, kështu që përqendrimi përfundimtar i polimerit ishte 0.9% wt.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H; në 24 degC për 20 minuta.
Referenca / Hulumtimi:
Blachechen, LS et al (2013): Ndërveprimi i stabilitetit koloidal të nanokristaleve të celulozës dhe dispersibiliteti i tyre në matricën butirate të acetate celulozës. Celuloza 2013.

Celuloza nga qumështi i sheqerit

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e celulozës nga qeshet e sheqerit
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Provë ChIP

Aplikim tejzanor:
Ultrasonication është përdorur për lysis qelizë për lirimin e kromatin. Sonication butë (pulsuar) është përdorur për të fragmentuar chromatin. Për më tepër, ultratingulli përshpejton shkallën e lidhjes së antitrupave ndaj proteinave të targetuara dhe zvogëlon kështu kohën e imunoprecipitimit.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Basselet, P. et al. (2008): Përpunimi i mostrës për analizën e bazës së ADN-së të chipit të Escherichia coli enterohemorrhagic (EHEC).
Lauri, A. (2005): Analiza molekulare e zhvillimit të petaleve nga X-ChIP dhe teknologjia dy hibride. Disertacioni i Universitetit të Këlnit 2005.

chromatin

Aplikim tejzanor:
Prerja e kromatit
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S; në amplitudë 30% dhe 0.5 cikël; ne akull.
Referenca / Hulumtimi:
Oh et al. (2003): Acetyl-CoA Carboxylase Gene është rregulluar nga Sterol Rregullator Element-detyrues Protein-1 në mëlçi.

Nxjerrja e kromatit

Aplikim tejzanor:
Lizat e MEL DS19 qelizave u sonicated me 10 raunde të 20 s secila në 70% të prodhimit maksimal duke përdorur Hielscher 200W procesor tejzanor UP200H
Rekomandimi i pajisjes:
UP200H; 70% e prodhimit maksimal; modaliteti i pulsit: 10 cikle 20 sek. secili.
Referenca / Hulumtimi:
Kang, H. Ch. et al (2010): PIAS1 rregullon lokalizimin e CP2c dhe formimin e kompleksit aktiv të promotorit në shprehjen a-globin specifike të qelizës erythroid. Acidet nukleike Res. 38/16, 2010. f. 5456-5471.

kromatografi

Aplikim tejzanor:
Sonication i adsorbant në tretës eliminon agglomerates brenda disa sekonda dhe përgatit një kolonë uniforme, lehtësisht të paketuara. Relevante për përgatitjen e adsorbentëve (p.sh. xhel silicë) përpara kromatografisë së kolonës.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Cladocerans

Aplikim tejzanor:
Ndërprerja e qelizave të mesozooplanktonit
Rekomandimi i pajisjes:
UP2000hd me qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Viitaslo et al. (2005): Ozoni, ultravjollcë, ultratinguj dhe peroksid hidrogjeni si trajtime të ujit me balast – Eksperimentet me Mesozooplankton Në Ujë të Kripur të Vogël.

Të rriturit Copepod dhe copepoditë

Aplikim tejzanor:
Shpërthimi i mesozooplanktonit: me sonication në kushtet e mëposhtme të katër normave të rrjedhjes (200, 400, 520 dhe 800 lh-1) dhe katër amplitudë (25, 50, 75 dhe 100%) është arritur një shkallë vrasjeje midis 87 dhe 99% .
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd me qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Viitaslo et al. (2005): Ozoni, ultravjollcë, ultratinguj dhe peroksid hidrogjeni si trajtime të ujit me balast – Eksperimentet me Mesozooplankton Në Ujë të Kripur të Vogël.

Copepod nauplii

Aplikim tejzanor:
Shpërthimi i mesozooplanktonit: me sonication në kushtet e mëposhtme të katër normave të rrjedhjes (200, 400, 520 dhe 800 lh-1) dhe katër amplitudë (25, 50, 75 dhe 100%) është arritur një shkallë vrasjeje midis 87 dhe 99% .
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd me qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Viitaslo et al. (2005): Ozoni, ultravjollcë, ultratinguj dhe peroksid hidrogjeni si trajtime të ujit me balast – Eksperimentet me Mesozooplankton Në Ujë të Kripur të Vogël.

COS7-qelizat

Aplikim tejzanor:
Lizë në 400 μl tampon
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; 7 cikle
Referenca / Hulumtimi:
Zaim (2005): Analizoni von Nesprin-2 Defizienten Mäusen.

Cryptosporidium parvaum

Aplikim tejzanor:
Inactivation tejzanor i Cryptosporidium parvaum (protozoa) në ujë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S
Referenca / Hulumtimi:
Tsukamoto, I .; Yim, B .; Stavarache, CE; Furuta, M .; Hashiba, K .; Maeda, Y. (2004): Inactivation of Saccharomyces cerevisiae nga rrezatim tejzanor. Ultrason. Sonochem. 11/2004. f. 61-65.

