Ultrasonically ndihmuar Saffron Nxjerrja

Ultratinguj është i njohur për kapacitetin e saj të nxjerrjes. Ekstrakti i asistuar ultrasonically i përbërjeve aktive, aromave dhe erëzave nga materiali bimor është një aplikim shumë i suksesshëm, pasi kavitacioni i gjeneruar ultrasonically prish qelizat e bimëve dhe rrit transferimin e masës në mënyrë që materiali intra-qelizor të vihet në dispozicion. Në këtë mënyrë, arrihet një nxjerrje më efikase dhe rendiment më i lartë.

Ekstraktimi i shafranit me ultratinguj

Videoja më poshtë tregon nxjerrjen efikase dhe të lehtë për t'u përdorur të shafranit duke përdorur sonikatorin e tipit sonda UP100H.
 

Kjo video tregon ekstraktimin e shpejtë dhe efikas tejzanor të komponimeve aromatizuese dhe ngjyrosëse nga shafrani me një Hielscher UP100H, një ultrasonicator i fuqishëm 100W.

Nxjerrja tejzanore e temave të shafranit duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë shumë efikase për izolimin e përbërjeve bioaktive dhe molekulave të shijes nga shafrani

Sonicator UIP1000hdT me qelizë rrjedhëse për nxjerrjen e shafranit

Shafrani, një erëz e shkëlqyer

Shafrani (Crocus sativus), i njohur si erëza më e shtrenjtë në tregun botëror dhe i dalluar për aromën e tij delikate, shijen e hidhur dhe ngjyrën tërheqëse të verdhë, kultivohet kryesisht në Iran, Spanjë, Greqi dhe Indi. Krahas përdorimit si erëz dhe si agjent ngjyrosës, shafrani vlerësohet edhe si bimë mjekësore dhe prej një kohe të shkurtër, crocus sativus është hetuar si një burim i ri i sigurt antioksidantësh natyralë për industrinë ushqimore. Për çmimin e lartë deri në 14 euro për gram, ka disa arsye: së pari, kërkohen nga 100.000 deri në 200.000 lule krokus për të arritur 1 kilogram erëz shafrani; së dyti, lulëzimi i shafranit lulëzon vetëm për dy javë në vjeshtë; dhe së treti, vjelja kryhet tërësisht me punë manuale. Erëza e shafranit përftohet nga stigma e kuqe e lules së krokut të shafranit. Çdo bimë shafrani ka tre stigma të kuqe në lule. Këto tre stigma (maja pritëse e një karpeli) dhe stilet e tyre janë korrur për të fituar substancat e shafranit. Pas tharjes, këto pjesë përdoren si erëza në kuzhinë ose si ngjyrues.

Sonication për prodhimin e ekstrakteve të shafranit me cilësi të lartë

Ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit është një metodë e provuar për nxjerrjen e materialit ndërqelizor dhe komponentëve funksionalë dhe bioaktivë. Rrezatimi tejzanor mund të aplikohet në stigmën e kuqe të shafranit, e cila përmban më shumë se 150 substanca aromatike të paqëndrueshme, si dhe komponime aktive jo të paqëndrueshme, të tilla si karotenoidet likopen, zeaxanthin dhe α- dhe β-karotene të ndryshme.
Shije karakteristike intensive e shafranit rezulton veçanërisht nga tre përbërës: kroçina, picrocrocin dhe safranal.

Ultrasonikator UIP1000hdT për nxjerrjen e shafranit në modalitetin batch

tejzanor UIP1000hdT për nxjerrjen e shafranit

Kadkhodaee dhe Hemmati-Kakhki paraqesin një studim në atë që kanë hetuar "Ekstraktin tejzanor të përbërjeve aktive nga shafrani". Në këtë studim, ata kanë treguar se ultrasonication rritur prodhimin e nxjerrjes në mënyrë të konsiderueshme dhe të reduktuar kohën e përpunimit të konsiderueshme. Në fakt, rezultatet nga nxjerrja me ultratinguj ishin dukshëm më të mirë se nga nxjerrja tradicionale e ujit të ftohtë e propozuar nga ISO. Për hulumtimet e tyre, Kadkhodaee dhe Hemmati-Kakhki kanë përdorur pajisjen tejzanore të Hielscher UP50H. Për të hetuar avantazhin e rrezatimit ultrasonik, e njëjta sasi shafrani (0.25 g mostër) është nxjerrë me nxjerrje me ujë të ftohtë: Një mostër është trajtuar me procesorin tejzanor Hielscher; mostra tjetër është drejtuar me procesin tradicional të nxjerrjes së ujit të ftohtë të rekomanduar nga ISO. Siç u tregua më lart, me metodën e ekstraktimit me ultratinguj është lëshuar një rendiment dukshëm më i lartë i përbërjeve të shafranit. Me një rritje të kohës së sonikimit është arritur një rendiment në rritje, me një rritje deri në 15% për safranalin drejt fundit të kohës së nxjerrjes. Rezultatet më të mira janë arritur me sonikacion pulsues. Kjo do të thotë se intervalet e shkurtra të pulseve ishin më efektive sesa një trajtim i vazhdueshëm me ultratinguj, sepse në një fushë pulsuese tejzanor koha midis dy pulseve vepron si një ndërprerje gjatë së cilës flluskat e vogla dhe zgavrat e paqëndrueshme të krijuara nga kolapsi i flluskës, në varësi të madhësive të tyre, shpërndahen. ose notoni jashtë zonës së kavitacionit në mënyrë që të rivendosen kushtet fillestare të lëngut. (Kadkhodaee et al., 2007) Meqenëse kavitacioni i gjeneruar me ultratinguj rezulton në kushte lokale shumë intensive, përpunimi tejzanor siguron rezultate më të mira të nxjerrjes nga përçarja efikase e qelizave dhe një transferim më i plotë i masës nga pjesët e brendshme të matricës së qelizave. Gjithashtu, rikuperimi i fitokimikateve dhe biofarmaceutikëve nga shafrani është një aplikim premtues.
Efektiviteti i nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit është hetuar për një kohë të gjatë dhe është i njohur mirë. Sonicers Hielscher janë përdorur tashmë me shumë sukses për nxjerrjen e proteinave, lipideve, komponimeve fenolike dhe enzimave në kërkimin shkencor dhe prodhimin industrial.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Letërsi / Referencat

Homogenizuesi tejzanor UP50H është përdorur për studimet kërkimore mbi nxjerrjen e shafranit.

pajisje laboratorike tejzanor UP50H


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.