Cubosomes

Aplikim tejzanor:
Cubosomes – ose bosh ose doped me molekula fluorofor – u përgatitën duke shpërndarë sasi të përshtatshme të monooleinës në një zgjidhje të Pluronic F108 duke përdorur ultrasonicator UP100H. Për të marrë cubosomes fluoreshente, fluorofori u shpërnda në monoolein të shkrirë me sonification të butë para shpërndarjes në Pluronic F108. E njëjta procedurë u pasua kur cubosomes fluoreshente ishin gjithashtu të ngarkuar me quercetin.
Shembull: madhësia e mostrës: 4 ml – përafërsisht. 96.4 wt% ujë, 3.3 wt% monoolein, 0.3 wt% Pluronic F108. Përqindja e fluorofor ishte 2.5 × 10-3 dhe 2.8 × 10-3% wt. Sasia e quercetinit të shtuar: 6.4 × 10-6 wt%.
Sonication: UP100H, amplitudë 90%, cikli i pulsit 0.9, për 10 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Murgia, S .; Bonacchi, S .; Falchi, AM; Lampis, S .; Lippolis, V .; Meli, V .; Monduzzi, M .; Prodi, L .; Schmidt, J .; Talmon, Y .; Caltagirone, C. (2013): Cubosomes fluorescent të ngarkuara me ilaçe: Nanopartikalet e gjithanshme për aplikimet e mundshme theranostike. Langmuir 29, 2013. 6673-6679.

Dekkera bruxellensis

Aplikim tejzanor:
Inactivation tejzanor i Dekkera bruxellensis në ujë
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1500hd
Referenca / Hulumtimi:
Borthwick, KAJ; Coakley, WT; McDonnell, MB; Nowotny, H .; Benes, E .; Grfschl, .M (2005): Zhvillimi i një sonikatori të ri kompakt për ndërprerjen e qelizave. J. Microbio. Meths. 60/2005. f. 207-216. / Lörincz, A. (2004): Ndërprerja tejzanor qelizore e maja në suspendime me bazë uji. Biosys. Eng. 89 / 2004. f. 297-308. / Tsukamoto, I; Yim, B .; Stavarache, CE; Furuta, M .; Hashiba, K .; Maeda, Y. (2004): Inactivation of Saccharomyces cerevisiae nga rrezatim tejzanor. Ultrason. Sonochem. 11/2004. f. 61-65.

Dekkera / Brettanomyces bruxellensis

Aplikim tejzanor:
Inaktivimi në 90-120 sek.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1500hd
Referenca / Hulumtimi:
Shiko lart

DNA

Aplikim tejzanor:
Fragmentimi i ADN-së: 2 min. sonication prej 100μL me UP100H ose 4 min. sonication prej 100μL me UTR200.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H, UTR200 ose VialTweeter
Referenca / Hulumtimi:
Larguinho M. et al. (2010): Zhvillimi i një strategjie të shpejtë dhe efikase me ultratinguj për fragmentimin e ADN-së.

Drosophila melanogaster S2 qelizat

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e proteinave qelizore nga Drosophila melanogaster S2 qelizat: Qelizat e ngrira S2 (1.56108) u lizuan në 1 ml tampon homogjenizimi me akull dhe ftohje (100 mM Tris-HCl pH 7.5, SDS 1%) dhe lanë në akull për 10 min. Liza e qelizës u përfundua me ultrasonication on ice (6615 bursts, 0.5 s impuls, 75% intensitet) me një procesor tejzanor Hielscher UP200S.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S (200W), regjimi i intensitetit të intensitetit 75%: 6615 bursts, 0.5 s puls.
Referenca / Hulumtimi:
Schwientek, T. et al. (2007): Një qasje serike lectin në mucin-tip O-glycoproteome e Drosophila melanogaster S2 qelizat. Proteomics 7, 2007. f. 3264-3277.

E. coli derivate

Aplikim tejzanor:
Shkëputja e qelizave të derivateve të E. coli: Fletët e ngrirë që korrespondojnë me volumin e mostrës së Vculture = 4 / OD ml u resuspenduan në 580 μL 10 mM tampon fosfati kaliumi pH 7, 1 mM EDTA. U shtua 20 μL lizozime (përqendrimi i 1 g L-1) dhe suspensioni i qelizave u inkubua në akull për rreth 30 minuta. Më pas, qelizat u ndërprenë me ultrasonication të vazhdueshëm me një ultrasonicator (UP 200S Ultraschallprozessor, Dr. Hielscher GmbH, Teltow) në akull, në një amplitudë prej 50% për 20 sek. Frakcionet e tretshme dhe të pazgjidhshme të qelizës u ndanë me centrifugim në 13000 rpm për 20 min. Proteinat e patretshme u lane dy here me 10 mM tampon fosfati kaliumi pH 7, 1 mM EDTA dhe ruhen ne -20 ° C.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S me amplitudë 50%
Referenca / Hulumtimi:
HA (2005): Optimizimi i prodhimit aktiv të proteinave rekombinante, duke eksploruar ndikimin e proteinave të vogla të nxehtësisë së Escherichia coli, IbpA dhe IbpB, në riaktivizimin in vivo të trupave të përfshirjes.

Echinococcus granulosus Antigen

Aplikim tejzanor:
Liza e qelizave dhe shpërbërja: Mostra e homogjenizuar e proteinave të tretshme të E. granulosus të pjekur, të përgatitura nga ngrirja-shkrirja në azot të lëngshme dhe 42 ° C, është sonicated në 110V, 170W për 3×15 sek në akull. Pas kësaj, mostra u centrifugua për 15 minuta në 10000g. Përqendrimi i proteinave u mat nga metoda Bradford dhe ruhej në -20◦C.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; 170W, ftohja në akull; 3 x 15 sek.
Referenca / Hulumtimi:
Tabar et al. (2010): Serodiagnosis i Hydatidosis dele me Hydatid Fluid, Protoscolex dhe gjithë Trupin e Echinococcus granulosus Antigen.

Escherchia coli Gr-

Aplikim tejzanor:
Çaktivizimi tejzanor i Escherchia coli Gr në qumësht dhe lëngje.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Zenker, M .; Heinz, V .; Knorr, D. (2003): Aplikimi i përpunimit termik të asistuar me ultratinguj për ruajtjen dhe ruajtjen cilësore të ushqimeve të lëngshme. J Food Prot 66/2003. f. 1642-1649.

Escherchia coli Gr- në kripur

Aplikim tejzanor:
Inactivation tejzanor i Escherchia coli Gr- në kripur.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Duckhouse, H .; Mason, TJ; Phull, SS; Lorimer, JP (2004): Efekti i sonication në dezinfektim mikrobial duke përdorur hipoklorit. Ultrason. Sonochem. 11 / 2004. f. 173-176.

Escherchia coli Gr- në ujë

Aplikim tejzanor:
Inaktivimi tejzanor i Escherchia coli Gr- në ujë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Furuta, M .; Yamaguchi, M .; Tsukamoto, T .; Yim, B .; Stavarache, CE; Hasiba, K .; Maeda, Y. (2004): Inaktivimi i Escherichia coli nga rrezatimi tejzanor. Ultrason. Sonochem. 11/2004. f. 57-60.

Glaukoma, kokë nervore optike

Aplikim tejzanor:
Fragmentimi i ARN-së të kokat nervore optike (nga sytë e miut): Kreu nervor optik (ONH) u ngrirë në akull të thatë dhe ruhej në 80 ° C para nxjerrjes. ARN u izolua nga sonicating kokat e ngrirë nervore në tampon ekstrakt kit duke përdorur një hetim MS 0.5 (UP50H) dhe pastaj, pas udhëzimeve të ofruara nga kit Arcturus, duke përfshirë trajtimin DNase për të hequr ndonjë ADN. ARN i pastruar u quantifikua.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H me sondën MS0.5
Referenca / Hulumtimi:
Johnson et al. (2007): Ndryshimet Globale në Shprehjen e Gjeneve Kreu të Nivelit Optik pas ekspozimit ndaj presionit intraokular të rritur në një model Glaukomi Rat.

Glycosaminoglycan chondroitin sulfate (CS)

Aplikim tejzanor:
Përcaktimi i CS nga analizë Blue Dimethylmethylene
Riprodhimi i qelizave: Fletët CS në tubat e mikrocentrifugit u resuspenduan në 0,5 ml një zgjidhje të papainit të 0.1mg / ml në Hank's solution balancuar kripë (HBSS) duke përdorur pulses nga një bri ultratinguj (UP 100H, Hielscher Ultrasonics GmbH, Gjermani) 100% amplitudë për 3 sek. Pas kësaj, tretja u zhvillua në 60 ° C për 24 orë.
Për analizën e imunosorbentit të lidhur me enzimë (ELISA), qelizat u pezulluan pastaj në ujë të distiluar dhe deionizuar në një përqendrim prej 106 qelizash / ml dhe u mbajtën në një frigorifer në -70 ° C brenda natës në mënyrë që të lehtësohet liza qelizore. Qelizat pastaj u homogjenizuan me ultrasonication për 40 sek. duke përdorur homogjenizuesin UPS100H të indeksit tejzanor Hielscher.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Vandrovcova et al. (2011): Ndikimi i Kolagjenit dhe Chondroitin Sulfate (CS) Coatings mbi Poly- (Lactide-co-Glycolide) (PLGA) në MG 63 Osteoblast-Like Cells. Physiol. Res. 60; 2011. 797-813.

Qelizat HaCaT

Aplikim tejzanor:
Lizë e qelizave HaCaT për imunoprecipitat e kromatinës (ChIP): Qelizat HaCaT u fiksuan me 1% formaldehid për 10 minuta në 37uC. Qelizat e fiksuara janë lysed në tampon RIPA dhe sonicated në akull me një pajisje tejzanor 100W në amplitudë = 1 dhe ciklit të punës = 100% në 12 pulses një minutë (12 x 1 min).
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H; për 12 min. ne akull,
Referenca / Hulumtimi:
Zhang et al. (2007): Basonuclin rregullon një nënsetë të ARN Ribosomal ARN në qelizat HaCaT.

Heparin: Depolimerizimi i heparinës

Aplikim tejzanor:
Metoda tejzanor mundëson që të prodhohet një heparinë me peshë të ulët molekulare (LMWH). Prandaj, heparina pëson një depolimerizim radikal të katalizuar të peroksidit të hidrogjenit. Reagimi është shumë i shpejtë dhe zgjat më pak se 1 orë, ndërsa procesi i depolimerizimit fiziko-kimik mbështetet në kushte të buta të reaksionit, nuk kërkon reagentë të ashpër ose toksik, dhe siguron një produkt pa objekte kimike. Kështu që, procesi tejzanor është i përshtatshëm për prodhimin në shkallë të gjerë të LMWH, por edhe analogët e prodhuar nga polisaharidet e sulfatuara natyrale.
Procedura tejzanor:
Për depolimerizimin fiziko-kimik të heparinës së pakrregulluar me anë të depolimerizimit radikal të ndihmuar ultrasonik, heparina u tret në ujë në një përqendrim përfundimtar prej 25 mg / ml (5 ml). Përzierja e reagimit u bë në përdorim i një ultrasonicatori tip-sondë UP50H. Ultrasonicator ishte i pajisur me një sondë (mikro tip MS3) me një diametër prej 3 mm, i cili siguroi një amplitudë prej 180μm. Procesori gjeneroi dridhje mekanike gjatësore me një frekuencë prej 30 kHz që prodhoheshin nga ngacmimi elektrik. Përzierja e reagimit u mbajt në 60 ° C në një reaktor Radleys® dhe valët tejzanor u aplikuan si një puls 0,5 sek. Për të parandaluar ngrohjen e përzierjes. Një alikot zerotime (250 μl) u hoq nga zgjidhja para fillimit të reaksionit duke shtuar njëkohësisht peroksid hidrogjeni dhe aplikimi i valëve tejzanor. Peroksidi i hidrogjenit u shtua për të marrë një raport përfundimtar të peroksidit të hidrogjenit / heparinës (w / w) prej 0.15 (3.75 mg / ml).
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H me sonotrode MS3
Referenca / Hulumtimi:
Akour, Oussama; Bridiau, Nicolas; Godhbani, Azza; Le Joubioux, Florian; Bordenave Juchereau, Stephanie; Sannier, Fredéric; Piot, Jean-Marie; Fruitier Arnaudin, Ingrid; Maugard, Thierry (2013): Përgatitja me ndihmën tejzanor të një heparini me peshë molekulare të ulët (LMWH) me aktivitet antikoagulant. Polimere karbohidrate 97; 2013. 684–689.

HOPS

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e komponimeve aktive / ekstrakte bimore në ujë dhe etanol.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Lactobacillus (izolimi i lizës / ADN-së i llojeve të ndryshme të Lactobacillus)

Aplikim tejzanor:
Shtamet e Lactobacillus: L. pontis, L. sanfranciscensis, L. farciminis, L. panis, L. oris, L. vaginalis dhe L. reuteri, L. sp.
Procedura: Për izolimin e ADN-së të kolonive të vetme, u zhvillua një protokoll i lizës tejzanor. Një koloni (me diametër 2- 3-mm) u pezullua në tampon 100μl lizë (20 mM EDTA, 10 mM Tris [pH 7.9], 1% Triton X-100, 500 mM guanidine-HCl, 250 mM NaCl). Qelizat u lizuan nga 1 min ultrasonifikim me një ultrasonicator të llojit sondë UP50H. Pas shtimit të 150 μl të etanolit të ftohtë (-20 ° C), përzierja u përqendrua mbi një kolonë rrotulluese të çantës së indeve QIAamp dhe më në fund u zgjua me 60 μl tampon (10 mM Tris [pH 7,5]).
Për të pasur një mjet për një identifikim të shpejtë dhe të besueshëm të kulturave të vetme të pastra, prova PCR u kombinua me një procedurë të shpejtë të izolimit të ADN-së. Procedurat e lizës enzimatike që zgjasin me kohë dhe ndjeshmëria e ndryshueshme e baktereve ndaj lizozimës u kapërcen nga trajtimi tejzanor i qelizave, me pastrimin dhe përqendrimin pasues, duke e lidhur ADN-në në një matricë silicë. Materiali qelizor i një koloni të vetme u zbulua se ishte i mjaftueshëm për PCR.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H
Referenca / Hulumtimi:
Müller, MRA (2000): Karakterizimi i ekosistemit mikrobial të fermentimeve të drithërave duke përdorur metoda biologjike molekulare. Disertacioni Universiteti i Këlnit, 2000.

Lactobacillus acidophilus Gr +

Aplikim tejzanor:
Inaktivizimi tejzanor i Lactobacillus acidophilus Gr + në qumësht dhe lëngje.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP500hd
Referenca / Hulumtimi:
Zenker, M .; Heinz, V .; Knorr, D. (2003): Aplikimi i përpunimit termik të asistuar me ultratinguj për ruajtjen dhe ruajtjen cilësore të ushqimeve të lëngshme. J Food Prot 66/2003. f. 1642-1649.

Legionella pneumofila Gr + në medium të holluar

Aplikim tejzanor:
Inaktivizimi tejzanor i Legionella pneumofila Gr + në medium të holluar.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP500hd
Referenca / Hulumtimi:
Dadjour, MF; Ogino, C ;; Matsumura, S .; Nakamura, S .; Shimizu N. (2006): Dezinfektimi i Legionella pneumophila me anë të trajtimit tejzanor me TiO2. Res Resursi Ujit 40/2006. pp.1137-1142.

Mesenteroides leuconostoc

Aplikim tejzanor:
Aktiviteti i lizozës së leukociteve në leuçeminë mielocitike: pezullimi i qelizave u bë sonifikim për 15 min. dhe mostrat e provuara për aktivitetin e lizozimës. Përcaktimi i përqendrimit të lizozimës së qelizave ug./10 të leukociteve.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

Aktiviteti i izozimit leukocitik në leuceminë mielocitike

Aplikim tejzanor:
Përgatitja e mostrës: pezullimi i qelizave u trajtua tejzanor dhe mostrat u provuan për aktivitetin e lizozimës. Përcaktimi i përqendrimit të lizozimës së leukociteve ug / 106.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Malachite Green

Aplikim tejzanor:
Degradimi Sonophotocatalytic i Malachite Green (një baktericid i fortë): Degradimi fotokatalitik vetëm është dukshëm më i shpejtë sesa degradimi sonolitik, efikasiteti mund të përmirësohet duke bashkuar dy proceset. E gjelbra malakit, një baktericid i fortë, është shumë ekotoksik ndaj baktereve detare, por shndërrohet në organikë që janë më pak ose jo toksikë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Acylation Mangiferin

Aplikim tejzanor:
Mangiferin (1,3,6,7-Tetrahidroksi-2- [3,4,5-trihidroksi-6- (hidroksimetil) oxan-2-il] ksanten-9-one;19H18O11) është një polifenol i strukturës C-glycosylxanthone që mund të gjendet në shumë specie bimore. Mangiferina tregon aktivitete të ndryshme farmakologjike. Acilimi regioselektiv i mangiferinës mund të katalizohet në mënyrë shumë efikase nga lipaza nën ultrasonication. Krahasuar me metodat konvencionale, kataliza e ndihmuar ultrasonikisht shkëlqen nga avantazhet e kohës së reagimit më të shkurtër dhe rendimenteve më të larta. Kushtet optimale për acilimin ultrasonik të mangiferinës u gjetën si më poshtë:
lipaza: PCL, acyl donator: acetil vinil; reagimi tretës: DMSO, temperatura e reagimit: 45 degC, fuqia tejzanor: 200W; Raporti i substratit: dhuruesi acil / mangiferin 6/1, ngarkimi enzimë: 6 mg / ml
Rendimenti regioselective acylation ishte deri në 84%.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St ose UP200Ht
Referenca / Hulumtimi:
pp .: Wang, Z .; Wang, R .; Tian, J .; Zhao, B; Wei, XF; Su, YL; Li, CY; Cao, SG; Wang, L. (2010): Efekti i ultrazërit në acylation regioselective catalyzed lipase të mangiferin në tretësat jo-ujore. J. Asian Nat Prod. Res. 12/1, 2010. 56-63.

Nxjerrja e molekulave

Aplikim tejzanor:
Protokoll ekstraktimi për nxjerrje nga gipsi, reoliti, bazalti, hiri i edfellit dhe xhamit obsidian:
Një mostër 1g e regolitit ose shkëmbit të grimcuar i nënshtrohet nxjerrjes së lëngshme nën rrezatimin tejzanor për të nxjerrë dhe tretur molekulat e synuara. Prandaj, 3ml MeOH P80 u shtua në 1g mostër analoge në një tub qelqi për provë dhe u bëzua për 20 minuta me një aparat tejzanor të tipit sondë UP50H vendosur në amplituda 40%. Përzierja u lejua të qëndrojë për 10 minuta, dhe mbinatyrësi i vrenjtur që kishte formuar sipër kampionit analoge të sedimentuar u dekantua në tuba centrifugë 1.5 ml. Për të minimizuar humbjen e komponentëve të ekstraktuar nga adsorbimi në sipërfaqet e tubave të centrifugës hidrofobike të polimerit, tubat së pari u bllokuan me 0.5% (w / v) BSA në 100 mM HEPES pH 7.4. Supernatantët u sqaruan me centrifugim në 17000 G për 10 minuta dhe u ruajtën në 2 - 8 ° C në shishe qelqi, derisa të testoheshin në imunoterapinë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H
Referenca / Hulumtimi:
Rix, C. (2012): Detektimi i jetës në Mars dhe ipipi i Markerit të Jetës: Analizat e antitrupave për zbulimin e molekulave organike në ekstrakte të lëngshme të mostrave Marsian. Disertacioni Universiteti Cranfield 2012.

Fishekë të mëlçisë së miut

Aplikim tejzanor:
Fishekët u lanë dhe u sinjalizuan për 5 min me një tjetër 0,5 ml të LB2 dhe u përqëndruan në 12,000 g për 20 min të tjerë, dhe dy fraksionet që rezultuan u mblodhën. Më në fund, fishekët u tretën me 0.5 ml tampon që përmban 40 mM bazë tris, 5 M ure, 2 M thiourea, 4% CHAPS, 100 mM DTT, 0.5% (v / v) biolit 3-10 (LB3), dhe ishin i sinjalizuar dhe i përqendruar në 12,000 g për 20 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; për 5min.
Referenca / Hulumtimi:
Gazzana et al. (2009): Një azhurnim në proteomën e mëlçisë së miut.

Pezullimi i mëlçisë së miut

Aplikim tejzanor:
Homogjenizimi i kampionit për të prodhuar lizatin qelizor.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; për 3 x 20 sek.
Referenca / Hulumtimi:
Gazzana et al. (2009): Një azhurnim në proteomën e mëlçisë së miut.

Penicillium digitalatum

Aplikim tejzanor:
Inaktivizimi tejzanor i Penicillium digitatum (një patogjen bimore) në mediumin e rritjes së Sabouraud.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St
Referenca / Hulumtimi:
López-Malo, A.; Palou, E.; Jiménez-Fernández, M .; Alzamora, SM; Guerrero, S. (2005): Inaktivim multifaktorial i kërpudhave duke kombinuar termosonikacionin dhe antimikrobet. J. Eng Eng. 67 / 2005. fq 87–93.

Phycocyanin nga Spirulina platensis (Arthrospira platensis)

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e phycocyanin nga qelizat Spirulina platensis (Arthrospira platensis).
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Qelizat bimore dhe indet bimore

Aplikim tejzanor:
Qelizat bimore të paketuara 30% (W / V) dhe uji i distiluar prishen nga sonication për 1-15 min .; shpërbërja e indeve bimore: 1 g ind i thatë i pezulluar në alkool shpërbëhet gjatë sonifikimit prej rreth 5 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

trombocitet

Aplikim tejzanor:
Përgatitja e lizatit të trombociteve: Ndërprerja në 1-5 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200Ht

Pleurotus tuberregium

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e polisakarideve nga kërpudhat ushqimore Pleurotus tuberregium
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Polidi (acid laktik-bashk-glikolik) (PLGA)

Aplikim tejzanor:
Përgatitja e albuminave të serumit të gjedhit (BSA) të ngarkuar me polin (acid laktik-bashkë-glikolik) (PLGA) me anë të sinjalizimit në 40 sek.
Rekomandimi i pajisjes:
dmini; për 40sec.
Referenca / Hulumtimi:
Freitas et al. (2005): Emulsifikim ultravjollë me rrjedhje të kombinuar me micromixing statike për prodhimin aseptik të mikrosferave nga nxjerrja me tretës.

Polifenole nga molla

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja tejzanore e polifenoleve nga molla. Tretës: ujor. Rendimenti i rritur me 6%; intensiteti i sonication: 20-75Ws / ml; temp procesi: nxehet në 80 degC.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd
Referenca / Hulumtimi:
Vilkhu, K .; Manasseh, R .; Mawson, R .; Ashokkumar, M. (2011): Rimëkëmbja tejzanor dhe modifikimi i përbërësve të ushqimit. Në: Feng / Barbosa-Cánovas / Weiss (2011): Teknologji me ultratinguj për Ushqim dhe Bioprocessing. New York: Springer, 2011. f. 345-368.

Polifenole nga çaji i zi

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja tejzanore e polifenoleve nga çaji i zi. Tretës: ujor. Rendimenti i rritur me 6-18%; intensiteti i sonication: 8-10Ws / ml; presioni i ambientit, temperatura e procesit: nxehet në 90 degC.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd
Referenca / Hulumtimi:
Vilkhu, K .; Manasseh, R .; Mawson, R .; Ashokkumar, M. (2011): Rimëkëmbja tejzanor dhe modifikimi i përbërësve të ushqimit. Në: Feng / Barbosa-Cánovas / Weiss (2011): Teknologji me ultratinguj për Ushqim dhe Bioprocessing. New York: Springer, 2011. f. 345-368.

Polifenole nga marqe e rrushit të kuq

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja tejzanor e polifenoleve nga marcat e rrushit të kuq. Tretës: ujor. Rendimenti i rritur me 11-35%; intensiteti i sonication: 20-75Ws / ml; presioni i ambientit.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP2000hd
Referenca / Hulumtimi:
Vilkhu, K .; Manasseh, R .; Mawson, R .; Ashokkumar, M. (2011): Rimëkëmbja tejzanor dhe modifikimi i përbërësve të ushqimit. Në: Feng / Barbosa-Cánovas / Weiss (2011): Teknologji me ultratinguj për Ushqim dhe Bioprocessing. New York: Springer, 2011. f. 345-368.

Polifenolet, aminoacidi dhe kafeina nga çaji jeshil

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e komponimeve aktive nga Teaji jeshil në ujë
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Mish derri: Shpërndarja e ijëve të derrit

Aplikim tejzanor:
Për shndërrimin me ndihmë ultrasonike, ijët e derrit (Longissimus dorsi) u zhytën në shëllirë klorur natriumi (40 g L − 1) dhe u trajtuan në 5 ° C me ultratinguj me frekuencë të ulët (20 kHz) në intensitet të ulët (2-3 W / cm -2). U hulumtua efekti i shërimit të asistuar tejzanor në mikrostrukturën e indeve të derrit, denatyrimin e proteinave, kapacitetin e lidhjes së ujit (WBC), kapacitetin e mbajtjes së ujit (WHC), koeficientin e shpërndarjes së klorur natriumi (D) dhe në profilin tekstural të mishit (TPA). Rezultatet treguan se trajtimi tejzanor shkaktoi ndryshime të favorshme mikrostrukturore në indet e mishit. Kapaciteti i mbajtjes së ujit dhe pronat e tekstit u përmirësuan me trajtimin tejzanor në krahasim me të dy mostrat e prishura dhe statike. Sidoqoftë, këto efekte pozitive varen shumë nga intensiteti tejzanor. Intensitet më të larta dhe / ose kohë më të gjatë trajtimi shkaktuan denaturim të proteinave. Modeli i koeficientit të vazhdueshëm të difuzionit ishte në gjendje të përshkruante saktësisht kinetikën e difuzionit NaCl gjatë shlyerjes. Trajtimi tejzanor përmirësoi ndjeshëm shpërndarjen e kripës në krahasim me mostrat e shndritura në kushte statike dhe koeficientin e difuzionit u rrit eksponencialisht me rritjen e intensitetit tejzanor.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200Ht me sonotrode S26d40
Referenca / Hulumtimi:
Siro, unë .; Ven, Cs .; Balla, Cs .; Jonas, G .; Zeke, unë .; Friedrich, L. (2009): Zbatimi i një teknike shërimi të ndihmuar me tejzanor për përmirësimin e difuzionit të klorurit të natriumit në mishin e derrit. Gazeta e Inxhinierisë Ushqimore 91/2, 2009. 353–362.

Porphyra yezoensis

Aplikim tejzanor:
Degradimi tejzanor i polisakarideve nga Porphyra yezoensis: 50mL prej 1,0 g / 100mL porfyra yezoensis polysaccarides (pesha e thatë) janë bërë Sonic për 4 orë me një UP400S.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S; ultratinguj pulsi (cikle: 2 sek në / 2 sek) në 20 ° C.

Pluhura

Aplikim tejzanor:
Bluarje, deagglomerim dhe shpërndarje në madhësinë e grimcave të vogla, relativley.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Kockat e miut

Aplikim tejzanor:
Prishja e 1 gm në 5-7 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Mëlçia e miut

Aplikim tejzanor:
Prishja dhe homogjenizimi i indeve me një UP400S.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S; 3 herë për 30 sek.; ne akull.
Referenca / Hulumtimi:
Oh et al. (2003): Genet e karboksilazës Acetil-CoA rregullohet nga proteina rregulluese e elementëve rregullues të Sterol-it në mëlçi.

Lëkura miu

Aplikim tejzanor:
Prishja e 1 gm në 1 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S

Rawolfia Serpentina

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e reserpinës alkaloid.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Rebaudioside A

Aplikim tejzanor:
Mostrat e gjetheve të stivës së thatë dhe tokësore prej 10g janë nxjerrë në 100mL ujë nën nxitje të vazhdueshme (me një miksues magnetik). Vlera e pH kontrollohej me 0.01 M pH fosfat natriumi 7. Mostra u vendos në një gotë qelqi prej 150 ml dhe u bë sonicated me një ultrasonicator tipit të sondës (UIP500hd, 20kHz, 500W). Majë e sonotrode ishte zhytur rreth 1.5 cm në slurry e gjetheve stevia. Pajisja tejzanor u vendos për një prodhim të fuqisë prej 350 W. Një trajtim i lehtë i zërit prej 350 W për 5-10 min. në një temperaturë konstante të procesit prej 30 ° C dha një rendiment rebaudioside A prej 30-34g për 100g mostër. Pas sonikimit, solucioni ekstrakt u centrifugua dhe u filtrua përmes membranës mikroporoze 0.45 μm; filtrati u mor për analizën totale të përmbajtjes rebaudioside A. Rezultati i nxjerrjes së përmbajtjes totale të rebaudiosidit A është analizuar nga HPLC.
Nga nxjerrja ultrasonically-assisted pa tretës, një rendiment i lartë i rebaudioside A është marrë në krahasim me metodat e nxjerrjes tradicionale si ekstraktimi ose macerimi i nxehtësisë.
Rekomandimi i pajisjes:
UIP500hd

Niseshte orizi

Aplikim tejzanor:
Disrregullimi, izolimi i niseshtës dhe prishja e lidhjeve jo kovalente midis proteinave dhe niseshtës në një slurry të miellit të orizit (33%) në 20 – 40 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP500hd; 20 – 40 min.

rotifers

Aplikim tejzanor:
Disrregullimi i qelizave të mesozooplanktonit: me anë të zërit në kushte të mëposhtme të katër ritmeve të rrjedhës (200, 400, 520 dhe 800lh-1) dhe katër amplituda (25, 50, 75 dhe 100%) është arritur një normë vrasjeje midis 58 dhe 85%.
Rekomandimi i pajisjes:
UP2000 me qelizë rrjedhëse
Referenca / Hulumtimi:
Viitaslo et al. (2005): Ozoni, ultravjollcë, ultratinguj dhe peroksid hidrogjeni si trajtime të ujit me balast – Eksperimentet me Mesozooplankton Në Ujë të Kripur të Vogël.

S. fragilis

Aplikim tejzanor:
lëshimi i galaktokineazës në 4 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Saccharomyces cerevisiae

Aplikim tejzanor:
përçarje
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S
Referenca / Hulumtimi:
Guerrero, S,; López-Malo, A.; Alzamora, SM (2001): Efekti i ultrazërit në mbijetesën e Saccharomyces cerevisiae: ndikimi i temperaturës, pH dhe amplituda. Innov. Shkencë ushqimore. Emerg Technol. 2/2001. faqe 31–39.

Saccharomyces cerevisiae

Aplikim tejzanor:
Inaktivizimi tejzanor i Saccharomyces cerevisiae në mediumin e rritjes Sabouraud dhe në kripë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP400S
Referenca / Hulumtimi:
Yap, A .; Jiranek, V .; Grbin, P .; Barnes, M.; Bates, D. (2007): Studime mbi aplikimin e ultrasonics me fuqi të lartë për pastrimin dhe dezinfektimin e fuçive dhe dërrasave. Austr. NZ Verë Indust. J. 22 (3) / 2007. fq 96-104.

Salmonella Senftenberg 775W Gr-

Aplikim tejzanor:
Inaktivizimi ultrasonik i Salmonella Senftenberg 775W Gr- në tampon McIlvaine citrate-fosfat ose supë ushqyese.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H
Referenca / Hulumtimi:
Vlvarez, I .; Manas, P .; Virto, R .; Condón, S. (2006): Inaktivizimi i Salmonella Senftenberg 775W nga valët tejzanor nën presion në aktivitete të ndryshme ujore. Int. J. Ushqim Mikrobiol. 108/2006. faqe 218–225.

Salvia miltiorrhiza bunge

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e komponimeve biologjike aktive: natriumi Danshensu dhe katër tanshinone (dihidrotanshione I, tanshinone I, cryptotanshinone dhe tanshinone IIA).
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Salvia Officinalis

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja e komponimeve aktive nga Salvia Officinalis (sherebelë) në më pak se 2 orë.
Rekomandimi i pajisjes:
UP50H

serum

Aplikim tejzanor:
homogjenizimit
Rekomandimi i pajisjes:
UP200Ht

Mëlçitë cistike të deleve, mushkëritë dhe gjaku pozitiv (antigjenet echinococcus granulosus)

Aplikim tejzanor:
Mëlçitë cistike të deleve, mushkëritë dhe gjaku pozitiv (antigjenët Echinococcus granulosus në qengja): Më pas, mostra u bë në ditë për 2 × 15 sek në akull, derisa të mos ishin të dukshme prototokolet e paprekura.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; 2 x 15 sek.
Referenca / Hulumtimi:
Tabar et al. (2009): Reagimi i antitrupave kundër lëngut hidatid, protoskolex dhe gjithë trupit të antigjeneve Echinococcus granulosus në qengja.

Trioleate sorbitant, etanol (si tretës) dhe pluhur Bi-2212

Aplikim tejzanor:
Deagglomeroni një lagështirë që përmban pluhurin shpërndarës Sorbitant, etanol (si tretës) dhe Bi-2212.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200S; për 3 min.
Referenca / Hulumtimi:
Mora et al. (2009): Përgatitja e veshjeve mbivendosëse në pllaka qeramike strukturore.

Izoflavonet e sojës

Aplikim tejzanor:
nxjerrja tejzanor e izoflavoneve të sojës në ujë dhe tretës. Rendimenti i rritur deri në 15% në efikasitetin e nxjerrjes.
Rekomandimi i pajisjes:
UP200St
Referenca / Hulumtimi:
Rostagno et al. (2003), referuar nga Vilkhu, K .; Manasseh, R .; Mawson, R .; Ashokkumar, M. (2011): Ripërtëritja dhe modifikimi tejzanor i përbërësve të ushqimit. Në: Feng / Barbosa-Cánovas / Weiss (2011): Teknologjitë e ultrazërit për Ushqimin dhe Bioprocesimin. New York: Springer, 2011. fq. 345-368.

Proteina soje

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja tejzanor e proteinës së sojës në ujë dhe alkali (hidroksid natriumi). Rritja e rendimentit me 53%. Sonication inline u gjet më efikas pasi ekstraktimi i serisë (sinicionimi i brendshëm dha një rendiment prej 23% më të lartë sesa sonication).
Rekomandimi i pajisjes:
UIP1000hd për grupin / pjekësin dhe me reaktorin e qelizave të rrjedhës për sonication inline.
Referenca / Hulumtimi:
Moulton dhe Wang (1982), referuar nga Vilkhu, K .; Manasseh, R .; Mawson, R .; Ashokkumar, M. (2011): Ripërtëritja dhe modifikimi tejzanor i përbërësve të ushqimit. Në: Feng / Barbosa-Cánovas / Weiss (2011): Teknologjitë e ultrazërit për Ushqimin dhe Bioprocesimin. New York: Springer, 2011. fq. 345-368.

Kokat e spermës (njerëzore)

Aplikim tejzanor:
Disrregullimi në 10 min.
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Bishtat e spermës (njerëzore)

Aplikim tejzanor:
Disrregullimi menjëherë
Rekomandimi i pajisjes:
UP100H

Stevia rebaudiana Bert.

Aplikim tejzanor:
Nxjerrja tejzanor e glikozidit stevioside nga mostrat e 10 g gjetheve të thata nga Stevia rebaudiana me katër madhësi grimcash (0.315 mm, 2 mm, 6.3 mm dhe gjethe të thata të grimcuara) u përzien me tretës të ndryshëm: ujë të distiluar dhe përzierje uji / etanoli (55% dhe 70%) me peshë të ndryshme të mostrës ndaj raporteve të vëllimit të tretësve: 1/10, 1/8, 1/5 (w / v), të ekspozuara më pas në ultratinguj në temperaturën e dhomës. Koha e zërit: < 5 min. Rekomandimi i pajisjes:
UP200St

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Ultrasonicators me performancë të lartë për çdo madhësi

Hielscher Ultrasonics’ Përçarësit e qelizave tejzanor me performancë të lartë dhe homogjenizuesit e indeve janë në dispozicion në çdo madhësi për çdo vëllim. Nëse ju duhet të sonikizoni madhësi të vogla të mostrave, mostra masive të tilla pllaka me 96 puse, vëllime me madhësi të mesme ose ngarkesa kamionësh në orë, portofoli ynë ofron ultrasonicatorin ideal për aplikimin tuaj. Homogjenizuesit tejzanor kompaktë, të mbajtur me dorë, janë optimale për laborator dhe kërkime, ndërsa seria jonë industriale mbulon gjithçka ndërmjet 0,5 kW deri 16 kW për procesorin tejzanor. Me aftësinë për t'u instaluar si grupe, me ultrasonicators Hielscher ju mund të përpunoni pothuajse çdo vëllim. Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese.
Softueri i sofistikuar dhe i zgjuar lejon kontrollin më të lartë të procesit dhe komoditetin e operatorit. Të gjitha të dhënat e zërit regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar. Karakteristikat e tjera inteligjente përfshijnë paracaktimin dhe ruajtjen e parametrave të sonifikimit, lidhjen LAN dhe telekomandën e shfletuesit.

Tabela e mëposhtme ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt përpunues të sonikatorëve tanë të madhësisë laboratorike për homogjenizimin e indeve dhe detyra të tjera të përgatitjes së mostrës:

Devices rekomanduara Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes
UIP400MTP Sonicator me pllaka 96-puse pllaka me shumë pus / mikrotitër na
Kornizë tejzanor Kupa për shishka ose gotë na
GDmini2 reaktor mikro-rrjedhës tejzanor na
VialTweeter 05 deri në 1.5mL na
UP100H 1 deri 500mL 10 deri 200mL / min
UP200Ht, UP200St 10 deri në 1000 ml 20 deri në 200 ml/min
UP400St 10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min
shaker tejzanor sitë na na

Ultrasonikator UP200Ht me mikromajë S26d2 për lizën tejzanor të mostrave biologjike

ultrasonicator UP200Ht me mikrotip 2mm S26d2 për sonifikimin e mostrave të vogla

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.